Lakialoite käännytyspäätöksen saaneiden säilöönottamiseksi

Perjantai 27.10.2017 - Leena Meri


Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on eilen jättänyt lakialoitteen, jossa he esittävät ulkomaalaislakia muutettavaksi niin, että maasta käännytettäväksi määrätyt henkilöt voidaan ottaa säilöön. Käytännössä tämä tarkoittaisi kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita henkilöitä, jotka on käännytetty. Perustelemme asiaa turvallisuussyillä.

Nykyisen ulkomaalaislain nojalla voidaan maassa oleva henkilö ottaa jo nyt säilöön yksilöllisen arvioinnin perusteella, mikäli laissa määrätyt vähemmät keinot eivät ole riittäviä ja henkilö on esimerkiksi riski kansalliselle turvallisuudelle.

Mielestäni tämä ei missään nimessä riitä. Arvioiden mukaan meillä voi pian olla jopa 10 000 henkilöä laittomasti maassa, jotka ovat kaikkien kirjojen ja kansien ulkopuolella.  Heillä ei siis ole oleskelulupaa ja heillä on jopa käännytyspäätös, mutta he katoavat viranomaisilta, eivätkä lähde maasta.

Perussuomalaiset teettivät vastikään tutkimuksen siitä, kuinka suuri osuus kansasta ottaisi käännytyspäätöksen saaneet talteen. Tutkimukseen vastasi reilut 1200 henkeä. Tulokset olivat selviä, sillä 59 prosenttia vastaajista oli säilöön ottamisen kannalla ja vain 18 vastusti sitä. 23 ei osannut sanoa kantaansa.

Kyselyssä kysyttiin myös vastaajan puoluekantaa. Hallituspuolueiden kannattajista säilöönottoa kannatti jopa 67 prosenttia. Yllättävin tulos lienee vihreiden äänestäjien osalta, sillä heilläkin enemmistä oli idean kannalla.

Sana kansanedustaja tulee siitä, että hän edustaa kansaa. Emmehän me vaadi eduskunnalta muuta kuin sitä, että se kuuntelee kansaa. En ymmärrä, jos se on jollekin hankala asia. Rohkaisenkin kaikkia, jotka kansan ääntä kuuntelevat, allekirjoittamaan aloitteen.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini