Videoita

Sensuroimaton Päivärinta -keskusteluohjelma 10.5.2017 http://www.iltalehti.fi/politiikka/201705102200130556_pi.shtml

Ylen aamu-tv, Puoluepäivä 23.3.2017 http://areena.yle.fi/1-4078993

Huomenta Suomi, 7.3.2017 http://www.katsomo.fi/#!/jakso/731760

Yle, A-studio 6.3.2017 http://areena.yle.fi/1-3778011?autoplay=true

Katso lyhyt henkilöhaastattelu https://www.youtube.com/watch?v=ne12jfGnRgc

Henkilöhaastattelu AlfaTv 9.2.2016. https://publisher.qbrick.com/Embed.aspx?mid=C4A998CB

Heräsikö kysymyksiä?

Ota rohkeasti yhteyttä leena.meri@eduskunta.fi tai eduskunta-avustajani erkki.saarinen@eduskunta.fi

p. 09-432 3165 (Leena)

p. 050 414 7585 (Erkki)

twiittaa: @leena_ps


Leena Meri eduskuntaan

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:193386 kpl

Ei syytettä

Tiistai 17.10.2017 - Suomen Uutiset

Suomen Uutiset 17.10.2017

Entinen avustaja syytti perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Merta työpaikkakiusaamisesta. Helsingin syyttäjäviraston kihlakunnansyyttäjä oli asiasta eri mieltä.

– Entinen avustajani teki minusta poliisille maaliskuussa 2017 tutkintapyynnön ja esitti, että olen mm. syyllistynyt työpaikkakiusaamiseen, kunnianloukkaukseen yms. Poliisi tutki asian laajasti ja hankki asiassa kaksi työsuojeluviranomaisen, eli Avin lausuntoa, joiden mukaan minun ei voida katsoa syyllistyneen työturvallisuusrikoksiin. Lisäksi poliisi on kuullut henkilötodistajia, Meri toteaa.

– Helsingin syyttäjäviraston kihlakunnansyyttäjä teki asiassa tänään 17.10.2017 perustellun syyttämättäjättämispäätöksen. Päätöksessä todetaan, ettei syytteitä nosteta, koska ei ole olemassa todennäköisiä syitä rikoksesta epäillyn syyllisyyden tueksi. Päätöksestä ilmenee, että asia on tutkittu laajasti ja tasapuolisesti, mikä on hyvä asia.

Laajemmin syyttäjän päätöksestä tästä linkistä

https://www.suomenuutiset.fi/leena-merelle-puhtaat-paperit-syyttaja-loytanyt-syytoksille-minkaanlaisia-perusteluja/

Kommentoi kirjoitusta.

Tarvitaanko Translakia?

Maanantai 16.10.2017 - Suomen Uutiset

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri ei lämmennyt Setan pääsihteeri Kerttu Tarjamon vaatimuksille translain uudistamiseksi. Meri ja Tarjamo keskustelivat A-studiossa ensi kevättalvella synnyttävästä naisesta, joka on juridisesti mies.

– No olihan se aika hämmentävää tietysti, kun biologisesti mies ei lähtökohtaisesti voi saada lapsia, Meri ihmetteli mediakohua ”synnyttävästä isästä”.

– Meillä on mies ja nainen biologisesti.

Nykylainsäädännön mukaan juridista sukupuolta ei voi muuttaa ennen kuin myös sukupuolenkorjausleikkaus on tehty niin, että lisääntyminen on mahdotonta. Tätä on sateenkaaripropagandassa kutsuttu usein pakkosterilisoinnin vaatimukseksi. Mitään erillistä sterilisointia ei kuitenkaan vaadita, vaan hedelmättömyys on väistämätön seuraus sukupuolenkorjausleikkauksesta.

Tällä tavoin on ehkäisty ne lainsäädännölliset ristiriidat, jotka syntyisivät siitä, että ”isä on raskaana”, kuten mediassa on tätä outoa tapausta kutsuttu. Ristiriitoja voi liittyä esimerkiksi siihen, ettei ”isä” voi saada äitiyspäivärahaa.

Translain uudistajat haluavat kuitenkin muuttaa lainsäädäntöä niin, että sukupuolen voisi vaihtaa juridisesti ennen kuin se on muutettu kirurgisesti.

Lapsen näkökulma on unohtunut

Meri epäili, että nainen, joka haluaa synnyttää, ei todellisuudessa halua olla mies.

– Onko valmis sitten vaihtamaan sukupuolta, jos haluaa säilyttää kuitenkin sen että voi synnyttää? Silloin ei ehkä haluakaan olla mies.

Meri hämmästeli myös sitä, miten aikuiskeskeistä keskustelu transsukupuolisten ongelmista on. Insertissä haastateltiin kahden lapsen entistä perheenisää, joka oli korjannut sukupuolensa naiseksi.

– Haastateltava itsekin sanoi, että hänen poikansa oireili siitä jotenkin. Hän ei halunnut että vanhempi vaihtaa sukupuoltaan. Aikuisten keskustelussa me unohdetaan monta kertaa lasten näkökulma ja lasten ajatukset.

Insertin isä kertoi, ettei olisi jaksanut ilman lapsia.

– Mietin toisinpäin, että aikuiset on myös lapsia varten, Meri totesi.

Ylen ohjelma katsottavissa Areenasta >

Suomen Uutiset https://www.suomenuutiset.fi/leena-meri-nykyinen-translaki-riittava-sukupuolia-kaksi/

Kommentoi kirjoitusta.

Kriisitukea maanviljelijöille tarvitaan heti

Keskiviikko 11.10.2017 klo 8:39

Kylmyyden ja kosteuden vuoksi suuri osa viljasta ei ole vielä kypsää, kun taas osa on jo ylikypsää. Mitään ei pääse silti puimaan, koska pellot ovat liian pehmeitä runsaiden sateiden takia.

Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliiton MTK:n valtuuskunnan puheenjohtaja Tommi Lunttila kuvaa kuluvaa vuotta poikkeuksellisen vaikeaksi.  Monien viljelijöiden mukaan tilanne on jopa pahempi kuin katastrofivuonna 1987, jota pidetään lähihistorian huonoimpana.

Ero vuoden 1987 ja tämän päivän välillä on se, että aikoinaan valtio maksoi viljelijöille korvauksia menetetyistä sadoista. Nykyisin vain ani harvalla on mahdollisuus saada korvauksia. Valtion satokorvaukset on yritetty korvata yksityisten vakuutusyhtiöiden myymillä satovahinkovakuutuksilla, joiden myynti alkoi viime vuonna. Vakuutuksia on kuitenkin vain harvalla. Toisaalta vakuutusyhtiöstä on kerrottu viljelijöille, että vakuutus ei kata kylmyydestä tai jatkuvista sateista aiheutuvia menetyksiä.

Mielestäni maatilojen elinkelpoisuus ja sitä kautta kotimaisen viljan viljely on Suomelle tärkeää. Kun sääolot ovat näin poikkeukselliset ja viljelijöitä uhkaa taloudellinen katastrofi, on valtion tultava apuun, jotta pahimman yli päästään. Siksi maanviljelijöille on annettava kriisitukea heti.

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.209129

1 kommentti .

Ottavatko vihreät vastuun kotimajoituksesta?

Tiistai 3.10.2017 - Leena Meri

Ottavatko vihreät vastuun kotimajoituksesta?

 Vihreiden puoluevaltuusto kokoontui viikonloppuna Riihimäelle päättämään uudesta turvapaikkalinjauksesta. Vihreät tukevat kotoutumista edistävien kotimajoitusverkostojen toimintaa, jossa turvapaikanhakijoita majoitetaan suomalaisiin koteihin.

 Mielestäni ei ole hyvä idea ottaa tuntemattomia henkilöitä kotiinsa asumaan perheensä kanssa. Et voi varmuudella tietää henkilön oikeaa nimeä, entistä asuinpaikkaa, ikää ja muuta taustaa. Mitä jos ihmiset ryntäävät hyväsydämisyyttään majoittamaan turvapaikanhakijoita,  ja jotain ikävää sattuu? Kuka ottaa vastuun, vihreätkö?

Kommentoi kirjoitusta.

Esitin budjettiin lisärahoitusta Hyvinkään tiehankkeisiin

Perjantai 29.9.2017 klo 8:21 - Leena Meri

Tein kaksi talousarvioesitystä Hyvinkään tiehankkeille

Jätin torstaina kaksi talousarvioaloitetta, jossa esitin Hyvinkään kahdelle tiehankkeelle suunnittelurahaa yhteensä 400 000 euroa.

1. Hyvinkään ja valtatie 3:n eritasoliittymässä on todettu merkittäviä puutteita, koska moottoritien linja-autoliikenteen pysäkeillä ei ole autojen tai polkupyörien liityntäpysäköintiä ja lisäksi pysäkkien saattoliikennejärjestelyt ovat puutteelliset. Liityntäpysäköinnin kehittämisellä on erittäin merkittävä vaikutus, jos halutaan vähentää pääkaupunkiseudun ruuhkatilannetta ja liikenteen sujuvuutta. Lisäksi liityntäpysäköinnin lisääminen ja siten joukkoliikenteen kulkutapaosuuden kasvattaminen tukevat ilmastotavoitteita.

Esitin 200 000 euroa Hyvinkään ja valtatie 3:n autojen ja polkupyörien liityntäpysäköinnin suunnitelman tekemiseen.

 

2. Valtatie 25 kehittämisestä on tehty kehittämisselvitys, jossa todetaan liikenneturvallisuutta ja kapasiteettia parantavien toimenpiteiden tarve kyseisellä osuudella tärkeäksi. Tavoitetilanteessa valtatientien tulisi olla 4-kaistainen ja eritasoliittymin varustettu. Kalevankadun tasoliittymän korvaaminen eritasoliittymällä tulisi toteuttaa mahdollisimman pian.

Esitin 200 000 euroa tiesuunnitelman laatimiseen Kalevankadun eritasoliittymästä.

Kommentoi kirjoitusta.

Hallitus on voimaton, jos kunta lisää vetovoimatekijöitä turvapaikanhakijoille.

Torstai 21.9.2017

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunta käsitteli 22.8.2017 kokouksessaan laittomasti maassa olevien sote-palveluita.

 Laittomasti maassa olevien (paperittomien) palvelut haluttiin lautakunnassa nyt laajentaa vastaamaan turvapaikanhakijoiden saamia palveluita. Se tarkoittaa Perussuomalaisten helsinkiläisen kaupunginvaltuutettu Mari Rantasen mukaan sitä, että kaikki laittomasti maassa olevat kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat ovat oikeutettuja perusterveydenhuollon palveluihin, erikoissairaanhoitoon, lääkityksiin, terveystarkastuksiin, rokotuksiin, suun terveydenhuoltoon, tartuntatautien seulontaan, mielenterveyspalveluihin, sosiaalipalveluihin ja kouluterveydenhuoltoon.

Lisäksi lautakunta halusi, että Helsinki tuottaa myös maksutonta oikeudellista neuvontaa tässä yhteydessä. On huomioitava myös ehdotukseen läpi mennyt kirjaus, joka toteaa, ettei maksukyvyttömyys saa vaikuttaa palveluiden saantiin ja tämä voitaneen tässä yhteydessä tulkita maksuttomuudeksi. Kyseisiä palveluja tulee myös mainostaa mm. kaupungin nettisivuilla monilla kielillä, kuten arabia, somali, bulgaria ja romania.

 Tein asiasta kirjallisen kysymyksen: Mitä ministeriö aikoo tehdä sille epäkohdalle, että kunnat laajentavat ja markkinoivat sote-palvelujaan laittomasti maassa oleskeleville ja lisäävät houkutusta jäädä Suomeen samaan aikaan, kun valtio pohtii, miten laittomasti maassa olevat saadaan säilöön ja ulos maasta.

 Sain ministeriltä vastauksen 12.9, jossa mm. todetaan, että ”Kunnilla on edelleen mahdollisuus omilla päätöksillään laajentaa laittomasti maassa olevien oikeutta terveyspalveluihin.”

Mielestäni tämä tilanne on hyvin hämmentävä. Hallitus on sanonut, että se pyrkii saamaan laittomasti maassa olevat pois, ennen kuin he esimerkiksi radikalisoituvat ja muuttuvat vaaraksi yleiselle turvallisuudelle.

Samaan aikaan pääkaupunki, jossa on eniten turvapaikanhakijoita, harkitsee lisääkö se laittomasti maassa oleville vetovoimatekijöitä ja terveyspalveluita. Miksi hallitus ei tee mitään? Ja tätäkö äänestäjät kevään kuntavaaleissa halusivat?

Kommentoi kirjoitusta.

Toimeentulotuesta voitaisiin maksaa vuokra suoraan vuokranantajalle

Tiistai 19.9.2017

Joidenkin kuntalaisten vuokravelkojen lisääntyminen on kunnille yhä suurempi ongelma, koska KELA:n maksamasta toimeentulotuesta eivät kaikki maksaa vuokraansa. Kun ihmisillä on vähän rahaa, vuokran maksamista lykätään ajatellen, että ensin maksetaan jotain muuta, ja sitten ei lopulta olekaan rahaa vuokraan. Nyt kunnissa on törmätty tilanteisiin, että vuokravelka koskee esimerkiksi koko alkuvuotta. Useat kunnat ovat myöntäneet vuokravelkoihin jo nyt saman verran toimeentulotukea kuin viime vuonna yhteensä suojellakseen ihmisten asumista, raportoi Kuntaliitto.

Kelan ohjeisiin on kirjattu mahdollisuus vuokranantajille maksamisesta tällä hetkellä seuraavasti: ” Perustoimeentulotuen asumiskuluja voidaan maksaa vuokranantajalle, kun kysymyksessä on vuokra-, asumisoikeusasunto tai osaomistusasunto, jos tuen saajalta on saatu asiaan valtuutus tai hän on laiminlyönyt vuokranmaksun.”

Mielestäni toimeentulotuki on saajalle viimesijainen toimeentuloturvan muoto. Koska asunto on kaikille olennaisen tärkeää normaalin elämisen kannalta, ei vuokran maksaminen toimeentulotuesta suoraan vuokranantajalle voi olla vastoin toimeentulotuen saajan etua.

Nykyinen tilanne, jossa kunnat joutuvat maksamaan lisätoimeentulotuella niiden henkilöiden vuokria, jotka eivät ole vuokriaan maksaneet, ei ole hyväksyttävää.

Siksi olen jättänyt tänään hallitukselle kirjallisen kysymyksen, jossa kysyin mihin toimenpiteisiin asianomainen ministeri aikoo ryhtyä, jotta vuokramenot voitaisiin lähtökohtaisesti maksaa suoraan KELA:n myöntämästä toimeentulotuesta vuokranantajalle?

Kommentoi kirjoitusta.

Perussuomalaiset jättivät eduskunnalle keskustelualoitteen sisäisestä turvallisuudesta

Lauantai 9.9.2017 klo 18:39 - Eduskuntaryhmän tiedote 8.9.2017

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on tänään jättänyt eduskunnalle aloitteen ajankohtaiskeskustelusta sisäisestä turvallisuudesta. Mielestämme eduskunnassa tulisi käydä kansanedustajien kesken julkinen keskustelu, jotta niin kansanedustajilla kuin kansalaisilla on tieto poliittisista toimista ja päätöksistä, joiden tavoitteena on parantaa Suomen sisäistä turvallisuutta. Pääministerin keskiviikkona 6.9. pitämä keskustelutilaisuus oli salainen eikä mielestämme lainkaan riittävä tarpeeseen nähden.

Kesksutelualoitteen sisältö:

Eduskunnan puhemiehelle,

Pääministeri Sipilä järjesti keskiviikkona 6.9. poliittisille johtajille suunnatun suljetun keskustelun Turun terroristihyökkäyksen jälkeisistä toimista ja maamme turvallisuudesta. Läsnä olivat poliittisten päättäjien lisäksi ministeriöiden ja poliisivoimien edustukset.

Ottaen huomioon Turun tapahtumien vaikutuksen suomalaisten yleiseen turvallisuudentunteeseen, olisi Perussuomalaisten eduskuntaryhmän mielestä syytä järjestää eduskunnassa julkinen ajankohtaiskeskustelu maamme sisäisestä turvallisuudesta. Kansalaisten keskuudessa vallitsee epätietoisuus toimista, joihin hallitus ja poliittiset päättäjät ovat ryhtyneet. Hallituksen sisälläkin näyttää olevan erilaisia käsityksiä siitä, miten asioita aiotaan käytännössä turvallisuuden näkökulmasta parantaa.

Tämän vuoksi pidämme äärimmäisen tärkeänä käydä avointa keskustelua, jotta niin kansanedustajilla kuin kansalaisilla on tieto poliittisista toimista ja päätöksistä, joiden tavoitteena on parantaa Suomen sisäistä turvallisuutta.

Edellä olevan perusteella ehdotamme, että eduskunta käy ajankohtaiskeskustelun sisäisestä turvallisuudesta.

Helsingissä 8.9.2017 Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puolesta

Leena Meri /ps

Puheenjohtaja

 

 

Kommentoi kirjoitusta.

Kirjallinen kysymykseni eduskunnassa kuntien tarjoamien sote-palvelujen laajuudesta laittomasti maassa oleville

Maanantai 28.8.2017 klo 11:53

Laki takaa jokaiselle Suomessa sekä hätämajoituksen että kiireellisen terveydenhuollon riippumatta maassaolon statuksesta. Tämä on sinänsä ymmärrettävää ja kuuluu edistyksellisen yhteiskunnan toimintaan. Mutta laittomasti maassa olevien palvelujen laajentaminen ei ole hyväksyttävää, koska rahamme eivät tähän riitä ja palvelujen laajentaminen lisää vetovoimatekijöitä sekä luo ilmapiiriä, ettei kaikkien tarvitsekaan noudattaa oikeuden päätöksiä. 
Sosiaali- ja terveysministeriön ohjeen mukaan, jos potilaalla ei ole oleskelulupaa ja kotikuntaa Suomessa, hänen on maksettava kiireellisen hoidon kustannukset itse täysimääräisinä. Kunnalla on mahdollisuus omalla päätöksellään myöntää laittomasti maassa oleville laajempia palveluita. Jos laittomasti maassa olevalle henkilölle annetaan kiireetöntä hoitoa julkisessa terveydenhuollossa, potilas maksaa itse hoidon täydet kustannukset. 
Laittomasti maassa olevien henkilöiden (paperittomien) julkinen terveydenhuolto Helsingissä on vuodesta 2014 alkaen järjestetty siten, että kiireellisen hoidon lisäksi tarjotaan kaikille raskaana oleville ja alle 18-vuotiaille lapsille laajat terveydenhuollon palvelut, mukaan lukien neuvola- ja sairaanhoitopalvelut, samaan hintaan kuin helsinkiläisille. 
Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunta käsitteli 22.8.2017 kokouksessaan laittomasti maassa olevien sote-palveluita.  
Laittomasti maassa olevien palvelut haluttiin lautakunnassa laajentaa vastaamaan turvapaikanhakijoiden saamia palveluita. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa? Asian on nostanut esille Perussuomalaisten helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Mari Rantanen. Hän on esittänyt julkisuudessa, että lautakunnan päätös toteutuessaan tarkoittaisi sitä, että kaikki laittomasti maassa olevat turvapaikanhakijat ovat oikeutettuja perusterveydenhuollon palveluihin, erikoissairaanhoitoon, lääkityksiin, terveystarkastuksiin, rokotuksiin, suun terveydenhuoltoon, tartuntatautien seulontaan, mielenterveyspalveluihin, sosiaalipalveluihin ja kouluterveydenhuoltoon. 
Lisäksi lautakunta halusi, että Helsinki tuottaa myös maksutonta oikeudellista neuvontaa tässä yhteydessä. Tämä kaikki siis siten, että helsinkiläinen veronmaksaja maksaa ja summa säästetään muualta. On huomioitava myös ehdotukseen läpi mennyt kirjaus, joka toteaa, ettei maksukyvyttömyys saa vaikuttaa palveluiden saantiin ja tämä voitaneen tässä yhteydessä tulkita maksuttomuudeksi. Kyseisiä palveluja tulee myös mainostaa mm. kaupungin nettisivuilla monilla kielillä, kuten arabia, somali, bulgaria ja romania. 
Edellä olevan perusteella ja eduskunnan työjärjestyksen 27 §:ään viitaten esitän asianomaisen ministerin vastattavaksi seuraavan kysymyksen:
Mitä ministeriö aikoo tehdä sille epäkohdalle, että kunnat laajentavat ja markkinoivat sote-palvelujaan laittomasti maassa oleskeleville ja lisäävät houkutusta jäädä Suomeen samaan aikaan kun valtio pohtii, miten laittomasti maassa olevat saadaan säilöön ja ulos maasta? 
Helsingissä 25.8.2017 
LeenaMeri
ps

Kommentoi kirjoitusta.

Tervetuloa

Torstai 24.8.2017 klo 18:44

IMG_1324.PNG

Kommentoi kirjoitusta.

Eduskuntaryhmä Hyvinkäällä

Keskiviikko 16.8.2017 klo 19:38

IMG_1314.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Hallitukselle kaikki on kaupan

Tiistai 25.7.2017 klo 10:28

Kilpailutuksen nimissä kaikella käydään kauppaa. Siinä huumassa unohtuu monesti miettiä seurauksia, kuten ihmisten yksityisyyden suojaa ja mitä tietoja levitellään yksityisten yritysten käyttöön. Suomi tuntuu lisäävän tiedon jakelua huolettomasti, kun taas Ruotsi ryhtyy pääministeri Löfvenin mukaan tietovuodon vuoksi kiinnittämään tietoturvaan jatkossa enemmän huomiota ja ulkoistamista aletaan Ruotsissa rajoittaa.

Skandaali koskee Ruotsin ajoneuvo- ja ajokorttirekisterin ulkoistamista Tšekkiin, mikä on voinut aiheuttaa kymmenien tuhansien ruotsalaisten henkilötietojen vuotamisen ulkomaille.

Samaan aikaan Suomen hallitus suunnittelee suomalaisten terveystietojen luovuttamista lääkeyrityksille tutkimuksen vauhdittamiseksi. Uuden postilain mukaan Postin tulee luovuttaa kilpaileville jakeluyrityksille lähes ilmaiseksi yksi yhtiön kilpailuvalteista eli kansalaisten osoitetiedot. Osoitetietojen luovutukseen liittyy myös turvallisuusriski, kun kuka tahansa, joka haluaa Postin osoiterekisterin käyttöön, saa sen jatkossa hyvin helposti. Myös niiden 84 000 suomalaisen osoitteet, jotka syystä tai toisesta ovat halunneet kieltää osoitetietojensa luovuttamisen. Ammatillisista syistä heidän joukossa on esimerkiksi poliiseja, turvallisuusviranomaisia, lastensuojelun työntekijöitä, tuomareita ja jne.

Maistraatissa työskennellessäni eteeni tuli tilanne, jossa henkilölle oli myönnetty turvakielto-osoite, koska hän oli toiminut todistajana oikeudenkäynnissä ja häntä oli sen vuoksi vakavasti uhkailtu. Osoitetietojen paljastuminen ulkopuoliselle voi tällaisessa tapauksessa pahimmillaan johtaa suojatun ihmisen pahoinpitelyyn tai jopa kuolemaan.

– Uudessa postilaissa on kyse myös kansallisesta turvallisuudesta. Eduskunnan puolustusvaliokunta totesi, että poikkeusolojen tehtäviin liittyviä velvoitteita ei postilakiesityksessä ole riittävästi otettu huomioon. Tämäkin oli näköjään yhdentekevää lainsäätäjälle, toteaa PAU:n puheenjohtaja tiedotteessaan.

Perussuomalaiset pelkäävät, että salaisia osoitetietoja valuu vääriin käsiin ja tivaa hallitukselta, miten ihmisten tietosuoja turvataan? Vai olisiko nyt syytä ottaa mallia Ruotsista ja kääntää kelkka pois jatkuvan ulkoistamisen tieltä, kun kyseessä on kansalaisten ja jopa valtion turvallisuus.

 

Linkki: PAU:n kannaotto 21.6.2017

Linkki: Ruotsin tietovuoto, YLE 24.7.2017

Linkki: Perussuomalaisten kannaotto ja äänestys eduskunnassa esitystä vastaan 21.6.2017

Linkki: A-studio 24.7.2017 hallituksen suunnitelmista avata terveystiedot lääkeyrityksille

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tietosuoja, ulkoistaminen, yksityisyydensuoja, Leena Meri, Perussuomalaiset,

Perussuomalaiset sotesta: Kiire ja pakkoyhtiöittäminen olisivat vaarantaneet potilasturvallisuuden

Torstai 29.6.2017 klo 21:05 - TIEDOTE 29.6.2017 Julkaisuvapa

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri ja sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Arja Juvonen kommentoivat perustuslakivaliokunnan sote-lausuntoa.

Leena Meri kommentoi sote-lausuntoa:

- Valinnanmahdollisuuksien lisääminen on sinänsä hyvä asia, mutta ei voitu lähteä siitä, että estetään julkista tahoa tuottamasta sosiaali- ja terveyspalveluita. Näin olisi tapahtunut, jos sote olisi siirretty yksityisille palveluntarjoajille.  Kysymys on merkittävistä perusoikeuksista.

- Julkisen vallan käytön on säilyttävä viranomaisilla. On hienoa, että pakkoyhtiöittäminen ja julkisen vallan oman palvelutuotannon kielto poistetaan. Maakuntien on voitava tuottaa palveluita. Jatkovalmisteluiden lähtökohdaksi on otettava palveluiden turvaaminen.

- Lisäksi aikataulun on oltava realistinen. Ei voi olla niin, että oletetaan palveluiden korjautuvan itsestään ”sitten joskus”. Palveluiden on oltava kunnossa ensimmäisestä päivästä lähtien. Kysymys on peruspalveluista, joiden piirissä on kaikkein heikoimmassa asemassa olevia. Ajatellaan lastensuojelua, päihdeongelmaisia, kehitysvammaisia. Tämä ei saa olla ”tehdään mitä sattuu ja korjataan sitten”-uudistus.

Varoittavana esimerkkinä epäonnistunut toimeentulotukiuudistus

Meri suhteuttaa sotea uudistukseen, jossa perustoimeentulon maksatus siirrettiin Kelalle. Syntynyt sotku esti tukien maksatuksen ja vaaransi tuensaajien toimeentulon. 

- Uudistus oli hyvin pieni, ja meille kansanedustajille vakuutettiin asioiden olevan kunnossa. Käyntiinlähdössä epäonnistuttiin pahasti.

- Soten valiokuntakuulemisissa perustuslaki- ja sosiaalioikeuden asiantuntijat varoittivat katastrofista. Heidän mukaansa katastrofi olisi ollut hyvinkin mahdollinen, jos sotea oltaisiin yritetty toteuttaa sellaisenaan ja annetussa erittäin kiireellisessä aikataulussa.

Kenen vaatimus pakkoyhtiöittäminen oli?

Miksi sitten uudistusta puskettiin läpi tällä tavoin?

- Tämä on hyvä kysymys. Professorit ovat valiokunnan kuulemisissa tuoneet huoliaan esille. Heidän esittämiään huolia ei otettu ministeriössä vakavasti. Sote on Suomen historian suurimpia uudistuksia. Miksi eduskuntaan on tuotu lainsäädäntöä tipoittain? Professoreita on juoksutettu eduskunnassa moneen kertaan. He ovat lukeneet tuhansia sivuja materiaalia, ja kaikkia prosessiin osallistuneita on hoputettu.

Leena Meren mukaan pakkoyhtiöittäminen piti sisällään erittäin vaarallisen sudenkuopan.

- Kyse on valinnanvapauslain pakkoyhtiöittämisestä. Mikäli ehdotettu valinnanvapausmalli olisi toteutettu yhtiöittämisvelvollisuuden keinoin, asia olisi ilmeisesti tulkittu EU-oikeudessa siten, että kilpailuoikeudelliset ja investointisuojasopimusoikeudelliset asiat tulisivat sovellettavaksi. Tämä olisi saattanut merkinnyt suomalaisen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenteita koskevan päätösvallan olennaista kaventumista.

- Kuinka hallituksen ministerit ovat voineet olla tällaista tukemassa? Asiasta ei ole koskaan keskusteltu perussuomalaisten eduskuntaryhmässä. Tämä on hyvin erikoista. Perussuomalaiset ovat aina olleet sitä mieltä, että lisää toimivaltaa ei saa luovuttaa EU:lle.

Arja Juvonen huomauttaa, että yhtiöittämispakkoa on myyty eduskuntaryhmälle vetoamalla EU:sta tulleisiin määräyksiin.

- Asiaa on myyty eduskuntaryhmässä meille jälleen kerran sillä, että EU edellyttää pakkoyhtiöittämistä. Samoin toimittiin hallintarekisteriasiassa - ettemme voisi EU:lle mitään. Myöhemmin kävi ilmi, että ei asia olekaan näin. Ei EU edellytä tällaista. Mutta tällaisin keinoin asiaa on puskettu eteenpäin.

Leena Meri muistuttaa, että valiokunnan lausunnossa oli mainittu yhtiöittämisvelvollisuudesta seuraavasti: ”..ei johdu perustuslaista tai EU-oikeudesta vaan kansalliseen tarkoituksenmukaisuusharkintaan suomessa käyttöön otettavasta järjestelmästä.”

Arja Juvonen huomauttaa, että torstain sote-tiedotustilaisuus päättyi mielenkiintoisesti:

Ylen toimittaja kysyi infotilaisuuden päätteeksi perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Annika Lapintieltä (vas.), että mistä yhtiöittämisvelvollisuus tuli. Hän vastasi: ”Tämä on poliittinen asia. Asiaa pitää kysyä hallitukselta.” Samalla hän mainitsi, että hallituksen vastuuhenkilö näissä asioissa on STM:n kansliapäällikkö. Päivi Sillanaukee. Hänen puoluetaustansa on kokoomus.

Kiire olisi vaarantanut sosiaali- ja terveyspalveluiden tarjonnan

- Koko ajan on ollut kiire. Mutta virkamiehet eivät ehdi laadukasta lainsäädäntöä tällaisessa kiireessä. Valtiosääntöoikeuden asiantuntijoita ei ole kuultu riittävästi, eikä heidän huoliaan ole otettu huomioon. Jäljet johtavat sylttytehtaalle, Juvonen toteaa. 

- Odotettavissa olivat kriisi ja kaaos sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa. Tämä olisi näkynyt erityisesti sosiaalipalveluissa ja vaikuttanut muun muassa potilasturvallisuuden heikkenemiseen. Jos yksityistämisen takia olisi vaarannettu sosiaali- ja terveyspalvelut, olisi kansalaisten yhdenvertaisuuden toteutumisessa ollut myös vakavia ongelmia.  Myös veronmaksajille aiheutuvat kustannukset olisivat kasvaneet merkittävästi, Juvonen lopettaa.

Lisätiedot:

Leena Meri
050 513 2330

Arja Juvonen
050 531 1108

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta.

TIEDOTE: Perussuomalaisten puoluejohto: Toiminta jatkuu, linjasta ei tingitä

Tiistai 13.6.2017 klo 20:22 - TIEDOTE 13.6.2017 Julkaisuvapa

Perussuomalaisten puoluejohto: Toiminta jatkuu, linjasta ei tingitä

Perussuomalainen puolue ei ole kadonnut minnekään. Puolue ei ole hajonnut, eikä se hajoa. Jäsenten into ja korkea motivaatio nähtiin Jyväskylän puoluekokouksessa. Perussuomalainen puolue jatkaa toimintaansa.

Jyväskylän puoluekokoukseen viikonloppuna osallistuneita oli enemmän kuin koskaan. Kokoukseen osallistuneiden jäsenten viesti uudelle ja vanhallekin johdolle oli päivänselvä – aiemmin sovitusta politiikan suunnasta haluttiin pitää kiinni. Usein kuullun mukaisesti: Kansa ei äänestä koskaan väärin. Väärin eivät äänestä myöskään perussuomalaisten jäsenet. Jos jäseniltä saatua viestiä ei haluta kuunnella, ei ongelma ole jäsenissä vaan jossain muualla.

Puolueen valittu uusi johto haluaa toteuttaa perussuomalaisten toiveiden mukaista politiikkaa, niin tuulessa kuin tuiskussakin. Emme ole täällä ensisijaisesti miellyttämässä muiden puolueiden edustajia tai kannattajia. Meillä on viimekätinen vastuu omille kannattajillemme. He ovat antaneet meille luottamuksemme, ja sen arvoisia meidän on oltava.

Perussuomalaiset rp.:n toiminta jatkuu normaalisti, mottonamme: Ensin suomalainen työ ja yrittäminen, jos aikaa ja rahaa jää, maailman parantaminen.

Eduskuntaryhmä jatkaa toimintaansa normaalisti. Eduskuntaryhmän virkaa tekevänä puheenjohtajana toimii torstain ryhmäkokoukseen saakka kansanedustaja Leena Meri. Torstain kokouksessa ryhmä järjestäytyy uudelleen ja valitsee itselleen puheenjohtajiston sekä työvaliokunnan.

Puoluetoimiston, europarlamentin perussuomalaisten ryhmän, piirijärjestöjen ja paikallisosastojen toiminta jatkuu normaalisti.

Edetään matilla ja harkiten. Kaikki järjestyy.

Jussi Halla-aho
Puheenjohtaja,
Perussuomalaiset rp.

Riikka Slunga-Poutsalo
Puoluesihteeri
Perussuomalaiset rp.

 

Kommentoi kirjoitusta.

Demokratia on puhunut

Maanantai 12.6.2017 klo 13:00

Maailma ei lopu eikä taivas pimene.

On ollut Perussuomalaisten puoluekokous, jossa jäsenet ovat demokraattisesti äänestäneet itselleen uuden johdon. Seison puheenjohtajiston rinnalla. Porukka on puhunut ja pulinat pois. Näinhän olemme aina itsekin sanoneet.

Tulin kolmanneksi äänestyksessä ja oli jo etukäteen ennakoitavissa, että varsinainen vaali käydään Terhon ja Halla-ahon välillä.

Kiitos upealle tukiryhmälleni, läheisille ja tukijoilleni sekä kymmenille ja kymmenille ihmisille,  jotka kävivät kanssani Jyväskylässä juttelemassa ja tsemppaamassa tulevaan. Työ ei mennyt hukkaan. Merivoimat jatkavat työtään niin kunnallispolitiikassa kuin eduskunnassa. Olette kaikki mahtavia.

Matka jatkuu!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: perussuomalaiset, puheenjohtaja, Halla-aho, demokratia

Miten jaksat veronmaksaja ?

Tiistai 30.5.2017 klo 10:43

Halla-aho on pohtinut suomalaisen veronmaksajan jaksamista . "Halla-ahon mukaan perussuomalaisten tyypillinen äänestäjä on omillaan toimeentuleva, ankarasti verotettu työikäinen. Tämän on yhä vai­keampaa hyväksyä sitä, mihin häneltä verotettuja varoja käytetään.

– Hän kantaa mielellään kortensa kekoon, jotta suomalaiset vanhukset saisivat säällistä ­hoivaa. Sen sijaan ilmaisesta ruoasta ruikuttavat ja ostos­keskuksissa notkuvat irakilaisnuorukaiset panevat hänen ­veronmaksumoraalinsa koetukselle." verkkouutiset 30.5.2017 .

Tämä on niin totta. Samoin se, että lainkuuliainen suomalainen noudattaa oikeusvaltiossa annettuja päätöksiä, mutta osa kielteisen päätöksen saaneista turvapaikanhakijoista jää Suomeen eikä suostu poistumaan. Suomalainen on maksanut siihen mennessä asumisen, oikeuskäsittelyn, tulkkipalvelut ja monia kuluja. Kun turvapaikkaan ei ole oikeutettu on kyseessä ns. turha kulu veronmaksajalle.

Tavallinen ihminen tosiaan maksaa veroja, jos ne menevät  yhteiseen hyvään ja heikompien suomalaisten auttamiseen, mutta meidän hyväksikäyttö vihastuttaa ihmiset.

Jos sitten ihminen raskaan työpäivän jälkeen tuhahtaa vihaisesti näille asioille, niin ainoa mikä kiinnostaa valtaeliittiä on, ettei kyse ole vain vihapuheesta. Syyt purkauksen taustalta jää selvittämättä ja ihminen joutuu vain sietämään vihaisuuttaan. Kuka hänen jaksamisestaan huolehtii? Hän kuitenkin maksaa ne verot ja eli laskun tästä kaikesta.

Kommentoi kirjoitusta.

PS eduskuntaryhmän pj Kankaanniemi

Perjantai 19.5.2017 klo 14:22

Oikaisen vääriä väitteitä hallintarekisteriasiasta

Hallitus tyrmäsi yksimielisesti hallintarekisterin Suomessa. Edelliset hallitukset, joissa olivat mm. nykyiset oppositiopuolueet Sdp, vihreät ja Vasemmistoliitto, hyväksyivät syyskuussa 2014 voimaantulleen EU-arvopaperikeskusasetuksen, joka salliiomistustietojen salailun.  EU-parlamentissa yksi suomalaismeppi sai siihen loppuvaiheessa poikkeussäädöksen (art. 38:5), jolla Suomi sai oikeuden kieltää hallintarekisterin Suomessa ja luvan säilyttää nykyisen julkisen arvo-osuusjärjestelmän. 

EU:n arvopaperikeskusasetus sallii hallintarekisterit muissa EU-maissa. Suomen eduskunta ei voi kieltää niitä muissa jäsenmaissaeikä voi estää suomalaisia käyttämästä rekistereitä ulkomailla.  EU-asetus on ns. liittovaltiosäädös, joka sitoo sellaisenaan jokaista jäsenmaata. Kansallinen laki on säädettävä asetuksen mukaiseksi. EU-asetus on EU-tuomioistuimen ratkaisujen perusta.

Eduskunnan 17.5.2017 hyväksymä laki on tosiasiassa niin tiukka kuin ”kehno” EU-asetus mahdollistaa. Opposition ja eräiden muiden väitteet siitä, että Suomi voisi kieltää hallintarekisterit ulkomailla tai suomalaisilta ulkomaisten hallintarekisterien käytön tai niiden käyttö säädettäisiin julkiseksi, on väärän tiedon levittämistä. Tätä EU-asetus ei salli. Hallitus käyttää art. 38:5 poikkeusta täysimääräisesti.

Lailla oli kiire, koska jo lähes kolme vuotta voimassa ollut EU-asetus vaatii mm. Suomen arvopaperikeskukselle uuden toimiluvan. Lailla pitää säätää luvan käsittelijä ja myöntäjä.

Eduskunta hyväksyi lain yhteydessä lausumia. Ne ovat poikkeuksellisen kireitä. Neuvottelin ne pääministerin ja valtiovarainministerin kanssa. Kuulimme tietysti parhaita asiantuntijoita

Ensimmäisessä lausumassa vaaditaan, että hallitus antaaeduskunnalle tulevan kesäkuun loppuun mennessä lakiesityksen, jolla ulkomailla hallintarekisterissä olevien suomalaisten osakkeiden tuotosta peritään 50%:n ennakkovero Suomen valtiolle. Jos osingon saaja haluaa ”ylimääräisen” vero-osuuden itselleen, tämän on hakemuksessaan annettava tietonsa Suomen veroviranomaiselle. Jos ei hae veron palautusta, rahat jäävät Suomen valtiolle. Raju vero tekee ulkomailla hallintarekisterin käytön tiedot salaamalla täysin kannattamattomaksi. Tämä on todella tehokas keino. Siitä voi seurata tutkinta, jos on aihetta epäillä rikollista toimintaa. Tämä myös helpottaa harmaan talouden selvittämistä, koska poliisi voi keskittyä tunnistamattomiin osingonsaajiin.

Toisessa lausumassa eduskunta vaatii, että listaamattomien yhtiöiden osakkeiden hallinnointi ulkomailla hallintarekisterissä kielletään. Tämä takaa sen, ettei keinottelu näillä ole mahdollista.

Oppositio, jonka ministerien myötävaikutuksella salailun salliva EU-asetus vuonna 2014 säädettiin, ei vastalauseessaan esittänyt vaihtoehtoa hallituksen esitykselle. vaikka aikaa oli yli vuosi.

Lakia arvostelevat unohtavat sen, että automaattinen tietojenvaihto valtioiden viranomaisten välillä on vuoden 2014 jälkeen laajentunut ja laajenee koko ajan voimakkaasti. Nyt jo viranomaiset vaihtavat automaattisesti tietoja lähes 100 valtion kesken, mukana mm. kaikki EU-maat ja tärkeät veroparatiisialueet. Esimerkiksi jos joku myi osakkeensa eilen miljoonalla eurolla, tänään ostajalle maksetaan 0,1 miljoonaneuron osingot ja myyjä ostaa osakkeet takaisin huomenna 0,9miljoonalla eurolla, Suomen viranomainen saa tiedot 0,1 miljoonan euron tilin muutostapahtumasta ja verottaa siitä automaattisesti lakiemme mukaan. Veronkierto on estetty.

Lisätietoa tietojenvaihtosopimuksista löytyy vero.fi –palvelusta avainsanoilla FATCA, CRS ja DAC2.

Hallitus ei salli Suomessa hallintarekisteriä. Meillä säilyy nykyinen avoin arvo-osuusjärjestelmä.  Uusi laki, siiheneduskunnan yksimielisesti lisäämät velvoittavat lausumat ja laaja automaattinen tietojenvaihto valtioiden ym viranomaisten kesken merkitsevät sitä, että veronkiertoa, rahanpesua tai muuta harmaata taloutta harjoittavien kiinnijäämisriski kasvaa nykyisestä eikä vähene kuten on väärin väitetty

Asia on monimutkainen kansainvälisine sopimuksineen ja EU-säädöksineen.  Erityisen valitettavaa on se, että tämän asian käsittelyn yhteydessä on eri tahoilta esitetty puutteellisia ja jopa täysin vääriä väitteitä.  Lopputulos turvaa Suomen ja suomalaisten edut niin hyvin kuin on mahdollista.

 

Toimi Kankaanniemi

Kansanedustaja

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta.

Työttömyyden hoito on hyvissä käsissä

Lauantai 13.5.2017 klo 8:23 - Tiedote 12.5.2015

Perussuomalaisten Meri: Työttömyyden hoito on hyvissä käsissä

 ”Kun on oppositiossa, vastaukset ovat helppoja. Tästä perussuomalaisillakin on kokemusta. Tätä tuli mietittyä eilen, kun kuuntelin A-Talkissa nykyisen työministeri Jari Lindströmin (ps.) ja entisen työministerin Tarja Filatovin (sd.) välistä keskustelua työllisyyden hoidosta”, perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja ja työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan jäsen Leena Meri pohtii. ”Oppositio näkee hallituksen esityksissä lähinnä heikkouksia, ongelmat olisi ratkaistava toisin. Kumma vain että työttömyys lisääntyi SDP:n viimeisimmän työministerin aikana 100 000:lla.”

Työttömyysasteen ennustetaan laskevan ensi vuonna 8 prosenttiin. Suomen talouden kasvu ja hallituksen toimet näkyvät jo selvästi työllisyysasteessa, jonka ennustetaan saavuttavan 70 prosentin rajan ensi vuonna. Hallituksen tavoittelema 72 prosentin työllisyysaste ei ole utopiaa.

”Ministeri Lindströmin aloittamat työttömien haastattelut kolmen kuukauden välein ovat saaneet paljon kiitosta. Haastatteluiden avulla ovat löytyneet toisaalta ne, jotka ovat jo töissä ja eivät näin ollen tarvitse työvoimahallinnon apuja, ja toisaalta ne, jotka tarvitsevat ensisijaisesti kuntoutusta ennen kuin voivat työllistyä. Nämä haastattelut eivät ole loppumassa mihinkään, vaikka näin on SDP:n suulla spekuloitu”, Meri toteaa.

”Ministeri Lindström on lähettänyt lausuntokierrokselle aktiiviseen työnhakuun ja yrittäjyyteen kannustavan työllisyyslakipaketin. Työnhausta on määrä tehdä entistä räätälöidympää. Esimerkiksi maakunnille on tarkoitus antaa enemmän valtaa toteuttaa alueelleen parhaiten sopivaa työllisyyden hoitoa”, Leena Meri kehuu. ”Lisäksi Lindströmin esitys uskoo ihmiseen. Uudessa mallissa luotetaan työttömän omiin näkemyksiin siitä, mitä työpaikkoja kannattaa hakea. Lisäksi joustavoitetaan työttömän mahdollisuutta kokeilla yrittäjyyttä ja kannustetaan rahallisella avustuksella hakemaan työpaikkaa kauempaakin.”

Lisätietoja:

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Leena Meri

050-513 2330

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Leena Meri, Perussuomalaiset, työllisyys, Jari Lindström

PS eduskuntaryhmän uusi puheenjohtaja valittu

Torstai 4.5.2017 klo 19:13

Ryhmänjohtajan valinta tehty. Olin toivonut jo pitkään että isällinen ja osaava Toimi Kankaanniemi ottaisi ohjat ja lähtisi ehdolle. Tänään hän viimein suostui kokouksessa lähtemään mukaan.

Näin ollen annoin julkisen tukeni hänelle ja vetäydyin pois kisasta ja tuin siis häntä. Toimi tuli valituksi heti ensimmäisellä kierroksella .

Onnea Toimi - tällä mennään yhdessä eteenpäin!

Kommentoi kirjoitusta.

Tiedote 4.5.2017

Torstai 4.5.2017 klo 14:02

Petri Lehtisen esittämät syytökset ovat perusteettomia

Entinen avustajani Petri Lehtinen on ollut sairauslomalla 2016 huhtikuusta lähtien. Hän on nyt aktivoitunut väittämään, että olen kiusannut häntä työssään. Koska julkisuudessa on liikkunut virheellistä ja voimakkaan värittyneitä väittämiä, on syytä oikoa väittämiä ja kertoa oma näkemykseni.

Lehtisen julkisuudessa esittämät syytökset eivät pidä paikkaansa. En ole estänyt häntä tulemasta Turun 2015 puoluekokoukseen, en ole käskenyt hänen itkeä vessassa enkä muutoinkaan ole kiusannut häntä mitenkään. Päinvastoin Lehtisen työhyvinvoinnista on pyritty pitämään mahdollisimman hyvää huolta. En ole estänyt häntä käymästä syömässä vaan pikemminkin olen painottanut hänelle usein, että on tärkeää huolehtia riittävästä levosta ja ruokailusta.

Lehtinen on itse todennut minulle työsuhteen aikana, että käy oikein mielellään välillä ulkona asioilla. Hän ei missään vaiheessa todennut, että kokisi tämän oudoksi tai erikoiseksi. Avustajan normaaleihin työtehtäviin kuuluu kansanedustajan avustaminen eduskuntatyön helpottamiseksi. Työhön voi toisinaan kuulua myös tilausten tai tavaroiden noutoa edustajalle.

Lehtinen esitti samansuuntaisia väitteitä kirjallisesti työnantajan edustajalle eli eduskunnan hallinnolle helmikuussa 2017. Asiaa tutkittiin työnantajan toimesta. Hallintojohtaja Pertti Rauhion 1.3.2017 tekemän kirjallisen muistion lopputulemana on, ettei työnantajan tietoon ole tullut häirintää tai muutakaan epäasiallista kohtelua. Lehtinen oli ilmeisesti esittänyt Rauhiolle joitain lehtileikkeitä ja säädöstekstejä sekä joitain lähettämiäni sähköposteja. Minua ei asiassa työnantajan toimesta kuultu enkä ole niitä asiakirjoja nähnyt, sillä hallintojohtaja ilmoitti minulle kirjallisesti, ettei asiassa löytynyt mitään sellaista, josta minua tulisi kuulla. Minulle toimitettiin vain siis asian lopputulos. 

Siksi olin erittäin yllättynyt, että Lehtinen meni hyvin pian tämän jälkeen tekemään rikosilmoituksen minusta. Sain tiedon rikosilmoituksesta median kautta, joka kyseli minulta tietoja poliisille tehdystä ilmoituksesta. En ole saanut rikosilmoitusta kirjallisena, mutta tietojeni mukaan se on tehty 29.3.2017. Asianajajani on selvittänyt asiaa. Minun tietooni ei ole tullut kansanedustajatodistajia, joista Lehtinen on julkisuudessa puhunut. Poliisi ei ole ollut minuun asiassa yhteydessä.

Asianajajani hoitaa asiaa jatkossa ja kuten rikoskomisario Anne Hietala Helsingin poliisista mediassa kertoi, se ei voi tiedottaa keskeneräisestä jutusta enempää.

On hyvä muistaa, että rikosilmoitus on vain pyyntö tutkia, onko jotain väitettyä tapahtunut vai ei. Asia voi pysähtyä jo poliisitutkintaan ja myös esimerkiksi syyttäjän toimesta. Joka tapauksessa jokainen on syytön kunnes toisin todetaan. Tämä on tässä hulinassa hyvä pitää kirkkaana mielessä. 

Myös se on hyvä pitää mielessä, että rangaistavaa on myös perättömän ilmiannon tekeminen ja sen mahdollisesti sisältämä kunnianloukkaus, josta on oikeus vaatia korvauksia.

Lopuksi: Toimin useissa valiokunnissa sekä eduskuntaryhmän varapuheenjohtajana. Vastuita on tullut matkan varrella jatkuvasti lisää. Suhtaudun työhöni vakavasti ja teen paljon töitä. Varmasti töitä on myös avustajalla.

Varatuomarin taustastani on ollut minulle lainvalmistelutyössä paljon hyötyä. Ilman vastaavan tyyppistä kokemusta työ olisi monin verroin vaativampaa.

Eduskuntatyö on vaativaa, työn kuormittavuus tulee monelle yllätyksenä. Julkinen paine kuuluu olennaisena osana eduskuntatyön kuvaan.

Jatkan työtäni kansalaisten eteen ja tämän asian suhteen annan viranomaisille rauhan tehdä työnsä.

 

Kommentoi kirjoitusta.

Vanhemmat kirjoitukset »