Videoita

Sensuroimaton Päivärinta -keskusteluohjelma 10.5.2017 http://www.iltalehti.fi/politiikka/201705102200130556_pi.shtml

Ylen aamu-tv, Puoluepäivä 23.3.2017 http://areena.yle.fi/1-4078993

Huomenta Suomi, 7.3.2017 http://www.katsomo.fi/#!/jakso/731760

Yle, A-studio 6.3.2017 http://areena.yle.fi/1-3778011?autoplay=true

Katso lyhyt henkilöhaastattelu https://www.youtube.com/watch?v=ne12jfGnRgc

Henkilöhaastattelu AlfaTv 9.2.2016. https://publisher.qbrick.com/Embed.aspx?mid=C4A998CB

Heräsikö kysymyksiä?

Ota rohkeasti yhteyttä leena.meri@eduskunta.fi tai eduskunta-avustajani erkki.saarinen@eduskunta.fi

p. 09-432 3165 (Leena)

p. 050 414 7585 (Erkki)

twiittaa: @leena_ps


Leena Meri eduskuntaan

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:277472 kpl

Tavataan

Perjantai 14.9.2018 klo 18:37

received_369930236880656.jpeg

Kommentoi kirjoitusta.

Yhteisiin talkoisiin maataloustuottajien puolesta

Torstai 6.9.2018 - Leena Meri

Tarvitsemme kaikkien yhteistä ponnistusta, jota tuottajien taloudellista ahdinkoa voidaan helpottaa. Tuottajien kulut ovat kasvaneet viidessätoista vuodessa 50 prosenttia, mutta tuottajahinnat van 17 prosenttia. Suomalaiset ovat valmiita tukemaan tuottajia.

Heinäkuussa tehdyn kyselytutkimuksen mukaan lähes neljä viidestä suomalaisesta on sitä mieltä, että valtion pitää turvata palvelut koko Suomen asuttuna pitämiseksi. Lisäksi 66 % suomalaista kannattaa maataloustukien lisäämistä, koska satovahingot ovat heikentäneet maatalouden kannattavuutta. Suomalaiset ovat ilmaisseet tahtotilansa tässäkin asiassa.

Jopa 90 prosenttia suomalaisista olisi valmis maksamaan esimerkiksi maidosta enemmän, jos raha menisi suoraan tuottajan kukkaroon. On syytä myös huomata, että leivän hinnasta vain kolme prosenttia menee viljelijälle.

Maatalouden ahdinko johtuu mm. viime kesän kylmyydestä ja sateista sekä tämän kesän kuivuudesta. Tuottajilla ei ole riittäviä neuvotteluasemia, heitä viedään kuin pässiä narussa elintarviketeollisuuden ja kaupan välissä.

Hallituksen kriisipaketin vaikutus maataloudelle jää vähäiseksi. Tämänkaltainen tekohengitys maataloustuottajien suuntaan, jota hallitus harrastaa, on kestämätöntä. Perussuomalaiset näkevät, että tarvitaan selvä suunnanmuutos, jotta maataloustuottajien asema pystytään jatkossa turvaamaan. Ei voi olla niin, että vain lisäbudjeteilla tai budjettiriihen välityksellä annetaan heille jotakin. Kaikki pitää nyt saada talkoisiin mukaan ja lisäksi hallituksen pitää olla myös tiukkana EU-pöydissä ja pitää suomalaisen maatalouden puolia.

Nyt tarvitaan yhteisiä talkoita. Esimerkiksi kauppa voisi ostaa suomalaisia maataloustuotteita ja pitää niitä paremmin esillä, jos haluaisi. Kyllähän Ruotsin Lidlkin on ilmoittanut suosivansa ruotsalaista lihaa tukeakseen maan omia lihantuottajia ankaran kuivuuden aiheuttamissa vaikeuksissa.

Suomalainen ruoka perheen pöydässä on kansallisesti tärkeää omavaraisuudenkin näkökulmasta. Se on myös ympäristö- ja työllisyysteko, johon kannattaa satsata, jos haluamme, että suomalalaista maataloutta ylipäänsä on olemassa.

Kommentoi kirjoitusta.

Miten Suomen verovarat jaetaan?

Perjantai 31.8.2018 - Leena Meri

YLE aamutv 31.8

YLE_aamutv.png

Kommentoi kirjoitusta.

Hallitus lisää halpatyövoiman vetovoimatekijöitä

Maanantai 27.8.2018 - Leena Meri

Perussuomalaiset vastustavat hallituksen suunnitelmia poistaa Suomeen tulevilta ulkomaalaisilta neljän kuukauden työskentelyvaatimus sosiaaliturvan edellytyksenä.

Hallituksen suunnitelmien mukaan jatkossa Suomen sosiaalieduista pääsisi nauttimaan, jos tienaa työttömyysturvan peruspäivärahan suuruisen ansion, eli 696,60 euroa kuukaudessa. Lisäksi muut Suomeen pysyvästi asumaan tulevat ihmiset olisivat välittömästi oikeutettuja sosiaaliturvaan. Tämä koskisi muun muassa opiskelijoita ja oleskeluluvan saaneita.

Emme tätä uudistusta hyväksy. Hallitus toivottaa päätöksellään ulkomaisen halpatyövoiman tervetulleeksi ja pyrkii vahvistamaan Suomen asemaa koko maailman sosiaalitoimistona.

Suomi ei tarvitse enää yhtään uutta maahanmuuton vetovoimatekijää lisää. Päinvastoin vetovoimatekijöitä tulee karsia. Hallitus on ajamassa päätöksellä suomalaisen duunariveronmaksajan entistä ahtaamalle.

Hallitus pyrkii rahtaamaan Suomeen ulkomaista halpatyövoimaa valtion kompensaatiolla. Tämä tietää suomalaisille duunareille kylmää kyytiä.  Tämä on yksi nykyisen hallituksen huonoimmista päätöksistä.

 

Linkki Helsingin Uutisiin

Kommentoi kirjoitusta.

Nähdään ja kuullaan

Maanantai 20.8.2018 - Leena Meri

Linkki: Leena Meri kyselytunnilla

Rajamaki_2.jpg

 

Vihti_25.8.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Hallituksen veronalennuslupaukset ovat pelkkä bluffi

Torstai 9.8.2018 - Leena Meri

Hallitus on valtiovarainministeri Orpon suulla ilmoittanut alentavansa tuloverotusta Kiky-sopimuksen mukaisesti, mutta samalla kiristävänsä ”haittaveroja” eli suomeksi sanottuna mm. autoilun ja energian ja sitä kautta asumisen verotusta. Nämä verot ovat tasaveroja ja iskevät kovimmin keski- ja pienituloisiin. Veronalennuslupaukset ovat siis pelkkä bluffi.

Perussuomalaiset vastustavat näitä korotuksia ja ovat jo aiemmin vaatineet polttoaineveron ja sähköveron alentamista.

Nyt on myös paljastunut, miksi hallitus edelleen nousukauden aikana ottaa uutta velkaa 1,5 miljardia euroa. Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan EU:ssa on ”salainen” sopimus siitä, että Suomi varautuu 100.000 uuden turvapaikanhakijan vastaanottamiseen.

Käsittämätöntä varautumista. Eikö tällainen invaasio pitäisi estää eikä ruveta varautumaan 100.000 ihmisen vastaanottamiseen. Muun muassa Aamulehden (6.8) jutun perusteella on jopa valitettavaa, että varautuminen ei ole onnistunut. Kun pyytää varoja pieniin asioihin niin vastaus hallitukselta on, että jakovaraa ei ole. Toiset menot ovat kuitenkin sellaisia, että rahaa vaan on. Vuoden 2015 vyöry maksoi pelkkinä vastaanottokeskusten menoina yli 500 miljoonaa euroa

Perussuomalaiset tulevat pitämään suomalaisten etua esillä ja etusijalla, kun valtion budjettia taas laaditaan. Suomalaisille on muun muassa tärkeää, että asumista halpuutetaan. Jotta suomalaisilla on jatkossakin varaa asua, tarvitaan muun muassa kohtuuhintaista energiaa, asumista sekä mahdollisuutta kulkea autolla.  

Samoin pienituloisille olisi merkittävää, että lääkkeiden 50 euron omavastuu poistetaan.  Nämä ovat vain pari esimerkkiä viime syksyn vaihtoehtobudjetistamme.

Saamme budjettiin tuloja esimerkiksi laittamalla suursäätiöt ja –yhdistykset verolle oikeudenmukaisen veropohjan laajentamiseksi.  Samoin kehitysyhteistyömallimme säästää suoraa valtion tukea, mutta antaa veronmaksajille vaikutusmahdollisuuden valita avun kohde.

On selvää, että jos otamme Suomeen satatuhatta uutta turvapaikanhakijaa, seuraa siitä se, että keskituloisten verotusta kiristetään ja sosiaalitukia pienituloisilta karsitaan. Toinen vaihtoehto tietysti on velan roima kasvattaminen. En usko, että suomalaiset haluavat kumpaakaan vaihtoehtoa.

Kommentoi kirjoitusta.

Pakkopalautukset ovat normaali osa turvapaikkaprosessia

Keskiviikko 8.8.2018 - Leena Meri

Mediassa käydään paljon keskustelua pakolaisten pakkopalautuksista. On myös hyvä muistaa, että palautuksia tehdään lisäksi rikoksiin syyllistyneille. 

Suomessa on vastaanottokeskuksissa yli 10.000 kielteisen turvapaikkapäätöksen saanutta ihmistä, joista merkittävä osa on valittanut päätöksistä.

Monet  puolueet rientävät - Perussuomalaisia lukuunottamatta- kilpaa vaatimaan lisää selvityksiä siitä, onko kaikki mennyt eri käsittelyn vaiheissa täydellisesti. Pienintäkään virhettä tai sinne päinkään viittaavaa ei saa ilmaantua missään menettelyn vaiheessa tai asenne on heti, että Suomi rikkoo ihmisoikeuksia ja perustuslakia.

Turvapaikkaturismi on kohdannut koko Eurooppaa. Satojatuhansia Ihmisiä liikkuu paremman elämän perässä. Se ei kuitenkaan ole peruste turvapaikkaan minkään kansainvälisen sopimuksen tai Suomen perustuslain mukaan. Henkilö, joka ei saa turvapaikkaa joutuu poistumaan Suomesta. Näin sen tulee ollakin. Palautukset perustuvat lakiin. Laitonta maassaoloa ei tule pitää oikeusvaltiossa normaalina ilmiönä, jonka kustannukset maksetaan yhteisesti kerätyistä verovaroista.

Pakkopalautukseen joudutaan, jos maasta ei poistuta vapaaehtoisesti. Ei kai vaihtoehto voi olla, että tänne saa jäädä, jos vain haluaa. Koko järjestelmä menettää pohjansa, jos näin olisi.

Suomen turvapaikkaprosessissa henkilön asiat selvitetään maahanmuuttovirastossa ja kielteiset päätökset käsitellään valituksen johdosta hallinto-oikeudessa ja viime kädessä korkeimmassa hallinto-oikeudessa. Oikeusprosessiin saa myös oikeusavustajan valtion varoista. Monet hakevat turvapaikkaa useaan kertaan ja prosessi pyörii aina uuden kierroksen. Tämä voi kestää vuosia.

Mikä muu ihmisryhmä saa näin paljon apua ja tukea valtion varoin ja siten, että perusteet tutkitaan monessa käsittelyssä? Myös laillisuusvalvonta, kuten yhdenvertaisuusvaltuutetun valvonta, kohdistuu maasta poistamisen toteutukseen. Eipä tule heti mieleen moista koneistoa, esimerkiksi vanhustenhuollon osalta, vaikka jatkuvasti saamme lukea vanhustenhuollon epäkohdista. Sitten vielä pitäisi erikseen eri puolueiden vaatimuksista  pikaisest selvittää erityisen selvitysmiehen avulla onko kaikki mennyt täydellisesti turvapaikkahakemusten osalta. On selvää, että täydellistä maailmaa ei ole eikä tule. 

Suomi ei myöskään voi taata, että Suomesta poistetun ihmisen elintaso ja elämä vastaisi Suomen olosuhteita hänen kotimaassaan. Kaikille turvapaikkaa ei voida antaa vain ihmisen oman tahdon  perusteella. Edes tilanteessa, jossa oikeus turvapaikkaan on olemassa, ei se oikeuta henkilöä valitsemaan maata,  jonne haluaa asettua.

Selvitysmiesten sijaan tulisi panostaa tehokkaaseen palautukseen kielteisen päätöksen saaneille sekä siihen, että oikeutta hakea turvapaikkaa useaan kertaan rajoitettaisiin.

Julkisuudessa on esitetty Suomen varautuvan lähivuosina jopa 100.000 turvapaikanhakijan tulemiseen. Ellei toimenpiteitä maastapoistamisen tehostamiseen tehdä eikä uusintahakemuksia rajoiteta, me emme tule selviämään tuollaisesta määrästä hakijoita. Joskin ensisijainen tehtävä olisi estää ylipäätään tällaisen ihmismassan saapuminen. 

Kommentoi kirjoitusta.

Leena Meri ja Riikka Purra

Torstai 28.6.2018

purra_ja_leena.jpg

Tänään keskustelua Riikka Purran kanssa ajankohtaisista aiheista ja vähän muustakin.
Alla linkki videoon.

https://youtu.be/rcM4-G-y2EY

Kommentoi kirjoitusta.

Julkisen talouden näkymiä

Maanantai 25.6.2018 - Perussuomalaisten eduskuntaryhmä

Talouden tila hyvä, mutta ilmassa on monia riskejä 

Kehyskauden loppupuolelle ennustetaan vaimeampaa kasvua, ja joidenkin asiantuntijoiden mukaan nousukauden loppu häämöttää jo. Jotta voidaan tehdä uskottava pidemmän aikavälin talouden katsaus, täytyy asiat laittaa oikeaan kontekstiin.

Mitkä vaikutukset talouteen on Euroopan keskuspankin toimilla, kun osto-ohjelman kasvattaminen päättyy vuoden vaihteessa? Entä mitä vaikuttaa USA:n ja Kiinan välinen tullinokittelu? Miten puolestaan öljyn hinnan nousu vaikuttaa kansantalouksiin? Velallisia luonnollisesti kiinnostaa inflaatio ja sen vaikutukset lainoihin.

Kaikki nämä seikat vaikuttavat talouskehitykseemme. Näitä asioita käsitellään kuitenkin hyvin suppeasti hallituksen julkisen talouden suunnitelmassa.

Kotitalouksien velkaantumiseen syytä kiinnittää huomiota – ostovoimaa lisää keskiluokalle 

Kotitalouksien velkaantuneisuus on huolestuttavaa, ja se on ennätyksellisellä tasolla. Velka on myös hyvin keskittynyttä, pieni osa kotitalouksista on hyvin velkaantuneita. Oma vaikutuksensa on myös taloyhtiölainojen kasvulla. Asialle on tehtävä jotain, lisää sääntelyä, mutta pienin askelin. Asumista on kaikkinensa halpuutettava. 

Olisi myös syytä kasvattaa asteittain keskiluokan ostovoimaa, ja sitoa ostovoiman kasvatus työllisyysasteen nousuun. Ostovoiman kasvatus antaa mahdollisuuden kotitalouksille lyhentää syntyneitä velkoja, tai vaihtoehtoisesti säästää tai kuluttaa. 

Tosiasia on se, että kotitaloudet ovat työntäneet Suomen talouden kuopasta, mutta ovat jääneet sinne itse. Nyt on aika vetää kotitaloudet ylös, muuten kansantaloutemme on liian haavoittuva. 

”Kansalaisten osallisuutta lisättävä” 

Julkisen talouden suunnitelman yhteydessä puolueet voivat esittää laajempia monivuotisia uudistusohjelmiaan. Näin ollen perussuomalaiset laativat vaihtoehdon, jossa on useita uudistusohjelmia ja lukuisia lausumia niihin pääsemiseksi. 

Keskushallintoa tulee edelleen uudistaa. Näemme sen välttämättömänä. Edessämme olevat haasteet ovat mittaamattomia, mutta edistyksellisillä hallintotavoilla pystymme luovimaan Suomen selkeimmille vesille. Siiloja hallinnonalojen väliltä on edelleen poistettava. 

Monimutkaisten ilmiöiden hallinnoimiseksi tulee mennä ilmiöpohjaiseen budjetointiin. Näin pystymme havaitsemaan muun muassa ikääntymisen aiheuttamia kustannuksia, tai lapsivaikutuksia.

Kansalaisten osallisuutta täytyy edelleen lisätä. 

Elinikäinen oppiminen tavoitteeksi 

Koulutusta on uudistettava. Elinikäisen oppimisen tulisi olla tulevan hallituksen keskeisiä hankkeita. Miljoona suomalaista täytyy kouluttaa uudelleen tulevan vuosikymmenen aikana. 

Koulutukseen on saatava skaalautuvuutta, muuten tehtävä on mahdoton. Kaikkinensa koulutusta tulisi tiivistää, ja hyödyntää digitalisaation avulla kaikki mahdollinen aika. 

Sosiaaliturvauudistus on välttämätön 

Tulevalla hallituskaudella on tehtävä myös sotu-uudistus. Työn ja sosiaalietuuksien yhteensovittaminen täytyy tehdä älykkäästi. Lisätään kannustavia elementtejä ottaa työtä kaikissa tapauksissa vastaan.

Olisiko syytä tehdä sotu-uudistus vaiheittain, yhdistelemällä ensin joitain tiettyjä samankaltaisia etuuksia? 

Lähellä –uudistus Suomeen 

Keskeisintä näissä kaikissa muutoksissa ja uudistuksissa on päästä lähelle ihmistä. Hallinnon ja palveluiden täytyy olla kansalaisia lähellä. Näin ollen olisi hyvä, että hallinto tekisi ’lähellä’ –uudistuksen.

 Ja miten päästään lähelle ihmistä? Tiedolla ja sen hyötykäytöllä. Lähellä –uudistus on itse asiassa ihmislähtöistä tietotaloutta.  Se tieto, mikä Kelalla ja julkishallinnolla on ihmisistä, täytyy saada hyödyttämään kansakuntaa. 

Sillä tiedolla löydetään aikaisin ne, joita uhkaa tippuminen yhteiskunnan kelkasta. Tietoa, jota voidaan käyttää toimintakyvyn ylläpitämiseen ja kotihoidon tehostamiseen. Samoin samaa tietoa voidaan käyttää työkyvyttömyyden ehkäisyyn, tai vaikkapa vanhemmuuden tukemiseen. 

Keskeinen julkisen talouden haaste onkin siis se, miten tulevaisuudessa käytetään tietoa kansakunnan hyödyksi, miten elinikäinen oppiminen toteutetaan, kuinka sovitetaan työ ja sosiaalietuudet ja miten hallintomme pystyy uudistumaan ja pääsemään lähelle ihmistä. 

Kun nämä haasteet hoidamme, julkinen talous kyllä sitten hoituu, tapahtui muualla maailmassa sitten sama mitä.

Kommentoi kirjoitusta.

Keskikesän juhla on käsillä.

Torstai 21.6.2018

Leena_Juhannus_2018_25_pros.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Aktiivimalli 2 tuo lisää ongelmia

Perjantai 15.6.2018 - Leena Meri

Edellisenkään aktiivimallin ongelmakohtia ei ole vielä korjattu ja nyt suunnitteilla oleva uusi malli tuo niitä lisää.

Viittaan siihen, että hallitus aikoo velvoittaa työttömät hakemaan rangaistuksen uhalla vähintään neljää työpaikkaa kuukaudessa. Tiedot käyvät ilmi HS:n eilisestä artikkelista. HS:n tietojen mukaan työttömän työnhakijan tulisi raportoida hakemistaan työpaikoista verkkopalvelussa. Karensseista yhtenä vaihtoehtona on, että ensimmäisestä rikkeestä tulisi varoitus, toisesta rikkeestä tulisi 30 päivän ja kolmannesta rikkeestä 60 päivän karenssi.

Minusta tässä ei ole mitään järkeä, että työnantajien sähköpostit täyttyvät hakemuksista. No, aktivoi se ainakin jokaista potentiaalista työnantajaa, kun vastailee, että kiitos en hae ketään töihin ja jne. Lisää työtä saadaan ehkä valtion hallintoon byrokratian lisääntyessä, kun jotkut lukevat päivät pitkät listoja mitä työtä kukakin on hakenut.

Edellinen aktiivimalli on työllistänyt eniten Kelaa, joka tekee leikkauspäätöksiä ja siksi lisähenkilökuntaa on palkattu. Lisäksi toisella kädellä Kelan pitää myöntää toimeentulotukia leikkausten vuoksi työttömyysturvansa menettäneille. Valtion hallinto ja byrokratia paisuvat.

Aktiivimalli 2 ei edelleenkään ratkaise ongelmia joita esimerkiksi vajaatyökykyiset tai haja-asutusalueilla asuvat kohtaavat. Kaikkia työttömiä ei pitäisikään lähestyä yhtenä massana. Myönteistä olisi, jos hankalasti työllistyvät saisivat enemmän tukea ja ohjausta. Nuorille taas yksittäisistä toimista palkkatuki on osoittanut eniten positiivisia vaikutuksia työllistymisen kannalta.

Kaipaisin siis enemmän yksilöllistä, positiivista otetta ja kannustinta.

Kommentoi kirjoitusta.

Sisäilmasairaille perustuslain mukaiset oikeudet

Keskiviikko 13.6.2018 - Leena Meri

Ei voi olla niin, että vain pari valtion organisaatiota määrittelee sen, onko tuhansien ihmisten sairastumisissa ja työkyvyttömyydessä kysymys sairaudesta vai ”luulotaudista”.

Osallistuin valtioneuvoston kanslian järjestämään Terveet tilat seminaariin 5.6.2018. Seminaariin osallistuivat mm. eduskuntaryhmien puheenjohtajat sekä ministerit Tiilikainen ja Grahn-Laasonen.

Omassa puheenvuorossani korostin sitä, että julkisen vallan on huolehdittava ihmisten terveydestä, turvallisesta ympäristöstä ja sosiaaliturvasta. Nämä kuuluvat perustuslaissa oleviin ihmisten perusoikeuksiin. Siksi sisäilmaongelmille on pakko tehdä jotain, vaikka päättäjät tässä nyt jälkijunassa tulevatkin. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä nostikin viime kesänä sisäilmaongelmat, niiden torjunnan ja sairastuneiden oikeudet yhdeksi kärkihankkeekseen, johon panostetaan.

Toin myös kentältä viestiä ja sanoin, että ongelmistaan kertovat ihmiset ovat viestittäneet luottamuspulasta. Sairastuneiden ihmisten ääni ei näytä valmistelussa kuuluvan päätöksentekijöille. Erityisongelmana on se, etteivät sairastuneet saa kunnollista diagnoosia. Diagnoosi takaisi heille oikeudenmukaisen työkyvyttömyyseläkkeen tai sosiaaliturvan. Koska asianmukaista diagnoosia ei saa, moni hakee lääkäreiltä mielenterveyslausuntoa. Luottamuspulaan on mielestäni ratkaisuna moniäänisyys, erilaisten osaajien kuuleminen.

Kuulun eduskunnan sisäilmaryhmään, joka on laatinut parikymmenkohtaisen toimenpideohjelman ympäristöministeriölle. Tuo toimenpideohjelma on melko kattava, mutta siihen pitäisi lisätä kaksi kohtaa.

Tarvitsemme ehdottomasti Suomeen tutkimusta ja hoitoa antavia sisäilmaklinikoita. Tarvitsemme myös ns. väistöasuntoja, joissa sisäilmasta sairastuneet voivat asua siihen saakka, kunnes vaikkapa oma koti on remontoitu asumiskuntoon.

Kommentoi kirjoitusta.

PerusNaiset ympäristön asialla - osallistu sinäkin perusEkoteko -kampanjaan!

Tiistai 5.6.2018 klo 9:31

Suomalainen luonto ja luonnonvarat ovat kansallisaarteitamme, joiden arvo on mittaamaton.

Siksi Perussuomalaiset Naiset lanseeraa Maailman Ympäristöpäivänä 5.6. #perusEkoteko –kampanjan ja haastaa jokaisen suomalaisen yksilön ja yhteisön mukaan huolehtimaan luonnostamme.

Luonnon ja sen antimien kestävä hyödyntäminen yhteiskuntamme hyvinvoinnin edistämiseksi on koko maamme etu. Tässä hyödyntämisessä on keskeistä, että elinkeinoelämän ja ympäristönsuojelun tavoitteet yhteensovitetaan vastuullisesti. Luonnonvarojemme ympäristöllinen ja taloudellinen arvo kasvaa globaalissa maailmassa, joten niistä on pidettävä yhdessä hyvää huolta. 

PerusNaiset korostavat myös lähiluonnon merkitystä jokaisen suomalaisen hyvinvointiin. Tutkimusten mukaan jo pieni hetki luonnossa vähentää stressiä ja antaa voimia arkeen. Meidän onkin yhdessä pidettävä huolta luonnosta, jotta luonto voisi huolehtia meistä! 

Jokainen meistä voi kantaa myös oman arkisen kortensa kekoon ympäristön puolesta ostamalla kotimaista lähiruokaa, kierrättämällä ja pitämällä lähiluontonsa puhtaana. 

PerusNaiset tempaisevat kansainvälisen ympäristöpäivän kunniaksi ja haastavat jokaisen suomalaisen perusEkotekoihin. Liiku luonnossa, järjestä roskankeräystalkoot tai ilmoita vaikka epäkohdista sosiaalisessa mediassa hashtagilla #perusEkoteko.

 

Kommentoi kirjoitusta.

SOTE-lausunto

Maanantai 4.6.2018

Leena_PEV_1.6.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Hallitus ei muista edes omia lupauksiaan - veronhimo on hallituksessa kova

Perjantai 1.6.2018 klo 8:52 - Leena Meri

Perussuomalaiset kysyivät eilen suullisella kyselytunnilla hallitukselta, aikooko hallitus laskea polttoaineveroa. Omasta mielestäni hallitus pettää antamansa lupaukset polttoaineveron alentamisesta, kun se ei näin tee.

Hallitus on aikaisemmin luvannut, että polttoaineveron laskemista harkitaan, jos raakaöljyn hinta nousee yli 80 dollarin barrelilta, kuten nyt on käynyt. Valtionvarainministeri Petteri Orpo kuitenkin totesi, että tällaisia toimia ei ole hallituksen listalla.

Taas unohdettiin hallituksen vastauksessa se tavallinen ihminen. Toisille auto on välttämättömyys. Töihin, harrastuksiin, kauppaan tai lääkäriin ei pääse ilman autoa.

Hallitus ei muista edes omia lupauksiaan. Ei mitään uutta.

Polttoaineveron yhteydessä puhutaan myös ilmastonmuutoksesta. Ilmastotavoitteita on hyvä olla, mutta taakanjako maiden kesken sekä oikeudenmukainen verotus olisivat suomalaisen kannalta ensiarvoinen asia.

Taas hallituksen vastauksissa hoettiin, että kaikille pitää saada töitä. Kyllä varmasti, mutta se ei ole vastaus rahapulaan kaikille. Polttoaineiden hinta iskee pahiten juuri esimerkiksi työmatkailuun.

 

Kommentoi kirjoitusta.

Tavataan

Keskiviikko 30.5.2018

Hyvinkaan_yrittajat_ilmoitus_4.6.2018_pieni.jpg

          Ilmoittaudu tilaisuuteen tästä

Kommentoi kirjoitusta.

Vihreiden tavoitteet katastrofaalisia Suomen taloudelle ja huoltovarmuudelle

Maanantai 28.5.2018 - Leena Meri

Vihreiden poliittinen tavoiteohjelma on tarkoitus hyväksyä kesäkuun puoluekokouksessa. Vihreiden linjaukset ovat karua luettavaa. Suomi kiinni ja rajat auki? Onko tarkoitus, että ruoka ostetaan ulkomailta ja myös ulkomailta tulee tänne uusi kansa? Rahat taitavat tulla sitten pankkiautomaatista?

Vihreiden ohjelman tavoitteita ovat muun muassa 15-vuotiaiden äänioikeus, maataloustukien uusiminen, jossa yleisten tukien sijaan maksettaisiin tilojen tuottamista ekosysteemipalveluista. Lisäksi ehdotetaan pakolaiskiintiön moninkertaistamista ja parempien laillisten maahantuloväylien luomista.

Suomalainen maatalous voikin sitten sanoa, että lappu luukulle. Perussuomalaisille Suomen maatalous on myös tärkeä huoltovarmuusasia, josta tulee huolehtia.

Turvapaikanhakijat ja pakolaiset ovat työllistyneet huonosti vuosien kotoutumisohjelmien jälkeenkin. On aivan varmaa, että jos pakolaisia otetaan moninkertainen määrä, kasvavat Suomen velka ja monet ongelmat lisääntyvät. On tutkittu fakta, että pakolaiset ja turvapaikanhakijat eivät paranna huoltosuhdetta vaan taloudellisesti heikentävät sitä. Tätäkö vihreät haluavat?

Ja sitten vielä alaikäisille pitäisi antaa äänioikeus. Kaikella kunnioituksella nuoria kohtaan, niin oletan, että ideana olisi saada nuorten alaikäisten kaupunkilaisten ääniä vihreille maailman pelastamisen teemalla.  Maailma ei noilla toimenpiteillä pelastu, mutta Suomen talous kyllä kaatuu.

Kommentoi kirjoitusta.

Nähdään

Perjantai 25.5.2018

Leena_Turengissa_27.5.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Kokoomuksesta on tullut ylimielinen parempien ihmisten puolue

Tiistai 22.5.2018 - Leena Meri

Susanne Päivärinnan haastattelussa 16.5. valtiovarainministeri Orpo sanoi, että hallituksesta pihalle heitetyillä perussuomalaisilla ei ole asiaa tulla päättämään Suomen asioista, jos kokoomus on uudessa hallituksessa.

Nyt myös kokoomuksen Turun kesäkuun puoluekokoukselle on tehty aloite, jossa vaaditaan linjausta, ettei kokoomus jatkossakaan tule tekemään hallitusyhteistyötä perussuomalaisten kanssa.

Pidän käsittämättömänä tällaisia lausuntoja ja aloitteita, joilla demokratiaa halvennetaan.

Perussuomalaiset on normaali laillinen puolue joka tuo keskusteluun rohkeasti yhteiskunnan epäkohdat ja keskustelee niistä eikä turhia hyssyttele.

Meistä saa olla pitämättä tai olla eri mieltä asioista, mutta eiköhän yhteistyöstä kieltäytyminen ole naurettavaa liioittelua.  Kokoomus esiintyy hienona puolueena, joka on osaava, sivistynyt ja ns. parempien ihmisten puolue.  Tämäkö on sivistynyttä, kun perussuomalaisten kanssa ei voida olla samoissa pöydissä?

Kommentoi kirjoitusta.

Sopeutumiseläke poistuu, tilalle uusia etuuksia

Maanantai 21.5.2018 - Leena Meri

Perussuomalaisia lukuun ottamatta muut eduskuntaryhmät ovat luoneet sopeutumiseläkkeen tilalle uuden järjestelmän eli sopeutumisrahan uusilla etuuksilla höystettynä. Lähdimme korjaamaan kohtuuttomuuksia eli sopeutumiseläkejärjestelmän lakkauttamista asiasta tehdyn kansalaisaloitteen sekä perussuomalaisten asiasta tekemän lakialoitteen mukaisesti. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän kannan mukaan lakkauttamisasiaan ei olisi saanut koplata kansanedustajien omien etuuksien nostoa.   

Sopeutumiseläke on nykyisin enintään kolmen vuoden ajan maksettava sopeutumisraha vuoden 2011 jälkeen aloittaneilla kansanedustajilla. Uuden sopeutumisrahan piiriin siirtyvät myös sopeutumiseläkettä nostavat ex-kansanedustajat ja nykyiset ennen vuotta 2011 aloittaneet kansanedustajat. Ne jotka saavat nyt sopeutumiseläkettä, voivat saada lain voimaantulon jälkeen sopeutumisrahaa vielä kolme vuotta.

Uudessa mallissa sopeutumisrahaan on jatkossa oikeutettu jo yhden edustajana toimitun vuoden jälkeen, kun nykyisin minimivaatimus on ollut kolme vuotta. Samoin korotetaan 1. ja 2. kauden edustajien sopeutusrahan määrää vajaat 300 euroa kuukaudessa. Näitä korotuksia emme voineet hyväksyä.

Yllättäen myös ex-ministereiden ns. dinosauruspykälä haluttiin tuoda tähän yhteyteen.  Muutoksen tarkoitus on, että eduskunnan kansliatoimikunta voisi hakemuksesta myöntää harkinnanvaraista ylimääräistä vanhuuseläkettä, jossa huomioidaan yli 15 vuotta sitten ansaitut nykyistä korkeammat eläkekertymät. Perussuomalaiset eivät voi hyväksyä sitä, että uudessa mallissa kansanedustajien miehittämä kansliatoimikunta voi myöntää toverituomioistuimena rahaa pärstäkertoimen mukaan.  

Sen sijaan olisimme voineet hyväksyä esillä olleen mallin, jossa kansaedustajat laitetaan samalle viivalle muiden kansalaisten kanssa, eli kansanedustajat olisivat siirtyneet ansiosidonnaisen päivärahan ja aktiivimallin piiriin. Tätä muut puolueet eivät hyväksyneet.  Muiden puolueiden kannattama uusi sopeutusrahamalli sisälsi kansanedustajille niin paljon uusia etuuksia, että emme voineet tällaista kokonaisuutta hyväksyä, koska tarkoitus oli purkaa kohtuuttomuuksia eikä luoda niitä lisää.

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »