Eduskunnan kuulumisia

Perjantai 18.11.2016 klo 22.47 - uutiskirje 46/2016 Perussuomalaisten ministeriryhmä


Ruotsin kielen vapaaehtoisuus etenee

Koulussa opiskeltavien kielien vapaavalintaisuus on yksi Perussuomalaisten pitkäaikaisista tavoitteista. Ensimmäinen askel otetaan nyt, kun hallitus toteuttaa kokeilun, jossa tietyllä alueella opiskelija voi valita ruotsin sijasta opiskeltavaksi myös jonkun muun kielen.

Kielikokeilun toteuttamisesta sovittiin Perussuomalaisten vaatimuksesta jo hallitusohjelmassa. Kun kokeilu nyt vihdoin toteutetaan, on tärkeää, että sillä heti käynnistyessään on selkeät mittarit, joilla mitataan kokeilun onnistumista. Kokeilusta saadaan suuntaviivat tulevaisuuden kielipolitiikalle.

Hoitajamitoitus säilyy ennallaan

Hallitus on päättänyt säilyttää hoitajamitoituksen ennallaan. Jatkossakin ympärivuorokautisen tehostetun palveluasumisen hoitoon osallistuvan henkilöstön mitoituksen pitää olla vähintään 0,5 hoitajaa asukasta kohden.

Perussuomalaisten ministeriryhmä on tyytyväinen päätökseen, vaikka sen myötä korvaavat säästökohteet joudutaankin etsimään. Hoitajamitoituksen säilyttäminen ennallaan on arvostuksen osoitus hoitotyöntekijöiden tekemää tärkeää työtä kohtaan.

Maidontuottajille helpotusta

Hallitus päätti tällä viikolla maidontuottajille suunnatusta mukautustuesta. Tuen kokonaismäärä on 15 miljoonaa euroa, josta puolet tulee EU-kriisirahoituksesta ja puolet Suomen hallituksen päättämästä lisäyksestä. Tuki on poikkeuksellinen, sillä sen tavoitteena on vähentää maidontuotantoa vapaaehtoisesti väliaikaisena toimenpiteenä ja siten vakauttaa Suomen maitomarkkinoita.

Tuki on merkittävä, sillä useat suomalaiset maitotilat ovat hankalassa taloudellisessa tilanteessa. Maidontuotannossa on koko Euroopassa viime vuosina muodostunut merkittävää ylitarjontaa. Suomalaisten osalta myös Venäjän elokuussa 2014 asettama ja edelleen jatkuva elintarviketuonnin kielto on vaikeuttanut maitotilojen toimintaa.

Positiivisia merkkejä työllisyydessä

Suomi sai jälleen tällä viikolla positiivisia uutisia työllisyysrintamalta kun Valmet Automotive ilmoitti lisäävänsä tuotantoa Uudenkaupungin tehtaalla ja tuovansa alueelle jopa 1 000 uutta työpaikkaa. Koko kunniaa hallitus ei tästä tietenkään voi ottaa, mutta tällaiset positiiviset uutiset vahvistavat hallituksen näkemystä siitä, että teollisuuden uusia työpaikkoja luovan rakennemuutoksen tukemista tulee jatkaa, jotta hallituksen työllisyystavoitteet täyttyvät.

Hallitus pyrkiikin yrittäjyys- ja työllisyyspakettinsa toimenpiteillä juuri tähän – työllisyyden ja kasvun lisääntymiseen. Yksi toimenpiteistä on kasvuyritysten työllisyysohjelma, jonka hankkeiden avulla voidaan vastata nimenomaan rakennemuutoksen luomiin isoihin rekrytointitarpeisiin ja samalla lisätä tietoa uusista työmahdollisuuksista.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini