Vasemmisto vetää mutkat suoriksi

Tiistai 27.9.2016 klo 7.10 - Julkaistu Aamupostissa 27.9.2016


 
(Hyvinkäällä vasemmisto hyökkää paikallislehdessä Perussuomalaisten kimppuun ja syyttää heitä pienituloisten unohtamisesta ja Kiky-sopimuksen tuomasta veroalesta, joka on suurempituloiselle isompi. Ohessa vastineeni)

--------------------------------------------------------------------------

Kiitän vasemmiston Kouhiaa (AP 26.9) Perussuomalaisille osoitetusta kunniasta vastata koko Suomen talouden tilasta ja erityisesti siitä, mihin sitä on vuodesta 2008 ajettu tämän hallituskauden alkutaipaleisiin saakka.

Hallituksen aloittaessa työnsä Sote oli juuri kaatunut ja valtion velka lähes kaksinkertaistunut vuodesta 2008 noin 54 miljardista 95 miljardiin. Työttömyys kasvoi viime hallituskaudella yli 100 000 työttömällä ja vientimme oli romahtanut. Komissio uhkasi meitä seurantamenettelyllä. Suomi niin sanotusti syöksyi kohti Kreikan tietä.

Nykyhallitus on panostanut pienituloisten aseman parantamiseen, mutta nämä toimet Kouhia unohti mainita. Takuueläkettä on nostettu kaksi kertaa. Yle-vero on poistettu 300 000 pienituloisimmilta. Päivähoitomaksut laskevat pienimmissä tuloluokissa, perussuomalaisten vaatimuksesta. Omais- ja perhehoitoon satsataan. Eläkeläisten asumistuen leikkaukset peruttiin ja eläkeläisille annettiin myös veronalennus, vaikka kiky-sopimuksessa omista eduistaan joutuvat tinkimään vain työssäkäyvät. Tämä on panostus kaikilta työssäkäyviltä nimenomaan työttömien eteen uusien työpaikkojen luomiseksi.

Kouhia puhuu aivan kuin keski- ja suurituloiset eivät maksaisi veroja juuri lainkaan. Itse asiassa he maksavat valtavasti veroja, joilla he rahoittavat suuren osan yhteiskunnan menoista. Heidän tukiaan on vaikea leikata, kun he eivät saa juuri mitään tukia. Suurituloisten verotusta on muuten tämän vuoden alusta kiristetty solidaarisuusveron alarajan laskulla. Omistusasunnon korkotukivähennys laskee koko ajan ja lapsilisä taitaakin olla ainoa tuki, jota kaikki lapsiperheet saavat. Haluaako Kouhia poistaa lapsilisän? Olisin itse valmis poistamaan sen suurituloisilta. Rahallinen hyöty yhteiskunnan kannalta taitaisi vain olla marginaalinen.

Hallitus halusi vauhdittaa kiky-sopimuksen kattavuutta kilpailukyvyn ja työllisyyden parantamiseksi, sillä olemme edellisten hallitusten kyvyttömyyden seurauksena pahasti jäljessä muihin kilpailijamaihin verrattuna. Työmarkkinaosapuolet saivat sovittua keskenään asian ja valtio antaa lupaamansa 515 miljoonan veroalen. Tämän lisäksi hallitus on kohdistanut lisäpanostuksen juuri pieni- ja keskituloisille tasaamaan verovaikutusta.

Tämä kaikki tehdään, jotta saamme lisää sitä kakkua, jota voimme jakaa. Kouhiankin on hyvä muistaa, että jos meillä ei ole työtä ihmisille, ei kerry verotuloja eikä ole tulevaisuudessa varaa maksaa sosiaaliturvaa, jolla heikommassa asemassa olevien toimeentulo turvataan. Perustuslakivaliokunnan jäsenenä tiedän, että Suomen taloutta tulee hoitaa tasapainoisesti ja velkaantumisen pitää olla hallittua, ettemme syö lastemme tulevaisuutta jo nyt.

Kouhia puhuu veroalesta aivan kuin se olisi huono asia. Vasemmisto on Hyvinkäälläkin valtuustossa tarjonnut ratkaisuksi aina kunnallisveron korotusta. Sama linja jatkuu nytkin. Vasemmisto haluaa lisää veroja kaikelle kansalle ja olisi viime kauden tavoin valmis korottamaan arvonlisäveroa, joka on tasaverona erityisesti pienituloisille haitallista. Hallitus kuitenkin ymmärtää, että hyvinvointi syntyy vain työstä, ei kansalaisia entistäkin enemmän verottamalla.

Perussuomalaiset haluavat suitsia maahanmuuttoa, jotta se pysyy talouden ja turvallisuuden kannalta hallitulla tasolla. Maahanmuutto maksaa meille miljardeja. Vasemmisto kannattaa varauksetta maahanmuuton lisäämistä ja sitä kautta menojemme kasvattamista. Senkin Kouhia unohtaa mainita. Kysynkin Kouhialta, keneltä hän haluaa maahanmuuton miljardimenot leikattavan?

Kouhia unohtaa myös mainita, että hallituksen panostusten vuoksi työttömyys on ensimmäistä kertaa vuosiin kääntynyt laskuun ja taloudessa on varovaisia kasvun merkkejä, eli valtion talous on siis oikealla uralla.

Ymmärrän että kevään kuntavaalit ovat ovella ja vaalikuume on kova, mutta kun tuodaan talouden tilaa esille, niin koetetaan tuoda ihmisille koko kuva esille ja myös oma vastuu siitä. Vasemmisto oli mukana edellisessä hallituksessa pahentamassa Suomen talouden tilaa.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini