Heräsikö kysymyksiä?

Ota rohkeasti yhteyttä

leena.meri@eduskunta.fi

p. 09-432 3165 (Leena)

Avustaja:

jessica.vahtera@eduskunta.fi

p. 050 476 9019 (Jessica)

twiittaa: @leena_meri

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:454208 kpl

Perussuomalaisten puoluekokous Tampereella

Sunnuntai 16.6.2019 klo 21:08

Puoluekokous on Tampereella 29.6.-30.6.

Olen ehdolla puolueen 1. varapuheehjohtajaksi, Ohessa ajatuksiani:

Olen ihminen, joka kantaa vastuun myös tiukan paikan tullessa. Sanon asiat suoraan, mutta rakentavasti enkä pelkää ottaa puheeksi vaikeitakaan aiheita.

Olen luonteeltani helposti lähestyttävä ja kova tekemään töitä. Puolueeseen liityin vuonna 2012, jonka jälkeen olen toiminut valtuutettuna ja kaupunginhallituksen varauheenjohtajana vuodesta 2013 lähtien. Lisäksi olen toiminut eduskuntaryhmän varapuheenjohtajana ja puheenjohtajana. Olen työskennellyt nuoresta saakka sekä yksityisellä että julkisella puolella ja toiminut yksityisyrittäjänä.

Puolue kasvaa ja tarvitsee johtoon jatkossakin kokemusta ja rohkeutta, joita minulla on. Johdon tulee olla helposti lähestyttävä kentälle ja kuunnella ihmisiä herkällä korvalla, koska heitähän johto edustaa. Ongelmatilanteissa pää tule pitää kylmänä ja toimia viisaasti ja harkitusti. Sisäiset asiat tulee selvittää yhdessä saman pöydän ääressä. Perussuomalainen joukkue toimii parhaiten, kun vedämme yhtä köyttä. Haluan antaa kokemukseni ja osaamiseni puolueen tulevaisuuden rakentamiseksi.

Kokemukseni on kertynyt vuosien varrella mm. lakimiesuralla, kaupunginvaltuustossa ja kansanedustajana sekä eduskuntaryhmän puheenjohtajana vuoden 2017 kesän jälkimainingeissa, jossa otettiin mittaa siitä, kuka seisoi riveissä ja kuka ei. Tärkein kokemukseni on kuitenkin kertynyt keskusteluista erilaisten ihmisten kanssa – heillehän me politiikkaa tehdään.

Lakimiestyössäni olen toiminut vuosia johtotehtävissä ja kouluttautunut myös henkilöstöjohtamiseen – olen siis monessa liemessä keitetty.

On tärkeää, että ihmisiä kuullaan, teemme oikeudenmukaista politiikkaa ja puolustamme Suomea ja suomalaisuutta. Olemme oikeudenmukainen ja kaikkien suomalaisten puolue. Ketään ei jätetä yksin – huolehdimme niin vanhuksista kuin lapsistakin. Uusia yrityksiä ja työpaikkoja tulee luoda, kansallinen omaisuus on säilytettävä omissa käsissä ja yhteiset varat on jaettava oikeudenmukaisesti suomalaisten hyväksi. Tulevaisuuden Suomen tulee olla itsenäinen ja omavarainen, jossa päätökset tekee oma kansa.

Haen 1. varapuheenjohtajaksi. Varapuheenjohtaja, etenkin ensimmäinen, on tärkeä tuki puheenjohtajalle, sillä hän edustaa puoluetta ja sen linjauksia puheenjohtajan rinnalla. Eduskuntaryhmän puheenjohtajana olin puoluehallituksen jäsen ja mukana puolueen ohjelmien sekä eduskuntaryhmän vaihtoehtobudjettien laatimisessa. Puoluejohdossa työskentely on minulle siis tuttua työtä. Haluan jatkossakin antaa panokseni puolueelle ja kentälle niin kuntapolitiikassa, eduskunnassa kuin puolueenkin johdossa.

Näkdään pian Tampereella ja pidetään hyvähenkinen kokous!

-Leena-

Kommentoi kirjoitusta.

Hallitusohjelmasta poimittua - helpotusta pieneläkeläisille, autoilijoille lisäkuluja ja rahaa kipataan Afrikkaan

Maanantai 3.6.2019 klo 15:08 - Leena Meri

Pienempien eläkkeensaajien asemaan tulee parannuksia kun ensi vuoden alusta alle tuhannen euron eläketuloa saavien eläkkeitä nostetaan nettona kuukaudessa 50 euroa ja korotus koskee arviolta noin 308 000 eläkkeensaajaa. 

Hallitus on luvannut perustaa myös vanhusasianvaltuutetun, jota myös Perussuomalaiset ovat pitkään toivoneet.
Näistä asioista kiitosta antaa myös Eläkkeensaajien keskusliitto.
Itse olen huolestunut autoilun kallistumisesta ja sen vaikutuksesta ihmisten liikkumiseen töihin ja harrastuksiin. Samasta asiasta huomauttaa myös Autoliitto tiedotteessaan. Ruuhkamaksut ja polttoaineen veronkorotukset ovat myrkkyä tavallisen ihmisen arkeen.
Kaikki eivät asu ratikkapysäkin ja juna-aseman vieressä.

Lisäksi hallitusohjelman kunnianhimoiset kehitysyhteistyön kirjaukset vaikuttavat siltä, että tekijät olettavat Suomen pystyvän poistamaan koko maailmasta köyhyyden ja eriarvoisuuden. Kehitysyhteistyössä ei edelleenkään juurisyiden poistosta puhuttaessa uskalleta edellyttää tukea saavilta mailta, että ne esittävät uskottavan ohjelman väestönräjähdyksen hillitsemiksi kyseisissä maissa.

Ohjelmassa on paljon ruodittavaa ja keskustelu jatkuu. Perussuomalaiset tekevät oppositiosta parhaansa, etteivät pahimmat ehdotukset näkisi koskaan päivänvaloa vahvistetun lain muodossa.

Lisätiedot:

Leena Meri

Kansanedustaja
050 513 2330
leena.meri@eduskunta.fi

Kommentoi kirjoitusta.

Leena Meri ehdolle Perussuomalaisten varapuheenjohtajaksi

Tiistai 28.5.2019 klo 22:40

Julkaisuvapaa: heti 

TIEDOTE: Kansanedustaja Leena Meri hakee perussuomalaisten 1. varapuheenjohtajaksi kesäkuun puoluekokouksessa

Kansanedustaja Leena Meri hakee Perussuomalaisten kesäkuussa pidettävässä puoluekokouksessa puolueen 1. varapuheenjohtajaksi. 

”Toivon todella, että Jussi Halla-aho jatkaa puolueen puheenjohtajana, sillä hän on tehnyt loistavaa työtä puolueen eteen. Samoin kiitän Laura Huhtasaarta hyvin tehdystä työstä varapuheenjohtajana ja toivotan menestystä työhön Brysselissä.”

"Perussuomalaiset on nyt kovassa nosteessa ja kasvumme jatkuu. Eduskuntavaaleissa saimme vahvan mandaatin kansalta ja eurovaaleissakin kannatuksemme kasvoi edellisistä. Puolue kasvaa ja tarvitsee johtoon jatkossakin kokemusta ja rohkeutta”, Leena Meri toteaa.

"Puolueen puheenjohtajiston tehtävä on edistää puolueen etua ja edustaa perussuomalaisia äänestäjiä sekä kenttäväkeä ja kuunnella ihmisten viestejä herkällä korvalla.

Oma kokemukseni on kertynyt vuosien varrella muun muassa lakimiesuralla, vuosien ajan kaupunginvaltuustossa ja kansanedustajana sekä eduskuntaryhmän puheenjohtajana vuoden 2017 kesän jälkimainingeissa, jossa otettiin mittaa siitä kuka seisoi riveissä ja kuka ei. Tärkeimmän kokemukseni olen kuitenkin saanut keskusteluista ja palautteesta ihmisten kanssa. Heitä vartenhan me politiikkaa tehdään”, Meri kertoo.

Leena Meri valittiin jatkokaudelle eduskuntaan Uudenmaan vaalipiiristä suurella äänimäärällä. Hän on toiminut viime kaudella eduskuntaryhmän puheenjohtajana ja kotikunnassaan Hyvinkäällä jo toista kauttaan valtuutettuna ja kaupunginhallituksen varapuheenpuheenjohtajana. 

"Olen ihminen, joka kantaa vastuun myös tiukan paikan tullessa. Sanon asiat suoraan, mutta rakentavasti enkä pelkää ottaa puheeksi vaikeitakaan aiheita. Olen luonteeltani helposti lähestyttävä ja kova tekemään töitä yhteisen päämäärän eteen.  Suhtaudun ihmisten ajatuksiin ja uusiin ideoihin aina avoimin mielin, joten minuun saavat kaikki ottaa rohkeasti yhteyttä ja kertoa mikä askarruttaa ja mitä pitäisi kehittää." Meri kommentoi.

Perussuomalaisten puoluekokous pidetään kesäkuun viimeisenä viikonloppuna Tampereella. Kokouksessa valitaan puolueelle puheenjohtajisto sekä puoluesihteeri.

Meri kertoo, että perussuomalaisilla on hyviä ehdokkaita tehtäviin ja toivottaa kaikille heille menestystä vaaleihin.

Lisätiedot

Leena Meri

Kansanedustaja, varatuomari

050 513 2330

Leena.meri@eduskunta.fi

 

 Tiedoksi välitti,

 

Jessica Vahtera

Kansanedustaja Leena Meren avustaja

 

jessica.vahtera@eduskunta.fi

09 432 4165

+358 50 476 9019

Kommentoi kirjoitusta.

Meri ja Koponen: Vanginvartijoilta vakavat terveiset hallitusneuvotteluihin

Keskiviikko 22.5.2019 klo 13:15 - Leena Meri

Kansanedustajat Leena Meri ja Ari Koponen ilmaisevat huolensa vanginvartijoiden työolosuhteisiin ja jaksamiseen liittyen. He tapasivat tiistaina eduskunnassa Vankilavirkailijain Liiton sekä Rikosseuraamusalan henkilöstöyhdistyksen pääluottamusmiehet Antti Santamäen sekä Pekko Summasen. Tämän lisäksi molemmat ovat saaneet runsaasti palautetta vanginvartijoilta.

”Kovemmista rangaistuksista puhuttaessa pitää muistaa, että rikosprosesissa on useita eri tahoja - poliisista vanginvartijoihin.
Liian usein unohdetaan, että koko ketjun loppupäässä on myös tarve lisäpanostuksiin niin henkilömäärien kuin työturvallisuuden ja jaksamisen suhteen”, Meri toteaa.

”Julkisuudessa on juuri puhuttu vakavasta ongelmasta että oikeuslaitoksen palveluksessa olevat virkamiehet saavat työssään uhkauksia. Tämä koskee myös vartijoita. Oma ja perheen turvallisuus on todellinen, vartijoita huolestuttava asia. Työntekijöitä pitää kuunnella ja tällaiset huolet on otettava vakavasti. Kyse on turvallisuudesta ja oikeudesta tehdä työtään ilman, että uhkailujen vastaanottaminen työssä olisi normaali asia, jota se ei todella ole” Meri muistuttaa.

Meri ja Koponen aikovat myös käydä paikan päällä tutustumassa eri vankiloiden työolosuhteista. Paikalle tullaan pyytämään työntekijöitä ja heidän edustajiaan tarkoituksena kuulla vankilan työntekijöitä.

Hallitusneuvotteluihin kansanedustajat lähettävät tiukan viestin, että poliisin resurssien lisäksi tulee turvata koko oikeudenhoidon ja vankiloiden työntekijöiden turvallisuus ja työssäjaksaminen. Siihen tarvitaan myös rahallisia panostuksia. Pelkkä ymmärtäminen ja voivottelu ei riitä.

”Rikoksia ja rikoksesta tuomittujen asiaa pitää tarkastella kokonaisuutena, jossa on poliisi, syyttäjä ja vankeinhoito. Väkivaltaa ja sillä uhkailua tapahtuu enenevissä määrin sekä sisällä vankilassa, mutta myös koevapaudessa ja jalkapannassa olevien vankien toimesta. Nykyisellään resurssit jalkapantavankien tehokkaaseen valvomiseen eivät yksinkertaisesti riitä” toteaa Ari Koponen.

5 kommenttia .

Vaatteet ja aatteet - mitä saa edellyttää verovaroin?

Keskiviikko 15.5.2019 klo 12:17 - Leena Meri

Olen saanut kansanedustajana ollessani postia siitä, että oikeutta vaihtaa sukupuoli tulisi ulottaa myös alaikäisiin ja leikkauksia tulee tukea valtion varoin.


Minulle tuli mieleen seuraavia ajatuksia:
Miksi valtiovalta ja verovarat on sotkettu tähän? Jokainen aikuinen voi tehdä kehollaan mitä haluaa, mutta OMILLA rahoilla ja ilman erityiskohtelua ja erityislainsäädäntöä.


Karrikoiden voisi kysyä, että entä ihminen, joka on tatuoinut itsensä? Olisiko laki tatuoiduista ihmisistä tarpeen, koska heilläkin voi olla omia erityistarpeita? Entä nudistit? Yhteiskunta ”pakottaa” heidät laittamaan vaatteet päälle muualla kuin kotona. Oma laki ” Laki vaatteiden vapautuksesta”.
Verovarat ja valtion ydintehtävät on melko kaukana ollut jo pitkään.


On ihmisiä, joiden sukupuoli syntyessään on epäselvä ja näitä tilanteita varten on hyvä, että vanhempien kanssa voidaan lähteä valitsemaan määräävä sukupuoli. Muuten haluan, että alaikäisiä ei sotketa asiaan ja odotetaan, että ihminen on aikuinen ja tarpeeksi kehittynyt päättämään tällaisista asioista.

Kommentoi kirjoitusta.

Kiusa se on pienikin kiusa

Keskiviikko 8.5.2019 klo 12:09 - Leena Meri

Olen hämmentynyt eduskunnassa 7.5. käydystä penkkipelistä. Vaalien jälkeen yli puoluerajojen on peräänkuulutettu yhteistyötä. Mutta jos vaalikausi alkaa näin ja Perussuomalaisia kohdellaan alusta asti epäreilusti, se ei enteile muuta kuin vaikeaa vaalikautta. Se on täysin selvä.
Miksi ne, jotka haluavat vaihtaa paikkaa, eivät vaihda sitä keskenään? Vaihtoehtoja kyllä olisi ollut. Miksi ainoa eduskuntaryhmä, joka ei halua vaihtaa omalta pitkäaikaiselta paikaltaan, pakkosiirretään?

Kesällä 2017 meidät heitettiin ulos hallituksesta, koska juuri valitun, uuden puheenjohtajan johdolla vaadimme, että hallitus noudattaa yhdessä tehtyä sopimusta ja maahanmuuttolinjauksia. Meidät pelattiin ulos vetoamalla arvomaailmaan ja muuhun epämääräiseen. Ihmisinä olimme aivan samoja, kuin olimme olleet viikkoa aiemminkin. Jatkuvasti toitotetaan, että oikeusvaltioperiaate, oikeudenmukaisuus, tasapuolinen kohtelu. Joukkohyökkäykseltä tämä minusta enemmänkin vaikuttaa.
Puhumme eduskunnassa koulukiusaamisesta ja reilusta kohtelusta. Voin sanoa, että mitä isot edellä niin sitä pienet perässä. Ei tarvitse enää ihmetellä, mistä käyttäytymismallit syntyvät.
Johtaako tämä tuolileikki siihen, että jatkossa enemmistö voi siirrellä edustajia täällä mielin määrin?
Joko siksi, että joku näkyisi enemmän tv-kameroiden edessä tai sitten ihan vaan siksi, että harmittaa. Perusteilla ei edes ole juuri väliä, sillä ne kyllä keksitään tarvittaessa jälkikäteenkin.

Minusta tällaiset päätökset pitäisi tehdä yhteisellä päätöksellä. Miksi nimenomaan se siirretään, joka ei halua siirtyä? Miksi esimerkiksi Kokoomus ei anna tuossa välissä tilaa RKP:lle? Mietin, mitä tapahtuisi, jos Perussuomalaiset olisi eduskunnan suurin puolue ja aloittaisimme penkkipelin ja siirtelisimme muita mielin määrin? On hyvä huomata, että tämä on uusi ennakkotapaus siitä, miten paikkoja siirretään enemmistöpäätöksellä. Onko seuraavana vuorossa muut eduskunnan vakiintuneen käytännön mukaiset paikat, kuten valiokuntien puheenjohtajuudet, puhemiehet, kyselytunti ja monet muut?

1 kommentti .

Kiitos

Maanantai 15.4.2019 klo 12:27

Perussuomalaiset teki valtavan tuloksen. Kansa luottaa meidän ohjelmiin ja ajatuksiin. Kansa antoi merkin minne Suomea halutaan viedä.

Kiitän kaikkia kentän puurtajia, kannattajia, omaa tukiryhmäni ja äänestäjiä äänistä puolueelle ja itselleni.

Työ jatkuu Suomen puolesta.

Kiitos!

- Leena -

1 kommentti .

Leena kiertää kentällä

Maanantai 18.3.2019 klo 8:37

Hei

Mikäli haluat tulla tapaamaan minua olen tavattavissa lähipäivinä:

Paneelikiertue

Paikalla eduskuntaryhmien puheenjohtajat Meri(ps), Lindtman(sd), Kaikkonen (kesk) ja ministeri Mykkänen (kok). Avoin tilaisuus yleisölle. Tervetuloa! Kiertue seuraavasti :

1. Espoo, Tapiola, Kino Tapiola, tiistai 2.4. Klo 17.30-18.30, osoite Mäntyviita 2.

2. Vantaa, Tikkurila, Kahvila-ravintola Bla Bla Bla, tiistai 2.4 klo 19.30-20.30, osoite Tikkuraitti 13, Vantaa 

3. Tuusula, Keski-uudenmaan auditorio, perjantai 5.4. Klo 17.30-18.30, osoite Klaavuntie 5, Tuusula. 

4. Hyvinkää, Kaupungintalon aula, perjantai 5.4. Klo 19.30-20.30, os. Kankurinkatu4-6,Hyvinkää.

Toritapahtumia

Kerava, lauantai 6.4. Klo 10-11, Puuvalonaukio, perussuomalaisten telttatapahtuma

Espoo, lauantai 6.4. Klo 12-15, Leppävaaran markkinat 

Porvoo, sunnuntai 7.4. Klo 13-14.30, Nimbus-aukio, Citymarketin edusta, Ps-telttatapahtuma

Pukkila, sunnuntai 7.4. Klo 15.30-16.30, Onnintori, Onnintie 3, ps-telttatapahtuma

Kerava, perjantai 12.4. Klo 12-14, Puuvalonaukio, ps-telttatapahtuma

Hyvinkää, perjantai 12.4. Klo 15-17, kauppakeskus willa, Leena tavattavissa Prsiman edessä olevalla käytävällä 

Järvenpää, lauantai 13.4. Klo 10-12, Järvenpään tori, ps-telttatapahtuma

Tuusula, Jokela lauantai 13.4. Klo 13-14, Jokelan kevätmarkkinat, Keskustie 2

Vaalipäivä 14.4. sunnuntai 

ennakkoäänet tulevat noin klo 20.

Äänestetään Suomi takaisin - muutos alkaa sinun äänestä

-Leena-

Katso myös ehdokastietojani https://vaalit.perussuomalaiset.fi/eduskuntavaalit/ehdokas/leena-meri

Minua voi äänestää Uudellamaalla: Askola, Espoo, Hanko, Hyvinkää, Inkoo, Järvenpää, Karkkila, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Lapinjärvi, Loviisa, Lohja, Myrskylä, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Pukkila, Raasepori, Sipoo, Siuntio, Tuusula, Vantaa, Vihti.

 

 

Kommentoi kirjoitusta.

Nähdään Mäntsälässä, Vantaalla, Espoossa ja Lohjalla

Torstai 14.3.2019 - Leena Meri

Mantsala_15.3.jpg
Lauantaina 
Vantaa_Tikkurila_16.3.jpg
x
Espoo_piispan_aukio_16.3.jpg
x
Lohja_16.3.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Kansalaisten oikeus riittäviin palveluihin voitti hallituksen sekoilun

Perjantai 8.3.2019 - Leena Meri

Eduskunnan opposition edustajat estivät sosiaali- ja terveyspalveluiden kaaoksen kääntämällä joka kiven.

 Perustuslakivaliokunnan jäsenenä käytin kaikki juristin osaamiseni ja elämänkokemukseni sen selvittämiseksi, ettemme ajaisi päin seinää ja täydellistä kaaosta. 

Sote kaatui siihen, että ihmisten perusoikeudet riittävään sosiaali- ja terveyspalveluihin ajoivat keskustan maakuntahallinnon ja kokoomuksen markkinarallin edelle.

 Sipilä uhriutui hakemalla hallituksen eroa. Ero ei muuta mitään vaalien suhteen, mutta loppumetreillä Sipilä pudotti kapulan kädestä ja panikoitui. Ei pää kestänyt epäonnistumista.

Kohti vaaleja. Muista äänestää Perussuomalaisia.

Jutellaan lisää Järvenpäässä

Jarvenpaa_9.3.2019_pieni.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Nähdään Järvenpäässä

Torstai 7.3.2019

Jarvenpaa_9.3.2019_pieni.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Kokoomuksen ja Keskustan kansanedustajat puolustavat tulevia eläkkeitään, Perussuomalaisten Leena Meri: Paljonko se teidän pieni eläke on, jolla joudutte toimeen tulemaan?

Keskiviikko 6.3.2019

Lehdistötiedote 5.3.2019

Kansanedustajat Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) sekä Pertti Salolainen (kok.) yllättivät tänään eduskunnan täysistunnossa, kun he esittivät niin sanotun kansanedustajien sopeutumisrahauudistuksen pöydällepanoa.

 Heidän mukaansa eläkkeelle jäävien kansanedustajien tasapuolinen kohtelu pitäisi käsitellä uudelleen perustuslakivaliokunnassa. Perussuomalaisten kansanedustajat hämmästelevät asiaa ja epäilevät, että Anttilalla ja Salolaisella on oma lehmä ojassa.

 – Kysyin täysitunnossa, että paljonko se “pieni” ja epätasapuolinen eläke euromääräisesti sitten on, mutta suoraa vastausta ei tullut, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri ihmettelee.

 Keskustan ja kokoomuksen vanhemmat kansanedustajat ryhtyivät kapinaan eläkkeidensä puolesta ja jättivät kansanedustajien eläke-uudistuksen pöydälle. He vetosivat perustuslainmukaisuuteen, vaikka perustuslakivaliokunta on jo käsitellyt asian, Meri toteaa.

Lue lisää Iltalehdestä

2 kommenttia .

Hallitus haluaa leikata sote-menoista - vaikka palveluntarve kasvaa

Tiistai 5.3.2019 - Leena Meri

Hallitus on liittänyt sote-uudistuksen yhteyteen tavoitteen, että kustannuksia karsitaan 3 miljardia.  Perussuomalaisten pelkona on, että nämä säästöt tullaan tekemään ihmisten peruspalveluista, kuten terveydenhoidon palveluista, vanhustenhuollosta, vammaispalveluista ja lastensuojelusta.

Kokoomuksen ministeri Häkkänen totesi (A talkissa 28.2), että hallituksen sote-mallissa ei leikata, vaan rakenteiden avulla estetään kustannusten kasvu.

Itse en ymmärrä tätä logiikkaa. Väestö ikääntyy ja palvelutarpeet kasvavat. Samalla rahasummalla ei voida järjestää enemmän palveluita.  Jokainen ymmärtää, että hallituksen markkinamallissa pitää heikentää palveluita ja henkilöstön määrää, sillä muuten menojen säästöä - tai kustannusten vähentämistä, kuten hallitus leikkauksia kauniimmin kutsuu - ei synny. 

Perussuomalaiset eivät halua leikata ihmisten peruspalveluista. Säästetään mieluummin haitallisesta maahanmuutosta ja turvapaikkaturismista, johon uppoaa satoja miljoonia vuodessa.

Hallitus menee rakenteet edellä ja unohtaa asiakkaan tarpeet

Hallitus ajaa nyt läpi vimmalla omaa rakenne- ja markkinamalliaan. Hallitus uskoo, että heittämällä esim. vanhuspalvelut markkinoille, voidaan estää kustannusten kasvu, eli suomeksi sanottuna leikkaukset menoista. No – kaikkihan ovat nähneet, miten tässä ajatusmallissa palveluille on käynyt. Kustannuksissa todella säästetään, lähinnä henkilökunnan määrässä, vanhuksista ja palveluista ei niin ole enää väliä.

Meidän piti lähteä takaamaan parempia peruspalveluita ja lisäämään hoitavia käsiä palveluiden tuottamiseen. Nyt meillä on käsissä markkinamalli, jossa tämä ei todellakaan toteudu.

Kommentoi kirjoitusta.

Tavataan Myyrmäessä

Torstai 28.2.2019

Myyrmaki_2.3.2019.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Sote:ssa vielä paljon työtä

Maanantai 25.2.2019

Lehdistötiedote 22.2

Perussuomalaisten Meri: Perustuslakivaliokunnan lausunnon pohjalta jää vielä paljon työtä – tätä on turha vähätellä

 Perustuslakivaliokunta antoi tänään lausuntonsa sosiaali- ja terveysvaliokunnalle sote- ja maakuntauudistuksesta. Paikattavaa vielä riittää, sillä valiokunta edellytti paljon muutoksia. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja, perustuslakivaliokunnan jäsen Leena Meri nostaa esimerkkinä kaksi muutosta vaativaa kohtaa: EU:n ilmoitusmenettelyn ja rahoituksen.

 Rahoitus on turvattava

 Perustuslakivaliokunta vaati, että laissa on turvattava ehdotettua paremmin maakuntien rahoitus siten, että mahdollisuus rahoituksen korottamiseen turvaa riittävien sosiaali- ja terveyspalvelujen saatavuuden.

 - Koko sote-uudistuksen valmistelun aikana on ollut huolta maakuntien rahoituksen riittävyydestä – eikä suotta. Maakuntien on voitava turvata perustuslaissa määritellyt palvelut. Kun maakunnilla ei ole verotusoikeutta, pitää olla riittävä rahoitus, jotta nämä palvelut voidaan yhdenvertaisesti ja laadukkaasti antaa, Meri huomauttaa.

 Hallitus halusi ottaa riskin viemällä sotea pikana eteenpäin

 Meri toteaa, että hallitus haluaisi väkisin ajaa sote-uudistuksen läpi ilman niin sanottua ilmoitusmenettelyä (notifikaatiota) EU:lle. Notifikaatio tarkoittaa sitä, että Euroopan komissiolla tulisi hyväksyttää sote-uudistuksen valinnanvapausosioon mahdollisesti kuuluvat valtion tuet. Monet asiantuntijat ovat todenneet, että uudistusten notifioimatta jättämiseen sisältyy suuria riskejä, koska EU voi katsoa, että uudistukseen sisältyy kiellettyjä tukia.

 - Ilman etukäteisilmoitusta EU:lle hallitus ottaisi tietoisesti ja täysin poliittisista syistä lisäriskin. Riski vähenisi oleellisesti, jos asia virallisesti tarkistettaisiin EU:ssa. Näin on menetelty monien muidenkin lakihankkeiden kohdalla vaalikauden aikana. Miksi tietoinen lisäriski otettaisiin nyt? Meri ihmettelee.

 - Nyt kun EU:ssa ollaan, tällaista tämä on. Meille sopisi kyllä, ettei kaikkea tarvitsisi EU:lta kysyä, mutta onko hallitus tässä tarkoituksella epäjohdonmukainen? Ollaanko valmiita sanktioihin ja jopa siihen, että koko järjestelmä todetaan sääntöjen vastaiseksi?

 Perustuslakivaliokunta: oikeudellista epävarmuutta on vähennettävä

 Perustuslakivaliokunta edellyttääkin lausunnossaan, että oikeudellista epävarmuutta vähennetään tekemällä ilmoitus komissiolle. Toisena vaihtoehtona valiokunta esitti, että valinnanvapauslakien voimaantuloa on muutettava. Jos kumpaakaan ei tehdä, tältä osin esitys on taas palautettava perustuslakivaliokunnan arvioitavaksi.

 - Arvaukseni on, että hallitus ei halunnut käyttää aikaa notifikaatioon, koska se näki, että kiire tulee. Muuten olisi ollut pelko, että lehmänkaupat kaatuvat.

 Valiokunta tarvitsi kaiken ajan huolelliseen käsittelyyn

 - Olen tyytyväinen, että perustuslakivaliokunta otti tarvitsemansa ajan tämän asian huolelliseen käsittelyyn. Näissä ei voi hätiköidä. Sosiaali- ja terveysvaliokunnalla on edessään suuri työ ja epäilen, ehditäänkö sitä edes tekemään tällä vaalikaudella, Meri lopettaa.

 

Kommentoi kirjoitusta.

Tavataan Tikkurilassa

Perjantai 22.2.2019 - Leena Meri

Tikkurila_23_02_19.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Lisärahan antaminen ei ole oikeudenmukaista

Lauantai 16.2.2019 klo 8:59

Eduskunta äänesti tänään Ahvenanmaan itsehallintolain muutoksesta ja rahoituksen korottamisesta. Esityksessä Ahvenanmaan rahoitusasema paranisi huomattavasti sote-uudistuksen myötä.

Perussuomalaiset pitävät Ahvenanmaan rahoituksen korotusta kohtuuttomana ja epätasapuolisena, mutta he jäivät äänestyksessä yksin.

– Alkuperäisenä ajatuksena oli, että Ahvenanmaalle tulee kompensoida noin 3 miljoonan euron lisäkulut hallituksen ajaman sote- ja maakuntauudistuksen vuoksi. Tämä toteutuisi, jos itsehallintolain tasoitusperuste säädettäisiin 0,42 prosenttiin. Hallituksen oman esityksen mukaan tämä olisi valtion kassan kannalta kustannusneutraali, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meritäsmentää.

Hallitus suostui Ahvenanmaan vaatimuksiin

Hallitus on kuitenkin antamassa huomattavasti suuremman potin Ahvenanmaalle.

– Hallitus päätyi siihen, että tämä tasoitusperuste onkin 0,45 prosenttia, koska Ahvenanmaan maakunta ei hyväksy alempaa määrää. Hallitus suostui Ahvenanmaan vaatimuksiin, ja tämä tekee hallituksen omien laskelmien mukaan noin 14 miljoonan euron lisälaskun vuoden 2021 tasolla, Meri huomauttaa.

– Jos siis kompensaation tarve on vain 3 miljoonaa euroa, on kohtuutonta siirtää Ahvenanmaalle 17 miljoonaa. Näin ollen 14 miljoonaa euroa menisi suoraan pelkkään maakunnan muutenkin hyvän talouden vahvistamiseen.

Perussuomalaiset jättivät asiasta vastalauseen.

– Jätin perustuslakivaliokunnan jäsenenä asiasta eriävän mielipiteen niin, että olisimme muuttaneet tasoitusperusteen sellaiseksi, että korvaus on vain tuo 3 miljoona, mutta kukaan muu ei minua valiokunnassa kannattanut, Meri toteaa.

Sote-uudistukseen uusi lisälasku

Meren mukaan kyseessä on tilanne, jossa hallitus on sote- ja maakuntauudistuksen etenemiseksi suostunut Ahvenanmaan rahoituksen ylikompensaatioon.

Alkuperäinen ajatus korvata uudistuksen menetykset Ahvenanmaalle onkin Meren mielestä täysin muuttunut.

– Esimerkiksi ministeri Sampo Terho (sin.) on kritisoinut asiaa, mutta on silti itse ehdottanut valtioneuvoston kokouksessa, että hallitus taipuu Ahvenanmaan vaatimuksiin.

– Itsehallintolakia muutetaan eduskunnan ja Ahvenanmaan maakuntapäivien yhtäpitävin päätöksin. Eduskunnalla olisi ollut mahdollisuus osoittaa oma tahtotilansa. Onko pakko viedä tätä sote- ja maakuntauudistusta eteenpäin? Tässäkin yksi uudistuksen lisälasku, Meri ihmettelee.

Linkki uutiseen: 

Kommentoi kirjoitusta.

Nähdään taas

Keskiviikko 13.2.2019 - Leena Meri

Willa_13.2.2019_pieni.jpg

   

Kommentoi kirjoitusta.

Ahvenanmaa vaatii lisää rahaa sote-uudistuksen yhteydessä

Tiistai 12.2.2019 - Leena Meri

Nyt jotain rajaa. Kuinka on mahdollista, että maakunta-ja sotelakien uudistamisen yhteydessä 3 miljoonan euron kompensaatio Ahvenanmaalle muuttui hallituksen ehdotuksessa 17 miljoonan euron korotukseksi? 

Tarkoituksena oli korvata Ahvenanmaalle menetykset eikä antaa lisää muuta korvausta. Ahvenanmaan rahoitukseen liittyvän tasoitusperusteen pitäisi olla 0,42 prosenttia, jotta edellä mainittu 3 miljoonan euron menetys Ahvenanmaalle korvattaisiin. Hallitus toteaa tämän omassa esityksessään eduskunnalle. Samassa esityksessä hallitus esittää tasoitusperusteeksi kuitenkin 0,45 prosenttia, joka johtaa 14 miljoonan euron suoraan ylimääräiseen tukeen Ahvenanmaalle.

Kyseessä on siitä, että hallitus on halunnut maakunta- ja sote-uudistuksen etenemiseksi suostua ns. ylikompensaatioon. Alkuperäinen ajatus korvata uudistuksen menetykset Ahvenanmaalle on siis täysin muuttunut.

Soten läpiviemisen pakkomielle näkyy ministeri Terhon (sin.) ponnessa hallituksen istunnossa, jossa hän esittää, että: ”Hallituksen esitys Ahvenanmaan itsehallintolain muuttamiseksi perustuu kokonaisuudistuksen valmistelun lisäksi oikeudelliseen ja yhteiskunnalliseen tarpeeseen ratkaista sote-ja maku-uudistukseen liittyvät Ahvenanmaan rahoituskysymykset, vaikka tällainen ratkaisu ei erillisenä olisi hyväksyttävissä. Sote- ja maku-uudistuksen toteutuminen luo näin ollen oikeudellisen ja yhteiskunnallisen tarpeen esitetylle hallituksen esitykselle.”

Perussuomalaisten mielestä tasoitusperuste tulee muuttaa alkuperäisen neutraalin kompensaation mukaiseksi ilman Ahvenanmaalle suoritettavaa ylikompensaatiota. Jätin asiasta perustuslakivaliokunnassa vastalauseen Ahvenanmaan itsehallintolain muuttamista koskevaan mietintöön ja esitin, että verokompensaatio Ahvenanmaalle olisi neutraali eli 0,42 prosenttia. Jäin valiokunnassa yksin enkä saanut kannatusta minkään puolueen edustajalta.

Asiasta päättää lopullisesti eduskunnan täysistunto lähipäivinä. Seuraa sinäkin, miten edustajasi äänestää.

Kommentoi kirjoitusta.

Mitä Mäntsälässä oikein tapahtuu?

Sunnuntai 10.2.2019 - Leena Meri

Eduskuntaan asti tulee viestiä ja pyydetään apua valtuutettujen oikeuteen saada kuntalain mukaisesti käyttää ääni-, puhe-ja esitysoikeuttaan. 

Mäntsälän tapauksessa kyseessä oli turvapaikkapolitiikkaan liittyvä asia, jossa tehtiin muutosesitys. Valtuuston puheenjohtaja Anna Helin (kok.) toimi siten, että kunnanvaltuuston käsittelyssä viimeisenä valtuutetun tekemä muutosesitys ei saanut lainkaan mahdollisuutta kannatuspuheenvuorolle, vaikka puheenvuoroa pyydettiin.

Valtuuston puheenjohtaja päätti yhtäkkiä keskustelun ja alkoi äänestyttämään muista muutosehdotuksista. Tässä vaiheessa muutosesityksen esittäjä hämmästyi ja kysyi ääneen Helinin toimintatapaa. Vastaus oli, että hän ehti päättää keskustelun. Muutosesityksen yksi pääteema oli harventaa olennaisesti kiintiöpakolaisuuden vastaanottoa. Tapahtumat selviät videotallenteesta, joka on otettu valtuuston kokouksesta viime maanantaina 4.2.

Olen todella huolissani Mäntsälän tilanteesta. Kaupunginhallituksen tulee valvoa, että lakia noudatetaan (Kuntalaki 96§). Miten kaupunginhallitus aikoo asiassa toimia? Kiitos ihmisille, jotka olivat minuun yhteydessä ja pyysivät kirjoittamaan tästä aiheesta. On järkyttävää kuulla, kuinka demokraattisesti valittuja kuntalaisten edustajia yritetään Mäntsälässä hiljentää.

Toivotan Mäntsälän valtuutetuille viisautta ja voimia vaatia lainmukaista oikeuttaan edustaa äänestäjiään.

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »