Videoita

Sensuroimaton Päivärinta -keskusteluohjelma 10.5.2017 http://www.iltalehti.fi/politiikka/201705102200130556_pi.shtml

Ylen aamu-tv, Puoluepäivä 23.3.2017 http://areena.yle.fi/1-4078993

Huomenta Suomi, 7.3.2017 http://www.katsomo.fi/#!/jakso/731760

Yle, A-studio 6.3.2017 http://areena.yle.fi/1-3778011?autoplay=true

Katso lyhyt henkilöhaastattelu https://www.youtube.com/watch?v=ne12jfGnRgc

Henkilöhaastattelu AlfaTv 9.2.2016. https://publisher.qbrick.com/Embed.aspx?mid=C4A998CB

Heräsikö kysymyksiä?

Ota rohkeasti yhteyttä leena.meri@eduskunta.fi tai eduskunta-avustajani erkki.saarinen@eduskunta.fi

p. 09-432 3165 (Leena)

p. 050 414 7585 (Erkki)

twiittaa: @leena_ps


Leena Meri eduskuntaan

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:277453 kpl

Eduskuntavaalit 2015

Minulla on runsaasti ajatuksia Suomen kehittämiseen, mutta seuraavassa muutama keskeinen teema, joita pidän erittäin tärkeinä: 


1)     Suomalaisten ehdoilla eteenpäin

Suomalaisia ja erityisesti sen enemmistöä tulla kuulla enemmän siten, että oikeudenmukaisuus ja ihmisten oikeustajun kunnioittaminen ovat ratkaisevassa asemassa.

Eläkeläiset, perheet, nuoret ja lapset ovat voimavaramme. Jokaiselle tulee turvata riittävä perustoimeentulo ja tuki. Esimerkkeinä eläkkeiden indeksirajoituksen poisto ja omaishoitajien aseman parantaminen, riittävät verovähennykset ja lapsilisät perheille sekä nuorten työllistäminen joustavilla tukimuodoilla niin, että yrityksen todella kannattaa nuori työllistää.

Ulkomaalaispolitiikkaa tulee hoitaa niin, että suomalaisten asiat hoidetaan kuntoon ensin.

2)      Byrokratia ja holhous

Ihmiset hukkuvat erilaisiin menettelyihin viranomaisissa, joten niitä tulee selkeyttää. Olemme ylisäännelleet kaiken, osin myös päällekkäisten ja jopa ristiriitaisten lakien avulla. Suomalaiset pärjäävät ilman ylisääntelyä. Meidän on turha syyttää pelkästään viranomaisia, sillä vain lainsäätäjällä on mahdollisuus poistaa sääntelyä ja sitä kautta myös vähentää jatkuvasti paisuvaa viranomaiskoneistoa. 

Ihmisille tulee antaa enemmän vapautta eikä valtion tule holhota kaikkea. Esimerkkinä tästä ovat Suomen pieleen mennyt alkoholipolitiikka mainoskieltoineen, pakollinen ruotsinkielen opiskelu sekä viimeisimpänä hullutuksena 27.2.2015 vahvistettu laki aseiden säilytyksestä ja kuljetuksesta, joka jo lähes estää normaalin ja tavanomaisen aseen käsittelyn metsästäjiemme keskuudessa.

3)     Työpaikkojen luomiseen ja yrittäjien kannustamiseen tulee vaikuttaa kaikin keinoin

Työpaikat syntyvät pieniin ja keskisuuriin yrityksiin, joten heidän toimintaansa tulee tukea erityisesti alkuvuosina. Esimerkkeinä vuosittaisen alv-alarajan korotus, starttirahajärjestelmän kehittäminen sekä työntekijöiden palkkaamisen kannustus erilaisilla yritykselle suunnatuilla verohelpotuksilla.

4)   Työn verotuksen sekä erilaisten sosiaalisten tukien tulee olla kohtuullisella tasolla ja oikein kohdennettuja  

Työn verotusta ei voida enää kiristää - jokaisen tavallisen palkansaajan, eläkeläisen, pienyrittäjän ja veronmaksajan mitta on tullut täyteen.

Julkista velkaa ei voida kasvattaa muun muassa väärin kohdennetuilla sosiaalietuuksien maksamisella.
Esimerkkeinä muutama asia: sosiaalisia tukia ei tule maksaa ulkomaille matkaaville terrorismiin osallistuville henkilöille. Nyt tilanne on se, että henkilö ei menetä sosiaalietuuksiaan ja hän voi palata Suomeen kuntoutettavaksi verovaroin. Myös työnteon tulisi olla aina kannattavampaa kuin elämisen pelkästään etuuksien varassa ja tästä syystä kaikenlaisen työn tekemistä tulee helpottaa ja siihen kannustaa ilman, että etuudet heti putoavat.

5)  Ympäristöä tulee suojella, mutta suojelun tulee tapahtua taloudellisesti järkevällä tavalla

Olen itse eläinrakas ihminen ja pidän ympäristönsuojelua tärkeänä asiana. Siti tämän kaiken tulee tapahtua niin ettemme sorru ylireagointiin ja liian kalliisiin suojeluhankkeisiin suhteutettuna siihen mitkä ovat Suomen vaikutusmahdollisuudet koko maailman mittakaavassa. Suomen osuus tässä kaikessa on promilleluokkaa. Ympäristötalkoisiin pitää saada mukaan tosissaan mm. Kiina ja Yhdysvallat, mikäli halutaan että ympäristönsuojelulla on todellisia vaikutuksia.

6)   Tulevaisuutena itsenäinen ja omavarainen Suomi, jossa päätökset tekee Suomen kansa

Itsenäisen Suomen tulee nyt huolehtia ensisijaisesti omista kansalaisistaan ja valvoa suomalaisten etuja.
Säätelyvaltaa on siirtynyt liian paljon EU:lle. Alunperin ajatuksena on ollut nimenomaan kauppaliitto ja työntekijöiden sekä yritysten liikkumisen helpottaminen EU-alueella. Nykyisin EU säätelee lähes kaikesta meidän puolestamme eikä rajaa näytä tulevan, vaan kehitys on mennyt valitettavasti liittovaltion suuntaan. Haluan palauttaa suomalaisille enemmän päätösvaltaa omista asioistamme. EU:sta tuleva sääntely on kulttuuriltaan erilaisten jäsenmaiden poliitikkojen välinen kompromissin tulos, jolloin sääntely ei välttämättä sovi Suomeen lainkaan.
Maksamme EU:lle tänä vuonna jäsenmaksuja yli miljardi euroa eikä meillä ole neuvoteltuna minkäänlaisia jäsenmaksualennuksia, kuten esim. naapurillamme Ruotsilla. Suomi tarvitsee tässä taloudellisessa tilanteessa kaikki mahdolliset varansa omaan käyttöönsä, joten jäsenmaksualennus tulee pikaisesti neuvotella.

7) Muuta ajankohtaista

Minulta on kysytty viime päivinä kantaani samaa sukupuolta olevien avioliittoon ja heidän oikeuteensa lapsen adoptioon.
Olen kirjoittanut näkemyksiäni laajasti perusteluineen sivustojen blogissani 27.11.2014 otsikolla "Avioliittolain uudistukset". Linkki blogisivustolle
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1) 

Lakimieskoulutukseni ja -kokemukseni vuoksi minulla on tietoa ja taitoa ottaa asioista selvää.

Minua ei pysty hämmentämään sanomalla: "Näin nämä asiat on täällä ollut tapana päättää".

Suomi tarvitsee nyt vahvoja ja osaavia päättäjiä, jotka ajavat suomalaisten etuja. 

Olen vuosia työskennellyt vanhusten, lasten ja terveydeltään vajaakykyisten aikuisten etujen ajamisessa maistraatin holhoustoimen lakimiehenä. Näiden ihmisten arki ja sen vaikeudet ovat tulleet tutuksi. Sydäntäni lähellä on toimia ihmisten oikeuksien edesauttamiseksi.

Olen luonteeltani vahva, rehellinen ja rohkea. Uskallan seistä sanojeni takana puolustaessani perussuomalaisia arvoja. Suhtaudun elämään ja asioihin postiivisesti ja uskon siihen, että eteen tulevat pulmat on ratkaistavissa neuvottelemalla ja etsimällä rohkeitakin ratkaisuja.

Haluan toden teolla vaikuttaa Suomen tulevaisuuteen. Sinä taas voit halutessasi vaikuttaa minun kauttani äänestämällä minut eduskuntaan.

Etusivulla ovat yhteystietoni, mikäli haluat tietää minusta ja ajatuksistani lisää.

Minua voi äänestää Uudellamaalla: Askola, Espoo, Hanko, Hyvinkää, Inkoo, Järvenpää, Karkkila, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Lapinjärvi, Loviisa, Lohja, Myrskylä, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Pukkila, Raasepori, Sipoo, Siuntio, Tuusula, Vantaa, Vihti.

Vaalirahoitus. Maksan kampanjani omilla varoillani sekä yksityishenkilöiden lahjoituksin (pääasiassa lähisukulaiset). Hyvinkään perussuomalaisten ry:n tuki on 400 euroa. Kaikki vaalimainosmateriaali on ostettu suomalaisilta yrittäjiltä.