Kuka minä olen

Leena_j_akoirat.jpgOlen hyvinkääläinen ihmisläheinen ja avoin 54-vuotias Perussuomalaisen eduskuntaryhmän toisen kauden kansanedustaja ja puolueen 1. varapuheenjohtaja. Aikaisemmin olen toiminut myös eduskuntaryhmän puheenjohtajana ja myös puoluehallituksen jäsenenä. 

Koulutukseltani olen oikeustieteen maisteri ja varatuomari. Olen työskennellyt nuoresta asti ja valmistuttuani juristiksi olen työskennellyt tuomioistuimissa, yksityiselläkin puolella sekä toiminut yksityisyrittäjänä omassa lakitoimistossa. Ennen kansanedustajan tehtävää työskentelin 8 vuotta maistraatin palveluksessa Hyvinkäällä henkikirjoittajana. Tehtäviini kuuluivat holhoustoimen edunvalvonta-asiat sekä julkisen notaarin ja kaupanvahvistajan tehtävät. Useita kymmeniä uusimaalaisia pareja olen myös siviilivihkijänä vuosien varrella vihkinyt. Työurani näet sivuilla kohdasta CV.

Rakastan luonnossa olemista. Harrastuksiini kuuluu Romaniasta kadulta löydettyjen koirieni Jolanan ja Enrikin kanssa ulkoilu ja hevosharrastus. Käyn pienellä suomenhevostallilla hommia tehden ja ratsastaen. Siellä olen myös saanut tutustua sosiaaliseen hevosterapiaan. Tallin hevoset toimivat ihmisten apuna heidän kuntotuksensa tukena. On ollut upea nähdä kuin voimaannuttavia eläimet voivat ihmiselle olla.

Luonteeltani olen rohkea, peräänantamaton sekä jämäkkä. Uskallan seistä omien mielipiteideni takana.

44500723_293696404575613_1367902716763832320_n.jpgIhmisten mielipiteitä yritetään liikaa kahlita ja pelätään ihmisten tunteita. Se on aivan väärä tie. Vain puhumalla ja kuuntelemalla ihmisiä voi tietää miten ihmiset haluavat asioita hoidettavan.

Päätöksenteossa tulee kuulla ihmisiä ja heidän tarpeitaan. Heitä vartenhan päätöksiä tehdään. Viime vuosina on tullut tunne että suomalaisten asioiden ajaminen on jäänyt taka-alalle. Puhutaan EU:n laajentumisesta ja sen tarpeellisuudesta sekä turvapaikanhakijoiden oikeuksista. 

Ennen politiikkaan siirtymistä ajattelin pitkään, että pitäisikö minunkin lähteä mukaan vaikuttamaan siihen,
miten asioita hoidetaan. Siihen saakka ystävät, lähipiiri ja työtoverit olivat olleet keskustelukumppaneitani ja rikastuttaneet minua omilla ajatuksillaan. Sydämellinen kiitos siitä heille.

Perussuomalaiset valitsin vuonna 2012 puolueekseni, sillä Perussuomalaiset ovat mielestäni tuoneet keskustelunvapauden aidosti Suomeen. Erilaiset mielipiteet eivät tarkoita riitaa ihmisten välillä. Ajatustenvaihto rakentaa maailmaa –asioista saa ja pitää puhua. 

Lakimieskoulutukseni ja -kokemukseni vuoksi minulla on tietoa ja taitoa ottaa asioista selvää.
Minua ei pysty helposti hämmentämään sanomalla: ”Näin nämä asiat on täällä ollut tapana päättää”.

Suomi tarvitsee nyt vahvoja ja osaavia päättäjiä, jotka ajavat suomalaisten etuja. Yrittäjyyttä ja työllistymistä tulee tukea kaikin tavoin. Ihmisiä ei pidä unohtaa: eläkeläiset, perheet ja nuoret ovat voimavaramme.

Olen luonteeltani vahva ja uskallan seistä sanojeni takana puolustaessani perussuomalaisia arvoja.Haluan nyt toden teolla vaikuttaa asioihin. Sinä taas voit halutessasi vaikuttaa minun kauttani.

Omat juureni ovat pääkaupunkiseudulla. Olen viettänyt lapsuuteni ja nuoruuteni Helsingissä.  Myöhemmin asuin Vantaalla ja Espoossa ja lopulta päädyin mieheni kanssa töiden perässä Hyvinkäälle. Vanhempieni sukujuuret ovat isän puolelta Karkkilassa ja Vihdissä sekä äitini suku on Karjalasta Hiitolasta. Evakkomatkan jälkeen he asettuivat Porvoon kupeessa Askolaan. Vapaa-aikaani vietän nykyisen Lohjan (entisen Nummi-Pusulan) alueella mökkeillen. 

Kiitos sinulle esittelyni lukemisesta. Ja tulehan vetäisemään hihasta ja juttelemaan ajatuksistasi,
jos kaupungilla satut minut näkemään. Voit myös laittaa minulle sähköpostia osoitteeseen etunimi.sukunimi@eduskunta.fi  tai soittaa minulle numeroon 050 513 2330.

-Leena-