Päivystysasetuksen muutos ja ruotsinkielen osaaminen

Tiistai 13.12.2016 klo 21.04


Oppositio teki kaikkensa Vaasan sairaalan laajan päivystyksen lakkautuksessa koska se katsoi ettei kielelliset oikeudet toteudu riittävästi.

Vaasan sairaalan päivystys ja toiminnot jatkuvat, mutta joitakin erikoissairaanhoidon alueita siirretään Seinäjoelle mm, osaamisen ja resurssien turvaamiseksi, joka on tärkeä osa potilasturvallisuutta. Seinäjoen sairaalan tulee varmistaa palvelut myös ruotsinkielisille asiakkaille mutta se ei erityisesti RKPlle riittänyt.

Suomessa tehdään laajoja uudistuksia mutta toiset kiinnittävät huomion vain ruotsinkieleen ja sen eteen tehtiin kaikki mahdolliset temput ja perustuslakivaliokunta haluttiin sotkea siihen uudestaan vaikka yksi lausunto oli jo annettu. Itse perustuslakivaliokunnan jäsenenä ihmettelin että ainoa asia mikä suurinta osaa kiinnosti oli kielelliset kysymykset, vaikka hoidon laatu ja saatavuus koko maassa ja kaikille ihmisille ovat elintärkeää.

Tämän asian vuoksi istuttiin eilen yömyöhään ja äänestettiin opposition eri esityksistä moneen kertaan. Viimeiset äänestykset oli tänään tiistaina klo 19 maissa. Oppositio ei saanut lakia kaadettua kielellisten kysymysten vuoksi. Toki perusteluita esitettiin muitakin mutta kielelliset oikeudet olivat mielestäni kaiken taustalla.

Perussuomalaiset kysyivät että miksi sitä pakkoruotsia sitten opiskellaan jos sen osaaminen ei kuitenkaan riitä ja takaa palveluita ?

uutisointia asiasta


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini