Hyvinkään Perussuomalaisten esityksiä v. 2018 talousarvioon

Keskiviikko 1.11.2017 klo 11.19


Kaupunginhallituksessa päätimme 30.10. yksimielisesti esittää 370.000 euron lisärahoitusta palveluasumiseen, sillä on kohtuutonta, että ikäihmiset joutuvat jonottamaan pitkään saadakseen turvallista ja hyvää asumista. Perussuomalaiset kannattavat esitystä myös valtuustossa.

Tein 250.000 euron määrärahan lisäysesityksen lapsen kotihoidon kuntalisän palauttamiseksi 1.8.2018 alkaen. Kaupunki tarvitsee lisää perheitä ja asukkaita. Vaikka kaupunginjohtaja totesi (AP 1.11), etteivät lisät merkittävästi lisää kuntien vetovoimaa niin on täysin selvää, että valitessaan asuinkuntaa perhe vertailee kokonaisuutta, eli kunnan palveluita, verojen määrää sekä erilaisia lisiä. Perussuomalaisten Tiina Karhunen teki kuntalisän palautuksesta samansisältöisen valtuustoaloitteen jo syyskuussa. Kaupunginhallituksessa esitystäni kannatti vain Keskusta.

Lisäksi esitin, että terveysmetsä-hanke otetaan pois tulevista investoinneista. Määrärahaa siihen on budjetoitu arvion mukaan noin 140.000 euroa. Tällä rahalla voimme panostaa esimerkiksi lasten kotihoidon kuntalisään. Hyvinkäällä on jo nyt paljon metsiä ja luontopolkuja, joten lisäpanostukseen ei ole nyt tarvetta. Kaupunginhallituksessa määrärahan poistoesitystäni kannatti vain Keskusta.

Vielä toivoin lisärahaa 40.000 euroa nuorten kesätyöseteliin, jota kokeiltiin ensi kerran tänä vuonna. Sain nuorten vanhemmilta palautetta, että kesätyösetelin käyttöalaa laajennettaisiin myös 15-16 -vuotiasiin sekä myös lyhyisiin työsuhteisiin. Nuorille tulee antaa tukea, jotta he saisivat sen ensimmäisen työkokemuksen. Tein asiasta valtuustoaloitteen helmikuussa 2017 ja Hyvinkään nuorisovaltuusto kannatti ajatustani kesätyösetelin laajennuksesta lausunnossaan 12.10.2017. Silti määrärahat haluttiin säilyttää kaupunginhallituksessa kesän 2017 tasossa, eli 10.000 eurossa. Toivottavasti Perussuomalaiset saavat tukea muilta valtuutetuilta asian tulevassa käsittelyssä valtuustossa.

Valtuuston kokouksessa 23.10. oli esittäytymässä Hyvinkään omaishoitajien ja läheisten ry. Omaishoitajia Hyvinkäällä on arviolta noin 100. Omaishoitajien tukeminen on ensiarvoisen tärkeää heidän ja hoidettavan jaksamisen kannalta. On hyvä huomata, että he säästävät myös yhteiskunnan varoja arvokkaalla työllään.

Tästä syystä esitin kaupunginhallituksen kokouksessa, että tukisimme omaishoitajien jaksamista antamalla omaishoitajille alennetuin hinnoin uinti- ja kuntosalimahdollisuuden Sveitsin uimalassa. Alennettuja hintoja on tällä hetkellä mm. senioreilla, opiskelijoilla ja varusmiehillä. Koska asiaa ei oltu valmisteltu lautakuntatasolla etukäteen, jätän asiassa valtuustossa toivomusponnen, että asiaa aletaan pikaisesti valmistelemaan. Ehdotukseni tuntui saavan kannatusta, joten toivon, että se saadaan valtuuston talousarviokäsittelyssä yksimielisesti pikaiseen valmisteluun.

Hyvänä asiana on, että vuoden 2018 talousarvioesityksessä veroja ei olla nostamassa. Kunnallisveron ja kiinteistöveron korotukset olisivat myrkkyä kuntalaisten kukkarolle.

Toivotan kaikille mukavaa talven jatkoa ja kehotan kuntalaisia olemaan edelleen yhteydessä meihin Perussuomalaisiin valtuutettuihin mieltä askarruttavissa kysymyksissä sekä tuomaan ideoita siitä, mitä voisimme tehdä enemmän kuntalaisten ja kotikaupunkimme eteen.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avainsanat: Hyvinkää, talousarvio, Perussuomalaiset, Leena Meri


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini