Suomalainen ensin - myös aluevaaleissa

Perjantai 5.11.2021 klo 7.46

Noin kolmen kuukauden kuluttua, eli 23.1.2022, on aluevaalit. Tulevat uudet  valtuutetut päättävät monista arjen asioista, kun sote-palvelut ja palo- ja pelastustoimi siirtyvät kokonaisuudessaan hyvinvointialueiden vastuulle 1.1.2023.

Kyse on keskeisistä peruspalveluista ja kyseessä on mittava hallinnon uudistus, jonka lopullisia vaikutuksia ei tiedä kukaan.  Lopputulos riippuu pitkälti siitä, miten palvelut alueilla järjestetään ja miten alue käyttää sille valtion varoista osoitetut rahat, eli valittavien päättäjien panos ja arvomaailma näissä päätöksissä on merkittävä.

Marinin hallitus väittää, että uudistuksen myötä palvelut parantuvat. Käykö automaattisesti näin ja panostetaanko rahat palveluiden parantamiseen?

Perussuomalaiset haluaa varmistaa, ettei sote-uudistuksesta saa tulla uutta byrokratiakoneistoa, jossa varat kuluvat lähinnä hallintoon ja kavereille järjestettäviin virkoihin.

Lisäksi Perussuomalaiset haluaa turvata suomalaisten lähipalvelut ympäri maata – ihmisten on päästävä hoitoon, ambulanssin tultava ajoissa, neuvolaan pitää päästä ja vanhuspalveluiden pyörittävä.  Kyseeseen ei tule palvelu, jota joutuu odottamaan viikkokausia tai matkustamaan satojen kilometrien päähän saati tilanne, jossa palvelua saa vain auttavasti suomea puhuvan henkilökunnan toimesta.

Sote-palvelut ovat pääasiassa lakisääteisiä ja välttämättömiä palveluita. Ihmisten on päästävä hoitoon ja saatava palveluita. Nämä ovat perusoikeuksia ja palvelut on kaikissa tilanteissa turvattava.

Jos hallituksen kaavailema maakuntavero tulee, pelkona on, että kokonaisveroaste nousee. Jos näin käy, ihmisten ostovoima heikkenee entisestään, joka luo lisää pahoinvointia ja tätä myötä lisääntynyttä tarvetta sosiaali- ja terveyspalveluille ja edelleen uusia kustannuksia. Ostovoimalla on merkitystä jokaisen arkeen, sillä ihmisten ei pidä joutua valitsemaan ruuan ja lääkkeiden ostamisen välillä . Valitettavasti tämä on arkipäivää liian monelle.

Julkisessa keskustelussa usein väitetään, ettei Suomella ole varaa, esimerkiksi veronalennuksiin, hoitajien palkankorotuksiin ja moneen muuhun, jolla parannettaisiin vanhusten hoitoa ja perheiden palveluita.

Perussuomalaisten näkemyksen mukaan varaa olisi, jos haluttaisiin laittaa asiat tärkeysjärjestykseen. Marinin punavihreän hallituksen ideologiassa Suomi on koko maailman sosiaalitoimisto, kaikkien auttaja ja maa, joka ratkaisee koko maailman ilmastokysymykset sekä toimii EU:n ikuisena nettomaksajana. Edellä mainitun sijasta Suomessa tulee keskittyä arjen realiteetteihin ja muistaa, että julkisen vallan ensisijaisena tehtävänä on huolehtia suomalaisten palveluista ja arjen sujumisesta.

Jokaisen tulee lähteä äänestämään tammikuun aluevaaleissa, sillä kyse on Sinun palveluistasi ja verovaroistasi. Valitse suomalainen ensin!

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aluevaalit, hyvinvointialueet, sote-palvelut.

Perussuomalaiset ajavat kansallista etua kaikilla rintamilla

Keskiviikko 13.12.2017 - Leena Meri

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pekonen esitti Aamupostissa, että vain vasemmisto tekee työtä kansalaisten eteen ja Perussuomalaisia eivät tavallisen kansan asiat kiinnosta muuten kuin, jos se liittyy maahanmuuttoon.

Perussuomalaiset on ainoa puolue joka vastustaa selkeästi lisääntyvää EU-integraatiota sekä haluaa torjua laitonta maahanmuuttoa sekä estää vetovoimatekijöitä turvapaikkaturismille. Varat tulee käyttää suomalaisen veronmaksajan hyväksi.  Vasemmisto on mukana laajentamassa laittomasti maassa olevien palveluita.

Perussuomalaisten vaihtoehto hallituksen talousarvioesitykseen ensivuodelle sisältää valtavasti toimenpiteitä työllisyyteen, yrittäjyyteen, parannuksia eläkeläisten asemaan, helpotusta lääkekulukorvauksiin, asumisen halpuutuksen mallin, varakkaiden suursäätiöiden ja yhdistysten suurpääomatulojen verolle laittamiseen sekä kymmeniä ja kymmeniä toimenpiteitä oikeudenmukaiseen varojen jakoon ja verotukseen. Emme kiristäisi työntekijöiden, eläkeläisten tai pienyrittäjien verotusta, vaan päinvastoin. Silti ottaisimme vähemmän velkaa kuin hallitus.

Vasemmiston eduskuntaryhmän puheenjohtaja eduskunnan salissa kanssani istuneena tietää aivan varmasti kaikki perussuomalaisten ehdotukset ja siksi ihmettelen hänen hyökkäystään. Olemme vain yksinkertaisesti eri mieltä vasemmiston kanssa muun muassa laittoman maahanmuuton torjumisesta sekä näiden henkilöiden palveluiden lisäämisestä.

Perussuomalaisille kansallinen etu, suomalaisten ja laillisesti maassa olevien edut menevät laittomasti maassa olevien palveluiden rahoittamisen edelle.  

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: laittomasti maassa olevat, palvelut, perussuomalaiset, vaihtoehtobudjetti, Leena Meri