Heräsikö kysymyksiä?

Ota rohkeasti yhteyttä

leena.meri@eduskunta.fi

p. 09-432 3165 (Leena)

Avustaja:

jessica.vahtera@eduskunta.fi

p. 050 476 9019 (Jessica)

twiittaa: @leena_meri

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:399964 kpl

PS-kansanedustajat: Joulujuhlat saatava järjestää kirkossa jatkossakin ? ?Liika vieraskoreus ei saa mennä perinteidemme vaalimisen edelle?

Torstai 21.11.2019 klo 14:17 - Leena Meri

Yleisradion kouluviranomaisille tekemän tuoreen kyselyn mukaan erityisesti pienillä paikkakunnilla koulujen joulujuhlia siirretään pois kirkoista.

Joulujuhlien siirtäminen pois kirkosta on seurausta apulaisoikeusasiamiehen päätöksestä, jossa kritisoitiin erään koulun joulujuhlan järjestämistä kirkossa.

Kirkkoa ei voi kieltää juhlapaikkana

Perussuomalaisten kansanedustajat ja eduskunnan perustuslakivaliokunnan jäsenet Olli Immonen ja Sakari Puisto sekä lakivaliokunnan puheenjohtaja Leena Meri eivät apulaisoikeusasiamiehen päätökseen yhdy. Heidän mukaansa koulujen joulujuhlat tulee voida järjestää kirkossa myös jatkossa.

– Perustuslakivaliokunnan vuonna 2014 antaman linjauksen mukaan kirkkoa voidaan käyttää joulujuhlien ja muiden tilaisuuksien järjestämispaikkana. Kirkossa voidaan järjestää kaikille oppilaille suunnattuja juhlia, konsertteja ja muita tapahtumia. Tätä perustuslakivaliokunnan kantaa on syytä kunnioittaa, Immonen ja Puisto sanovat.

Perustuslakivaliokunta on kiinnittänyt aiemmin lausunnossaan huomiota juhlan sisältöön, eikä valiokunta ole kieltänyt kirkkoa juhlan järjestämispaikkana. Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen linjauksetkaan eivät puolla sitä, että kirkossa käynti joulujuhlan yhteydessä ja muiden kansallisten kulttuuriperinteiden vaaliminen loukkaisivat perusoikeuksia.

Aikaisemmin perinteitä kunnioitettiin

Leena Meren mielestä ei ole oikein, että historiallinen länsimainen ja suomalaiskansallinen kulttuuriperintö joutuvat jatkuvasti väistymään yhdenvertaisuus- ja syrjimättömyysoikeuksien tieltä mitä kummallisimmissa asioissa.

– Aikaisemmin Suomessa oli itsestään selvää, että kulttuuriperinteitä kunnioitettiin. Nykyinen uusi perusoikeuksien tulkintasuuntaus on johtamassa siihen, että perinteitämme pyritään perusteettomasti häivyttämään. Liika vieraskoreus ei saa mennä perinteidemme vaalimisen edelle. Meidän on pidettävä puolemme, Meri toteaa.

Kansanedustajakolmikko pitää erikoisena sitä, että apulaisoikeusasiamies ottaa päinvastaisen kannan kuin perustuslakivaliokunta, joka on jo aiemmin linjannut asiasta.

– Perustuslakivaliokunta on se elin, joka tulkitsee perustuslainmukaisuutta esimerkiksi uskonnonvapausasioissa.

Kommentoi kirjoitusta.

Kirjallinen kysymys lastensuojelusta

Keskiviikko 13.11.2019 klo 18:06 - Leena Meri

Eduskunnan täysistunnossa käytiin keskiviikkona 13.11. ajankohtaiskeskustelu lapsi- ja perhemyönteisemmän Suomen rakentamisesta. Keskustelun pohjalta jätin kirjallisen kysymyksen ministerin vastattavaksi.

12.11. uutisoitiin lapsen pahoinpitelytapaukseen, jota käsitellään parhaillaan Oulun käräjäoikeudessa. Tapauksessa noin kolmikuukautinen vauva tuli pahoinpidellyksi ensikodissa saaden aivovamman. Teosta epäiltynä ja syytettynä on lapsen toinen vanhempi, joka on itse ollut tekohetkellä alaikäinen.

Keskustelussa nostettiin esiin, että perhe on lapsen ainoa tai ainakin ensisijainen turva. On kuitenkin niin, että toisinaan joudumme julkisuudesta lukemaan, että se ainoa turva, eli oma perhe, onkin pahin vihollinen. Kaikki vanhemmat eivät ymmärrä kuinka oikeutettuja ovat, kun ovat saaneet lapsia. Lisäksi on järkyttävää, että ensikodissa, joka on yksi lastensuojelun toimenpiteistä, pääsi käymään näin.

Kysyin ministeriltä, että millaisia toimenpiteitä hallitus on toteuttamassa lastensuojelun osalta lasten suojelemiseksi fyysiseltä väkivallalta varmistaakseen, ettei tällaista voi enää tapahtua, etenkään sen jälkeen, kun lastensuojelutyö on jo aloitettu. Lisäksi kysyin, onko ministeri huomioinut tapauksen, ja pyytänyt selvityksen, että täyttääkö viranomaisten toiminta lastensuojelun kriteerit. Syyttäjä vaatii asiassa ehdollista vankeusrangaistusta.

Tämä jos mikä, on sellainen teko, jossa tuomion tulisi olla ehdoton. Edes tekijän alaikäisyys ei pitäisi olla peruste näin vakavissa väkivaltarikoksissa ehdonalaiselle. Syyttäjänkin mukaan teko oli erityisen raaka ja julma ja teko kohdistui puolustuskyvyttömään vauvaan.

Ensi- ja turvakotiliiton mukaan ensikotitoiminta on ennaltaehkäisevää ja korjaavaa lastensuojelutyötä sekä vanhemmuuden arviointia. Sen tavoitteena on luoda varhain hyvä pohja vanhempien ja lasten yhteiselle elämälle, tukea äitejä ja isiä kasvussa vanhemmuuteen ja hyvään vuorovaikutukseen lapsensa kanssa sekä arjen hallintaan.

Ensikotityö perustuu aina yksilölliseen hoitosuunnitelmaan. Sen laatimiseen osallistuvat perhe, ensikodin työntekijät, kunnan lastensuojelutyöntekijä ja tarvittaessa myös muiden yhteistyötahojen edustajia.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Tiedote: Kirjallinen kysymys sisäilmakodittomien tilanteesta

Lauantai 19.10.2019 klo 14:10 - Leena Meri

Perussuomalaisten kansanedustaja Leena Meri jätti perjantaina 18.10. kirjallisen kysymyksen ministerille liittyen sisäilmaongelmista sairastuneiden asunnottomuudesta (sisäilmakodittomien). Hallitusohjelmassa luvataan käynnistää selvitys siitä, että millaista apua ja tukea valtio voi asiassa ihmisille antaa.

- Hyvä, että sisäilmaongelmiin puututaan. Pidän kuitenkin tärkeänä, että selvityksessä kuullaan erityisesti niitä ihmisiä, joilla on asiasta kokemusta ja joita se koskettaa. Eli epäterveestä sisäilmasta sairastuneita, sillä parhaiten sisäilmakodittomuuden syyt, seuraukset ja ratkaisut tuntevat asunnottomat itse ja heidän lähipiirinsä, Meri kommentoi.

Meri kysyi myös, että milloin hallitusohjelmassa mainitut selvitykset on tarkoitus aloittaa ja millainen aikataulu valmistumiselle varataan. Lisäksi hän mainitsee asunnottomuuden ennaltaehkäisyn toimenpideohjelman (AUNE) ja kysyy, miten se huomioidaan selvityksissä.
- Selvitys tulee aloittaa nopealla aikataululla. Ei voi olla niin, että sairastuneet ihmiset joutuvat jatkuvaan muuttokierteeseen tai kokonaan asunnottomiksi, ja heidät jätetään oman onnensa nojaan.
 
- Selvityksessä pitää huomioida myös asunnottomuuden ennaltaehkäisy. Puuttumalla ajoissa huonon sisäilman aiheuttamiin ongelmiin vähennämme sairastuneiden määrää tulevaisuudessa. Ennaltaehkäisyn lisäksi meidän täytyy auttaa jo sairastuneita, Meri kertoo.

Kommentoi kirjoitusta.

YLE:n politiikkaradiossa vieraana

Keskiviikko 9.10.2019 klo 10:57 - Leena Meri

Olin YLE:n vieraana politiikkaradiossa tiistaiaamuna keskustelemassa hallituksen ensi vuoden budjetista. Keskustelussa olivat mukana Sari Essayah (KD), Piia Viitanen (SDP) sekä Paavo Arhinmäki (Vas).

Minulta kysyttiin, onko mielestäni hallituksen talousbudjetti hyvä. Pidän huolestuttavana sitä, että menojen rahoitus pohjautuu työllisyyden kasvuun - tosin kaikki toimet työllisyyden edistämiseksi tehdään myöhemmin. Jopa valtiovarainministeriön virkamiehet ovat sanoneet, että tavoitteisiin ei päästä sovituilla päätöksillä. Kakku on syöty vaikka aineksia kakun tekemiseen ei ole.

Hallitus puhuu elvyttävästä talouspolitiikasta. Miten elvytetään työllisyyttä ja kotimaista ostovoimaa kun lisätään 100 miljoonaa kehitysapuun, 100 miljoonaa luonnonsuojeluohjelmiin, 137 miljoonaa EU:n jäsenmaksuihin ja 85 miljonaa ohjelmiin tasa-arvoon? Tämä tekee noin 400 miljoonaa. Autoilijoilta kerätään 250 miljoonaa polttoainekorotuksilla ja hoitajamitoitukseen ei laiteta tarvittavia rahoja. Edellä mainitut 400 miljoonaa olisi voinut käyttää näihin. Nämä ovat arvovalintoja.

Nostin esille, että pidän tärkeänä ratahankkeiden nopeaa edistämistä. Ratahankkeet mahdollistavat ihmisten liikkuvuuden pitkien välimatkojen maassa ja edesauttaa sitä, että pidetään Suomi asutettuna. Lisäksi sillä voimme vaikuttaa kohtaanto-ongelmaan.

Hyvinkään kaupunginhallituksessa nousi vastikään ilmi, että kaikista kaupungin avoimista työpaikoista noin puolet on julkisella rahalla tuettuja. On hyvä, että ihmisiä tuetaan työllistymään, mutta hyvin huolestuttavaa, ettei markkinaehtoisia työpaikkoja synny enemmän.

Kritisoin myös kotitalousvähennyksen leikkausta. Se on erittäin huono asia, sillä vähennys on toiminut hyvänä kannustimena esimerkiksi siihen, että lapset ovat voineet ostaa ikääntyville vanhemmilleen koti- ja siivouspalveluita. Lisäksi vähennyksellä on ollut myös työllistävä vaikutus.

Kiitoksena esitin toimintamenojen lisäystä oikeudenhoitoon niin poliisille, syyttäjille kuin tuomioistuimiin, jotka ovat pahasti ruuhkautuneet. Budjetin käsittely jatkuu ja myös Perussuomalaiset saavat lähiviikkoina esittää oman vaihtoehtoisen budjettinsa. Vaihtoehdossa esitämme, miten me hoitaisimme valtiontaloutta kestävästi ja suomalaisen etu edellä.

Kommentoi kirjoitusta.

Hallituksen järjetön lääke työllisyyteen - annetaan laittomasti maassa oleskeleville työlupia

Perjantai 27.9.2019 klo 14:06 - Leena Meri

Hallitus aikoo selvittää yhtenä työllisyyskeinona, miten kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet voivat saada joustavasti oleskeluluvan työn perusteella.

Tässä on taas esimerkki nykyisen hallituksen idioottimaisista keinoista ratkaista työttömyyttä ja talouden ongelmia.

Mistä on siis kyse? Henkilö saa kielteisen turvapaikkapäätöksen ja on laittomasti maassa. Mitä tekee hallitus? Varmistaa, että laittomasti maassa oleskeleva saa kuitenkin oleskeluluvan ja voi jäädä tänne joka tapauksessa.

Saamaan aikaan hallitus sopii vapaaehtoisesta taakanjaosta EU:ssa ja alkaa rahtaamaan ihmisiä suoraan Välimereltä Suomeen.

Milloin suomalainen palkitaan siitä, ettei noudata tuomioistuimen lainvoimaista päätöstä? Jos vaikka joku tuomioistuimen päätöksellä tuomitaan rangaistukseen ja määrätään samalla maksamaan korvauksia, niin voiko henkilö vain sanoa, että ei noudata päätöstä. Sanotaanko hänelle, että ei se mitään haittaa ja annetaan hänelle lisäksi jonkinlainen hyvitys. Eikö kuulostakin täysin järjettömältä?

Sitten vielä jotkut ihmettelevät, miksi tavallista suomalaista veronmaksajaa ottaa tosissaan kupoliin ja miksi hän on vihainen. Lääke tähän hallituksella on, että hänen puheitaan aletaan kytätä vihapuheena ja viedään asia poliisitutkintaan. Miten olisi, jos hallitus lopettaisi yksinkertaisesti idioottimaisten päätösten tekemisen ja asettaisi oman kansan edelle.

Ei voi kuin toivoa, että tämä hallitus kaatuu pian, jotta seuraava perussuomalaisten johtama hallitus pääsee korjaamaan nykyisen hallituksen sekoilut.

Uutinen aiheesta IS 27.9.2019 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Työllisyys, hallitus, laittomasti maassa olevat

Lakivaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Leena Meri: Lapsi ei voi koskaan antaa suostumusta seksuaaliseen kanssakäymiseen

Perjantai 20.9.2019 klo 10:16 - Leena Meri

Eduskunnassa käytiin keskiviikkona lähetekeskustelu kansalaisaloitteesta raiskauslainsäädännön muuttamisesta suostumusperusteiseksi. 

Käydyssä keskustelussa lakivaliokunnan puheenjohtaja Leena Meri kiitti aloitteentekijöitä ja lupasi, että lakivaliokunta tulee käsittelemään aloitteen asianmukaisesti.

Meri huomautti, että aloitteesta pitää keskustella perinpohjaisesti ja lainsäädäntötyön valmistelu on tehtävä huolellisesti.

-Toivoisin, että henkilöt, jotka täällä salissa suhtautuvat asiaan hyvin tunteikkaasti ja kertovat suoralta kädeltä mikä asiassa on oikein ja mikä ei, perehtyisivät lainsäädännön valmistelutyöhön.
Mitä tarkoittaa laillisuusperiaate ja miten tarkkarajaisesti lait tulee säätää.

Meri korosti puheessaan erityisesti lasten ja nuorten asemaa raiskausrikoksissa.

 -Julkisuudessa on tullut esille nykyisen rangaistuskäytännön kummalliset tuomiot - erityisesti lasten osalta. Meidän tulee varmistaa, ettei nuorten lasten suostumuksella tai sen puuttumisella spekuloida. Esimerkiksi 10-vuotias ei koskaan voi antaa suostumusta seksuaaliseen kanssakäymiseen, vaan kyseessä tulisi aina olla raiskaus.  Lakiin voitaisiin kirjata tätä varten tietty ikäraja, jota nuorempi henkilö ei voisi antaa suostumustaan seksuaaliseen kanssakäymiseen. Ikäraja voisi olla esimerkiksi 16-vuotta.

Lähetekeskustelun jälkeen kansalaisaloite siirtyy lakivaliokuntaan valmisteluun.

Kommentoi kirjoitusta.

Kansanedustaja Meri vaatii oikeusministeriltä vastausta

Tiistai 10.9.2019 klo 14:37 - Leena Meri

Tiedote, julkaisuvapaa

Maanantaina on tullut esille, että satoja rikostuomioita on jäänyt panematta täytäntöön vuosina 2013-2019 tietokatkoksen vuoksi.

Lakivaliokunnan puheenjohtaja Leena Meri ihmettelee, miksi oikeusministeriö ei ole tuonut asiaa kansanedustajien tietoon aiemmin.

-Oikeusministeriö on kertonut saaneensa asiasta tiedon jo viime viikolla. Miksi eduskuntaa ei ole tiedotettu asiasta välittömästi?

Virheen johdosta osa tuomioista on saattanut vanhentua. Vanheneminen johtaa siihen, ettei tuomiota voida enää panna täytäntöön tai periä tuomittuja sakkoja.

-Oli ongelman syy missä hyvänsä, näin vakavasta ongelmasta pitäisi ministerin tiedottaa eduskuntaa ja muita asianosaisia, kuten tässä tapauksessa lakivaliokuntaa, välittömästi. Voivatko kansanedustajat luottaa jatkossa siihen, että tarpeellinen tieto kulkee myös eduskuntaan, Meri ihmettelee.

Meri on kysynyt asiasta kirjallista vastausta oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonilta ja oikeusministeriön kansliapäälliköltä Pekka Timoselta.

 

Leena Meri

Kansanedustaja, lakivaliokunnan puheenjohtaja

Kommentoi kirjoitusta.

Miksi oikeuskansleri ei ota kantaa Pekka Hätösen esteellisyyteen?

Perjantai 30.8.2019 klo 17:11 - Leena Meri

Keskustelu oikeusvaltiosta ja riippumattomista viranomaisista on ollut puheenaihe viime kuukausina. Siksi ihmettelen,  ettei oikeuskansleri ole jo oma-aloitteisesti ottanut kantaa poliisin esteellisyyteen koskien rikostutkintoja eri puolueiden kansanedustajista. 

Pekka Hätönen on ollut vihreiden aktiivipoliitikko ja nyt hän tutkii muiden poliitikkojen sanomisia nimenomaan politiikassa. Hän itse ei koe olevansa esteellinen annettuaan eroilmoituksen vihreiden luottamustehtävistä. 

Esitutkintalaki lähtee siitä, että poliisi on esteellinen,  jos hänen puolueettomuutensa muusta erityisestä syystä vaarantuu.

Minusta meidän tulisi saada ratkaisu siitä, missä menee esteellisyyden ja puolueettomuuden raja tässä kyseisessä tapauksessa.  Kyse on yleisellä tasolla kansalaisten oikeudesta voida luottaa siihen, että rikoksia tutkivat  ja päätöksiä tekevät esteettömät virkamiehet. 

Oikeuskanslerin tulisi ottaa kantaa yhteiskunnallisesti merkittäviin asioihin myös itse. Puuttuuko kiinnostus vai miksi oikeuskäytäntöä ei haluta ohjata?  

Ylimmät laillisuusvalvojat ovat merkittävässä asemassa esteellisyyden oikeuskäytäntöä luotaessa. Jos nyt niin koskaan olisi tarve oikeuskanslerin ratkaisulle. Olisi ryhdikästä jos oikeuskansleri ottaisi asioita myös itse ratkaistavaksi, ettei asioiden vireille tuleminen ja ratkaisuja saaminen olisi pelkästään kansalaisten kantelujen varassa. 

Kommentoi kirjoitusta.

Suomen hyssyttelyministerit

Perjantai 23.8.2019 klo 11:49

Professori Teuvo Teivainen uskalsi sanoa (Yle uutiset 22.8), että kun Brasilia raiskaa metsiään ja samalla maailman keuhkoja tehomaataloudella, niin Suomen hallitus hyssyttelee ja vetäytyy. Uutisointi koski sademetsien paloa ja sitä miten metsiä tuhotaan Brasiliassa maatalouden tieltä.

Halpaa lihaa tuodaan Eurooppaan ja kotimainen maatalous Suomessa kärsii. Samalla tämä hallitus kurittaa suomalaista veronmaksajaa polttoainekorotuksilla ja muulla suomalaisen kurituksella,  joilla se uskoo maailman pelastuvan. Tämäkö on se kunnianhimoinen Suomen linja EU-puheenjohtajana ympäristöasioissa, joista hallitus jaksaa rummuttaa? Hyssytellään kansainvälisissä pöydissä muiden tekemisiä ja kuritetaan suomalaisia.

Perussuomalaiset ovat vaatineet jo pitkään, että toimenpiteet pitää rohkeasti kohdistaa saastuttajiin ja todellisiin vaikutuksiin ja pelastaa suomalainen teollisuus, maatalous ja pitää Suomi asuinkelpoisena. Olemme aidosti vastuullinen ja maalaisjärkeä käyttävä puolue tässäkin.

Mutta kun tämä hallitus ei uskalla puuttua todellisiin ongelmiin, vaan kuten kehitysyhteistyö - ja ulkomaankauppaministeri Skinnari (SDP) lähetyksessä sanoi, että ”Suomi seuraa tilannetta”. No. Onpa tehokasta toimintaa EU-puheenjohtajamaalta. Mihin tarvitaan hallituksen hyssyttelyministereitä?  Miksei vaadita Brasilialta toimia ja Euroopan tasoista kauppasaartoa brasilialaiselle lihalle, jos ei homma pelitä.  Suomalaisen kimppuun kyllä uskalletaan käydä, vaikka mitään syytä ei edes ole.

Tällainen hallitus meillä. Vetää aika vakavaksi, kun itse haluasi ajaa kansainvälisissä pöydissä tiukkaa linjaa näille saastuttajamaille ja antaa samalla suomalaiselle maanviljelijälle tukea ja lisää mahdollisuuksia puhtaan ruuan tuotantoon, ja ihmisille luvan elää tavallista arkista elämää ilman jatkuvaa syyllistämistä.

Koska se menee hallitukselle perille, että kohdistetaan toimenpiteet sinne missä niillä on merkittäviä globaaleja vaikutuksia suomalaisen kurittamisen sijaan?

Kommentoi kirjoitusta.

Mereltä kirjallinen kysymys urheilutapahtumien palkintojen parantamisesta

Lauantai 17.8.2019 klo 9:53 - Leena Meri

Kansanedustaja Leena Meri jätti keskiviikkona kirjallisen kysymyksen urheilutapahtumien palkintojen ilmoitus- ja verovelvollisuuden alarajan asettamisesta.

- Nykyisellään urheilukilpailujen esinepalkinnot ovat vero- ja ilmoitusvapaita, mikäli palkinnon arvo on vähäinen. Verohallinnon ohjeen mukaan tällaisia palkintoja ovat esimerkiksi pokaalit, mitalit, lippikset, karkkipussit ja kahvipaketit.On järjetöntä, että vähäiselle palkinnolle ei ole määritelty selkeää rajaa. Raja voisi olla myös korkeampi, sillä ihmisiä pitäisi kannustaa enemmän urheilun pariin. Kilpailut ovat hyvä tapa motivoida ihmisiä liikkumaan ja jos järjestäjä haluaa panostaa parempaan esinelahjaan, esimerkiksi urheiluvälinesettiin, se pitäisi olla mahdollista tehdä verovapaasti, Meri kommentoi.

Tulorekisterilain mukaan myös palkinnon jakajan on ilmoitettava palkinnosta tulorekisteriin. Ilmoitusta varten tarvitaan saajan henkilötunnus ja yhdistykselle Y-tunnus sekä sähköinen väline ilmoituksen tekoa varten.

- Pienimuotoisissa kilpailuissa tällainen byrokratia on järjetöntä. Monet pienet urheiluseurat pyörivät vapaaehtoisvoimin tai pienellä työntekijämäärällä. Yleisesti urheilukilpailuissa palkintojen arvot tuskin nousisivatkaan yli muutaman sadan euron, joten myöskään merkittävää miinusta verokertymään ei pääse syntymään ja verovapaudella säästetään myös julkishallinnon työvoimakustannukset, sillä seurojen lisäksi turhat ilmoitukset tuntuvat työllistävän lähinnä verohallintoa.

- Urheilukilpailut ovat esimerkiksi taidekilpailujen kanssa eriarvoisessa asemassa. Taidekilpailujen palkinnot ovat verovapaita, mutta urheilukilpailujen ei. Urheilu on yhtälailla hyvä ja tervehenkinen harrastus ja tapahtumien järjestämiseen ja niihin osallistumiseen voi kannustaa vähentämällä byrokratiaa, Meri jatkaa.

Kommentoi kirjoitusta.

Yhdessä eteenpäin!

Keskiviikko 3.7.2019 klo 11:50 - Leena Meri

Lämmin kiitos kaikille, jotka äänestitte minua Tampereen puoluekokouksessa sekä onnittelut valituille.

Tuetaan kaikkia valittuja työssään Perussuomalaisen puolueen eteen ja paiskitaan yhdessä hommia - tavoitteena olla suurin puolue vuoden 2021 kuntavaaleissa.

Aurinkoista kesää kaikille!

-Leena

Kommentoi kirjoitusta.

Perussuomalaisten puoluekokous Tampereella

Sunnuntai 16.6.2019 klo 21:08

Puoluekokous on Tampereella 29.6.-30.6.

Olen ehdolla puolueen 1. varapuheehjohtajaksi, Ohessa ajatuksiani:

Olen ihminen, joka kantaa vastuun myös tiukan paikan tullessa. Sanon asiat suoraan, mutta rakentavasti enkä pelkää ottaa puheeksi vaikeitakaan aiheita.

Olen luonteeltani helposti lähestyttävä ja kova tekemään töitä. Puolueeseen liityin vuonna 2012, jonka jälkeen olen toiminut valtuutettuna ja kaupunginhallituksen varauheenjohtajana vuodesta 2013 lähtien. Lisäksi olen toiminut eduskuntaryhmän varapuheenjohtajana ja puheenjohtajana. Olen työskennellyt nuoresta saakka sekä yksityisellä että julkisella puolella ja toiminut yksityisyrittäjänä.

Puolue kasvaa ja tarvitsee johtoon jatkossakin kokemusta ja rohkeutta, joita minulla on. Johdon tulee olla helposti lähestyttävä kentälle ja kuunnella ihmisiä herkällä korvalla, koska heitähän johto edustaa. Ongelmatilanteissa pää tule pitää kylmänä ja toimia viisaasti ja harkitusti. Sisäiset asiat tulee selvittää yhdessä saman pöydän ääressä. Perussuomalainen joukkue toimii parhaiten, kun vedämme yhtä köyttä. Haluan antaa kokemukseni ja osaamiseni puolueen tulevaisuuden rakentamiseksi.

Kokemukseni on kertynyt vuosien varrella mm. lakimiesuralla, kaupunginvaltuustossa ja kansanedustajana sekä eduskuntaryhmän puheenjohtajana vuoden 2017 kesän jälkimainingeissa, jossa otettiin mittaa siitä, kuka seisoi riveissä ja kuka ei. Tärkein kokemukseni on kuitenkin kertynyt keskusteluista erilaisten ihmisten kanssa – heillehän me politiikkaa tehdään.

Lakimiestyössäni olen toiminut vuosia johtotehtävissä ja kouluttautunut myös henkilöstöjohtamiseen – olen siis monessa liemessä keitetty.

On tärkeää, että ihmisiä kuullaan, teemme oikeudenmukaista politiikkaa ja puolustamme Suomea ja suomalaisuutta. Olemme oikeudenmukainen ja kaikkien suomalaisten puolue. Ketään ei jätetä yksin – huolehdimme niin vanhuksista kuin lapsistakin. Uusia yrityksiä ja työpaikkoja tulee luoda, kansallinen omaisuus on säilytettävä omissa käsissä ja yhteiset varat on jaettava oikeudenmukaisesti suomalaisten hyväksi. Tulevaisuuden Suomen tulee olla itsenäinen ja omavarainen, jossa päätökset tekee oma kansa.

Haen 1. varapuheenjohtajaksi. Varapuheenjohtaja, etenkin ensimmäinen, on tärkeä tuki puheenjohtajalle, sillä hän edustaa puoluetta ja sen linjauksia puheenjohtajan rinnalla. Eduskuntaryhmän puheenjohtajana olin puoluehallituksen jäsen ja mukana puolueen ohjelmien sekä eduskuntaryhmän vaihtoehtobudjettien laatimisessa. Puoluejohdossa työskentely on minulle siis tuttua työtä. Haluan jatkossakin antaa panokseni puolueelle ja kentälle niin kuntapolitiikassa, eduskunnassa kuin puolueenkin johdossa.

Näkdään pian Tampereella ja pidetään hyvähenkinen kokous!

-Leena-

Kommentoi kirjoitusta.

Hallitusohjelmasta poimittua - helpotusta pieneläkeläisille, autoilijoille lisäkuluja ja rahaa kipataan Afrikkaan

Maanantai 3.6.2019 klo 15:08 - Leena Meri

Pienempien eläkkeensaajien asemaan tulee parannuksia kun ensi vuoden alusta alle tuhannen euron eläketuloa saavien eläkkeitä nostetaan nettona kuukaudessa 50 euroa ja korotus koskee arviolta noin 308 000 eläkkeensaajaa. 

Hallitus on luvannut perustaa myös vanhusasianvaltuutetun, jota myös Perussuomalaiset ovat pitkään toivoneet.
Näistä asioista kiitosta antaa myös Eläkkeensaajien keskusliitto.
Itse olen huolestunut autoilun kallistumisesta ja sen vaikutuksesta ihmisten liikkumiseen töihin ja harrastuksiin. Samasta asiasta huomauttaa myös Autoliitto tiedotteessaan. Ruuhkamaksut ja polttoaineen veronkorotukset ovat myrkkyä tavallisen ihmisen arkeen.
Kaikki eivät asu ratikkapysäkin ja juna-aseman vieressä.

Lisäksi hallitusohjelman kunnianhimoiset kehitysyhteistyön kirjaukset vaikuttavat siltä, että tekijät olettavat Suomen pystyvän poistamaan koko maailmasta köyhyyden ja eriarvoisuuden. Kehitysyhteistyössä ei edelleenkään juurisyiden poistosta puhuttaessa uskalleta edellyttää tukea saavilta mailta, että ne esittävät uskottavan ohjelman väestönräjähdyksen hillitsemiksi kyseisissä maissa.

Ohjelmassa on paljon ruodittavaa ja keskustelu jatkuu. Perussuomalaiset tekevät oppositiosta parhaansa, etteivät pahimmat ehdotukset näkisi koskaan päivänvaloa vahvistetun lain muodossa.

Lisätiedot:

Leena Meri

Kansanedustaja
050 513 2330
leena.meri@eduskunta.fi

Kommentoi kirjoitusta.

Leena Meri ehdolle Perussuomalaisten varapuheenjohtajaksi

Tiistai 28.5.2019 klo 22:40

Julkaisuvapaa: heti 

TIEDOTE: Kansanedustaja Leena Meri hakee perussuomalaisten 1. varapuheenjohtajaksi kesäkuun puoluekokouksessa

Kansanedustaja Leena Meri hakee Perussuomalaisten kesäkuussa pidettävässä puoluekokouksessa puolueen 1. varapuheenjohtajaksi. 

”Toivon todella, että Jussi Halla-aho jatkaa puolueen puheenjohtajana, sillä hän on tehnyt loistavaa työtä puolueen eteen. Samoin kiitän Laura Huhtasaarta hyvin tehdystä työstä varapuheenjohtajana ja toivotan menestystä työhön Brysselissä.”

"Perussuomalaiset on nyt kovassa nosteessa ja kasvumme jatkuu. Eduskuntavaaleissa saimme vahvan mandaatin kansalta ja eurovaaleissakin kannatuksemme kasvoi edellisistä. Puolue kasvaa ja tarvitsee johtoon jatkossakin kokemusta ja rohkeutta”, Leena Meri toteaa.

"Puolueen puheenjohtajiston tehtävä on edistää puolueen etua ja edustaa perussuomalaisia äänestäjiä sekä kenttäväkeä ja kuunnella ihmisten viestejä herkällä korvalla.

Oma kokemukseni on kertynyt vuosien varrella muun muassa lakimiesuralla, vuosien ajan kaupunginvaltuustossa ja kansanedustajana sekä eduskuntaryhmän puheenjohtajana vuoden 2017 kesän jälkimainingeissa, jossa otettiin mittaa siitä kuka seisoi riveissä ja kuka ei. Tärkeimmän kokemukseni olen kuitenkin saanut keskusteluista ja palautteesta ihmisten kanssa. Heitä vartenhan me politiikkaa tehdään”, Meri kertoo.

Leena Meri valittiin jatkokaudelle eduskuntaan Uudenmaan vaalipiiristä suurella äänimäärällä. Hän on toiminut viime kaudella eduskuntaryhmän puheenjohtajana ja kotikunnassaan Hyvinkäällä jo toista kauttaan valtuutettuna ja kaupunginhallituksen varapuheenpuheenjohtajana. 

"Olen ihminen, joka kantaa vastuun myös tiukan paikan tullessa. Sanon asiat suoraan, mutta rakentavasti enkä pelkää ottaa puheeksi vaikeitakaan aiheita. Olen luonteeltani helposti lähestyttävä ja kova tekemään töitä yhteisen päämäärän eteen.  Suhtaudun ihmisten ajatuksiin ja uusiin ideoihin aina avoimin mielin, joten minuun saavat kaikki ottaa rohkeasti yhteyttä ja kertoa mikä askarruttaa ja mitä pitäisi kehittää." Meri kommentoi.

Perussuomalaisten puoluekokous pidetään kesäkuun viimeisenä viikonloppuna Tampereella. Kokouksessa valitaan puolueelle puheenjohtajisto sekä puoluesihteeri.

Meri kertoo, että perussuomalaisilla on hyviä ehdokkaita tehtäviin ja toivottaa kaikille heille menestystä vaaleihin.

Lisätiedot

Leena Meri

Kansanedustaja, varatuomari

050 513 2330

Leena.meri@eduskunta.fi

 

 Tiedoksi välitti,

 

Jessica Vahtera

Kansanedustaja Leena Meren avustaja

 

jessica.vahtera@eduskunta.fi

09 432 4165

+358 50 476 9019

Kommentoi kirjoitusta.

Meri ja Koponen: Vanginvartijoilta vakavat terveiset hallitusneuvotteluihin

Keskiviikko 22.5.2019 klo 13:15 - Leena Meri

Kansanedustajat Leena Meri ja Ari Koponen ilmaisevat huolensa vanginvartijoiden työolosuhteisiin ja jaksamiseen liittyen. He tapasivat tiistaina eduskunnassa Vankilavirkailijain Liiton sekä Rikosseuraamusalan henkilöstöyhdistyksen pääluottamusmiehet Antti Santamäen sekä Pekko Summasen. Tämän lisäksi molemmat ovat saaneet runsaasti palautetta vanginvartijoilta.

”Kovemmista rangaistuksista puhuttaessa pitää muistaa, että rikosprosesissa on useita eri tahoja - poliisista vanginvartijoihin.
Liian usein unohdetaan, että koko ketjun loppupäässä on myös tarve lisäpanostuksiin niin henkilömäärien kuin työturvallisuuden ja jaksamisen suhteen”, Meri toteaa.

”Julkisuudessa on juuri puhuttu vakavasta ongelmasta että oikeuslaitoksen palveluksessa olevat virkamiehet saavat työssään uhkauksia. Tämä koskee myös vartijoita. Oma ja perheen turvallisuus on todellinen, vartijoita huolestuttava asia. Työntekijöitä pitää kuunnella ja tällaiset huolet on otettava vakavasti. Kyse on turvallisuudesta ja oikeudesta tehdä työtään ilman, että uhkailujen vastaanottaminen työssä olisi normaali asia, jota se ei todella ole” Meri muistuttaa.

Meri ja Koponen aikovat myös käydä paikan päällä tutustumassa eri vankiloiden työolosuhteista. Paikalle tullaan pyytämään työntekijöitä ja heidän edustajiaan tarkoituksena kuulla vankilan työntekijöitä.

Hallitusneuvotteluihin kansanedustajat lähettävät tiukan viestin, että poliisin resurssien lisäksi tulee turvata koko oikeudenhoidon ja vankiloiden työntekijöiden turvallisuus ja työssäjaksaminen. Siihen tarvitaan myös rahallisia panostuksia. Pelkkä ymmärtäminen ja voivottelu ei riitä.

”Rikoksia ja rikoksesta tuomittujen asiaa pitää tarkastella kokonaisuutena, jossa on poliisi, syyttäjä ja vankeinhoito. Väkivaltaa ja sillä uhkailua tapahtuu enenevissä määrin sekä sisällä vankilassa, mutta myös koevapaudessa ja jalkapannassa olevien vankien toimesta. Nykyisellään resurssit jalkapantavankien tehokkaaseen valvomiseen eivät yksinkertaisesti riitä” toteaa Ari Koponen.

5 kommenttia .

Vaatteet ja aatteet - mitä saa edellyttää verovaroin?

Keskiviikko 15.5.2019 klo 12:17 - Leena Meri

Olen saanut kansanedustajana ollessani postia siitä, että oikeutta vaihtaa sukupuoli tulisi ulottaa myös alaikäisiin ja leikkauksia tulee tukea valtion varoin.


Minulle tuli mieleen seuraavia ajatuksia:
Miksi valtiovalta ja verovarat on sotkettu tähän? Jokainen aikuinen voi tehdä kehollaan mitä haluaa, mutta OMILLA rahoilla ja ilman erityiskohtelua ja erityislainsäädäntöä.


Karrikoiden voisi kysyä, että entä ihminen, joka on tatuoinut itsensä? Olisiko laki tatuoiduista ihmisistä tarpeen, koska heilläkin voi olla omia erityistarpeita? Entä nudistit? Yhteiskunta ”pakottaa” heidät laittamaan vaatteet päälle muualla kuin kotona. Oma laki ” Laki vaatteiden vapautuksesta”.
Verovarat ja valtion ydintehtävät on melko kaukana ollut jo pitkään.


On ihmisiä, joiden sukupuoli syntyessään on epäselvä ja näitä tilanteita varten on hyvä, että vanhempien kanssa voidaan lähteä valitsemaan määräävä sukupuoli. Muuten haluan, että alaikäisiä ei sotketa asiaan ja odotetaan, että ihminen on aikuinen ja tarpeeksi kehittynyt päättämään tällaisista asioista.

Kommentoi kirjoitusta.

Kiusa se on pienikin kiusa

Keskiviikko 8.5.2019 klo 12:09 - Leena Meri

Olen hämmentynyt eduskunnassa 7.5. käydystä penkkipelistä. Vaalien jälkeen yli puoluerajojen on peräänkuulutettu yhteistyötä. Mutta jos vaalikausi alkaa näin ja Perussuomalaisia kohdellaan alusta asti epäreilusti, se ei enteile muuta kuin vaikeaa vaalikautta. Se on täysin selvä.
Miksi ne, jotka haluavat vaihtaa paikkaa, eivät vaihda sitä keskenään? Vaihtoehtoja kyllä olisi ollut. Miksi ainoa eduskuntaryhmä, joka ei halua vaihtaa omalta pitkäaikaiselta paikaltaan, pakkosiirretään?

Kesällä 2017 meidät heitettiin ulos hallituksesta, koska juuri valitun, uuden puheenjohtajan johdolla vaadimme, että hallitus noudattaa yhdessä tehtyä sopimusta ja maahanmuuttolinjauksia. Meidät pelattiin ulos vetoamalla arvomaailmaan ja muuhun epämääräiseen. Ihmisinä olimme aivan samoja, kuin olimme olleet viikkoa aiemminkin. Jatkuvasti toitotetaan, että oikeusvaltioperiaate, oikeudenmukaisuus, tasapuolinen kohtelu. Joukkohyökkäykseltä tämä minusta enemmänkin vaikuttaa.
Puhumme eduskunnassa koulukiusaamisesta ja reilusta kohtelusta. Voin sanoa, että mitä isot edellä niin sitä pienet perässä. Ei tarvitse enää ihmetellä, mistä käyttäytymismallit syntyvät.
Johtaako tämä tuolileikki siihen, että jatkossa enemmistö voi siirrellä edustajia täällä mielin määrin?
Joko siksi, että joku näkyisi enemmän tv-kameroiden edessä tai sitten ihan vaan siksi, että harmittaa. Perusteilla ei edes ole juuri väliä, sillä ne kyllä keksitään tarvittaessa jälkikäteenkin.

Minusta tällaiset päätökset pitäisi tehdä yhteisellä päätöksellä. Miksi nimenomaan se siirretään, joka ei halua siirtyä? Miksi esimerkiksi Kokoomus ei anna tuossa välissä tilaa RKP:lle? Mietin, mitä tapahtuisi, jos Perussuomalaiset olisi eduskunnan suurin puolue ja aloittaisimme penkkipelin ja siirtelisimme muita mielin määrin? On hyvä huomata, että tämä on uusi ennakkotapaus siitä, miten paikkoja siirretään enemmistöpäätöksellä. Onko seuraavana vuorossa muut eduskunnan vakiintuneen käytännön mukaiset paikat, kuten valiokuntien puheenjohtajuudet, puhemiehet, kyselytunti ja monet muut?

1 kommentti .

Kiitos

Maanantai 15.4.2019 klo 12:27

Perussuomalaiset teki valtavan tuloksen. Kansa luottaa meidän ohjelmiin ja ajatuksiin. Kansa antoi merkin minne Suomea halutaan viedä.

Kiitän kaikkia kentän puurtajia, kannattajia, omaa tukiryhmäni ja äänestäjiä äänistä puolueelle ja itselleni.

Työ jatkuu Suomen puolesta.

Kiitos!

- Leena -

1 kommentti .

Leena kiertää kentällä

Maanantai 18.3.2019 klo 8:37

Hei

Mikäli haluat tulla tapaamaan minua olen tavattavissa lähipäivinä:

Paneelikiertue

Paikalla eduskuntaryhmien puheenjohtajat Meri(ps), Lindtman(sd), Kaikkonen (kesk) ja ministeri Mykkänen (kok). Avoin tilaisuus yleisölle. Tervetuloa! Kiertue seuraavasti :

1. Espoo, Tapiola, Kino Tapiola, tiistai 2.4. Klo 17.30-18.30, osoite Mäntyviita 2.

2. Vantaa, Tikkurila, Kahvila-ravintola Bla Bla Bla, tiistai 2.4 klo 19.30-20.30, osoite Tikkuraitti 13, Vantaa 

3. Tuusula, Keski-uudenmaan auditorio, perjantai 5.4. Klo 17.30-18.30, osoite Klaavuntie 5, Tuusula. 

4. Hyvinkää, Kaupungintalon aula, perjantai 5.4. Klo 19.30-20.30, os. Kankurinkatu4-6,Hyvinkää.

Toritapahtumia

Kerava, lauantai 6.4. Klo 10-11, Puuvalonaukio, perussuomalaisten telttatapahtuma

Espoo, lauantai 6.4. Klo 12-15, Leppävaaran markkinat 

Porvoo, sunnuntai 7.4. Klo 13-14.30, Nimbus-aukio, Citymarketin edusta, Ps-telttatapahtuma

Pukkila, sunnuntai 7.4. Klo 15.30-16.30, Onnintori, Onnintie 3, ps-telttatapahtuma

Kerava, perjantai 12.4. Klo 12-14, Puuvalonaukio, ps-telttatapahtuma

Hyvinkää, perjantai 12.4. Klo 15-17, kauppakeskus willa, Leena tavattavissa Prsiman edessä olevalla käytävällä 

Järvenpää, lauantai 13.4. Klo 10-12, Järvenpään tori, ps-telttatapahtuma

Tuusula, Jokela lauantai 13.4. Klo 13-14, Jokelan kevätmarkkinat, Keskustie 2

Vaalipäivä 14.4. sunnuntai 

ennakkoäänet tulevat noin klo 20.

Äänestetään Suomi takaisin - muutos alkaa sinun äänestä

-Leena-

Katso myös ehdokastietojani https://vaalit.perussuomalaiset.fi/eduskuntavaalit/ehdokas/leena-meri

Minua voi äänestää Uudellamaalla: Askola, Espoo, Hanko, Hyvinkää, Inkoo, Järvenpää, Karkkila, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Lapinjärvi, Loviisa, Lohja, Myrskylä, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Pukkila, Raasepori, Sipoo, Siuntio, Tuusula, Vantaa, Vihti.

 

 

Kommentoi kirjoitusta.

Nähdään Mäntsälässä, Vantaalla, Espoossa ja Lohjalla

Torstai 14.3.2019 - Leena Meri

Mantsala_15.3.jpg
Lauantaina 
Vantaa_Tikkurila_16.3.jpg
x
Espoo_piispan_aukio_16.3.jpg
x
Lohja_16.3.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »