Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: perussuomalaiset, Leena Meri, eduskuntavaalit2023, Espoo, Hyvinkää ja Mäntsälä

Perussuomalaiset ajavat kansallista etua kaikilla rintamilla

Keskiviikko 13.12.2017 - Leena Meri

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pekonen esitti Aamupostissa, että vain vasemmisto tekee työtä kansalaisten eteen ja Perussuomalaisia eivät tavallisen kansan asiat kiinnosta muuten kuin, jos se liittyy maahanmuuttoon.

Perussuomalaiset on ainoa puolue joka vastustaa selkeästi lisääntyvää EU-integraatiota sekä haluaa torjua laitonta maahanmuuttoa sekä estää vetovoimatekijöitä turvapaikkaturismille. Varat tulee käyttää suomalaisen veronmaksajan hyväksi.  Vasemmisto on mukana laajentamassa laittomasti maassa olevien palveluita.

Perussuomalaisten vaihtoehto hallituksen talousarvioesitykseen ensivuodelle sisältää valtavasti toimenpiteitä työllisyyteen, yrittäjyyteen, parannuksia eläkeläisten asemaan, helpotusta lääkekulukorvauksiin, asumisen halpuutuksen mallin, varakkaiden suursäätiöiden ja yhdistysten suurpääomatulojen verolle laittamiseen sekä kymmeniä ja kymmeniä toimenpiteitä oikeudenmukaiseen varojen jakoon ja verotukseen. Emme kiristäisi työntekijöiden, eläkeläisten tai pienyrittäjien verotusta, vaan päinvastoin. Silti ottaisimme vähemmän velkaa kuin hallitus.

Vasemmiston eduskuntaryhmän puheenjohtaja eduskunnan salissa kanssani istuneena tietää aivan varmasti kaikki perussuomalaisten ehdotukset ja siksi ihmettelen hänen hyökkäystään. Olemme vain yksinkertaisesti eri mieltä vasemmiston kanssa muun muassa laittoman maahanmuuton torjumisesta sekä näiden henkilöiden palveluiden lisäämisestä.

Perussuomalaisille kansallinen etu, suomalaisten ja laillisesti maassa olevien edut menevät laittomasti maassa olevien palveluiden rahoittamisen edelle.  

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: laittomasti maassa olevat, palvelut, perussuomalaiset, vaihtoehtobudjetti, Leena Meri

Hyvinkään Perussuomalaisten esityksiä v. 2018 talousarvioon

Keskiviikko 1.11.2017 klo 11.19

Kaupunginhallituksessa päätimme 30.10. yksimielisesti esittää 370.000 euron lisärahoitusta palveluasumiseen, sillä on kohtuutonta, että ikäihmiset joutuvat jonottamaan pitkään saadakseen turvallista ja hyvää asumista. Perussuomalaiset kannattavat esitystä myös valtuustossa.

Tein 250.000 euron määrärahan lisäysesityksen lapsen kotihoidon kuntalisän palauttamiseksi 1.8.2018 alkaen. Kaupunki tarvitsee lisää perheitä ja asukkaita. Vaikka kaupunginjohtaja totesi (AP 1.11), etteivät lisät merkittävästi lisää kuntien vetovoimaa niin on täysin selvää, että valitessaan asuinkuntaa perhe vertailee kokonaisuutta, eli kunnan palveluita, verojen määrää sekä erilaisia lisiä. Perussuomalaisten Tiina Karhunen teki kuntalisän palautuksesta samansisältöisen valtuustoaloitteen jo syyskuussa. Kaupunginhallituksessa esitystäni kannatti vain Keskusta.

Lisäksi esitin, että terveysmetsä-hanke otetaan pois tulevista investoinneista. Määrärahaa siihen on budjetoitu arvion mukaan noin 140.000 euroa. Tällä rahalla voimme panostaa esimerkiksi lasten kotihoidon kuntalisään. Hyvinkäällä on jo nyt paljon metsiä ja luontopolkuja, joten lisäpanostukseen ei ole nyt tarvetta. Kaupunginhallituksessa määrärahan poistoesitystäni kannatti vain Keskusta.

Vielä toivoin lisärahaa 40.000 euroa nuorten kesätyöseteliin, jota kokeiltiin ensi kerran tänä vuonna. Sain nuorten vanhemmilta palautetta, että kesätyösetelin käyttöalaa laajennettaisiin myös 15-16 -vuotiasiin sekä myös lyhyisiin työsuhteisiin. Nuorille tulee antaa tukea, jotta he saisivat sen ensimmäisen työkokemuksen. Tein asiasta valtuustoaloitteen helmikuussa 2017 ja Hyvinkään nuorisovaltuusto kannatti ajatustani kesätyösetelin laajennuksesta lausunnossaan 12.10.2017. Silti määrärahat haluttiin säilyttää kaupunginhallituksessa kesän 2017 tasossa, eli 10.000 eurossa. Toivottavasti Perussuomalaiset saavat tukea muilta valtuutetuilta asian tulevassa käsittelyssä valtuustossa.

Valtuuston kokouksessa 23.10. oli esittäytymässä Hyvinkään omaishoitajien ja läheisten ry. Omaishoitajia Hyvinkäällä on arviolta noin 100. Omaishoitajien tukeminen on ensiarvoisen tärkeää heidän ja hoidettavan jaksamisen kannalta. On hyvä huomata, että he säästävät myös yhteiskunnan varoja arvokkaalla työllään.

Tästä syystä esitin kaupunginhallituksen kokouksessa, että tukisimme omaishoitajien jaksamista antamalla omaishoitajille alennetuin hinnoin uinti- ja kuntosalimahdollisuuden Sveitsin uimalassa. Alennettuja hintoja on tällä hetkellä mm. senioreilla, opiskelijoilla ja varusmiehillä. Koska asiaa ei oltu valmisteltu lautakuntatasolla etukäteen, jätän asiassa valtuustossa toivomusponnen, että asiaa aletaan pikaisesti valmistelemaan. Ehdotukseni tuntui saavan kannatusta, joten toivon, että se saadaan valtuuston talousarviokäsittelyssä yksimielisesti pikaiseen valmisteluun.

Hyvänä asiana on, että vuoden 2018 talousarvioesityksessä veroja ei olla nostamassa. Kunnallisveron ja kiinteistöveron korotukset olisivat myrkkyä kuntalaisten kukkarolle.

Toivotan kaikille mukavaa talven jatkoa ja kehotan kuntalaisia olemaan edelleen yhteydessä meihin Perussuomalaisiin valtuutettuihin mieltä askarruttavissa kysymyksissä sekä tuomaan ideoita siitä, mitä voisimme tehdä enemmän kuntalaisten ja kotikaupunkimme eteen.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hyvinkää, talousarvio, Perussuomalaiset, Leena Meri

Hallitukselle kaikki on kaupan

Tiistai 25.7.2017 klo 10.28

Kilpailutuksen nimissä kaikella käydään kauppaa. Siinä huumassa unohtuu monesti miettiä seurauksia, kuten ihmisten yksityisyyden suojaa ja mitä tietoja levitellään yksityisten yritysten käyttöön. Suomi tuntuu lisäävän tiedon jakelua huolettomasti, kun taas Ruotsi ryhtyy pääministeri Löfvenin mukaan tietovuodon vuoksi kiinnittämään tietoturvaan jatkossa enemmän huomiota ja ulkoistamista aletaan Ruotsissa rajoittaa.

Skandaali koskee Ruotsin ajoneuvo- ja ajokorttirekisterin ulkoistamista Tšekkiin, mikä on voinut aiheuttaa kymmenien tuhansien ruotsalaisten henkilötietojen vuotamisen ulkomaille.

Samaan aikaan Suomen hallitus suunnittelee suomalaisten terveystietojen luovuttamista lääkeyrityksille tutkimuksen vauhdittamiseksi. Uuden postilain mukaan Postin tulee luovuttaa kilpaileville jakeluyrityksille lähes ilmaiseksi yksi yhtiön kilpailuvalteista eli kansalaisten osoitetiedot. Osoitetietojen luovutukseen liittyy myös turvallisuusriski, kun kuka tahansa, joka haluaa Postin osoiterekisterin käyttöön, saa sen jatkossa hyvin helposti. Myös niiden 84 000 suomalaisen osoitteet, jotka syystä tai toisesta ovat halunneet kieltää osoitetietojensa luovuttamisen. Ammatillisista syistä heidän joukossa on esimerkiksi poliiseja, turvallisuusviranomaisia, lastensuojelun työntekijöitä, tuomareita ja jne.

Maistraatissa työskennellessäni eteeni tuli tilanne, jossa henkilölle oli myönnetty turvakielto-osoite, koska hän oli toiminut todistajana oikeudenkäynnissä ja häntä oli sen vuoksi vakavasti uhkailtu. Osoitetietojen paljastuminen ulkopuoliselle voi tällaisessa tapauksessa pahimmillaan johtaa suojatun ihmisen pahoinpitelyyn tai jopa kuolemaan.

– Uudessa postilaissa on kyse myös kansallisesta turvallisuudesta. Eduskunnan puolustusvaliokunta totesi, että poikkeusolojen tehtäviin liittyviä velvoitteita ei postilakiesityksessä ole riittävästi otettu huomioon. Tämäkin oli näköjään yhdentekevää lainsäätäjälle, toteaa PAU:n puheenjohtaja tiedotteessaan.

Perussuomalaiset pelkäävät, että salaisia osoitetietoja valuu vääriin käsiin ja tivaa hallitukselta, miten ihmisten tietosuoja turvataan? Vai olisiko nyt syytä ottaa mallia Ruotsista ja kääntää kelkka pois jatkuvan ulkoistamisen tieltä, kun kyseessä on kansalaisten ja jopa valtion turvallisuus.

 

Linkki: PAU:n kannaotto 21.6.2017

Linkki: Ruotsin tietovuoto, YLE 24.7.2017

Linkki: Perussuomalaisten kannaotto ja äänestys eduskunnassa esitystä vastaan 21.6.2017

Linkki: A-studio 24.7.2017 hallituksen suunnitelmista avata terveystiedot lääkeyrityksille

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tietosuoja, ulkoistaminen, yksityisyydensuoja, Leena Meri, Perussuomalaiset,

Työttömyyden hoito on hyvissä käsissä

Lauantai 13.5.2017 klo 8.23 - Tiedote 12.5.2015

Perussuomalaisten Meri: Työttömyyden hoito on hyvissä käsissä

 ”Kun on oppositiossa, vastaukset ovat helppoja. Tästä perussuomalaisillakin on kokemusta. Tätä tuli mietittyä eilen, kun kuuntelin A-Talkissa nykyisen työministeri Jari Lindströmin (ps.) ja entisen työministerin Tarja Filatovin (sd.) välistä keskustelua työllisyyden hoidosta”, perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja ja työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan jäsen Leena Meri pohtii. ”Oppositio näkee hallituksen esityksissä lähinnä heikkouksia, ongelmat olisi ratkaistava toisin. Kumma vain että työttömyys lisääntyi SDP:n viimeisimmän työministerin aikana 100 000:lla.”

Työttömyysasteen ennustetaan laskevan ensi vuonna 8 prosenttiin. Suomen talouden kasvu ja hallituksen toimet näkyvät jo selvästi työllisyysasteessa, jonka ennustetaan saavuttavan 70 prosentin rajan ensi vuonna. Hallituksen tavoittelema 72 prosentin työllisyysaste ei ole utopiaa.

”Ministeri Lindströmin aloittamat työttömien haastattelut kolmen kuukauden välein ovat saaneet paljon kiitosta. Haastatteluiden avulla ovat löytyneet toisaalta ne, jotka ovat jo töissä ja eivät näin ollen tarvitse työvoimahallinnon apuja, ja toisaalta ne, jotka tarvitsevat ensisijaisesti kuntoutusta ennen kuin voivat työllistyä. Nämä haastattelut eivät ole loppumassa mihinkään, vaikka näin on SDP:n suulla spekuloitu”, Meri toteaa.

”Ministeri Lindström on lähettänyt lausuntokierrokselle aktiiviseen työnhakuun ja yrittäjyyteen kannustavan työllisyyslakipaketin. Työnhausta on määrä tehdä entistä räätälöidympää. Esimerkiksi maakunnille on tarkoitus antaa enemmän valtaa toteuttaa alueelleen parhaiten sopivaa työllisyyden hoitoa”, Leena Meri kehuu. ”Lisäksi Lindströmin esitys uskoo ihmiseen. Uudessa mallissa luotetaan työttömän omiin näkemyksiin siitä, mitä työpaikkoja kannattaa hakea. Lisäksi joustavoitetaan työttömän mahdollisuutta kokeilla yrittäjyyttä ja kannustetaan rahallisella avustuksella hakemaan työpaikkaa kauempaakin.”

Lisätietoja:

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Leena Meri

050-513 2330

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Leena Meri, Perussuomalaiset, työllisyys, Jari Lindström

Puheenjohtajakisan käänteitä

Lauantai 22.4.2017 klo 12.05

"Olen naarasleijona leijonansydämellä - järki ja tunteet tasapainossa.
Palautan kansallisvaltion kunniaan ja ajan tavallisen kansan asiaa yhdessä kenttämme kanssa."

Lähdin PS puheenjohtajakisaan 6.3. julkisesti ja itse asiassa ensimmäisenä kansanedustajaehdokkaana. Siitä huolimatta julkisessa keskustelussa on haluttu esittää, ettei meillä ole kuin kaksi ehdokasta puheenjohtajakisassa. Nimittäin Terho ja Halla-aho.

No. Media ei meidän puheenjohtajaa valitse vaan kenttä. Meillä on valintatapa, jota muut eivät voi ymmärtää. Puolueen jäsenet saavat kaikki antaa äänensä asiassa. Demokratiaa parhaimmillaan. Jäsenet saavat päättää johtajansa.

Kierrämme touko-kesäkuussa puheenjohtajakiertueella ja odotan hyvää keskustelua ehdokkaitten linjauksista, arvoista sekä johtajuudesta puolueessa.

Toivotan kaikille ehdokkaille menestystä ja kesäkuussa valinta tehdään!

Suomen Uutiset 30.3. "Näin Leena puoluetta johtaisi"

-Leena-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: perussuomalaiset, Leena Meri, puheenjohtaja

Oppositio trio vauhdissa

Lauantai 1.4.2017 klo 21.07

Kuuntelin tämän päivän puolueiden puheenjohtajatentistä otteita.

Vasemmisto, SDP ja vihreät pelottelevat kansaa ja haluavat huudella lähes asiattomuuksia. Vasemmiston Li Andersson väitti hallitusta lapsiperhevihaajaksi SDP:n ja vihreiden kannustaessa. Tässäkö maan tulevat vastuunkantajat? Soini vastasikin että, jos annettaisiin perheiden itse valita mikä heille on parasta, eikä mennä perheiden keittiön pöytään päsmäröimään.

Uskomatonta että kolmikon (oppositio trio VSV, eli vasemmisto, SDP ja vihreät) politiikka perustuu asioilla pelottelemiseen ja suoranaiseen vihan lietsomiseen.

Sama juttu 0-tuntisopimusta koskevan kansalaisaloitteen osalta. SDP jatkaa asian vääristelyä ja joudumme koko ajan oikaisemaan virheellistä uutisointia. 

Alla viimeisin tiedotteeni 31.3.2017 asiassa:

"Perussuomalaisten Meri: SDP:n politikointi jatkuu – nollatuntisopimuksilla ratsastus ei lopu

”Nollatuntisopimuksiin tarvitaan reilummat pelisäännöt. Oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin (ps) käynnistämä työryhmä etsii parhaillaan ratkaisuja. Ja SDP tiedottaa, että ’hallituspuolueilla ei ymmärrystä nollasopimusten viheliäiseen ongelmaan’. Tämä on politikointia pahimmillaan. Sanoilla leikittelyä vakavalla asialla”, toteaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja ja työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan jäsen Leena Meri.

Eduskunta hylkäsi tänään nollatuntisopimuksia koskevan kansalaisaloitteen. Koko työelämä- ja tasa-arvovaliokunta päätyi samaan ratkaisuun mietintöä jättäessään, myös SDP. Kaikkien tiedossa oli myös, että kolmikantainen työryhmä pohtii ministeri Lindströmin alaisuudessa ratkaisuja nollatuntisopimusten ongelmiin, mutta työ on vielä kesken.

”Olen jo aikaisemmin todennut, että kolmikantainen työryhmä on eduskunnan valiokuntaa parempi paikka pohtimaan työelämän lainsäädännön yksityiskohtia. Työmarkkinaosapuolet pitää olla vahvasti mukana uudistustyössä”, Meri Jatkaa. ”SDP antaa 80 000 nollatuntisopimuksella olevalle suomalaiselle mielikuvan, että SDP ratkaisisi ongelman yhdessä silmänräpäyksessä. Jos näin olisi, ongelma olisi varmasti ratkaistu jo viime vaalikaudella, kun SDP:llä oli työministerin salkku.”

Linkki: Suomen Uutiset 15.3.

Soinin kommentti hetkeä hetkeä myöhemmin...... Iltalehti 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: oppositio, SDP, vihreät, vasemmisto, perussuomalaiset, Leena Meri, Jari Lindström

Perussuomalaisten puheenjohtajaehdokas Leena Meren linja

Keskiviikko 29.3.2017 klo 19.12 - Tiedote 29.3.2017, julkaisuvapaa

Kuka on kansanedustaja, varatuomari Leena Meri?

Olen työskennellyt nuoresta asti niin tehtaassa, kaupassa kuin lakimiehenäkin. Työurani aikana olen työskennellyt sekä yksityisellä työnantajalla että valtion tehtävissä. Lisäksi olen toiminut yksityisyrittäjänä omassa lakiasiaintoimistossa. Ennen eduskuntaa toimin yhdeksän vuotta maistraatin henkikirjoittajana.

Luonteeltani olen avoin, rehellinen ja jämäkkä. Viihdyn luonnossa ja lähellä sydäntäni ovat eläimet. Itselläni on kaksi rescue-koiraa ja suomenhevonen Tolokun Aukusti, joka on käytössä kuntouttavassa hevostoiminnassa.

Olen Perussuomalaisen eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja ja myös aktiivinen kunnallispoliitikko. Olen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja. Katso sivuiltani minusta lisää   www.leenameri.fi.

1) Perussuomalaisten ”Jalanjäljet tulevaisuuteen”

Mitä tavoittelemme, mihin olemme menossa? Kutsun ajatuksiani Perussuomalaisiksi jalanjäljiksi.
Peukalonjäljet saavutuksistamme hallituskaudella on jo tehty ja niitä päivitetään matkan varrella. Meillä pitää olla myös jalanjäljet, joita seurata, eli suunta siitä minne olemme menossa ja miten tavoitteet saavutetaan niin lyhyellä kuin pitkälläkin aikavälillä. Aikaisemmat puolueohjelmamme ovat edelleen voimassa ja niitä tulee viedä määrätietoisesti eteenpäin.

Omia painopistealueitani:

Pieni- ja keskituloiset

Eläkeläisten ja muiden pienituloisten pärjäämiseen pitää kiinnittää enemmän huomiota. Esimerkiksi lääkekorvausten omavastuita ja maksukattoja tulisi tarkistaa sekä saada 1.000 euron veroton nettotulo vihdoin aikaiseksi. Myös eläkekaton käyttöönottoa voisi selvittää. Vuokra-asumisen kulujen nousuun pitää etsiä ratkaisuja.

Keskituloiset ovat jääneet monista keskusteluista pois. Meillä on paljon keskituloisia perheitä ja yksineläviä, joiden, työtulot ja eläkkeet eivät yksinkertaisesti riitä elämiseen. Keskituloisten kokonaisrasitusta pitäisi selvittää kokonaisuutena. Esimerkkeinä asuntolainan, asumisen, matkakulujen, verojen ja pakollisten maksujen yhteisvaikutusten selvittäminen sekä toimenpide-ehdotukset keskituloisten aseman parantamiseen.

Työllisyys ja talous

Keskeistä on saada taloutemme ja työllisyytemme hyvään kuntoon, sillä muuten ei velkaantumista saada kuriin eikä nykyisenkaltaisia hyvinvointipalveluita voida rahoittaa kuin velkarahalla.

Työllisyyden parantaminen, työpaikkojen edellytysten syntymisen parantaminen sekä PK-yrittäjien tukeminen ovat paras keino talouden tervehdyttämiseen. Näin saamme aikaiseksi kakkua, jolla ylläpidämme palvelut ja saamme varoja jaettavaksi niille, jotka eivät ilman yhteiskunnan tukea yksin pärjää. Kaikista on huolehdittava. 

EU-politiikka

EU puhuttaa.  Monet kokevat etteivät ole saaneet riittävästi sanoa siitä miten EU integraatio syvenee kaikkeen päätöksentekoon ja itsemääräämisoikeutemme kapenee koko ajan.  Tästä syystä seuraavalla hallituskaudella EU-jäsenyydestä tulisi antaa kansalle mahdollisuus äänestää asiassa.

Ennen äänestystä on laadittava napakka selvitys siitä, mitä taloudellisia vaikutuksia mahdollisella EU-erolla olisi. Mitä se tarkoittaisi vientiyrityksille, tulleille, kuluttajahinnoille, lainojen koroille sekä Suomen kansainvälisille sopimuksille, joissa olemme EU:n kautta. Me tarvitsemme selvityksen pohjaksi, jotta voimme äänestää oikean tiedon pohjalta.

Parasta mielestäni olisi, jos palaisimme EU:n alkuperäisiin talousliiton tavoitteisiin. Tavoitteena oli tavaroiden, palveluiden ja pääoman vapaa liikkuvuus. Ihmisten vapaa liikkuvuus on sen sijaan osoittautunut ongelmalliseksi. Se on laajentunut turvapaikkakysymykseksi ja taakanjaoksi sen suhteen. Miljoonia ihmisiä liikkuu Euroopassa hakemassa kuka mitäkin. Tämä ei ole ollut ihmisten vapaan liikkuvuuden alkuperäinen tarkoitus vaan työssäkäynnin helpottaminen toisessa jäsenvaltiossa.

Maahanmuutto

Hallitus laati maahanmuuton toimenpideohjelman, josta suurin osa on toteutettu, mutta osa on toteuttamatta.  Esimerkkinä toteuttamattomista asioista ovat perheenyhdistämisen täysimittainen kiristäminen sekä maahanmuuttajien kotoutusrahaa koskeva esitys. 

Uutena ongelmana ovat myös kielteisen turvapaikka- ja käännytyspäätöksen saaneet ihmiset, jotka eivät poistu maasta.  On yleisen lainkuuliaisuuden, talouden ja sisäisen turvallisuuden kannalta kestämätöntä, että tuomioistuinten lainvoimaisia päätöksiä ei oikeusvaltiossa noudateta.

Euroopan komissio on linjannut, että henkilö voidaan ottaa säilöön jopa 18 kuukaudeksi, jos hän on saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen ja hänen voidaan olettaa katoavan. Tätä mahdollisuutta tulee käyttää maastapoistamisen turvaamiseksi.

Suomalaisuus kunniaan

Suomalainen arvostaa Suomessa tuotettua puhdasta ruokaa. Meidän tulee huolehtia maataloustuottajien ja viljelijöiden sekä tuotannon säilymisestä elinkelpoisena.

Suomalaiset arvot ja perinteet kunniaan. Suomalainen saa olla ylpeä itsenäisestä Suomesta ja sen erikoislaatuisuudesta. Meidän ei tarvitse hävetä perinteitämme eikä isänmaallisuuttamme. Meillä on oikeus turvata oman maan talous ennen muita. Saamme vaatia, että Suomi on jatkossakin turvallinen maa.

Ilmastonmuutos ja kehitysapu

On tärkeää olla mukana estämässä ilmastonmuutosta, mutta emme saa päätöksillä sahata omaa oksaamme tekemällä päätöksiä, joilla vaikeutamme yritystemme kilpailukykyä tai suuntaamalla liiallista verorasitusta kuluttajille.

Kehitysapua voidaan toteuttaa tukemalla ympäristöteknologian yrityksiä viennin edistämiseksi pelkän rahallisen tuen sijaan. Esimerkkeinä vesihuollon, aurinkoenergian ja jätehuollon ratkaisut, laitteet ja tuotantolaitokset.  Ilmastopakolaisuutta voidaan estää parhaiten luomalla ihmisille hyvät elinolosuhteet, jotta heidän ei tarvitse lähteä liikkeelle paremman elämän perässä.

 2) Meren linja: ”Uusi aika, uudet johtajat - historiaa
kansanpuolueena unohtamatta”

Jaettu johtajuus

Hyvä johtaja uskaltaa jakaa vastuuta ja tehtäviä myös muille ja erityisesti varapuheenjohtajille. Riittävä vastuu pitää ihmiset motivoituneina. Tämä on joukkuepeli, kukaan ei pärjää yksin. Joukkueena menemme leveillä hartioilla eteenpäin. Vastuu onnistumisesta on silti puheenjohtajalla.

Puolueen sisäinen yhteistyö

Kentän, eduskuntaryhmän ja puolueen vuoropuhelu pitää saada toimimaan vielä paremmin yhteen.  Tiedon pitää kulkea molempiin suuntiin. Vain sitä kautta viestiä voidaan viedä yhdenmukaisena myös kansalaisille.

Puolueohjelmat laaditaan jatkossakin yhdessä kentän, eduskuntaryhmän ja puolueen kanssa.

Hallitusyhteistyö

Hallituksessa voi vaikuttaa ja siellä kannattaa olla niin kauan kuin saamme riittävästi omia tavoitteitamme läpi. Me lähdimme hallitukseen mukaan rehellisinä ihmisinä – jos jotain yhdessä sovitaan, siinä pysytään.  Silti tulee toisinaan hallituskumppaneiden julkisia irtiottoja ja meidän niskaan yritetään laittaa asioita, jotka
he ovat itse alun perin hallitusohjelmaan tuoneet.

Liian kiltti ei siis kannata olla ja omia vaatimuksia on uskallettava ajaa rohkeasti ja annettava tarvittaessa takaisin, jos muut lähtevät irtopisteiden keräämiseen meidän kustannuksellamme.

3) Ilman teitä ei ole meitä: ”Kenttä on puoleen sydän”

Pärjäämme vain joukkueena ja jokaisen panosta tarvitaan. Olen kiertänyt kenttää ahkerasti ja saanut sieltä hyviä ajatuksia eduskuntaan vietäväksi.  Vuoropuhelun pitää olla hyvää molempiin suuntiin. Kiitos hyvistä vaalituloksista kuuluu ahkerille kentän ihmisille.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: perussuomalaiset, Leena Meri, puheenjohtaja,

Ajatuksia PS puheenjohtajakisasta

Lauantai 25.3.2017 klo 7.13

Näin kuntavaalien alla Perussuomalaiset kiinnostavat ja moni kertoo tapaamisissa, että ajamme arvoja, joita kukaan muu ei aja sekä uskallamme puolustaa suomalaisuutta vaikka se ei ole ns. virallisen totuuden mukaan muodissa.

Lisäksi minulta on kysytty, että miksi olet puheenjohtajakisassa edes mukana, koska sehän on Terhon ja Halla-ahon kaksintaistelu?

Ok. Näin voi ollakin, mutta pitäisikö esimerkiksi hiihtokisoissa lähtöviivalla kaikkien muiden paitsi kolmen ennakkosuosikin luopua kisasta ja todeta, että ihan turha lähteä matkalle, kun palkinnot on jo jaettu. Tulisiko kellekään edes mieleen kysyä muilta kuin ennakkosuosikeilta, että miksi sinä edes vaivaudut hiihtämään? Luovu nyt suosiolla ja anna voittajien hiihtää rauhassa.

En ole pelkuri enkä heikkoitsetuntoinen ihminen. Se sija tulee mikä tulee. Parhaani teen ja kierrän kenttää sekä tuon ajatukseni siitä millainen johtaja olisin. Uusi johtaja valitaan kesäkuussa ja kuka tahansa se on, seison hänen joukoissaan. '

Porukat päättää ja se on siinä !

Leena_24_9_ilmapallo.jpg

1 kommentti . Avainsanat: Leena Meri, perussuomalaiset, puheenjohtaja,

Lainvoimainen käännytyspäätös Suomesta voi olla peruste rajoittaa henkilön liikkumista

Sunnuntai 5.3.2017 klo 10.41 - ILKKA JANHUNEN, Suomen Uutiset

Kansanedustajat ja asiantuntijat keskustelivat kiivaasti eduskunnan perustuslakiseminaarissa siitä, kuinka paljon perustuslaki rajoittaa eduskunnan lainsäädäntövaltaa.

– Perustuslain tulkinta ei voi olla irrallaan yhteiskunnasta. Kun maailma muuttuu, myös perustuslain tulkinta voi muuttua, kansanedustaja Leena Meri sanoo.

Eduskunnan järjestämässä perustuslakiseminaarissa käytiin eilen tiukka keskustelu, jossa asiantuntijat ottivat kantaa muun muassa siihen, pyrkivätkö eduskunnan perustuslakivaliokunnan asiantuntijat politikoimaan valiokunnassa ja samalla rajoittamaan eduskunnan lainsäädäntövaltaa.

Perustuslain tulkinnasta olivat paneelissa keskustelemassa kansanedustajat Leena Meri, Ben Zyskowicz, Ville Niinistö sekä professorit Markku Helin ja Juha Lavapuro.

Yhteiskunnallinen tilanne otettava huomioon

Eduskunnan perustuslakivaliokunta antaa lausuntoja lakiesitysten perustuslainmukaisuudesta. Perussuomalaisten Meri on ollut perustuslakivaliokunnan jäsen kaksi vuotta. Meri toi keskustelussa esille, että eduskunnan perustuslakivaliokunta ei voi olla yhteiskunnasta irrallaan oleva saareke.

– Perustuslaki on lainsäätäjän selkänoja. Kuitenkin, kun maailma muuttuu myös perustuslain tulkinta voi muuttua. Yhteiskunnallinen tilanne tulee ottaa huomioon perustuslain tulkinnassa, Meri sanoi.

Perustuslaki ei estä leikkauksia

Suomen nykyinen perustuslaki tuli voimaan vuonna 2000. Eduskunnan lainsäädäntövaltaa rajoittavat perustuslain perusoikeussäännökset, joiden toteutumisen eduskunnan perustuslakivaliokunta varmistaa. Perustuslakivaliokunta kuulee työssään lainsäädännön asiantuntijoita, joiden keskuudessa usein on painotuseroja perustuslain sisällöstä.

Kokoomuksen kansanedustaja Zyskowicz toi paneelissa esille, kuinka pelkästään tiettyjen asiantuntijoiden näkemyksiä noudattamalla eduskunnan lainsäädäntövalta huomattavasti kaventuisi.

– Perusoikeusmyönteinen laintulkinta sopii tuomioistuimiin, joissa on käsillä aina jokin konkreettinen tapaus. Tilanne on toinen, jos eduskunnassa keskustellaan esimerkiksi etuuksien leikkauksista. Leikkaukset ovat kuitenkin normaalia poliittista harkintaa, joista ei voi joka tilanteessa tehdä perustuslakikysymyksiä. Perustuslaki ei estä tekemästä esimerkiksi leikkauksia sosiaaliturvaan, Zyskowicz huomautti.

Lainsäädäntötyö ei ole pelkkää tiedettä

Meri sanoo, kuinka perustuslaista on nykyisin eduskunnassa tullut oppositiopuolueiden lyömäase. Hallituksen esityksiä vastustetaan tyypillisesti usein sen vuoksi, että ne saattaisivat olla perustuslain vastaisia.

– Esimerkiksi kelpaa vaikka subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajoittaminen, jota ensin epäiltiin perustuslain vastaiseksi mutta se ei ollut sitä. Lainsäädäntötyö ei kuitenkaan ole pelkkää tiedettä vaan siinä tulee aina huomioida käsillä oleva tilanne kokonaisuudessaan. Perusoikeuksien toteuttamiseen vaikuttaa aina myös yhteiskunnan taloudellinen tilanne.

Eduskunnan perustuslakivaliokunta on ensimmäinen perustuslainmukaisuuden varmistaja. Myös tuomioistuimilla on yksittäistapauksessa mahdollisuus antaa etusija perustuslain säännökselle.

– Perustuslakivaliokunnassa kuulemme asiantuntijoita ja tarvittaessa myös laajennamme kuulemista jos jokin asia on jäänyt epäselväksi. Tällä tavalla perustuslain toteutuminen varmistetaan etukäteen, Meri sanoo.

Liikkumista voitava rajoittaa

Perustuslain takaama yhdenvertaisuus edellyttää lähtökohtaisesti kaikkien tasa-arvoista kohtelua lain edessä. Meri sanoo kuitenkin, että esimerkiksi lainvoimainen käännytyspäätös Suomesta voi olla perustuslain mukainen hyväksyttävä peruste tapauskohtaisesti rajoittaa henkilön liikkumista.

– Suomessa laillisesti oleskelevalla ulkomaalaisella on vapaus liikkua maassa ja valita asuinpaikkansa. Jos kuitenkaan tällaista laillista perustetta ei ole, minkä vuoksi henkilön liikkumista ei siinä tapauksessa voisi rajoittaa? Esimerkiksi niin, että henkilöiden tulisi asua tietyissä, heille osoitetuissa keskuksissa odottamassa kotiinpaluuta, Meri ehdottaa.

”Meneekö politiikka liian ahtaalle?”

Professori ja kokenut lainvalmistelija Markku Helin huomautti, että perustuslain perusoikeussäännökset on tarkoitettu lainsäätäjälle vain väljiksi ohjeiksi.

– Meneekö politiikka liian ahtaalle, jos perustuslaista vedetään liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä perustuslain tutkijoiden doktriinien kautta? Helin kysyi.

Myös oikeuskansleri Jaakko Jonkan vuosikertomuksessa vuodelta 2015 on siteerattu Markku Heliniä samasta aiheesta seuraavasti:

-Tasapaino järkkyy, jos perustuslakiin kirjattuja arvoja ei oteta todesta. Mutta se järkkyy myös, jos perustuslakiasiantuntijat katsovat voivansa antaa tieteellisiä vastauksia kysymyksiin, jotka ovat poliittisia. Perustuslain tulkinnassa on kysymys siitä, miten perusoikeuksissa ilmaistuja arvoja on sovellettava käsillä olevassa lakihankkeessa. Tämän arvioiminen on pikemminkin arvopoliitikkojen kuin juristien työtä.

Suomen Uutiset 3.2.2017

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: perustuslaki, perustuslakivaliokunta, Leena Meri