Oikeusministeri Leena Meri: Meiltä on tulossa toimia nuorten turvallisuudeksi

Keskiviikko 22.11.2023 klo 10.46


Täysistunnossa 21.11.2023 oikeusministeri Leena Meri piti puheenvuoron välikysymyskeskustelussa nuorten tulevaisuudesta. Hän ihmettelee, miksi oppositiopuolueet eivät anna yhtään kiitosta hallituksen toimista nuorten turvallisuuden parantamiseksi. Nuoria pelottaa, että koulu- tai harrastuspoluilla pahoinpidellään ja nöyryytetään, ja siitä kuvattu videomateriaali lähetetään sosiaaliseen mediaan.

- Mehän teimme hallitusohjelmaan erittäin vahvan kirjauksen, joka on lähtenyt jo oikeusministeriössä eteenpäin. Eli me teemme laajan toimenpideohjelman nuorten turvallisuudeksi niin katu- kuin jengiohjelmaksi, niin pehmeitä kuin kovia keinoja.

Ministeri Meri toteaa, etteivät mitkään rahat tule riittämään mielenterveyspalveluihin tai syrjäytymiseen, jos nuori ei uskalla käydä harrastuksissa ja koulussa. Hän muistuttaa, ettei näihin asioihin puututtu viime hallituskaudella, vaikka muistaakin oppositiosta asiaa monta kertaa pyytäneensä.

- Kiitän tätä hallitusta siitä, että nyt ryhdytään toimeen.

Ministeri mainitsee lapsiasiavaltuutettu Pekkarisen myöntäneen nuorten väkivalta- ja ryöstörikollisuuden lisääntymisen ja maahanmuuttajataustan yliedustuksen näissä rikoksissa. Juurisyyksi Meri kertoo huonon integroitumisen, johon puututaan nyt hallituksen maahanmuuttopolitiikalla.

Meri harmittelee, ettei oppositio tuo näitä kirjauksia esiin. Oppositio tekisi mahdollisesti toisenlaista politiikkaa. Ministeri kertoo nuorilta tulevan paljon palautetta liittyen katujen turvallisuuteen ja epäonnistuneeseen maahanmuuttopolitiikkaan. Tästä Meri kertoo Ruotsin oikeusministeri Gunnar Strömmerinkin hänelle puhuneen. Strömmer on hänen mukaansa kannustanut Suomea toimiin, jotta meistä ei tulisi Ruotsin kaltaista yhteiskuntaa, ja kertoo, että Ruotsin olisi pitänyt tehdä toimia jo 10-15 vuotta sitten.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini