Perussuomalaisten ajankohtaiskatsaus

Sunnuntai 27.11.2016 klo 20.13 - Uutiskirje 47/2016 Perussuomalaisten ministeriryhmä


Suomen energiapolitiikan suunta kääntyy

Hallitus esitteli tällä viikolla linjauksensa uutta energia- ja ilmastostrategiaa varten. Prosessi osoitti jälleen sen, mihin Perussuomalaisia tässä hallituksessa tarvitaan.

Uusi strategia nojaa vahvasti kotimaiseen bioenergian käytön lisäämiseen. Samalla on myös pidetty kiinni toisesta Perussuomaisille tärkeästä ilmastopoliittisesta lähtökohdasta eli teollisuuden kansainvälisestä kilpailukyvystä. Strategiassa muun muassa linjataan, että on huolehdittava, että vientiteollisuutemme logistiikkakustannukset pysyvät kilpailukykymme näkökulmasta kohtuullisina.

Tuulivoimatukien piikki kiinni – terveysvaikutukset selvitetään

Hallitus luopuu ensi vuonna kokonaan nykyisestä tuulivoiman syöttötariffijärjestelmästä. Tulevaisuudessa hankkeet toteutuvat markkinaehtoisesti. Tällä saavutetaan jatkossa jopa 80 miljoonan euron vuosittaiset säästöt. Perussuomalaiset ovat johdonmukaisesti ehdottaneet tätä jo viime kaudella varjobudjeteissaan sekä vuoden 2015 vaaliohjelmassa.

Lisäksi hallitus teettää selvityksen tuulivoiman infraäänen leviämisestä, laajuudesta ja voimakkuudesta sekä terveysvaikutuksista ihmisiin ja tuotantoeläimiin. Perussuomalaiset ovat ainoana puolueena olleet huolissaan tuulivoimaloiden terveysvaikutuksista, vaikka asia koskettaa satoja suomalaisia ja laajoja alueita. Moni on joutunut jättämään kotinsa sairastumisen takia.

Vihreät ovatkin osoittaneet tässä asiassa jälleen todellisen luonteensa. Ville Niinistön mielestä selvitys on pelkkää huuhaata. Ympäristöpuolue, joka kritisoi terveys- ja ympäristöselvityksen tekemistä. Aika erikoista.

Tuulivoiman tulevaisuus, mahdollisine tukijärjestelmineen, selviää vasta terveysvaikutustutkimuksen jälkeen. Perussuomalaisten linja asiassa on selvä: valtion ei tule tukea terveydelle vaarallista tuotantoa.

Maahanmuuttajien alempi sosiaaliturva törmäsi perustuslakiin

Hallitus esitti vuosi sitten turvapaikkapoliittisessa toimenpideohjelmassaan alempaa sosiaaliturvaa oleskeluluvan saaneille turvapaikanhakijoille. Ehdotettu lakimuutos on kuitenkin törmännyt perustuslaillisiin ongelmiin ja hallitus joutui vetämään esityksensä takaisin.

Perussuomalaiset ovat pettyneitä, sillä tämä oli yksi keino vähentää Suomen vetovoimatekijöitä turvapaikanhakijoiden keskuudessa. Lisäksi muutoksella olisi saavutettu säästöjä.

On selvää, että ongelma ei kuitenkaan ole poistunut. Nykyjärjestelmään Suomella ei ole varaa. Tiettyjen oikeuksien ulottaminen kaikkiin Suomessa oleskeleviin, täällä jopa laittomasti oleviin, on taloutemme kantokyvylle liikaa.

Siksi Perussuomalaiset jatkavat asian selvittämistä. On löydettävä muita keinoja. Erilaiset tukimuodot maahanmuuttajille pitäisi olla mahdollista toteuttaa ilman perustuslaillisia ongelmia niin että pystytään huomioimaan valtion taloudellinen tilanne.

Eduskunnassa tulevalla viikolla:

  • Ke 30.11. lähetekeskustelussa hallituksen selonteko energia- ja ilmastostrategiasta


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini