Heräsikö kysymyksiä?

Ota rohkeasti yhteyttä

leena.meri@eduskunta.fi

p. 09-432 3165 (Leena)

Avustaja:

jessica.vahtera@eduskunta.fi

p. 050 476 9019 (Jessica)

twiittaa: @leena_meri

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:454278 kpl

Eduskuntavaalit 2019

Minulla on runsaasti ajatuksia Suomen kehittämiseen, mutta seuraavassa muutamia keskeisiä teemoja:


1)     Suomalaisten ehdoilla eteenpäin

Suomalaisia ja erityisesti sen enemmistöä tulla kuulla enemmän siten, että oikeudenmukaisuus ja ihmisten oikeustajun kunnioittaminen ovat ratkaisevassa asemassa. 

Eläkeläiset, perheet, nuoret ja lapset ovat voimavaramme. Jokaiselle tulee turvata riittävä perustoimeentulo ja tuki. Esimerkkeinä eläkeläisten toimeentulon ja omaishoitajien aseman parantaminen, kohtuullinen verotus ja perheiden tukeminen sekä nuorten työllistäminen joustavilla tukimuodoilla niin, että yrityksen todella kannattaa nuori työllistää.

Maahanmuuttopolitiikkaa tulee hoitaa niin, että suomalaisten asiat hoidetaan kuntoon ensin.

Me emme voi antaa ihmisten kulkea läpi turvallisten maiden Suomeen nauttimaan hyvinvointivaltiomme etuuksista. Mikään kansainvälinen sopimus ei oikeuta ihmistä valitsemaan maata, jonne hän haluaa muuttaa asumaan. Lisäksi turvapaikan saaminen tulisi olla väliaikaista ja ihmisten tulisi palata kotimaahansa tilanteen rauhoituttua.

2)      Byrokratia ja holhous 

Ihmiset hukkuvat erilaisiin menettelyihin viranomaisissa, joten niitä tulee selkeyttää. Olemme ylisäännelleet kaiken, osin myös päällekkäisten ja jopa ristiriitaisten lakien avulla. Suomalaiset pärjäävät ilman ylisääntelyä. Meidän on turha syyttää pelkästään viranomaisia, sillä vain lainsäätäjällä on mahdollisuus poistaa sääntelyä ja sitä kautta myös vähentää jatkuvasti paisuvaa viranomaiskoneistoa.  

Ihmisille tulee antaa enemmän vapautta eikä valtion tule holhota kaikkea.


3)     Työpaikkojen luomiseen ja yrittäjien kannustamiseen tulee vaikuttaa kaikin keinoin

Työpaikat syntyvät pieniin ja keskisuuriin yrityksiin, joten heidän toimintaansa tulee tukea erityisesti alkuvuosina. Esimerkkeinä vuosittaisen alv-alarajan korotus, starttirahajärjestelmän kehittäminen sekä työntekijöiden palkkaamisen kannustus erilaisilla yritykselle suunnatuilla verohelpotuksilla.

Yrittäjän tulee myös voida luottaa siihen, ettei hän tipu tyhjän päälle, jos maksuvaikeudet tai vaikkapa sairastuminen kohtaa häntä.


4)   Työn verotuksen sekä erilaisten sosiaalisten tukien tulee olla kohtuullisella tasolla ja oikein kohdennettuja   

Työn verotusta ei voida enää kiristää - jokaisen tavallisen palkansaajan, eläkeläisen, pienyrittäjän ja veronmaksajan mitta on tullut täyteen. 

Julkista velkaa ei voida kasvattaa muun muassa väärin kohdennetuilla sosiaalietuuksien maksamisella. 
Esimerkkeinä muutama asia: sosiaalisia tukia ei tule maksaa ulkomaille matkaaville terrorismiin osallistuville henkilöille tai laittomasti maassa oleville ihmisille.

Myös työnteon tulisi olla aina kannattavampaa kuin elämisen pelkästään etuuksien varassa ja tästä syystä kaikenlaisen työn ja myös vapaaehtoistoiminnan tekemistä tulee helpottaa ja siihen kannustaa ilman, että etuudet heti putoavat.

5)  Ympäristöä tulee suojella, mutta suojelun tulee tapahtua taloudellisesti järkevällä tavalla

Olen itse eläinrakas ihminen ja pidän ympäristön - ja luonnonsuojelua tärkeänä asiana.  Tämän kaiken tulee tapahtua niin, ettemme sorru ylireagointiin ja liian kalliisiin suojeluhankkeisiin suhteutettuna siihen mitkä ovat Suomen vaikutusmahdollisuudet koko maailman mittakaavassa. Suomen osuus tässä kaikessa on promilleluokkaa. Ympäristötalkoisiin pitää saada mukaan tosissaan mm. Kiina ja Yhdysvallat, mikäli halutaan että ympäristönsuojelulla on todellisia vaikutuksia.

6)   Tulevaisuutena itsenäinen ja omavarainen Suomi, jossa päätökset tekee Suomen kansa

Itsenäisen Suomen tulee nyt huolehtia ensisijaisesti omista kansalaisistaan ja valvoa suomalaisten etuja.
Säätelyvaltaa on siirtynyt liian paljon EU:lle. Alunperin ajatuksena on ollut nimenomaan kauppaliitto ja työntekijöiden sekä yritysten liikkumisen helpottaminen EU-alueella. Nykyisin EU säätelee lähes kaikesta meidän puolestamme eikä rajaa näytä tulevan, vaan kehitys on mennyt valitettavasti liittovaltion suuntaan. Haluan palauttaa suomalaisille enemmän päätösvaltaa omista asioistamme. EU:sta tuleva sääntely on kulttuuriltaan erilaisten jäsenmaiden poliitikkojen välinen kompromissin tulos, jolloin sääntely ei välttämättä sovi Suomeen lainkaan. 
Maksamme EU:lle miljardiluokan jäsenmaksuja eikä meillä ole neuvoteltuna minkäänlaisia jäsenmaksualennuksia. Suomi tarvitsee kaikki mahdolliset varansa omaan käyttöönsä, joten jäsenmaksualennus tulee pikaisesti neuvotella.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1)  

Lakimieskoulutukseni ja -kokemukseni vuoksi minulla on tietoa ja taitoa ottaa asioista selvää.

Minua ei pysty hämmentämään sanomalla: "Näin nämä asiat on täällä ollut tapana päättää".

Suomi tarvitsee nyt vahvoja ja osaavia päättäjiä, jotka ajavat suomalaisten etuja. 

Olen vuosia työskennellyt vanhusten, lasten ja terveydeltään vajaakykyisten aikuisten etujen ajamisessa maistraatin holhoustoimen lakimiehenä. Näiden ihmisten arki ja sen vaikeudet ovat tulleet tutuksi. Sydäntäni lähellä on toimia ihmisten oikeuksien edesauttamiseksi.

Olen luonteeltani vahva, rehellinen ja rohkea. Uskallan seistä sanojeni takana puolustaessani perussuomalaisia arvoja. Suhtaudun elämään ja asioihin postiivisesti ja uskon siihen, että eteen tulevat pulmat on ratkaistavissa neuvottelemalla ja etsimällä rohkeitakin ratkaisuja.

Eduskuntaryhmän puheenjohtajana ja kansanedustajana olen tottunut taistelemaan Perussuomalaisten arvojen ja ajatusten puolesta muiden pilkkakirveistä piittaamatta.

Haluan jatkossakin vaikuttaa Suomen tulevaisuuteen rohkealla otteella. Sinä taas voit vaikuttaa minun kauttani äänestämällä minulle jatkoa eduskunnassa.

Etusivulla ovat yhteystietoni, mikäli haluat tietää minusta ja ajatuksistani lisää.

Minua voi äänestää Uudellamaalla: Askola, Espoo, Hanko, Hyvinkää, Inkoo, Järvenpää, Karkkila, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Lapinjärvi, Loviisa, Lohja, Myrskylä, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Pukkila, Raasepori, Sipoo, Siuntio, Tuusula, Vantaa, Vihti.

Vaalirahoitus. Maksan kampanjani omilla varoillani sekä yksityishenkilöiden lahjoituksin (pääasiassa lähisukulaiset). Kaikki vaalimainosmateriaali on ostettu suomalaisilta yrittäjiltä.

Voit tukea minun kampanjaani taloudellisesti. Pienikin apu on arvokasta.

Maksun saaja: Leena Meri eduskuntaan 2019 tukiryhmä, tilinumero: FI50 5062 03202261 72. Viite: lahjoitus vaalityöhön.

Yksityishenkilön nimeä ei ilmoiteta vaalirahailmoituksessa ilman hänen suostumustaan ellei tuki ole vähintään 1.500 euroa (Laki ehdokkaan vaalirahoituksesta 6 §).