Kuka päättää mistä saa puhua ja miten?

Sunnuntai 17.7.2016 klo 9.53 - perussuomalaiset, sanavapaus, media,


Katselin netissä näitä joitain blogisteja, jotka toimittajiksi itseään kutsuvat. Osalla lähes ainoa asia mistä asiaa riittää ovat Perussuomalaiset.

Ymmärrän sen, että toimittaja haluaa julkisuutta ja kävijöitä sivuillaan. Lehdet ja media elävät mainoksilla. Tarvitaan raflaavia otsikoita ja toinen toistaan raflaavampaa sanankäyttöä. Samoja nimiä pyörii toimittajissa ja blogeissa. Lähes samoja kommentteja lähetetään twitterissä ristiin rastiin.

Katselin kun tammikuussa Teemu Selänne oli haukuttu pystyyn rasistina näiden samojen ihmisten toimesta. Nyt ovat vuorossa jälleen Perussuomalaiset edustajat.

Nämä sananvapauspoliisit toimivat sekä poliisina, syyttäjänä ja tuomioistuimena. Tarkoituksena on kieltää kaikenlainen puhuminen niistä asioista, joista he eivät halua keskustelua käytävän kuin tietyssä valossa. Sanoin SuomiAreenassa, että haluammeko mennä Pohjois-Korean malliin jossa vääristä mielipiteistä joutuu jopa vankilaan? Ei saa puhua EUsta, eurosta tai maahanmuutosta.

Rohkeita ihmisiä tarvitaan edelleen tuomaan keskusteluun aiheen kuin aiheen. Tätä nämä demokratian ja vapauden puolesta puhuvat toimittajat eivät halua, sillä he haluavat päättää mistä puhutaan ja erityisesti miten

Ovatko he ristiriitaisia hljentämisyrityksessään? Päätä Sinä. Kansa päättää.


Kommentit

17.7.2016 13.24  meri

Arvoisa kansanedustaja Leena Meri,

Kiitokset pohdiskelustanne.
Jatkattehan samalla linjalla.

Ystävällisin terveisin,
Meri

17.7.2016 20.22  Juha

Kiitos edustaja Merelle asian esiin nostamisesta. Sanana- ja mielipiteenvapaus on asia, josta ei voida tinkiä. Siitä ei voi tinkiä yhtään. Ei ole "vääriä" mielipiteitä, joita voitaisiin sensuroida "yhteisen edun nimissä". Niin maahnamuutosta, islamista, EU:sta, NATO:sta, Venäjästä ja eurosta on saatava ja voitava esittää mielipiteitään ilman pelkoa julkisista hyökkäyksistä tai pelkoa poliisitutkimuksista. Toivon että perussuomalaiset ajavat lakimuutoksia, jolla rasistikortin heiluttamine voidaan kitkeä ja kansanryhmään vastaan kiihoittamisen kaltaiset poliittisen mielipidesensuurin työkalut poistetaan.

18.7.2016 12.08  meri

Hei Juha,

Mielestäni Leena Meren kohdalla viime päivien ulostuloissa on kyse siitä, millä tavalla hän julkisesti suhtautuu Suomen kansalaisen esittämään aiheelliseen (silminnäkijä) kritiikkiin poliisin mahdollisesti erheellisestä (tutkinnan alla) toimintatavasta.

Jossain tosiaan menevät rajat, ja pidän mielekkäänä että kansanedustaja itsekin osallistuu sanan- ja mielipiteenvapauden rajallisuuden pohdintaan blogissaan.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini