Heräsikö kysymyksiä?

Ota rohkeasti yhteyttä

leena.meri@eduskunta.fi

p. 09-432 3165 (Leena)

Avustaja:

topi.anttila@eduskunta.fi

p. 050 401 8107 (Topi)

twiittaa: @leena_meri

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:732558 kpl

Lauantaina tavattavissa Hyvinkäällä ja Vantaalla

Keskiviikko 10.8.2022 klo 8:42

LEENA_MERI_Kansanedustaja_ja_puolueen_1._varapuheenjohtaja_15.png

Kommentoi kirjoitusta.

Viikonlopun aikatauluja, tule moikkaamaan!

Keskiviikko 3.8.2022 klo 9:12

LEENA_MERI_Kansanedustaja_ja_puolueen_1._varapuheenjohtaja_10.png

Kommentoi kirjoitusta.

Perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja A-studiossa: Hallituksen julistettava energiahätätila - "Tärkeintä on se, että kansalaisten sähkölaskut pienenevät"

Torstai 28.7.2022 klo 13:58

Suomen uutiset 28.7

Monessa kotitaloudessa mietitään, riittääkö sähköä ensi talvena ja mitä se maksaa. Joitakin perheitä uhkaa jopa tuhansien eurojen lisälasku. Samaan aikaan kallis polttoaine leikkaa ostovoimaa. Perussuomalaiset esittää energiakriisiin vastaamiseksi laajaa keinovalikoimaa, kuten veronalennuksia.

- Myös EU-pöydissä on syytä pohtia, olisiko aika laittaa päästökauppa hetkeksi tauolle. Koska olemme keskellä energiasotaa, kaikki keinot on otettava käyttöön, sanoo kansanedustaja Leena Meri.

Leena Meri kehottaa hallitusta julistamaan energiahätätilan poikkeuksellisessa tilanteessa, jossa energian hinnannousu leikkaa rajusti suomalaisten ostovoimaa.

- Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on valmis tulemaan vaikka huomenna eduskuntaan istumaan, jos te esityksiä tuotte. Olen iloinen, jos lupasit että hintakattoa olisi tuloillaan, Meri sanoi sanoi A-studiossa eilen vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtajalle Jussi Saramolle.

Saramo arvelee, että nyt voisi ehkä ryhtyä valmistelemaan sähkön hintakattoa, jotta hallitus voisi tehdä siitä päätöksiä.

Moni maa kompensoinut hinnannousua

Moni Euroopan maa, kuten Ruotsi ja Norja, on jo rahallisesti kompensoinut energian hintoja omille kansalaisilleen.

Meri muistuttaa, että samaan aikaan kun sähkö kallistuu, myös polttoaineiden hinnat ovat nousseet rajusti alkuvuodesta lähtien ja inflaatio nakertaa kansan ostovoimaa.

- Ihmisillä on juuri nyt tosi tiukkaa rahojen kanssa, joten perussuomalaisten mielestä – ja henkilökohtaisestikin olen sitä mieltä – energian hintoja olisi syytä kompensoida.

Meren mielestä tärkeintä on, että kansalaisten sähkölaskut pienenevät. Perussuomalaiset pitää sähkön hintakaton ohella esillä myös arvonlisäverotuksen alentamista.

Ratkaisuja voidaan Meren mukaan hakea myös EU-tasolla.

- EU-pöydissä olisi syytä pohtia, olisiko aika laittaa päästökauppa hetkeksi tauolle. Sillä ei tällä hetkellä ole suurta vaikutusta, koska Euroopassa joudutaan turvautumaan hiileen, ja se sitten nostaa sähkön hintaa. Koska olemme keskellä energiasotaa, kaikki keinot on otettava käyttöön.

Hallitus kehottaa myymään omaisuutta

Korkeista energian hinnoista kärsivät erityisesti keskituloiset palkansaajat, joille ei kuitenkaan näyttäisi olevan tulossa apuja hallitukselta. Yksikään hallituspuolue eikä oppositiosta edes kokoomus halua alentaa polttoaineveroa.

Päähallituspuolue SDP:n linjan mukaisesti tavalliset, 2 500 euroa kuukaudessa ja sitä enemmän ansaitsevat palkansaajat voivat jopa joutua myymään omaisuuttaan energian hintojen nousun vuoksi, sillä veronalennukset eivät ylipäätään kuulu heille.

Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk) puolestaan on patistellut kansalaisia hakemaan Kelan luukulta toimeentulotukea, jos verojen jälkeen palkasta käteen jäävä raha ei riitä sähkölaskun maksamiseen.

Meri tyrmää keskustalaisen valtiovarainministerin linjauksen.

- Pienituloisimpien toimeentulotukiin tehty indeksikorotus on tietysti hyvä asia, mutta hallituksen ohjaus sosiaalituen piiriin on outoa, sillä eihän se voi olla ratkaisu, että lähetämme koko kansan hakemaan toimeentulotukea.

PS leikkaisi kehitysavusta ja EU-tukipaketeista

Perussuomalaisten linjan mukaisesti asiat kuuluu laittaa tärkeysjärjestykseen. Meri huomauttaakin, että sekä ansiotuloveron alennukseen että energian verotuksen alentamiseen tarvittavat rahat voisi ottaa pois toissijaisista menoista, kuten maailman parantamisesta.

Meri muistuttaa, että Suomi maksaa vuodessa 1,3 miljardia euroa kehitysapua, joten se summa on pois suomalaisten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista.

- Sieltä olisi otettavissa satoja miljoonia, Meri sanoo.

Hän muistuttaa myös EU-elvytyspaketista, jonka kautta suomalaiset veronmaksajat joutuvat tukemaan eteläisen Euroopan velkamaita yli neljällä miljardilla euroilla.

Vasemmistoliiton Saramo vaikuttaisi puheidensa perusteella elävän tyystin eri todellisuudessa. Saramon mukaan mitään ongelmaa ei ole, koska Suomen maksuosuudet elvytyspaketista alkavat pyöriä vasta tulevina vuosina.

 

Kommentoi kirjoitusta.

Hallitusta ei kiinnosta VR:n epäkohdat - ongelmat jäävät asiakkaan vastuulle

Torstai 21.7.2022 klo 9:55

Kerroin aikaisemmin (linkki kirjoitukseen) kysyneeni hallitukselta kirjallisesti VR:n palveluista ja siitä, miten varmistetaan, että junamatkustajat saavat jatkossakin hankittua junalippunsa lipunmyyntipisteistä asiakaspalvelijan avustamana. Myös VR:n sopimusehdot ovat väärän lipun ostaneen kannalta kohtuuttomat, eikä lainsäädäntö tai yhtiön sopimusehdot turvaa kuluttajan asemaa riittävällä tavalla.

Nostin siis esiin sen, että Hyvinkään ja Järvenpään asemilta on lähdössä pois VR:n lipunmyyntipisteet, eikä ainakaan Hyvinkään asemalla ole R-kioskia, josta lipun voi ostaa. Siten asemalta lipun ostavilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin hankkia matkaliput lippuautomaatista. Henkilökohtaisen palvelun puuttuessa sattuu helposti kalliita virheitä, jotka VR:n sopimusehtojen mukaan jää lähes poikkeuksetta asiakkaan tappioksi.

Jos ostaa esimerkiksi väärän kausi- tai sarjalipun puhutaan pahimmassa tapauksessa satojen eurojen vahingoista, eikä nykyisten ehtojen mukaan lippua saa muutettua tai ostoa peruttua, vaikka virheen huomaisi heti oston jälkeen. Yksittäisten kaukoliikenteen lippujen osalta vaihto ja peruutus ovat maksullisia lisäpalveluita, eikä väärän lipun ostamista ole huomioitu ehdoissa mitenkään. Kysyin aikooko hallitus muuttaa lainsäädäntöä siten, että väärän lipun ostaneella on oikeus perua sopimus kaupan jälkeen riippumatta siitä, millä tavalla lippu on ostettu.

Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Tuppurainen ei luvannut mitään muutoksia. Vastauksessa lähinnä todettiin, että omistajaohjausministeri ei vastaa yhtiön operatiivisista asioista, kuten lipunmyynnin sopimusehdoista. Tosin tätähän en kysynyt, vaan kysymykseni liittyi siihen, miten lainsäädäntöä aiotaan muuttaa, jotta inhimillisestä virheestä ei tulisi kohtuuttomia seuraamuksia asiakkaalle. Muussa koti- ja etämyynnissä on lakisääteinen peruuttamisoikeus juuri tällaisten tilanteiden varalle, mutta niitä ei sovelleta matkustajaliikenteeseen, eikä siten automaatista tai vaikkapa puhelimella ostettuihin lippuihin.

Lainsäädännössä ei ole huomioitu tämänkaltaisia virhetilanteita lainkaan, jolloin jää yhtiön päätettäväksi, tarjotaanko siihen mahdollisuutta. Sääli, että edes valtionyhtiö VR ei tarjoa kohtuullisia ja joustavia ehtoja virhetilanteiden varalle, eikä vastauksen perusteella hallitustakaan tunnu asia erityisemmin huolettavan.

Nykyään halutaan vähentää yksityisautoilua ja lisätä joukkoliikenteen käyttöä, mutta virheen sattuessa jätetään ongelmat asiakkaan vastuulle. Asiakas voi soitella VR:n asiakaspalveluun armoa anellen, mutta sopimusehdot tai laki ei virheen oikaisuun velvoita.

Kommentoi kirjoitusta.

Perussuomalaiset vaatii tolkkua ja järkeä kriminaalipolitiikkaan: Rangaistuksella tulee olla myös pelotevaikutus"

Perjantai 15.7.2022 klo 8:44

Juttu julkaistu Suomen uutisissa 14.7.2022

Perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Leena Meri esitteli perussuomalaisten kriminaalipoliittisen ohjelman linjauksia SuomiAreenassa keskiviikkona. Perussuomalaisten mielestä suomalaisessa rangaistusjärjestelmässä on lopetettava palkitseminen, jonka mukaan rangaistusta lievennetään, mitä useammasta rikoksesta tuomitaan. - Rangaistuksen tulee aina olla oikeassa suhteessa teon moitittavuuteen, Meri sanoo.

Ennen seuraavia eduskuntavaaleja perussuomalaisilta on tulossa uusi rikosoikeudellinen ohjelma, jolla pyritään tuomaan järkeä ja tolkkua kriminaalipolitiikkaan.

Perussuomalaiset katsoo, että vakavien rikosten, kuten henki-, väkivalta- ja seksuaalirikosten, rangaistuksia on kiristettävä. Isona teemana ohjelmaan liittyvät myös rangaistuksien paljousalennukset, joista perussuomalaiset haluaa luopua.

Kansanedustaja Leena Meri nostaa esille Suomen rikosoikeusjärjestelmän epäkohdan eli yhtenäisrangaistusmallin, jonka mukaan mitä useammista rikoksista tuomitaan, rangaistusta aina lyhennetään.

- Laskentakaavan mukaan jos henkilö tuomitaan useista eri rikoksista, tuomion pohjaksi otetaan ankarin teko, vaikka tapon yritys, josta määrätään rangaistus. Sen jälkeen muista rikoksista tuomitaan lievempi rangaistus, noin yksi kolmasosa rangaistuksesta. Rikollinen saa siis paljousalennusta, eikä siinä ole mitään järkeä.

Suomen tuomiot lieviä pohjoismaisessa vertailussa

Meri katsoo, että suomalaisessa rangaistusjärjestelmässä on lopetettava tämän tyyppinen palkitseminen.

- Rangaistuksen tulisi olla oikeassa suhteessa teon moitittavuuteen. Rangaistuksella tulee olla samalla myös pelotevaikutus.

Esimerkkinä Meri nostaa sosiaalisessa mediassa jaetuista musiikkivideoista ja erilaisista tempauksista tunnetun ”someräppäri” Milan Jaffin, joka tuomittiin toukokuussa kymmeneksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen. Tuomio tuli pahoinpitelystä, tapon yrityksestä, ampuma-aserikoksesta, oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta, törkeästä ryöstöstä, törkeästä vapaudenriistosta, huumausainerikoksesta sekä törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta.

- Tuomioistuimen mukaan rikoksista olisi tullut vähintään 15 vuoden tuomio, jos rikoksista olisi tuomittu erikseen. Perussuomalaiset siis haluaa poistaa epäoikeudenmukaisena rangaistukset, joissa tekijä kärsii sitä vähemmän, mitä enemmän on tehnyt, Meri sanoo.

Hän huomauttaa, että pohjoismaisessa katsannossa Suomessa saa verrattain alhaiset tuomiot raiskausrikoksista ja lapsiin kohdistuvista seksuaalirikoksista.

- Lakivaliokunnassa meillä oli äskettäin käsittelyssä seksuaalirikoslainsäädännön uudistus. Suomessa raiskauksesta tulee yleensä puolitoista vuotta ehdollista, kun taas esimerkiksi Ruotsissa ja Norjassa lähtökohtaisesti tuomio on aina ehdoton.

Rikollisia hyysätään, mutta uhreille ei tarjota apua

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra korostaa, että rikoksesta tuomittavaa rangaistusta tuleekin tarkastella myös rikoksen uhrin näkökulmasta.

- Tällainen ajattelutapa on vain käymässä harvinaiseksi. Nyt eduskunnassa on käsitelty paljon seksuaalirikoslainsäädäntöä. Vihervasemmiston puolelta on usein esitetty ajatusta, että rangaistuksella ei juurikaan olisi väliä, koska rangaistus ei lohduta uhria.

Purra kehottaa jokaista miettimään, mihin tällainen linja on johtanut.

- Tässä maassa suoraan sanottuna rikoksen tekijöitä hyysätään. Samaan aikaan rikoksen uhrille ei useinkaan tarjota mitään, uhri ei välttämättä pääse edes terapiaan tai muunkaan avun piiriin. Oikeudenmukaisuuden ja moraalin kannalta tilanne on karmea.

- Suomalaisista vankiloista on tullut enemmän tai vähemmän ulkomaalaisten rikollisten lepokoteja. Vaikka toki ymmärrämme, että kriminaalihuoltoon liittyy ongelmia, eivätkä kovat rangaistukset välttämättä estä tulevaisuuden rikoksia. Kuitenkin järkevästi toimivan, turvallisuushakuisen yhteiskunnan tulee huolehtia siitä, että väärintekijät saavat rangaistuksen. Ei tarvita 150 vuoden rangaistuksia, mutta jotain rotia ja järkeä yhteiskuntaan on nyt saatava. Se on normaalin moraalin ja rajanvedon mukaista.

Kommentoi kirjoitusta.

Kysyin hallitukselta kirjallisesti rikosten paljousalennuksista - ei toimenpiteitä

Keskiviikko 13.7.2022 klo 14:03

Viime aikoina esimerkiksi katujengien rikollisuuteen liittyvissä tapauksissa on tuomittu yhteiseen rangaistukseen kahdesta tai useammasta vakavasta rikoksesta samanaikaisesti. Näissä tapauksissa nykyisen oikeuskäytännön ongelmallisuus on noussut jälleen esiin.

Yhteisen rangaistuksen mittaamiskäytännön takia on mahdollista, että rikollinen saa suhteellisesti lyhyemmän tuomion eikä kaikkia tehtyjä rikoksia huomioida rangaistuksen kestossa ollenkaan, tai esimerkiksi lapsenraiskauksen tuomiota allennetaan aiemman rikoksen perusteella.

Kysyin hallitukselta (Löydät koko kysymyksen täältä), miten he aikovat tähän epäkohtaan puuttua. Vastauksen perusteella ei ilmeisesti mitenkään. Tässä osa oikeusministerin vastauksesta:

On huomattava, että rangaistusajat muodostuisivat mekaanisella laskentatavalla helposti kohtuuttoman pitkiksi. Mikäli jokaisesta käsillä olevasta rikoksesta tulisi tuomittavaksi erillinen oma rangaistuksensa, voidaan toisaalta ajatella, että etenkin lievemmät rikokset tulisivat yksittäin arvioituina sovitettavaksi ehdottoman vankeuden sijasta sakolla, ehdollisella vankeudella tai ehdottoman vankeuden sijaan tuomitulla yhdyskuntaseuraamuksella. Mekaaninen laskutapa ei näin ollen yhteistä ehdotonta vankeusrangaistusta tuomittaessa olisi kovinkaan toimiva ratkaisu.

Rangaistusjärjestelmän lähtökohtana on ajatus, että annettu tuomio toimii yhteiskunnan moitteena rikoksentekijälle. Jos tuomittu jatkaa tuomion saatuaan edelleen rikosten tekemistä, voidaan aiempi rikollisuus ottaa huomioon rangaistuksen koventamisperusteena uutta rangaistusta määrättäessä. Rangaistuksen koventaminen on seurausta siitä, että henkilö ei ole ojentunut yhteiskunnan hänelle osoittamasta moitteesta, eli rangaistuksesta.

Jos henkilölle taas tuomitaan uutta rangaistusta teosta, johon hän on syyllistynyt jo ennen aiemmin saamaansa tuomiota, voidaan aiempi tuomio ottaa huomioon uutta rangaistusta alentavana. Tämä johtuu siitä, että kyseisestä rikoksesta olisi voitu tuomita rangaistus jo aiemmin yhdessä muiden rikosten kanssa. Se, että yksittäinen rikos tulee tuomioistuimen käsiteltäväksi sattumanvaraisten seikkojen vuoksi vasta myöhemmin, ei saa vaikuttaa henkilön suorittamaan kokonaisrangaistukseen.

Vankeusrangaistuksen käytön lisäämisestä aiheutuvat hyödyt ja haitat tulisi punnita tarkkaan.
Vankeusrangaistusten käyttö on yksi monesta tavoista vaikuttaa rikollisuuteen. Suomen aiemmin muihin Pohjoismaihin verrattuna hyvin korkea vankiluku on tällä hetkellä Islannin jälkeen Euroopan toiseksi alhaisin. Neljässä vuosikymmenessä Suomen vankiluku on laskenut noin kolmannekseen aiemmasta. Samaan aikaan rikollisuuskehitys on Suomessa ollut muiden Pohjoismaiden kanssa samansuuntaista. Vankeuden käytön vähentäminen ei siis ole aiheuttanut rikollisuuden kasvua."

Nykyisen käytännön toimivuutta pitäisi kysyä esimerkiksi raiskauksien uhreilta ja heidän perheiltään. Omasta mielestäni ja tuskin uhrienkaan mielestä on kohtuullista lyhentää raiskaustuomioita sen vuoksi, että tekijä on tuomittu myös muista rikoksista. Uhrin oikeusturva on unohdettu Suomessa.

Kommentoi kirjoitusta.

Keskiviikkona Suomi-Areenan paneeleissa

Maanantai 11.7.2022 klo 17:02

Lisaa_alaotsikko_6.png

Kommentoi kirjoitusta.

VR:n on panostettava palveluun

Keskiviikko 29.6.2022 klo 8:27

Juttu julkaistu suomenuutisissa 28.6.

Kansanedustaja ja Hyvinkään kaupunginvaltuutettu Leena Meri on saanut kevään ja kesän aikana lukuisia huolestuneita yhteydenottoja VR:n suunnitelmasta sulkea Hyvinkään palvelupiste. Erityisesti iäkkäämpien matkustajien kannalta helposti saavutettava ja hyvin palveleva aseman palvelupiste on tärkeä.

– Tein hallitukselle kirjallisen kysymyksen siitä, miten VR:n palveluiden saatavuus turvallisena lähipalveluna varmistetaan niin Hyvinkäällä kuin myös muuallakin Suomessa. Jatkossa Hyvinkään asemalla lipun saisi vain lippuautomaatin kautta, jonka käyttäminen on monille hankalaa ja epävarmaa, Leena Meri kertoo.

Lippupisteitä lisättävä

Meren mielestä palvelupisteiden sulkemisen sijasta niitä pitäisi pikemminkin lisätä ympäri Suomea.

– Ihmisiä kannustetaan välttämään yksityisautoilua ja siirtymään joukkoliikenteen asiakkaaksi. Palveluiden lopettaminen ja matkalippujen ostamisen hankaloittaminen tätä tavoitetta tuskin edistää. VR:n tulisi sulkemisen sijasta lisätä lippupisteiden määrää, sillä niitä on Suomessa enää neljällä paikkakunnalla, Helsingissä, Tampereella, Järvenpäässä ja Hyvinkäällä.

Vääristä lipuista iso lasku

Lukuisilta asemilta voi ostaa lipun vain lippuautomaatista. Riski väärän lipun ostamiseen kasvaa, kun henkilökohtaista palvelua ei ole ostotilanteessa tarjolla. Siksi myös VR:n sopimusehtoihin ja matkalippujen sääntelyyn tulee saada muutos.

– Haluan hallitukselta selvityksen myös VR:n lippujen sopimusehdoista ja niiden kohtuuttomuudesta. Esimerkiksi, mikäli matkustaja ostaa lippuautomaatista tai netistä vahingossa väärän kausi- tai sarjalipun, niin niitä ei voi nykyisten ehtojen mukaan peruuttaa eikä vaihtaa oikeaan lippuun. Siten virheellisestä ostosta voi aiheutua satojen eurojen vahingot. Kaukoliikenteen lippujen osalta peruuttaminen sekä vaihtaminen on mahdollista mutta se on erikseen maksullinen palvelu. Mielestäni heti oston jälkeen huomatun virheen osalta kyseiset ehdot ovat täysin kohtuuttomia. Jäänkin nyt odottamaan hallituksen vastausta kysymykseeni, Meri toteaa.

1 kommentti .

Hallitus ei halunnut koventaa raiskausten rangaistuksia eikä puuttua eläinten seksuaaliseen hyväksikäyttöön

Torstai 23.6.2022 klo 8:09

Eduskunnassa äänestettiin seksuaalirikoslain kokonaisuudistuksesta. Perussuomalaiset jättivät esitykseen eriävän mielipiteen yhdessä kokoomuksen ja kristillisdemokraattien kanssa, sillä esitykseen jäi korjattavaa. Opposition esitys hävisi äänin 87-65.

 

Perussuomalaiset vaativat raiskaustuomioiden kiristämistä

  On merkittävä ongelma, että likimain puolet raiskaustuomioista on edelleen ehdollisia vankeusrangaistuksia tuomioiden ollessa noin puolentoista vuoden tienoilla. Siksi esitämme raiskauksen vähimmäisrangaistukseksi kahden vuoden tuomiota, jolloin raiskaaja todella joutuu vankilaan. Samalla törkeän raiskauksen vähimmäisrangaistus tulee nostaa kahdesta vuodesta kolmeen vuoteen.

 Myös lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten rangaistusasteikkoja on kiristettävä. Tämän suhteen otetaan askeleita oikeaan suuntaan, mutta rangaistusasteikot jäävät edelleen liian matalaksi tekojen moitittavuuteen ja vakavuuteen nähden. Esimerkiksi lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ehdotetaan rangaistukseksi 4 kuukauden minimirangaistusta, sen haluamme korotettavan vähintään vuoteen.

 Perussuomalaiset esittivät tarkistettavaksi myös sitä, milloin on kyse törkeästä seksuaalirikoksesta.

 Haluamme, että tekoja tuomittaisiin enemmän törkeinä rikoksina, jolloin rangaistukset ovat kovempia. Nykyisin törkeää on vain sellaiset teot, joissa on kyse esimerkiksi ”erityisen” nöyryyttävästä teosta tai ”vakavan” väkivallan käyttämisestä. Poistamalla tunnusmerkistöstä ”erityisyyden” ja ”vakavuuden” edellytykset yhä useampi rikos tuomittaisiin törkeänä. Tällöin myös rangaistukset kiristyisivät.

 

Lakialoitteeni eläimiin sekaantumisen kriminalisoimiseksi

 

Tällä hetkellä sukupuoliyhteys eläimen kanssa on Suomessa rangaistavaa vain silloin, kun teko aiheuttaa eläimelle kärsimystä. Rikoslain osalta lähtökohtana on, että toiminnan on pitänyt olla julmaa tai se aiheuttaa eläimelle tarpeetonta kärsimystä, kipua tai tuskaa. Minun lakialoitteessa ehdotetaan tämän muuttamista, kriminalisoimalla sukupuoliyhteys eläimen kanssa.

 Suomessa on kiellettyä levittää eläimiin sekaantumista käsittelevää kuvamateriaalia. Eli kuvan levittäminen on rikoslaissa rangaistavaa, mutta itse teko ei. Se tuntuu hullulta.

  Jos ei voi osoittaa, että eläimelle on aiheutettu kipua tai kärsimystä, niin teko on silloin rikoslaissa sallittu. Kivun tai kärsimyksen osoittaminen on kuitenkin haasteellista, koska eihän eläintä voi haastatella.

Eläimiin sekaantuminen on kriminalisoitu useimmissa Euroopan maissa. Tällä hetkellä vain Suomessa, Unkarissa ja Romaniassa ei eläimiin sekaantumista ole kriminalisoitu.

Suomessa on eläinystävien foorumiksi itseään kutsuva ryhmä, jotka pitävät itseään ns. "zoofiilikkoina". Heidän mukaansa eläimiin sekaantumisessa on kyse vain seksuaalisesta suuntautumisesta ja katsovat elävänsä tasavertaisessa parisuhteessa eläinten kanssa. Eläimiin sekaantujat puolustelevat mieltymyksiään esimerkiksi sillä, että eläin kykenee ilmaisemaan mielipiteensä kehon kielellä sekä tarvittaessa puolustautumaan hampain tai sorkin. Olen saanut tältä ryhmältä useamman lausunnon, jossa he perustelevat eläinten seksuaalista hyväksikäyttöä ja pitävät sitä ihan normaalina toimintana. Hämmästelen näiden ihmisten mielipiteitä.

Asian tärkeydestä huolimatta kriminalisointi ei saanut hallituspuolueiden kannatusta eikä siten toteudu tässäkään yhteydessä.

 

Väkivaltavideoiden hallussapitoon puututtava

Samassa yhteydessä käsiteltiin myös lakialoite, jossa ehdotetaan rangaistavaksi raakaa väkivaltaa sisältävien materiaalien hallussapito. Nykyisin vain kyseisen sisällön levittäminen on rangaistavaa.

Poliisin mukaan lasten pahoinpitelykuvauksia tuotetaan koko ajan enemmän ja kotietsinnöillä löytyy videoita raa'asta väkivallasta ja jopa vauvan tappamisesta. Näissä tilanteissa, jos näyttöä levittämisestä ei saada, tällaisen raa'an väkivaltamateriaalin hallussapidosta ei tule nykyään mitään seuraamusta. Tällaisen materiaalin lataaminen ja hallussapito kuitenkin osoittaa tekijässä poikkeuksellista väkivallan ihannointia, ja materiaalia käytetään myös seksuaalisiin tarkoituksiin.

 Väkivaltamateriaalina levitetään oksettavaa sisältöä, alkaen kuvista ja videoista, joissa tapetaan vauvoja. Meidän pitää tukkia kaikki keinot, ettei tämmöistä materiaalia ole kenenkään hallussa oikeudettomasti, ja tämän pitäisi olla ehdottomasti rangaistavaa. En voi käsittää, miten hallituspuolueiden edustajat eivät tätäkään lakialoitetta halunnut tukea.

Kommentoi kirjoitusta.

Viikonloppuna Pukkilassa ja Keravalla

Keskiviikko 15.6.2022 klo 14:23

Leena_Pukkilassa_some.jpg

Sunnuntaina Keravalla:Leena_Keravalla_some.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Rikosten paljousalennuksista luovuttava - "Tee kolme, kärsi yksi" -periaate pois rikoslaista

Tiistai 14.6.2022 klo 9:08

Rikoslaissa on luetteloitu rangaistuksen mittaamista määrääviä säännöksiä, joilla tuomioistuinten rangaistuskäytäntöä ohjataan. Viime aikoina esimerkiksi katujengien rikollisuuteen liittyvissä tapauksissa on tuomittu yhteiseen rangaistukseen kahdesta tai useammasta vakavasta rikoksesta samanaikaisesti. Näissä tapauksissa nykyisen oikeuskäytännön ongelmallisuus on noussut jälleen esiin.

 Rangaistusten paljousalennuksista on luovuttava. Ei voi olla niin, että mitä enemmän rikoksia teet, niin sitä suhteellisesti lievemmän rangaistuksen saat. Useamman rikoksen pitäisi olla rangaistuksen koventamisperuste eikä nykyisenkaltainen ”tee kolme, kärsi yksi”- alennusautomaatti.

Toistuvista törkeistä rikoksista ei pidä palkita

Myöhemmin julkaistavassa perussuomalaisten kriminaalipoliittisessa ohjelmassa, jota olen  valmistellut, ehdotetaan niin sanotuista paljousalennuksista luopumista. Jokaisesta rikoksesta tulee tuomita se rangaistus, joka siitä annettaisiin yksittäisenä tekona.

 Esimerkiksi otsikoissa olleen someräppärin tuomiossa todetaan suoraan, että laskennallisesti hän olisi saanut varovaisenkin arvion mukaan huomattavasti yli 15 vuoden vankeustuomion. Nyt lain ja oikeuskäytännön mukainen tuomio oli 10 vuoden vankeusrangaistus. Tässä on selvä ristiriita, jossa tuomion lainmukaisuudesta huolimatta oikeudenmukaisuus ei toteudu.

Henkilö, joka syyllistyy toistuvasti törkeisiin rikoksiin, ei ansaitse nykyisen lainsäädännön kaltaista palkintoa teoistaan. Nythän someräppäri sai esimerkiksi pahoinpitelyn ja huumausainerikoksen ”anteeksi”, kun huomioon otettiin vain kolme vakavinta rikosta.

 Mittauskäytännön muuttamisen lisäksi tulee pidentää yhteisen rangaistuksen enimmäiskestoa, joka on nykyisellään 15 vuotta. Näin suunnitelmallisesti ja toistuvasti lakia rikkovien rangaistukset kovenisivat oikeudenmukaisella tavalla.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: rikosoikeus, vankeus, rangaistukset, paljousalennus

Rajat kiinni tarvittaessa

Perjantai 10.6.2022 klo 14:37

Hallituksen esityksillä valmiuslain- ja rajavartiolain muuttamiseksi mahdollistetaan mm. rakennusten haltuunotto siirtolaisten majoittamiseen ja kuljetusyrittäjien velvoittamisen siirtolaisten kuljetukseen.
Lisäksi ehdotetun valmiuslain sääntely mahdollistaa suomalaisten sosiaaliturvan leikkaamisen poikkeusoloissa, joka myös laajan maahantulon tilanne on.
Lakimuutokset ei siis estä laajamittaista maahantuloa, niillä ainoastaan helpotetaan siirtolaisten vastaanottoa.
Ehdotukset eivät paranna rajaturvallisuutta laajamittaisen maahantulon tilanteessa. Turvapaikkahakemusten käsittely voidaan keskittää yhdelle rajanylityspaikalle, mutta niiden käsittelyä ei voida keskeyttää.
Vain rajojen sulkeminen ja turvapaikkahakemusten käsittelyn keskeyttäminen on riittävä keino, jos vihamielinen valtio yrittää vaikuttaa siirtolaisien avulla Suomen turvallisuuteen.

Rajaturvallisuus_kuntoon_6.png

Kommentoi kirjoitusta.

Vantaalla tavataan!

Keskiviikko 8.6.2022 klo 9:48

Perussuomalaiset torilla klo 10:00- 14:00, itse olen paikalla klo 11:30-12:30. Tule sinäkin!

Leena_Vantaalla_some2.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Hallitus ylimielisenä opposition huolesta suomalaisten pärjäämisen suhteen - Meri: Ei oppositiolla ole vaikeaa, vaan kansalla

Perjantai 3.6.2022 klo 9:22

Julkaistu Suomen uutisissa 31.5.2022

Eduskunnassa keskusteltiin siitä, mihin hallitus laittaa tänä vuonna lisää rahaa. Perussuomalaisten kansanedustajat vaativat hallitukselta toimia suomalaisten ostovoiman parantamiseksi, kun kasvavat energiakustannukset ja ruuan hinta vievät yhä isomman osan ihmisten rahoista. Hallituspuolueiden edustajien suhtautuminen oli totutun ylimielinen.

- Sieltä hallituspuolueiden edustajat totesivat, että opposition elämä on vaikeaa. Kyllä minä sanoisin, että pääasiassa ihmisten elämä on vaikeaa. Vaikka myönnettäköön, että kyllä hetkittäin teidän arvovalintojen ja päätöksien kanssa on hankala elää myös täällä oppositiossa, perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja Leena Meri totesi eduskunnassa ja jatkoi:

- Älkää viitsikö olla ylimielisiä. Suomalaisten puolesta ja suomalaisten ongelmista me täällä puhumme. Ministeri Saarikko ei vastannut puheenjohtaja Purran eikä edustaja Tavion kysymyksiin siitä, miten te aiotte auttaa tavan ihmisiä bensa-, sähkö- ja ruokalaskujen kanssa. Se, että te neuvotte kiristämään vyötä, ei auta, kun ei ole enää, mistä kiristää.

Keskituloistenkin pärjääminen on koetuksella

Meri kertoi saavansa kansalaisilta koko ajan enemmän viestejä, joiden mukaan keskituloistenkin palkansaajien pärjääminen on koetuksella.

- Ihmiset miettivät, onko kohta enää varaa tai kannattavaa käydä töissä. Perussuomalaiset haluaa tukea ihmisten ostovoimaa ja auttaa suomalaisia arjessaan. Olisin toivonut ratkaisuja näiden ongelmien korjaamiseksi, mutta sellaisia ei hallitus pysty tarjoamaan eikä ministeri Saarikko vastauksessaan luvannut.

1 kommentti .

Lauantaina Loviisan torilla

Maanantai 30.5.2022 klo 15:05

Leena_Mari_ja_Vilhelm_Loviisassa_some.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Eduskuntavaalit 2023 - haen jatkoa

Torstai 19.5.2022 klo 10:07

Ensi kevään eduskuntavaalit kolkuttelevat jo ovella. Uudenmaan perussuomalaisten piiri on hyväksynyt minut ehdolle ja lähden tavoittelemaan jatkokautta vuoden 2023 eduskuntavaaleissa.

Olen saanut vaikuttaa kohta kahden eduskuntakauteni aikana puolueemme linjauksiin ja politiikan tekemiseen eri tehtävissä. Tällä hetkellä toimin puolueen 1. varapuheenjohtajana ja lakivaliokunnan puheenjohtajana, joka monipuolisen lakimiesurani vuoksi ollut minulle erittäin mielenkiintoinen tehtävä. Lakivaliokunnassa käsittelemme parhaillaan esimerkiksi seksuaalirikossäännösten uudistamista. Rangaistukset- erityisesti lapsiin kohdistuvissa seksuaalirikoksissa -vaativat kiristyksiä.

Puolueet miettivät jo eduskuntavaaliteemojaan. Valmistelen parhaillaan perussuomalaisille uutta kriminaalipoliittista ohjelmaa, jonka perusperiaatteita esittelin puolueneuvoston kokouksessa 14.-15.2022. Kokouksessa ohjelman ehdotukset saivat runsasta kannatusta. Tästä on hyvä lähteä viemään ohjelmaa eteenpäin.

Haluamme uudistuksia rikosoikeudelliseen järjestelmään. Rangaistuksia tulee kiristää henkeen - ja terveyteen kohdistuvissa rikoksissa. Rangaistusten niin sanotuista paljousalennuksista tulee luopua. Ei voi olla niin, että mitä enemmän rikoksia tekee, mitataan rangaistus periaatteella: tee kolme ja maksa yhdestä.

Myöskään vaarallisia vankeja ei tule vapauttaa uusimaan rikoksia. Sanavapaus tulee turvata ja rikoslakia tulee muuttaa niin, että emme joudu enää näkemään poliittisia oikeudenkäyntejä, joissa kohteena on raamattu tai maahanmuuttokriittiset mielipiteet.

Haluan jatkaa suomalaisten puolustajana. Asiat tulee laittaa tärkeysjärjestykseen: Rajalliset verovaramme tulee käyttää suomalaisten hyväksi siten, että jokainen pärjää arjessaan. Perussuomalaiset haluaa parantaa niin ihmisten ostovoimaa kuin myös yritysten kilpailukykyä. 

Olen aikaisemmissa vaaleissa saanut vahvan tuen äänestäjiltäni, mistä olen ollut äärettömän kiitollinen ja toivon, että saan myös jatkossa antaa osaamiseni, kokemukseni sekä sitkeyteni yhteisten asioiden hoitamiseen.

Toivotan kaikille ehdokkaille menestystä vaaleihin! 

Mikäli haluat mukaan vaalitiimiini niin laita minulle rohkeasti viestiä ja tehdään yhdessä mahtava tulos!

 

Lisaa_vahan_leipatekstia_3.png

 

Kommentoi kirjoitusta.

Kriminaalipolitiikkaan ja rangaistuksiin tarvitaan järkeä - "Vakavista rikoksista tuomittujen tulee istua tuomiot loppuun asti"

Tiistai 17.5.2022 klo 8:20

Juttu julkaistu Suomen uutisissa 15.5.2022:

Kansanedustaja, perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja Leena Meri esitteli sunnuntaina perussuomalaisten puolueneuvoston kokouksessa kriminaalipolitiikan linjauksia. Meren esitys kytkeytyi vahvasti Suomen rikoslain uudistuksiin. Meri esittää ensinnäkin rangaistusjärjestelmän päivittämistä siten, että rangaistukset saataisiin järkilinjalle.

– Vakavien rikosten, kuten henki-, väkivalta- ja seksuaalirikosten, rangaistuksia on kiristettävä. Isona teemana tähän liittyvät myös rangaistuksien paljousalennukset, joista tulee voida luopua, Meri sanoo.

Paljousalennus on kansankieltä, joka viittaa Suomessa käytössä olevaan yhtenäisrangaistusmalliin. Sen mukaan, jos henkilö tuomitaan useista eri rikoksista, tuomion pohjaksi otetaan ankarin teko, minkä jälkeen muista rikoksista tuomitaan lievempi rangaistus.

Käytännössä kyse on siitä, että mitä enemmän rikoksia, sitä lievempi rangaistus seuraa suhteessa rikosten määrään.

– Tällä hetkellä tilanne on se, että mitä enemmän rikoksia teet, sitä vähemmän kärsit. Kaupankäyntiin voi hyvin soveltua ota kolme ja maksa yksi -malli, sehän on positiivinen asia. Rikosoikeuteen ei kuitenkaan sovellu ”tee kolme rikosta ja kärsi yhdestä” -malli, Meri sanoo.

Rikosoikeudellisen vastuun alaikäraja on 15 vuotta. Meri huomauttaa, että myös nuorten tekemiin vakaviin henkeen ja terveyteen kohdistuviin rikoksiin on puututtava.

– Nähtävissä on ollut, että jopa 14-vuotiaat tai sitäkin nuoremmat ovat syyllistyneet vakaviin rikoksiin. Näihin tulisi voida puuttua ainakin tapauskohtaisesti, eli myös alle 15-vuotias olisi voitava tuomita rangaistukseen.

Rangaistusasteikon alaraja korkeammalle

Rikoslaissa rangaistavaksi säädetystä teosta määrätään rangaistus noudattaen rikoksesta rangaistusasteikkoa, joka asettaa rajat sille, mitä teosta vähintään voidaan tuomita, ja mikä on maksimirangaistus.

Meri katsoo, että rangaistusasteikon alarajaa tulisi nostaa korkeammalle erityisesti törkeimmissä henkeen ja terveyteen kohdistuvissa rikoksissa, jotta seuraamus olisi oikeudenmukaisessa suhteessa teon vakavuuteen.

– Esimerkkinä voidaan nostaa törkeä pahoinpitely, joka on teko, jossa voidaan aiheuttaa toiselle vaikea ruumiinvamma, vakava sairaus tai hengenvaarallinen tila. Rangaistuksen alaraja on nyt jopa naurettavan alhainen: vain yksi vuosi vankeutta.

Vaarallisia vankeja ei pidä päästää lomille

Mediassa on viime vuosina ollut esillä useita väkivaltaisia, jopa lapsiin kohdistuneita seksuaalirikoksia, joissa tekijä on usein selvinnyt ehdollisella rangaistuksella. Ehdollinen rangaistus viittaa rangaistuksen täytäntöönpanon lykkäämiseen, jolloin tuomittu ei oikeasti joudu vankilaan.

– Suomessa on ollut myös grooming-tapauksia, joissa kohteina on ollut useita alaikäisiä. Mielestäni näistä pitäisi aina tuomita ehdoton rangaistus, Meri sanoo.

Hän esittää, että jatkossa vakavista rikoksista tuomittujen henkilöjen tulisi istua tuomiot loppuun asti.

– Tuomiot on kärsittävä lähtökohtaisesti päivästä päivään. Vakavaan henki-, väkivalta- ja seksuaalirikokseen syyllistyneille ei tule voida myöntää mahdollisuutta ehdonalaiseen vapauteen. Vaarallisiksi arvioitujen vankien kohdalla elinkautisen vankeusrangaistuksen pitää olla tosiasiallisesti elinkautinen, eikä vaarallisia vankeja pidä sijoittaa avolaitoksiin tai päästää lomille.

Sarjanäpistelijät kuriin

Meri esittää myös muita uudistuksia kuten jalkapantojen määräämistä vainoamisesta tuomituille lähestymiskiellon noudattamisen tehosteeksi sekä sakon muuntorangaistuksen käytön laajentamista, jolla olisi mahdollista puuttua tehokkaammin kauppoja piinaaviin sarjanäpistelijöihin.

Perussuomalaiset puolustaa sananvapautta. Perussuomalaiset jätti jo vuosia sitten lakialoitteen, jossa esitettiin rikoslain kiihottamispykälän muuttamista. Perussuomalaiset katsoo, että rangaistavaa tulisi olla ainoastaan rikoksella uhkaaminen ja rikokseen yllyttäminen.

Myös Meri nostaa jälleen esille kansanryhmää vastaan kiihottamista koskevan pykälän uudistaminen. Meri katsoo, että rangaistavaa tulisi olla väkivaltaan kiihottaminen tai sillä uhkailu.

Meri huomauttaa, että kiihottamisrikoksen tunnusmerkistön tulisi ylipäätään olla paremmin ennakoitavissa rikosoikeudellisen laillisuusperiaatteen vaatimalla tavalla.

– Ihmisten pitää siis voida tietää etukäteen, syyllistyykö rikokseen vai ei. Ei voi olla niin, että teon tehtyään jäädään arvailun varaan.

Kommentoi kirjoitusta.

Eurooppaan annetuille miljardeille olisi ollut omaakin käyttöä

Perjantai 13.5.2022 klo 8:43

13.5. Aamupostissa julkaistu kolumni:

Eduskunnassa on taas keskusteltu EU:n elpymisrahoista ja siitä, miten Suomi osaltaan toteuttaa ja valvoo rahojen käyttämistä. Kyse on siis EU:n yhteisvelasta, jossa Suomi ottaa lainaa noin 5,3 miljardia euroa lisät-tynä korkokuluilla, ja saa siitä summasta takaisin noin 2 miljardia euroa. Eli maksamme vähintään 3 miljardia euroa enemmän kuin saamme. Elpymisrahojen käyttöä tulee valvomaan EU- komissio, jolle Suomi tunnollisesti raportoi omasta rahan käytöstään. Raportoinnista ja toimeenpanosta aiheutuu Suomelle arviolta 74,7 miljoonan euron kustannukset.

Tiivistetysti Suomen osuus elpymispaketissa: maksetaan korkokulut huomioiden EU:lle 5–7 miljardia, josta Suomi saa 2 miljardia omia rahoja takaisin. Näiden rahojen käyttö alistetaan komission valvonnalle, josta aiheutuu Suomelle 75 miljoonan euron byrokratia kulut. Yhteisiä elpymisrahoja käytetään nyt esimerkiksi Italiassa, joka sai 200 miljardin euron osuuden 750 miljardin paketista.

Yksi Italian käyttämä keino on kotitalouksien remonttiavustus, jossa valtio maksaa kotien remontteja kokonaisuudessaan, jopa yli sadalla tuhannella eurolla per kotitalous. Remonttiavustusta saa, mikäli esimerkiksi kodin energiatehokkuus paranee. Tähän tarkoitukseen Italiassa on käytetty nyt noin 20 miljardia euroa. Suomessa energiaremontteihin myönnettävä tuki on vähäistä, pari tuhatta euroa esimerkiksi öljylämmityksestä luovuttaessa.

Lukuisissa EU-maissa kotitalouksia on tänä keväänä tuettu energian- ja polttoaineiden hintoja laskemalla, tätä on tehty myös elpymisrahoin. Suomessa sen sijaan veronkevennyksiä ei ole tehty, vaikka polttoaineet ja sähkö on ennätyskallista. Hallitus tyytyy viikosta toiseen toteamaan, että hinnat nousevat ja tilanne on suomalaisille hankala, mutta kun rahaa auttamiseen ei ole. Silti samaan aikaan kehdataan kirkkain silmin väittää, että elpymispakettiin osallistuminen oli hyvä juttu, ja että Suomella on rikkaana maana varaa siihen osallistua. Pois annetuilla miljardeilla olisi voinut toteuttaa paljon toimia suomalaisten arjen helpottamiseksi.

EU kehittyy huolestuttavaan suuntaan. Jokainen kriisi tuntuu antavan tekosyyn laajentaa toimivaltaa ja lisätä tulonsiirtoja. Yhteisvelkaa ja yhteistä budjettia paisutetaan, ja toista ”kertaluonteista” tukipakettia suunnitellaan jo kovaa kyytiä. Perussuomalaiset vastusti jo ensimmäistä pakettia, mutta hallitus kuitenkin hyväksyi paketin kokoomuksen tuella.

Elpymispakettia ei enää tekemättömäksi saa, mutta Suomen tulee jatkossa pitää tiukasti kiinni siitä periaatteesta, että jokainen maa vastaa omista veloistaan ja taloudestaan. Viimeisimpänä hullutuksena pienten jäsenmaiden tallomiseksi on ehdotettu perussopimusten avaamista ja määräenemmistöpäätöksien lisäämistä. Tällöin unionissa edettäisiin isojen maiden sanelupolitiikkaan myös niillä sektoreilla, joissa nykyään tarvitaan kaikkien valtioiden suostumus.

1 kommentti .

Lauantaina tavattavissa Karkkilassa!

Keskiviikko 4.5.2022 klo 16:37

mainoskuva.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Vappupäivän puhe Hyvinkäällä

Maanantai 2.5.2022 klo 9:19

1.5. Hyvinkään vapputorilla:

Mukava, että voidaan pitää vappujuhlat näin toritapahtuman merkeissä ja tavata ihmisiä viimeisten vuosien jälkeen. Tämän vapun puheenaihe on turvallisuus ja Venäjän hyökkäys Ukrainaan, joka järkytti Suomea ja Eurooppaa. Suomalaisten halu auttaa ukrainalaisia on ennennäkemätöntä. Näin meidän tuleekin toimia, kun eurooppalaiseen maahan hyökätään brutaalilla tavalla.

Ensin korona ja nyt Venäjän sota ovat sekoittaneet elämää. Vaikeina aikoina eduskunnan ja hallituksen ensisijainen tehtävä on huolehtia Suomesta ja suomalaisista. Tätä ei kuitenkaan ole tehty, vaan hallituspuolueet tekevät edelleen politiikkaa oman ideologiansa edistämiseksi.

Esimerkiksi hallituksen toimet ihmisten arjen kulujen laskemiseksi (kohonneet polttoainekulut, sähkön ja ruuan hinta) ovat hyvin vaatimattomia. Miksi Suomi ei voi toimia kuten Ruotsi ja Saksa ja laskea polttoaineen hintaa verotusta madaltamalla? Se laskisi niin kuluttajien kuin yritysten kuluja ja näin myös kulujen siirtymistä muihin hintoihin. Hallituksen vastaus on, että tuetteko Venäjän sotakassaa, kun tällaista vaaditte.

Ei tietenkään, eikä siitä ole edes kyse. Öljyä saa muualtakin kuin Venäjältä, emmekä me nyt vaan voi lopettaa autolla ajamista, talon lämmittämistä, tavaroiden kuljettamista tai syömistä tässäkään tilanteessa.

Perussuomalaiset haluaa hallitukselta suhteellisuudentajua ja sitä, että menot laitetaan etusijajärjestykseen. On paljon toissijaisia menoja ja hallituksen turhia esityksiä, joista voitaisiin leikata ja laittaa rahat suomalaisten hyvinvointiin ja ostovoimaan. Kehitysapuun annetaan yli miljardi vuodessa, josta tutkimusten mukaan valuu leijonanosa veroparatiiseihin ja korruptioon. Haittamaahanmuuttoa edistetään ja laittomasti maassa oleville tarjotaan uusia väyliä Suomeen jäämiseksi. Tuoreimpana esimerkkinä heille on annettu opiskeluoikeus. Se, että hallitus ei näistä tingi, on arvovalinta, jonka maksajana toimivat suomalaiset. Erityisesti kriisien aikana, kun taloudelliset näkymät ovat huomattavan sumuiset, tulee ajatella suomalaisten etua jokaisessa tehdyssä päätöksessä.

Maataloustuottajat varmistavat, että meillä on jatkossakin ruokaa pöydässä. Tuottajat ovat poikkeuksellisen tiukoilla, tiloja suljetaan kiihtyvällä tahdilla. Tähänkään ei ole kunnolla reagoitu, iso osa hallituksen 300 miljoonan tukitoimista kohdistuu biotalouden ja uusiutuvan energian investointien tukemiseen – missä ei sinänsä ole mitään väärää – mutta se ei auta tuottajaa tässä hetkessä. Perussuomalaiset ymmärtää tilanteen vakavuuden, ja siksi taloudellista tukea olisi pitänyt antaa heti eikä sitten joskus kesällä.

Tämän päivän isot kysymykset – suomalaisten toimeentulon varmistaminen ja huoltovarmuuden turvaaminen – on siis jätetty liian vähälle huomiolle. Perussuomalaisten vaatimuksesta sentään joitakin helpotuksia on toteutettu, kuten biopolttoaineiden jakeluvelvoitteen laskeminen, mutta turhista menoeristä luopuminen tuntuu olevan nykyhallitukselle mahdotonta.

EU on ollut yhdessä rintamassa asettamassa Venäjälle pakotteita painostaakseen sen lopettamaan hyökkäyksen.

Hyvä niin, mutta samaan aikaan pitää muistaa, että EU:sta tulee jatkuvasti esityksiä, jotka vaikuttavat Suomen itsenäiseen päätöksentekoon ja rahan käyttöön. Me emme saa tässäkään tilanteessa antaa periksi ja tuoda huonoa lainsäädäntöä tai järjenvastaisia velvoitteita Suomeen. On koko ajan syytä muistaa, että EU haluaa laajentaa omaa valtaansa ja supistaa suvereenien valtioiden oikeutta päättää omista asioistaan. EU:ssa on valloillaan vahva halu liittovaltioon.

Uutta EU:n taloudellista tukipakettia suunnitellaan jo kovaa vauhtia. Kaikki ovat viime aikoina varmaankin lukeneet, miten edelliset Suomen antamat miljardit ovat päätyneet muun muassa Italiassa hyötykäyttöön. Yksittäiset kotitaloudet Italiassa saavat sadan tuhannen euron remontteja ilmaiseksi EU:n elpymispaketista saaduilla varoilla. Sitä ”kertaluonteiseksi” sanottua pakettia, jota perussuomalaiset yrittivät kaikin keinoin viime kesänä estää ja jota pidimme turhana ja moraalittomana tulonsiirtona suomalaiselta veronmaksajalta muiden maiden kansalaisten hyväksi, toteutetaan nyt juuri niin kuin sanoimme.

Emme halua muiden maiden huonojen päätösten tai vastuuttoman taloudenpidon maksajiksi. Kaikkien jäsenmaiden pitää osata huolehtia omasta taloudestaan ja vastata omista veloistaan. Elpymispakettia ei enää perutuksi saa, mutta seuraavaa ”kertaluonteista” pakettia varten – josta nyt EU:ssa neuvotellaan – ovat toivottavasti muidenkin silmät auenneet. Tulonsiirtounioni ja liittovaltiokehitys aiheuttavat kohtuuttoman suuren laskun suomalaiselle veronmaksajalle.

Perussuomalaiset pitää pään kylmänä ja katseen pallossa myös erilaisten kriisien ja sekamelskan keskellä. Kun ajaa suomalaisen ihmisen etua, pitää suhteellisuudentajun mukana päätöksenteossa ja realiteetit mielessä, on helppo puolustaa ajatuksiaan. Nyt tarvitaan päätöksiä ja päättäjiä, jotka keskittyvät Suomen ja suomalaisten edun puolustamiseen.

Hauskaa vappua ja ihanaa kesän odotusta!

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »