Videoita

Sensuroimaton Päivärinta -keskusteluohjelma 10.5.2017 http://www.iltalehti.fi/politiikka/201705102200130556_pi.shtml

Ylen aamu-tv, Puoluepäivä 23.3.2017 http://areena.yle.fi/1-4078993

Huomenta Suomi, 7.3.2017 http://www.katsomo.fi/#!/jakso/731760

Yle, A-studio 6.3.2017 http://areena.yle.fi/1-3778011?autoplay=true

Katso lyhyt henkilöhaastattelu https://www.youtube.com/watch?v=ne12jfGnRgc

Henkilöhaastattelu AlfaTv 9.2.2016. https://publisher.qbrick.com/Embed.aspx?mid=C4A998CB

Heräsikö kysymyksiä?

Ota rohkeasti yhteyttä leena.meri@eduskunta.fi tai eduskunta-avustajani erkki.saarinen@eduskunta.fi

p. 09-432 3165 (Leena)

p. 050 414 7585 (Erkki)

twiittaa: @leena_ps


Leena Meri eduskuntaan

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:173839 kpl

TIEDOTE: Perussuomalaisten puoluejohto: Toiminta jatkuu, linjasta ei tingitä

Tiistai 13.6.2017 klo 20:22 - TIEDOTE 13.6.2017 Julkaisuvapa

Perussuomalaisten puoluejohto: Toiminta jatkuu, linjasta ei tingitä

Perussuomalainen puolue ei ole kadonnut minnekään. Puolue ei ole hajonnut, eikä se hajoa. Jäsenten into ja korkea motivaatio nähtiin Jyväskylän puoluekokouksessa. Perussuomalainen puolue jatkaa toimintaansa.

Jyväskylän puoluekokoukseen viikonloppuna osallistuneita oli enemmän kuin koskaan. Kokoukseen osallistuneiden jäsenten viesti uudelle ja vanhallekin johdolle oli päivänselvä – aiemmin sovitusta politiikan suunnasta haluttiin pitää kiinni. Usein kuullun mukaisesti: Kansa ei äänestä koskaan väärin. Väärin eivät äänestä myöskään perussuomalaisten jäsenet. Jos jäseniltä saatua viestiä ei haluta kuunnella, ei ongelma ole jäsenissä vaan jossain muualla.

Puolueen valittu uusi johto haluaa toteuttaa perussuomalaisten toiveiden mukaista politiikkaa, niin tuulessa kuin tuiskussakin. Emme ole täällä ensisijaisesti miellyttämässä muiden puolueiden edustajia tai kannattajia. Meillä on viimekätinen vastuu omille kannattajillemme. He ovat antaneet meille luottamuksemme, ja sen arvoisia meidän on oltava.

Perussuomalaiset rp.:n toiminta jatkuu normaalisti, mottonamme: Ensin suomalainen työ ja yrittäminen, jos aikaa ja rahaa jää, maailman parantaminen.

Eduskuntaryhmä jatkaa toimintaansa normaalisti. Eduskuntaryhmän virkaa tekevänä puheenjohtajana toimii torstain ryhmäkokoukseen saakka kansanedustaja Leena Meri. Torstain kokouksessa ryhmä järjestäytyy uudelleen ja valitsee itselleen puheenjohtajiston sekä työvaliokunnan.

Puoluetoimiston, europarlamentin perussuomalaisten ryhmän, piirijärjestöjen ja paikallisosastojen toiminta jatkuu normaalisti.

Edetään matilla ja harkiten. Kaikki järjestyy.

Jussi Halla-aho
Puheenjohtaja,
Perussuomalaiset rp.

Riikka Slunga-Poutsalo
Puoluesihteeri
Perussuomalaiset rp.

 

Kommentoi kirjoitusta.

Demokratia on puhunut

Maanantai 12.6.2017 klo 13:00

Maailma ei lopu eikä taivas pimene.

On ollut Perussuomalaisten puoluekokous, jossa jäsenet ovat demokraattisesti äänestäneet itselleen uuden johdon. Seison puheenjohtajiston rinnalla. Porukka on puhunut ja pulinat pois. Näinhän olemme aina itsekin sanoneet.

Tulin kolmanneksi äänestyksessä ja oli jo etukäteen ennakoitavissa, että varsinainen vaali käydään Terhon ja Halla-ahon välillä.

Kiitos upealle tukiryhmälleni, läheisille ja tukijoilleni sekä kymmenille ja kymmenille ihmisille,  jotka kävivät kanssani Jyväskylässä juttelemassa ja tsemppaamassa tulevaan. Työ ei mennyt hukkaan. Merivoimat jatkavat työtään niin kunnallispolitiikassa kuin eduskunnassa. Olette kaikki mahtavia.

Matka jatkuu!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: perussuomalaiset, puheenjohtaja, Halla-aho, demokratia

Miten jaksat veronmaksaja ?

Tiistai 30.5.2017 klo 10:43

Halla-aho on pohtinut suomalaisen veronmaksajan jaksamista . "Halla-ahon mukaan perussuomalaisten tyypillinen äänestäjä on omillaan toimeentuleva, ankarasti verotettu työikäinen. Tämän on yhä vai­keampaa hyväksyä sitä, mihin häneltä verotettuja varoja käytetään.

– Hän kantaa mielellään kortensa kekoon, jotta suomalaiset vanhukset saisivat säällistä ­hoivaa. Sen sijaan ilmaisesta ruoasta ruikuttavat ja ostos­keskuksissa notkuvat irakilaisnuorukaiset panevat hänen ­veronmaksumoraalinsa koetukselle." verkkouutiset 30.5.2017 .

Tämä on niin totta. Samoin se, että lainkuuliainen suomalainen noudattaa oikeusvaltiossa annettuja päätöksiä, mutta osa kielteisen päätöksen saaneista turvapaikanhakijoista jää Suomeen eikä suostu poistumaan. Suomalainen on maksanut siihen mennessä asumisen, oikeuskäsittelyn, tulkkipalvelut ja monia kuluja. Kun turvapaikkaan ei ole oikeutettu on kyseessä ns. turha kulu veronmaksajalle.

Tavallinen ihminen tosiaan maksaa veroja, jos ne menevät  yhteiseen hyvään ja heikompien suomalaisten auttamiseen, mutta meidän hyväksikäyttö vihastuttaa ihmiset.

Jos sitten ihminen raskaan työpäivän jälkeen tuhahtaa vihaisesti näille asioille, niin ainoa mikä kiinnostaa valtaeliittiä on, ettei kyse ole vain vihapuheesta. Syyt purkauksen taustalta jää selvittämättä ja ihminen joutuu vain sietämään vihaisuuttaan. Kuka hänen jaksamisestaan huolehtii? Hän kuitenkin maksaa ne verot ja eli laskun tästä kaikesta.

Kommentoi kirjoitusta.

PS eduskuntaryhmän pj Kankaanniemi

Perjantai 19.5.2017 klo 14:22

Oikaisen vääriä väitteitä hallintarekisteriasiasta

Hallitus tyrmäsi yksimielisesti hallintarekisterin Suomessa. Edelliset hallitukset, joissa olivat mm. nykyiset oppositiopuolueet Sdp, vihreät ja Vasemmistoliitto, hyväksyivät syyskuussa 2014 voimaantulleen EU-arvopaperikeskusasetuksen, joka salliiomistustietojen salailun.  EU-parlamentissa yksi suomalaismeppi sai siihen loppuvaiheessa poikkeussäädöksen (art. 38:5), jolla Suomi sai oikeuden kieltää hallintarekisterin Suomessa ja luvan säilyttää nykyisen julkisen arvo-osuusjärjestelmän. 

EU:n arvopaperikeskusasetus sallii hallintarekisterit muissa EU-maissa. Suomen eduskunta ei voi kieltää niitä muissa jäsenmaissaeikä voi estää suomalaisia käyttämästä rekistereitä ulkomailla.  EU-asetus on ns. liittovaltiosäädös, joka sitoo sellaisenaan jokaista jäsenmaata. Kansallinen laki on säädettävä asetuksen mukaiseksi. EU-asetus on EU-tuomioistuimen ratkaisujen perusta.

Eduskunnan 17.5.2017 hyväksymä laki on tosiasiassa niin tiukka kuin ”kehno” EU-asetus mahdollistaa. Opposition ja eräiden muiden väitteet siitä, että Suomi voisi kieltää hallintarekisterit ulkomailla tai suomalaisilta ulkomaisten hallintarekisterien käytön tai niiden käyttö säädettäisiin julkiseksi, on väärän tiedon levittämistä. Tätä EU-asetus ei salli. Hallitus käyttää art. 38:5 poikkeusta täysimääräisesti.

Lailla oli kiire, koska jo lähes kolme vuotta voimassa ollut EU-asetus vaatii mm. Suomen arvopaperikeskukselle uuden toimiluvan. Lailla pitää säätää luvan käsittelijä ja myöntäjä.

Eduskunta hyväksyi lain yhteydessä lausumia. Ne ovat poikkeuksellisen kireitä. Neuvottelin ne pääministerin ja valtiovarainministerin kanssa. Kuulimme tietysti parhaita asiantuntijoita

Ensimmäisessä lausumassa vaaditaan, että hallitus antaaeduskunnalle tulevan kesäkuun loppuun mennessä lakiesityksen, jolla ulkomailla hallintarekisterissä olevien suomalaisten osakkeiden tuotosta peritään 50%:n ennakkovero Suomen valtiolle. Jos osingon saaja haluaa ”ylimääräisen” vero-osuuden itselleen, tämän on hakemuksessaan annettava tietonsa Suomen veroviranomaiselle. Jos ei hae veron palautusta, rahat jäävät Suomen valtiolle. Raju vero tekee ulkomailla hallintarekisterin käytön tiedot salaamalla täysin kannattamattomaksi. Tämä on todella tehokas keino. Siitä voi seurata tutkinta, jos on aihetta epäillä rikollista toimintaa. Tämä myös helpottaa harmaan talouden selvittämistä, koska poliisi voi keskittyä tunnistamattomiin osingonsaajiin.

Toisessa lausumassa eduskunta vaatii, että listaamattomien yhtiöiden osakkeiden hallinnointi ulkomailla hallintarekisterissä kielletään. Tämä takaa sen, ettei keinottelu näillä ole mahdollista.

Oppositio, jonka ministerien myötävaikutuksella salailun salliva EU-asetus vuonna 2014 säädettiin, ei vastalauseessaan esittänyt vaihtoehtoa hallituksen esitykselle. vaikka aikaa oli yli vuosi.

Lakia arvostelevat unohtavat sen, että automaattinen tietojenvaihto valtioiden viranomaisten välillä on vuoden 2014 jälkeen laajentunut ja laajenee koko ajan voimakkaasti. Nyt jo viranomaiset vaihtavat automaattisesti tietoja lähes 100 valtion kesken, mukana mm. kaikki EU-maat ja tärkeät veroparatiisialueet. Esimerkiksi jos joku myi osakkeensa eilen miljoonalla eurolla, tänään ostajalle maksetaan 0,1 miljoonaneuron osingot ja myyjä ostaa osakkeet takaisin huomenna 0,9miljoonalla eurolla, Suomen viranomainen saa tiedot 0,1 miljoonan euron tilin muutostapahtumasta ja verottaa siitä automaattisesti lakiemme mukaan. Veronkierto on estetty.

Lisätietoa tietojenvaihtosopimuksista löytyy vero.fi –palvelusta avainsanoilla FATCA, CRS ja DAC2.

Hallitus ei salli Suomessa hallintarekisteriä. Meillä säilyy nykyinen avoin arvo-osuusjärjestelmä.  Uusi laki, siiheneduskunnan yksimielisesti lisäämät velvoittavat lausumat ja laaja automaattinen tietojenvaihto valtioiden ym viranomaisten kesken merkitsevät sitä, että veronkiertoa, rahanpesua tai muuta harmaata taloutta harjoittavien kiinnijäämisriski kasvaa nykyisestä eikä vähene kuten on väärin väitetty

Asia on monimutkainen kansainvälisine sopimuksineen ja EU-säädöksineen.  Erityisen valitettavaa on se, että tämän asian käsittelyn yhteydessä on eri tahoilta esitetty puutteellisia ja jopa täysin vääriä väitteitä.  Lopputulos turvaa Suomen ja suomalaisten edut niin hyvin kuin on mahdollista.

 

Toimi Kankaanniemi

Kansanedustaja

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta.

Työttömyyden hoito on hyvissä käsissä

Lauantai 13.5.2017 klo 8:23 - Tiedote 12.5.2015

Perussuomalaisten Meri: Työttömyyden hoito on hyvissä käsissä

 ”Kun on oppositiossa, vastaukset ovat helppoja. Tästä perussuomalaisillakin on kokemusta. Tätä tuli mietittyä eilen, kun kuuntelin A-Talkissa nykyisen työministeri Jari Lindströmin (ps.) ja entisen työministerin Tarja Filatovin (sd.) välistä keskustelua työllisyyden hoidosta”, perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja ja työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan jäsen Leena Meri pohtii. ”Oppositio näkee hallituksen esityksissä lähinnä heikkouksia, ongelmat olisi ratkaistava toisin. Kumma vain että työttömyys lisääntyi SDP:n viimeisimmän työministerin aikana 100 000:lla.”

Työttömyysasteen ennustetaan laskevan ensi vuonna 8 prosenttiin. Suomen talouden kasvu ja hallituksen toimet näkyvät jo selvästi työllisyysasteessa, jonka ennustetaan saavuttavan 70 prosentin rajan ensi vuonna. Hallituksen tavoittelema 72 prosentin työllisyysaste ei ole utopiaa.

”Ministeri Lindströmin aloittamat työttömien haastattelut kolmen kuukauden välein ovat saaneet paljon kiitosta. Haastatteluiden avulla ovat löytyneet toisaalta ne, jotka ovat jo töissä ja eivät näin ollen tarvitse työvoimahallinnon apuja, ja toisaalta ne, jotka tarvitsevat ensisijaisesti kuntoutusta ennen kuin voivat työllistyä. Nämä haastattelut eivät ole loppumassa mihinkään, vaikka näin on SDP:n suulla spekuloitu”, Meri toteaa.

”Ministeri Lindström on lähettänyt lausuntokierrokselle aktiiviseen työnhakuun ja yrittäjyyteen kannustavan työllisyyslakipaketin. Työnhausta on määrä tehdä entistä räätälöidympää. Esimerkiksi maakunnille on tarkoitus antaa enemmän valtaa toteuttaa alueelleen parhaiten sopivaa työllisyyden hoitoa”, Leena Meri kehuu. ”Lisäksi Lindströmin esitys uskoo ihmiseen. Uudessa mallissa luotetaan työttömän omiin näkemyksiin siitä, mitä työpaikkoja kannattaa hakea. Lisäksi joustavoitetaan työttömän mahdollisuutta kokeilla yrittäjyyttä ja kannustetaan rahallisella avustuksella hakemaan työpaikkaa kauempaakin.”

Lisätietoja:

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Leena Meri

050-513 2330

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Leena Meri, Perussuomalaiset, työllisyys, Jari Lindström

PS eduskuntaryhmän uusi puheenjohtaja valittu

Torstai 4.5.2017 klo 19:13

Ryhmänjohtajan valinta tehty. Olin toivonut jo pitkään että isällinen ja osaava Toimi Kankaanniemi ottaisi ohjat ja lähtisi ehdolle. Tänään hän viimein suostui kokouksessa lähtemään mukaan.

Näin ollen annoin julkisen tukeni hänelle ja vetäydyin pois kisasta ja tuin siis häntä. Toimi tuli valituksi heti ensimmäisellä kierroksella .

Onnea Toimi - tällä mennään yhdessä eteenpäin!

Kommentoi kirjoitusta.

Tiedote 4.5.2017

Torstai 4.5.2017 klo 14:02

Petri Lehtisen esittämät syytökset ovat perusteettomia

Entinen avustajani Petri Lehtinen on ollut sairauslomalla 2016 huhtikuusta lähtien. Hän on nyt aktivoitunut väittämään, että olen kiusannut häntä työssään. Koska julkisuudessa on liikkunut virheellistä ja voimakkaan värittyneitä väittämiä, on syytä oikoa väittämiä ja kertoa oma näkemykseni.

Lehtisen julkisuudessa esittämät syytökset eivät pidä paikkaansa. En ole estänyt häntä tulemasta Turun 2015 puoluekokoukseen, en ole käskenyt hänen itkeä vessassa enkä muutoinkaan ole kiusannut häntä mitenkään. Päinvastoin Lehtisen työhyvinvoinnista on pyritty pitämään mahdollisimman hyvää huolta. En ole estänyt häntä käymästä syömässä vaan pikemminkin olen painottanut hänelle usein, että on tärkeää huolehtia riittävästä levosta ja ruokailusta.

Lehtinen on itse todennut minulle työsuhteen aikana, että käy oikein mielellään välillä ulkona asioilla. Hän ei missään vaiheessa todennut, että kokisi tämän oudoksi tai erikoiseksi. Avustajan normaaleihin työtehtäviin kuuluu kansanedustajan avustaminen eduskuntatyön helpottamiseksi. Työhön voi toisinaan kuulua myös tilausten tai tavaroiden noutoa edustajalle.

Lehtinen esitti samansuuntaisia väitteitä kirjallisesti työnantajan edustajalle eli eduskunnan hallinnolle helmikuussa 2017. Asiaa tutkittiin työnantajan toimesta. Hallintojohtaja Pertti Rauhion 1.3.2017 tekemän kirjallisen muistion lopputulemana on, ettei työnantajan tietoon ole tullut häirintää tai muutakaan epäasiallista kohtelua. Lehtinen oli ilmeisesti esittänyt Rauhiolle joitain lehtileikkeitä ja säädöstekstejä sekä joitain lähettämiäni sähköposteja. Minua ei asiassa työnantajan toimesta kuultu enkä ole niitä asiakirjoja nähnyt, sillä hallintojohtaja ilmoitti minulle kirjallisesti, ettei asiassa löytynyt mitään sellaista, josta minua tulisi kuulla. Minulle toimitettiin vain siis asian lopputulos. 

Siksi olin erittäin yllättynyt, että Lehtinen meni hyvin pian tämän jälkeen tekemään rikosilmoituksen minusta. Sain tiedon rikosilmoituksesta median kautta, joka kyseli minulta tietoja poliisille tehdystä ilmoituksesta. En ole saanut rikosilmoitusta kirjallisena, mutta tietojeni mukaan se on tehty 29.3.2017. Asianajajani on selvittänyt asiaa. Minun tietooni ei ole tullut kansanedustajatodistajia, joista Lehtinen on julkisuudessa puhunut. Poliisi ei ole ollut minuun asiassa yhteydessä.

Asianajajani hoitaa asiaa jatkossa ja kuten rikoskomisario Anne Hietala Helsingin poliisista mediassa kertoi, se ei voi tiedottaa keskeneräisestä jutusta enempää.

On hyvä muistaa, että rikosilmoitus on vain pyyntö tutkia, onko jotain väitettyä tapahtunut vai ei. Asia voi pysähtyä jo poliisitutkintaan ja myös esimerkiksi syyttäjän toimesta. Joka tapauksessa jokainen on syytön kunnes toisin todetaan. Tämä on tässä hulinassa hyvä pitää kirkkaana mielessä. 

Myös se on hyvä pitää mielessä, että rangaistavaa on myös perättömän ilmiannon tekeminen ja sen mahdollisesti sisältämä kunnianloukkaus, josta on oikeus vaatia korvauksia.

Lopuksi: Toimin useissa valiokunnissa sekä eduskuntaryhmän varapuheenjohtajana. Vastuita on tullut matkan varrella jatkuvasti lisää. Suhtaudun työhöni vakavasti ja teen paljon töitä. Varmasti töitä on myös avustajalla.

Varatuomarin taustastani on ollut minulle lainvalmistelutyössä paljon hyötyä. Ilman vastaavan tyyppistä kokemusta työ olisi monin verroin vaativampaa.

Eduskuntatyö on vaativaa, työn kuormittavuus tulee monelle yllätyksenä. Julkinen paine kuuluu olennaisena osana eduskuntatyön kuvaan.

Jatkan työtäni kansalaisten eteen ja tämän asian suhteen annan viranomaisille rauhan tehdä työnsä.

 

Kommentoi kirjoitusta.

Eduskuntaryhmälle vetäjä haussa

Sunnuntai 30.4.2017 klo 20:41 - Perussuomalaiset, puheenjohtaja, Leena Meri

Sampo Terho on edustanut eduskuntaryhmäämme eduskunnassa varsin mallikkaasti. Se ei ole aina ollut suinkaan helppo homma. Sampo siirtyy pian ministerin tehtäviin, joten ryhmä tarvitsee uuden ryhmänvetäjän. Onnittelut Sampolle ministerin paikasta ja kiitos työstä ryhmän eteen.

Olen nyt ryhmän 2. varapuheenjohtaja ja haen paikkaa ryhmän puheenjohtajaksi. Eduskuntaryhmän kansanedustajat ja ministerit päättävät lähiaikoina ryhmäkokouksessa kuka saa ryhmää edustaa.

Ryhmän puheenjohtajana ajaisin puolueemme ja ryhmämme etua, kuten tähänkin asti.

Asiakysymyksissä muiden puolueiden kanssa kompromisseja on pakko neuvotteluissa tehdä, mutta pitää huolehtia, että eduskuntaryhmän ääntä kuullaan isoissa asioissa. Täytyy osata ja uskaltaa neuvotella sekä pitää huolta, että kompromississa on oma puolue etusijalla, ei muut vaikuttimet. Tuloksen pitää olla tasapainoinen.

Muiden puolueiden ei saa antaa jyrätä. Se on edellytys, että myös ryhmä sitoutuu vaikeisiinkin päätöksiin. Itse olen sitä mieltä että ryhmä pitää pyrkiä pitämään yhtenäisenä ja hyvä henki päällä. Jos ihmisille tulee tunne, ettei heitä kuulla ja arvosteta, eivät he ole sitoutuneita työhönsä ja turhautuneisuus nousee. Silloin pienistäkin asioista nousee elämää suurempi kysymys.

Olen rohkea enkä pelkää titteleitä enkä kumartele kenenkään kuluttamia vuosia eduskunnassa. Meidän ajatukset eivät ole sen huonompia ja muiden puolueiden väheksymiselle tai pään sekoittamiselle ei saa antaa sellaista tilaa, että alkaa väheksymään itseään.

Olen ollut vuosia esimiehenä ja muutosjohtajana, joten kokemusta on ihmisten ja asioiden johtamisessa monessa myllerryksessä.

Politiikassa yritetään vaikuttaa monella tapaa ja itsetunto pitää olla kohdallaan, mutta ylimieliseksi ei saa ruveta. Kirkkaana mielessä  pitää olla puolueen tavoitteet, kannattajat sekä kenttä - sillä sitä varten edustajia olemme.

Ilman heitä ei ole meitä, eli yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta Leijonansydämellä!

-Leena-

Kommentoi kirjoitusta.

Puheenjohtajakisan käänteitä

Lauantai 22.4.2017 klo 12:05

"Olen naarasleijona leijonansydämellä - järki ja tunteet tasapainossa.
Palautan kansallisvaltion kunniaan ja ajan tavallisen kansan asiaa yhdessä kenttämme kanssa."

Lähdin PS puheenjohtajakisaan 6.3. julkisesti ja itse asiassa ensimmäisenä kansanedustajaehdokkaana. Siitä huolimatta julkisessa keskustelussa on haluttu esittää, ettei meillä ole kuin kaksi ehdokasta puheenjohtajakisassa. Nimittäin Terho ja Halla-aho.

No. Media ei meidän puheenjohtajaa valitse vaan kenttä. Meillä on valintatapa, jota muut eivät voi ymmärtää. Puolueen jäsenet saavat kaikki antaa äänensä asiassa. Demokratiaa parhaimmillaan. Jäsenet saavat päättää johtajansa.

Kierrämme touko-kesäkuussa puheenjohtajakiertueella ja odotan hyvää keskustelua ehdokkaitten linjauksista, arvoista sekä johtajuudesta puolueessa.

Toivotan kaikille ehdokkaille menestystä ja kesäkuussa valinta tehdään!

Suomen Uutiset 30.3. "Näin Leena puoluetta johtaisi"

-Leena-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: perussuomalaiset, Leena Meri, puheenjohtaja

Tiedustelu ja terrorismin torjunta

Torstai 20.4.2017 klo 7:10

Maailma muuttuu ja rikollisten keinot ovat useimmiten askeleen edellä lainsäätäjää. Siksi tarvitsemme parempia työkaluja estää mm. terrorismia.

Sisäministeriön tiedotteessa todetaan: "Siviilitiedustelua koskevan lainsäädäntöhankkeen keskeisin tavoite on kansallisen turvallisuuden parantaminen. Sisäministeriön johtaman työryhmän työ painottuu suojelupoliisin tehtäviin ja toimivaltuuksiin. Suojelupoliisin tärkeimpänä tehtävänä on yhteistyössä muiden turvallisuusviranomaisten, erityisesti keskusrikospoliisin, kanssa ennalta estää ja paljastaa terrorismiin, laittomaan tiedustelutoimintaan, joukkotuhoaseiden levittämiseen ja ääriliikkeisiin sekä valtion turvallisuutta vaarantavaan järjestäytyneeseen rikollisuuteen kytkeytyviä hankkeita."

Jokainen ymmärtää, että asialla on kiire. Siitä huolimatta ainakaan vasemmisto ei kannata siviilitiedustelun mahdollistavan perustuslakimuutoksen viemisestä läpi tällä vaalikaudella määräenemmistön turvin, vaan haluaa vanuttaa asian kahteen eduskuntaan.

Haloo. Maailma muuttuu eikä aina ole aikaa odotella.

Vasemmiston Li Andersson Verkkouutiset 19.4.

Estääkö opposition tiedustelulain voimaantulon tällä vaalikaudella? Iltasanomat 19.4.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: terrorismi, tiedustelulainsäädäntö, perustuslain muuttaminen

Samurait ja samurittaret - PS puheenjohtajakisa

Tiistai 18.4.2017 klo 11:15 - Tiedote 18.4.2017, julkiasuvapaa

Puheenjohtaja Soini pohdiskeli 9.4. Perussuomalaisten vaalivalvojaisissa tulostamme. Hän totesi, että hän mittavan työn tehneenä puolueen vahvana samuraina vetäytyy puheenjohtajan tehtävästä on uusi aika alkamassa - uudet samurait ja samurittaret tulevat.

Ilmoittauduin ensimmäisenä puolueen puheenjohtajaehdokkaaksi sunnuntaina 6.3.2017. Seuraavana päivänä 7.3. puoluetoimiston tiedostustilaisuudessa Sampo Terho antoi oman ilmoituksensa ehdokkaaksi ja joitain omia linjauksiaan.

Ymmärrän, että tilaisuus puoluetoimistolla oli sovittu etukäteen ja minun kutsumiseni myös toisena ehdokkaana oli ehkä kömmähdys,  sillä ilmoitukseni tuli monille yllätyksenä. En ollut asiasta etukäteen laajasti kertonut,  vaan päätökseni oli oma. Toki minulla oli useita ihmisiä jotka olivat minun ehdokkuuttani toivoneet.

Olemme keskustelleet puoluetoimiston kanssa puheenjohtajakiertueesta siten, että siihen osallistuisivat ainakin Sampo Terho, Jussi Halla-aho, minä ja Veera Ruoho.

Nyt kuulin,  että aikatauluja kiertueelle etsitään ainakin Sampo Terhon ja Jussi Halla-ahon kohdalla ja kalentereita sovitellaan yhteen. Itse en ole saanut yhtään kyselyä omista aikatauluistani.

Media on hyvin sivuuttanut uutisoinnista muut ehdokkaat paitsi ennakkosuosikit eli Sampo Terhon ja Jussi Halla-ahon. 

Itse olen toivonut tasapuolista ja hyvää kampanjaa, jossa ehdokkaat saavat esitellä tulevaisuuden näkymiä sekä sitä, miten he puoluetta johtaisivat. Tämä on aika vaikeaa jos ei edes kiertueen suunnittelussa oteta huomioon meidän samurittareiden, eli minun ja Veera Ruohon aikatauluja.

Hyvä puheenjohtaja uskaltaa kisata kaikkien kanssa eikä pelkää haastajia. Ei ole edes Sampo Terhon eikä Jussi Halla-ahon etujen mukaista että kampanja alkaa näyttää etukäteen sovitulta. 

Toivon että kampanjointi jatkuu tasapuolisena kaikille ehdokkaille - ainakin puolueen sisällä.

Lisäys klo 17.55. Viestiä on tullut että kaikki huomioidaan. Mainiota. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin 👍


Leena Meri
Kansanedustaja, varatuomari
Perussuomalaisen eduskunta ryhmän 2. varapuheenjohtaja

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Perussuomalaiset, puheenjohtaja, puolue

Kiitos !

Maanantai 10.4.2017 klo 1:18


image2.jpeg

Kiitos 938 kertaa äänestänne !

Työ jatkuu kuten ennenkin ja mottoni on,
"että sen pidän minkä sanon".

Äänimäärä on niin mahtava, että kerrankin olen sanaton ja tunnen kiitollisuutta arvostuksestanne minulle,

Eteenpäin siis !

- Leena -

Kommentoi kirjoitusta.

Anna äänesi kuulua

Sunnuntai 9.4.2017 klo 7:25

Anna äänesi kuulua ja pidä itsestäsi tänään meteliä - mene siis äänestämään!

Itse annan ääneni isänmaalliselle Perussuomalaiselle puolueelle.

Jytkytysta_leena.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuntavaalit, perussuomalaiset, Hyvinkää, äänioikeus

Vihreiden vallankumous

Perjantai 7.4.2017 klo 10:15

Viime päivinä on ollut mielenkiintoista seurata vihreiden kansanedustajien touhua kansanvillitsijöinä.

Ville Niinistö saikin pyytää anteeksi virheellisen tiedon levittämistä sosiaalisessa mediassa. Illan pääuutisissa Ville Niinistön nimeä väärän tiedon levittäjänä ei tosin mainittu. Todettiin lyhyesti, että eräät poliitikot ovat pyytäneet anteeksi väärän tiedon levittämistä siitä, että paluulennolla olisi ollut mukana lapsia. 

Väärät tiedot koskivat Suomen viranomaisten järjestämiä palautuslentoja Afganistaniin. Palautukset perustuivat lainmukaisiin päätöksiin, jotka on annettu lainmukaisissa viranomaisissa. Päätöksistä on saanut myös valittaa tuomioistuimeen. Aivan kuten oikeusvaltiossa tulee ollakin.

Tieto levisi kulovalkean tavoin ja sain itsekin sähköpostia, että minun tulee kansanedustajana estää palautukset, koska siellä on pieniä lapsia hengenvaarassa.

Ville Niinistö totesi A-studiossa 19.12.2016' että hän pitää vakavana oikeusoppineiden kutsumista fundamentalisteiksi. Hän tulkitsi oikeuskanslerin huolen oikeaksi siinä mielessä, että hallitus on hänen mielestään ajanut kapealla poliittisella enemmistöllä päätöksiä, joilla ajetaan ihmisten oikeuksia alas.

Samoin vihreät ja koko oppositio ovat kyselleet sen perään, että ei kai maan hallitus vain yritä painostaa Migrin virkamiehiä tekemään kielteisiä turvapaikkapäätöksiä. Ei tietenkään. On itsestään selvää, että riippumattomien viranomaisten yksittäisiin päätöksiin ei yritetä epäasiallisesti vaikuttaa. Päätöksiin vaikutetaan eduskunnnasta käsin lainsäädännön avulla.

Ville Niinistö on pitkäaikainen perustuslakivaliokunnan jäsen. Hän peräänkuuluttaa  jatkuvasti lainmukaisuuden ja oikeusvaltion periaatteiden perään, mutta ei itse tunnu arvostavan niitä silloin kun järjestelmä ei toimi hänen omien poliittisten tavoitteidensa mukaisesti. Laillisia päätöksiä ei tarvitsisi panna täytäntöön, koska Ville Niinistö ja vihreät kansanedustajat ovat niistä eri mieltä.

Haluan vielä perustuslakivaliokunnan jäsenenä muistuttaa, että kaikki hallituksen maahanmuuttoon tekemät kiristykset ( esim, perheenyhdistäminen, oikeusavun muutokset, humanitäärisen turvapaikkaperusteen poisto yms.) ovat käyneet läpi perustuslakivaliokunnan tarkistuksen ja valiokunta on ne yksimielisellä lausunnoilla hyväksynyt. Ville Niinistö ei ole jättänyt niihin eriäviä mielipiteitä. 

Mielestäni Ville Niinistö politikoi perusoikeuksilla ja oikeusvaltion periaatteilla eikä koe, että tietoja tulisi kunnolla tarkistaa ennen niiden levittämistä. Hän on seurattu poliitikko ja puolueensa puheenjohtaja, joten hänen kannanottonsa täytyy perustua oikeaan tietoon eikä huhuihin.

Meri tylyttää Ville Niinistöä :Suomen Uutiset 7.4.

Kommentoi kirjoitusta.

Leena Meri huolissaan maakuntauudistuksen kansanvaltaisuudesta erityisesti Uudellamaalla

Torstai 6.4.2017 klo 14:26 - Tiedote, julkaisuvapaa

Pääkaupunkiseudun ulkopuolisten Uudenmaan maakuntien kuntajohtajat ovat 21.2.2017 antaneet yhteisen julkilausuman maakuntalakiluonnokseen.

Kuntajohtajat toteavat, että nyt esitetyssä muodossa Uudenmaan maakunnan määritteleminen yhdeksi vaalipiiriksi maakuntavaltuuston vaaleissa johtaa demokratiavajeeseen. Tilanne on ratkaisevasti huonompi pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuvien äänestäjien ja ehdokkaiden kannalta eduskuntavaaleihin nähden.

Kuntajohtajien mukaan: ”Maakuntauudistuksessa lähdetään siitä, että jokainen 18 maakunnasta muodostaa yhden vaalipiirin. Uudellamaalla se merkitsee sitä, että maakunnan yksi vaalipiiri muodostuu nykyisistä jo suomalaisittain hyvin suurista Helsingin (noin 650 000 asukasta) ja Uudenmaan (noin 1 000 000 asukasta) vaalipiireistä. Tämä johtaa siihen, että kynnys päästä maakuntavaltuuston jäseneksi on poikkeuksellisen korkea pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuvien ehdokkaiden kohdalla. Myös ehdokkaiden keskimääräiset kampanjakustannukset nousevat merkittävästi nykyiseen verrattuna. On selvää, että se näin ollen lisää eri väestöryhmiin kuuluvien ehdokkaiden epätasa-arvoisuutta maakuntavaltuustopaikan saamisessa, koska todennäköisesti ehdokkaat kustantavat lähinnä itse vaalikampanjakustannuksensa. Tutkimukset osoittavat, että nuorimmat ehdokkaat kärsivät eniten vaalipiirien koon suurentuessa. On havaintoja myös siitä, että naisehdokkaat ovat miespuolisia ehdokkaita huonommassa asemassa läpipääsyn suhteen. Tämä olisi tietenkin Uudenmaan maakunnan kannalta epätoivottava vaalien lopputulema.

Asia ei ole kuntalaisdemokratian ja läheisyysperiaatteen näkökulmasta vähäpätöinen. Maakuntalakiin tulisikin tehdä tältä osin korjaus ennen sen hyväksymistä eduskunnassa.”

Tähän huoleen on helppo yhtyä. Hyvinkääläinen kansanedustaja Meri korostaa, että eduskuntakäsittelyssä asiaa tulee tarkastella huolella. Erityisesti perustuslakivaliokunnan tulee varmistaa, että säännökset täyttävät perustuslaissa taatut oikeudet, kuten kansanvaltaisuuden ja yksilön osallistumisoikeuden.

Leena Meri (ps)

Kansanedustaja 

Eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja

Perustuslakivaliokunnan jäsen

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Maakuntalaki, sote, kansanvaltaisuus

Terrorismin vastaista työtä tehostettava

Maanantai 3.4.2017 klo 21:05

Tänään saimme lukea iskusta Pietarin metroon. Tekoa epäillään terrorismi-iskuksi. Iskussa kuoli ainakin 10 ihmistä ja useita kymmeniä loukkaantui.

Syvin osanottoni uhrien omaisille ja läheisille.

Terrorismin vastaista työtä tulee entisestään tehostaa, sillä meidän tulee saada olla turvassa. Pahoin pelkään, että on vain ajan kysymys kun saamme lukea ensimmäisestä terrorismi-iskusta Suomessa. Siksi muutoksia rikoslakiin ja ulkomaalaislakiin tarvitaan pikaisesti. Myös tietojen vaihtoa sekä terroristeiksi epäiltyjen valvontaa tulee helpottaa eri maiden kesken.

Suomen hallitus selvittää parasta aikaa edellytyksiä peruuttaa turvapaikka niiltä ihmisiltä, jotka lähtevät taistelemaan terroristien rinnalla.

"Matkustaminen terrorismirikoksen tekemistä varten on jo nykyään rangaistava teko. Rangaistussäännös ei kuitenkaan koske taistelualueelta palaavia. Ylipäätään taistelualueella oleskelu terroristisessa tarkoituksessa – riippumatta siellä mahdollisesti todistamattomiksi jäävistä yksittäisistä teoista – on säädettävä rangaistavaksi", Perussuomalaisten puolustusministeri Jussi Niinistö toteaa.

Tämä on linjassa Perussuomalaisten tavoitteiden kanssa. Perussuomalaisten maahanmuuttopoliittiseen ohjelmaan kirjattiin jo ennen eduskuntavaaleja vuonna 2015, että turvapaikka pitää peruuttaa, jos henkilö palaa kotimaahansa osallistuakseen sotatoimiin.

Perussuomalaisten 1. varapuheenjohtajan, puolustusministeri Jussi Niinistön haastattelu 3.4.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: terrorismi, vierastaistelijat, perussuomalaiset

Oppositio trio vauhdissa

Lauantai 1.4.2017 klo 21:07

Kuuntelin tämän päivän puolueiden puheenjohtajatentistä otteita.

Vasemmisto, SDP ja vihreät pelottelevat kansaa ja haluavat huudella lähes asiattomuuksia. Vasemmiston Li Andersson väitti hallitusta lapsiperhevihaajaksi SDP:n ja vihreiden kannustaessa. Tässäkö maan tulevat vastuunkantajat? Soini vastasikin että, jos annettaisiin perheiden itse valita mikä heille on parasta, eikä mennä perheiden keittiön pöytään päsmäröimään.

Uskomatonta että kolmikon (oppositio trio VSV, eli vasemmisto, SDP ja vihreät) politiikka perustuu asioilla pelottelemiseen ja suoranaiseen vihan lietsomiseen.

Sama juttu 0-tuntisopimusta koskevan kansalaisaloitteen osalta. SDP jatkaa asian vääristelyä ja joudumme koko ajan oikaisemaan virheellistä uutisointia. 

Alla viimeisin tiedotteeni 31.3.2017 asiassa:

"Perussuomalaisten Meri: SDP:n politikointi jatkuu – nollatuntisopimuksilla ratsastus ei lopu

”Nollatuntisopimuksiin tarvitaan reilummat pelisäännöt. Oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin (ps) käynnistämä työryhmä etsii parhaillaan ratkaisuja. Ja SDP tiedottaa, että ’hallituspuolueilla ei ymmärrystä nollasopimusten viheliäiseen ongelmaan’. Tämä on politikointia pahimmillaan. Sanoilla leikittelyä vakavalla asialla”, toteaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja ja työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan jäsen Leena Meri.

Eduskunta hylkäsi tänään nollatuntisopimuksia koskevan kansalaisaloitteen. Koko työelämä- ja tasa-arvovaliokunta päätyi samaan ratkaisuun mietintöä jättäessään, myös SDP. Kaikkien tiedossa oli myös, että kolmikantainen työryhmä pohtii ministeri Lindströmin alaisuudessa ratkaisuja nollatuntisopimusten ongelmiin, mutta työ on vielä kesken.

”Olen jo aikaisemmin todennut, että kolmikantainen työryhmä on eduskunnan valiokuntaa parempi paikka pohtimaan työelämän lainsäädännön yksityiskohtia. Työmarkkinaosapuolet pitää olla vahvasti mukana uudistustyössä”, Meri Jatkaa. ”SDP antaa 80 000 nollatuntisopimuksella olevalle suomalaiselle mielikuvan, että SDP ratkaisisi ongelman yhdessä silmänräpäyksessä. Jos näin olisi, ongelma olisi varmasti ratkaistu jo viime vaalikaudella, kun SDP:llä oli työministerin salkku.”

Linkki: Suomen Uutiset 15.3.

Soinin kommentti hetkeä hetkeä myöhemmin...... Iltalehti 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: oppositio, SDP, vihreät, vasemmisto, perussuomalaiset, Leena Meri, Jari Lindström

Leena tavattavissa

Lauantai 1.4.2017 klo 7:23

Perussuomalaisten vaalipisteitä on viikonloppuna pitkin Suomenmaata. Kannatuksemme on lähtenyt taas nousuun ja se lämmittää mieltä. Meihin luotetaan edelleen.

Olen itse tavattavissa seuraavissa paikoissa:

Hyvinkää:

lauantaina 1.4. klo 10-11.15, parkkipaikka Hämeenkatu 12

Pornainen

lauantaina 1.4. klo 12-13, Salen piha, Koskitie 2

Sipoo

sunnuntai 2.4. klo 11-12, Nikkilän S-market, Kaskiniitynkuja

Tervetuloa

leena_vaalikuvauksissa_2014.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Perussuomalaisten puheenjohtajaehdokas Leena Meren linja

Keskiviikko 29.3.2017 klo 19:12 - Tiedote 29.3.2017, julkaisuvapaa

Kuka on kansanedustaja, varatuomari Leena Meri?

Olen työskennellyt nuoresta asti niin tehtaassa, kaupassa kuin lakimiehenäkin. Työurani aikana olen työskennellyt sekä yksityisellä työnantajalla että valtion tehtävissä. Lisäksi olen toiminut yksityisyrittäjänä omassa lakiasiaintoimistossa. Ennen eduskuntaa toimin yhdeksän vuotta maistraatin henkikirjoittajana.

Luonteeltani olen avoin, rehellinen ja jämäkkä. Viihdyn luonnossa ja lähellä sydäntäni ovat eläimet. Itselläni on kaksi rescue-koiraa ja suomenhevonen Tolokun Aukusti, joka on käytössä kuntouttavassa hevostoiminnassa.

Olen Perussuomalaisen eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja ja myös aktiivinen kunnallispoliitikko. Olen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja. Katso sivuiltani minusta lisää   www.leenameri.fi.

1) Perussuomalaisten ”Jalanjäljet tulevaisuuteen”

Mitä tavoittelemme, mihin olemme menossa? Kutsun ajatuksiani Perussuomalaisiksi jalanjäljiksi.
Peukalonjäljet saavutuksistamme hallituskaudella on jo tehty ja niitä päivitetään matkan varrella. Meillä pitää olla myös jalanjäljet, joita seurata, eli suunta siitä minne olemme menossa ja miten tavoitteet saavutetaan niin lyhyellä kuin pitkälläkin aikavälillä. Aikaisemmat puolueohjelmamme ovat edelleen voimassa ja niitä tulee viedä määrätietoisesti eteenpäin.

Omia painopistealueitani:

Pieni- ja keskituloiset

Eläkeläisten ja muiden pienituloisten pärjäämiseen pitää kiinnittää enemmän huomiota. Esimerkiksi lääkekorvausten omavastuita ja maksukattoja tulisi tarkistaa sekä saada 1.000 euron veroton nettotulo vihdoin aikaiseksi. Myös eläkekaton käyttöönottoa voisi selvittää. Vuokra-asumisen kulujen nousuun pitää etsiä ratkaisuja.

Keskituloiset ovat jääneet monista keskusteluista pois. Meillä on paljon keskituloisia perheitä ja yksineläviä, joiden, työtulot ja eläkkeet eivät yksinkertaisesti riitä elämiseen. Keskituloisten kokonaisrasitusta pitäisi selvittää kokonaisuutena. Esimerkkeinä asuntolainan, asumisen, matkakulujen, verojen ja pakollisten maksujen yhteisvaikutusten selvittäminen sekä toimenpide-ehdotukset keskituloisten aseman parantamiseen.

Työllisyys ja talous

Keskeistä on saada taloutemme ja työllisyytemme hyvään kuntoon, sillä muuten ei velkaantumista saada kuriin eikä nykyisenkaltaisia hyvinvointipalveluita voida rahoittaa kuin velkarahalla.

Työllisyyden parantaminen, työpaikkojen edellytysten syntymisen parantaminen sekä PK-yrittäjien tukeminen ovat paras keino talouden tervehdyttämiseen. Näin saamme aikaiseksi kakkua, jolla ylläpidämme palvelut ja saamme varoja jaettavaksi niille, jotka eivät ilman yhteiskunnan tukea yksin pärjää. Kaikista on huolehdittava. 

EU-politiikka

EU puhuttaa.  Monet kokevat etteivät ole saaneet riittävästi sanoa siitä miten EU integraatio syvenee kaikkeen päätöksentekoon ja itsemääräämisoikeutemme kapenee koko ajan.  Tästä syystä seuraavalla hallituskaudella EU-jäsenyydestä tulisi antaa kansalle mahdollisuus äänestää asiassa.

Ennen äänestystä on laadittava napakka selvitys siitä, mitä taloudellisia vaikutuksia mahdollisella EU-erolla olisi. Mitä se tarkoittaisi vientiyrityksille, tulleille, kuluttajahinnoille, lainojen koroille sekä Suomen kansainvälisille sopimuksille, joissa olemme EU:n kautta. Me tarvitsemme selvityksen pohjaksi, jotta voimme äänestää oikean tiedon pohjalta.

Parasta mielestäni olisi, jos palaisimme EU:n alkuperäisiin talousliiton tavoitteisiin. Tavoitteena oli tavaroiden, palveluiden ja pääoman vapaa liikkuvuus. Ihmisten vapaa liikkuvuus on sen sijaan osoittautunut ongelmalliseksi. Se on laajentunut turvapaikkakysymykseksi ja taakanjaoksi sen suhteen. Miljoonia ihmisiä liikkuu Euroopassa hakemassa kuka mitäkin. Tämä ei ole ollut ihmisten vapaan liikkuvuuden alkuperäinen tarkoitus vaan työssäkäynnin helpottaminen toisessa jäsenvaltiossa.

Maahanmuutto

Hallitus laati maahanmuuton toimenpideohjelman, josta suurin osa on toteutettu, mutta osa on toteuttamatta.  Esimerkkinä toteuttamattomista asioista ovat perheenyhdistämisen täysimittainen kiristäminen sekä maahanmuuttajien kotoutusrahaa koskeva esitys. 

Uutena ongelmana ovat myös kielteisen turvapaikka- ja käännytyspäätöksen saaneet ihmiset, jotka eivät poistu maasta.  On yleisen lainkuuliaisuuden, talouden ja sisäisen turvallisuuden kannalta kestämätöntä, että tuomioistuinten lainvoimaisia päätöksiä ei oikeusvaltiossa noudateta.

Euroopan komissio on linjannut, että henkilö voidaan ottaa säilöön jopa 18 kuukaudeksi, jos hän on saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen ja hänen voidaan olettaa katoavan. Tätä mahdollisuutta tulee käyttää maastapoistamisen turvaamiseksi.

Suomalaisuus kunniaan

Suomalainen arvostaa Suomessa tuotettua puhdasta ruokaa. Meidän tulee huolehtia maataloustuottajien ja viljelijöiden sekä tuotannon säilymisestä elinkelpoisena.

Suomalaiset arvot ja perinteet kunniaan. Suomalainen saa olla ylpeä itsenäisestä Suomesta ja sen erikoislaatuisuudesta. Meidän ei tarvitse hävetä perinteitämme eikä isänmaallisuuttamme. Meillä on oikeus turvata oman maan talous ennen muita. Saamme vaatia, että Suomi on jatkossakin turvallinen maa.

Ilmastonmuutos ja kehitysapu

On tärkeää olla mukana estämässä ilmastonmuutosta, mutta emme saa päätöksillä sahata omaa oksaamme tekemällä päätöksiä, joilla vaikeutamme yritystemme kilpailukykyä tai suuntaamalla liiallista verorasitusta kuluttajille.

Kehitysapua voidaan toteuttaa tukemalla ympäristöteknologian yrityksiä viennin edistämiseksi pelkän rahallisen tuen sijaan. Esimerkkeinä vesihuollon, aurinkoenergian ja jätehuollon ratkaisut, laitteet ja tuotantolaitokset.  Ilmastopakolaisuutta voidaan estää parhaiten luomalla ihmisille hyvät elinolosuhteet, jotta heidän ei tarvitse lähteä liikkeelle paremman elämän perässä.

 2) Meren linja: ”Uusi aika, uudet johtajat - historiaa
kansanpuolueena unohtamatta”

Jaettu johtajuus

Hyvä johtaja uskaltaa jakaa vastuuta ja tehtäviä myös muille ja erityisesti varapuheenjohtajille. Riittävä vastuu pitää ihmiset motivoituneina. Tämä on joukkuepeli, kukaan ei pärjää yksin. Joukkueena menemme leveillä hartioilla eteenpäin. Vastuu onnistumisesta on silti puheenjohtajalla.

Puolueen sisäinen yhteistyö

Kentän, eduskuntaryhmän ja puolueen vuoropuhelu pitää saada toimimaan vielä paremmin yhteen.  Tiedon pitää kulkea molempiin suuntiin. Vain sitä kautta viestiä voidaan viedä yhdenmukaisena myös kansalaisille.

Puolueohjelmat laaditaan jatkossakin yhdessä kentän, eduskuntaryhmän ja puolueen kanssa.

Hallitusyhteistyö

Hallituksessa voi vaikuttaa ja siellä kannattaa olla niin kauan kuin saamme riittävästi omia tavoitteitamme läpi. Me lähdimme hallitukseen mukaan rehellisinä ihmisinä – jos jotain yhdessä sovitaan, siinä pysytään.  Silti tulee toisinaan hallituskumppaneiden julkisia irtiottoja ja meidän niskaan yritetään laittaa asioita, jotka
he ovat itse alun perin hallitusohjelmaan tuoneet.

Liian kiltti ei siis kannata olla ja omia vaatimuksia on uskallettava ajaa rohkeasti ja annettava tarvittaessa takaisin, jos muut lähtevät irtopisteiden keräämiseen meidän kustannuksellamme.

3) Ilman teitä ei ole meitä: ”Kenttä on puoleen sydän”

Pärjäämme vain joukkueena ja jokaisen panosta tarvitaan. Olen kiertänyt kenttää ahkerasti ja saanut sieltä hyviä ajatuksia eduskuntaan vietäväksi.  Vuoropuhelun pitää olla hyvää molempiin suuntiin. Kiitos hyvistä vaalituloksista kuuluu ahkerille kentän ihmisille.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: perussuomalaiset, Leena Meri, puheenjohtaja,

Hyvinkään kaupunginhallitus 27.3.2017 - omituinen kauppa

Maanantai 27.3.2017 klo 23:00

Olipa kuumat tunnelmat tänään Hyvinkään kaupunginhallituksessa.

Tein kaksi muutosesitystä koskien Viertolan päiväkodin rakennuksen myyntiä 607.000 eurolla ja tontin vuokraamista 30 vuodeksi yksityiselle päiväkotitoimijalle.

Esitin ensin, että asia palautetaan valmisteluun lisäselvitystä varten ja toiseksi esitin, että kaupan ja vuokrasopimuksen tekeminen hylätään puutteellisen selvityksen vuoksi.

SDP:n ja Vasemmiston edustajat kannattivat yksimielisesti molempia esityksiäni, mutta hävisimme äänestykset 5-4. Keskeisiä syitä vastustukselleni olivat puutteellinen selvitys myynnin ja vuokrauksen ehdoista ja erityisesti myynnin käyvästä arvosta sekä se, ettei vaihtoehtoista toimintatapaa oltu edes mietitty.

Keskustalle, kokoomukselle ja vihreille ilmeisesti siis sopii, ettei riittävää selvitystä ole päätöksen perusteena. En ymmärrä miksei ensisijaista esitystäni asian palauttamisesta valmisteluun voitu hyväksyä.

Toiminnan on tarkoitus alkaa kesän jälkeen ja muutaman viikon asian lisäselvittämisellä olisi saatu lisätietoa rakennuksen myyntihinnasta sekä vaihtoehtoisista toiminnoista. Asia olisi voitu käsitellä parin viikon päästä uudestaan. Mikä kiire on sellainen, että asia pitää päättää ilman, että selvitykset ovat kattavat ja ristiriidattomat? Kaupungin etu on saada myynneistä käypä arvo ja asiat pitää päättää riittävän selvityksen perusteella.

Kannattaa vaaleissa miettiä ketä äänestää ja miksi? Täytyy sanoa, että meinasi käpy palaa kun ei haluta antaa aikaa hyvälle päätöksenteolle ja kaupungin kokonaisedulle. Odotan mielenkiinnolla miten kokoomus, keskusta ja vihreät saavat asian kääntymään mustasta valkoiseksi kootuissa selityksissään.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hyvinkää, kaupunginhallitus, perussuomalaiset, päätöksenteko

Vanhemmat kirjoitukset »