Demokratia on puhunut

Maanantai 12.6.2017 klo 13.00

Maailma ei lopu eikä taivas pimene.

On ollut Perussuomalaisten puoluekokous, jossa jäsenet ovat demokraattisesti äänestäneet itselleen uuden johdon. Seison puheenjohtajiston rinnalla. Porukka on puhunut ja pulinat pois. Näinhän olemme aina itsekin sanoneet.

Tulin kolmanneksi äänestyksessä ja oli jo etukäteen ennakoitavissa, että varsinainen vaali käydään Terhon ja Halla-ahon välillä.

Kiitos upealle tukiryhmälleni, läheisille ja tukijoilleni sekä kymmenille ja kymmenille ihmisille,  jotka kävivät kanssani Jyväskylässä juttelemassa ja tsemppaamassa tulevaan. Työ ei mennyt hukkaan. Merivoimat jatkavat työtään niin kunnallispolitiikassa kuin eduskunnassa. Olette kaikki mahtavia.

Matka jatkuu!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: perussuomalaiset, puheenjohtaja, Halla-aho, demokratia

Puheenjohtajakisan käänteitä

Lauantai 22.4.2017 klo 12.05

"Olen naarasleijona leijonansydämellä - järki ja tunteet tasapainossa.
Palautan kansallisvaltion kunniaan ja ajan tavallisen kansan asiaa yhdessä kenttämme kanssa."

Lähdin PS puheenjohtajakisaan 6.3. julkisesti ja itse asiassa ensimmäisenä kansanedustajaehdokkaana. Siitä huolimatta julkisessa keskustelussa on haluttu esittää, ettei meillä ole kuin kaksi ehdokasta puheenjohtajakisassa. Nimittäin Terho ja Halla-aho.

No. Media ei meidän puheenjohtajaa valitse vaan kenttä. Meillä on valintatapa, jota muut eivät voi ymmärtää. Puolueen jäsenet saavat kaikki antaa äänensä asiassa. Demokratiaa parhaimmillaan. Jäsenet saavat päättää johtajansa.

Kierrämme touko-kesäkuussa puheenjohtajakiertueella ja odotan hyvää keskustelua ehdokkaitten linjauksista, arvoista sekä johtajuudesta puolueessa.

Toivotan kaikille ehdokkaille menestystä ja kesäkuussa valinta tehdään!

Suomen Uutiset 30.3. "Näin Leena puoluetta johtaisi"

-Leena-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: perussuomalaiset, Leena Meri, puheenjohtaja

Samurait ja samurittaret - PS puheenjohtajakisa

Tiistai 18.4.2017 klo 11.15 - Tiedote 18.4.2017, julkiasuvapaa

Puheenjohtaja Soini pohdiskeli 9.4. Perussuomalaisten vaalivalvojaisissa tulostamme. Hän totesi, että hän mittavan työn tehneenä puolueen vahvana samuraina vetäytyy puheenjohtajan tehtävästä on uusi aika alkamassa - uudet samurait ja samurittaret tulevat.

Ilmoittauduin ensimmäisenä puolueen puheenjohtajaehdokkaaksi sunnuntaina 6.3.2017. Seuraavana päivänä 7.3. puoluetoimiston tiedostustilaisuudessa Sampo Terho antoi oman ilmoituksensa ehdokkaaksi ja joitain omia linjauksiaan.

Ymmärrän, että tilaisuus puoluetoimistolla oli sovittu etukäteen ja minun kutsumiseni myös toisena ehdokkaana oli ehkä kömmähdys,  sillä ilmoitukseni tuli monille yllätyksenä. En ollut asiasta etukäteen laajasti kertonut,  vaan päätökseni oli oma. Toki minulla oli useita ihmisiä jotka olivat minun ehdokkuuttani toivoneet.

Olemme keskustelleet puoluetoimiston kanssa puheenjohtajakiertueesta siten, että siihen osallistuisivat ainakin Sampo Terho, Jussi Halla-aho, minä ja Veera Ruoho.

Nyt kuulin,  että aikatauluja kiertueelle etsitään ainakin Sampo Terhon ja Jussi Halla-ahon kohdalla ja kalentereita sovitellaan yhteen. Itse en ole saanut yhtään kyselyä omista aikatauluistani.

Media on hyvin sivuuttanut uutisoinnista muut ehdokkaat paitsi ennakkosuosikit eli Sampo Terhon ja Jussi Halla-ahon. 

Itse olen toivonut tasapuolista ja hyvää kampanjaa, jossa ehdokkaat saavat esitellä tulevaisuuden näkymiä sekä sitä, miten he puoluetta johtaisivat. Tämä on aika vaikeaa jos ei edes kiertueen suunnittelussa oteta huomioon meidän samurittareiden, eli minun ja Veera Ruohon aikatauluja.

Hyvä puheenjohtaja uskaltaa kisata kaikkien kanssa eikä pelkää haastajia. Ei ole edes Sampo Terhon eikä Jussi Halla-ahon etujen mukaista että kampanja alkaa näyttää etukäteen sovitulta. 

Toivon että kampanjointi jatkuu tasapuolisena kaikille ehdokkaille - ainakin puolueen sisällä.

Lisäys klo 17.55. Viestiä on tullut että kaikki huomioidaan. Mainiota. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin 👍


Leena Meri
Kansanedustaja, varatuomari
Perussuomalaisen eduskunta ryhmän 2. varapuheenjohtaja

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Perussuomalaiset, puheenjohtaja, puolue

Perussuomalaisten puheenjohtajaehdokas Leena Meren linja

Keskiviikko 29.3.2017 klo 19.12 - Tiedote 29.3.2017, julkaisuvapaa

Kuka on kansanedustaja, varatuomari Leena Meri?

Olen työskennellyt nuoresta asti niin tehtaassa, kaupassa kuin lakimiehenäkin. Työurani aikana olen työskennellyt sekä yksityisellä työnantajalla että valtion tehtävissä. Lisäksi olen toiminut yksityisyrittäjänä omassa lakiasiaintoimistossa. Ennen eduskuntaa toimin yhdeksän vuotta maistraatin henkikirjoittajana.

Luonteeltani olen avoin, rehellinen ja jämäkkä. Viihdyn luonnossa ja lähellä sydäntäni ovat eläimet. Itselläni on kaksi rescue-koiraa ja suomenhevonen Tolokun Aukusti, joka on käytössä kuntouttavassa hevostoiminnassa.

Olen Perussuomalaisen eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja ja myös aktiivinen kunnallispoliitikko. Olen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja. Katso sivuiltani minusta lisää   www.leenameri.fi.

1) Perussuomalaisten ”Jalanjäljet tulevaisuuteen”

Mitä tavoittelemme, mihin olemme menossa? Kutsun ajatuksiani Perussuomalaisiksi jalanjäljiksi.
Peukalonjäljet saavutuksistamme hallituskaudella on jo tehty ja niitä päivitetään matkan varrella. Meillä pitää olla myös jalanjäljet, joita seurata, eli suunta siitä minne olemme menossa ja miten tavoitteet saavutetaan niin lyhyellä kuin pitkälläkin aikavälillä. Aikaisemmat puolueohjelmamme ovat edelleen voimassa ja niitä tulee viedä määrätietoisesti eteenpäin.

Omia painopistealueitani:

Pieni- ja keskituloiset

Eläkeläisten ja muiden pienituloisten pärjäämiseen pitää kiinnittää enemmän huomiota. Esimerkiksi lääkekorvausten omavastuita ja maksukattoja tulisi tarkistaa sekä saada 1.000 euron veroton nettotulo vihdoin aikaiseksi. Myös eläkekaton käyttöönottoa voisi selvittää. Vuokra-asumisen kulujen nousuun pitää etsiä ratkaisuja.

Keskituloiset ovat jääneet monista keskusteluista pois. Meillä on paljon keskituloisia perheitä ja yksineläviä, joiden, työtulot ja eläkkeet eivät yksinkertaisesti riitä elämiseen. Keskituloisten kokonaisrasitusta pitäisi selvittää kokonaisuutena. Esimerkkeinä asuntolainan, asumisen, matkakulujen, verojen ja pakollisten maksujen yhteisvaikutusten selvittäminen sekä toimenpide-ehdotukset keskituloisten aseman parantamiseen.

Työllisyys ja talous

Keskeistä on saada taloutemme ja työllisyytemme hyvään kuntoon, sillä muuten ei velkaantumista saada kuriin eikä nykyisenkaltaisia hyvinvointipalveluita voida rahoittaa kuin velkarahalla.

Työllisyyden parantaminen, työpaikkojen edellytysten syntymisen parantaminen sekä PK-yrittäjien tukeminen ovat paras keino talouden tervehdyttämiseen. Näin saamme aikaiseksi kakkua, jolla ylläpidämme palvelut ja saamme varoja jaettavaksi niille, jotka eivät ilman yhteiskunnan tukea yksin pärjää. Kaikista on huolehdittava. 

EU-politiikka

EU puhuttaa.  Monet kokevat etteivät ole saaneet riittävästi sanoa siitä miten EU integraatio syvenee kaikkeen päätöksentekoon ja itsemääräämisoikeutemme kapenee koko ajan.  Tästä syystä seuraavalla hallituskaudella EU-jäsenyydestä tulisi antaa kansalle mahdollisuus äänestää asiassa.

Ennen äänestystä on laadittava napakka selvitys siitä, mitä taloudellisia vaikutuksia mahdollisella EU-erolla olisi. Mitä se tarkoittaisi vientiyrityksille, tulleille, kuluttajahinnoille, lainojen koroille sekä Suomen kansainvälisille sopimuksille, joissa olemme EU:n kautta. Me tarvitsemme selvityksen pohjaksi, jotta voimme äänestää oikean tiedon pohjalta.

Parasta mielestäni olisi, jos palaisimme EU:n alkuperäisiin talousliiton tavoitteisiin. Tavoitteena oli tavaroiden, palveluiden ja pääoman vapaa liikkuvuus. Ihmisten vapaa liikkuvuus on sen sijaan osoittautunut ongelmalliseksi. Se on laajentunut turvapaikkakysymykseksi ja taakanjaoksi sen suhteen. Miljoonia ihmisiä liikkuu Euroopassa hakemassa kuka mitäkin. Tämä ei ole ollut ihmisten vapaan liikkuvuuden alkuperäinen tarkoitus vaan työssäkäynnin helpottaminen toisessa jäsenvaltiossa.

Maahanmuutto

Hallitus laati maahanmuuton toimenpideohjelman, josta suurin osa on toteutettu, mutta osa on toteuttamatta.  Esimerkkinä toteuttamattomista asioista ovat perheenyhdistämisen täysimittainen kiristäminen sekä maahanmuuttajien kotoutusrahaa koskeva esitys. 

Uutena ongelmana ovat myös kielteisen turvapaikka- ja käännytyspäätöksen saaneet ihmiset, jotka eivät poistu maasta.  On yleisen lainkuuliaisuuden, talouden ja sisäisen turvallisuuden kannalta kestämätöntä, että tuomioistuinten lainvoimaisia päätöksiä ei oikeusvaltiossa noudateta.

Euroopan komissio on linjannut, että henkilö voidaan ottaa säilöön jopa 18 kuukaudeksi, jos hän on saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen ja hänen voidaan olettaa katoavan. Tätä mahdollisuutta tulee käyttää maastapoistamisen turvaamiseksi.

Suomalaisuus kunniaan

Suomalainen arvostaa Suomessa tuotettua puhdasta ruokaa. Meidän tulee huolehtia maataloustuottajien ja viljelijöiden sekä tuotannon säilymisestä elinkelpoisena.

Suomalaiset arvot ja perinteet kunniaan. Suomalainen saa olla ylpeä itsenäisestä Suomesta ja sen erikoislaatuisuudesta. Meidän ei tarvitse hävetä perinteitämme eikä isänmaallisuuttamme. Meillä on oikeus turvata oman maan talous ennen muita. Saamme vaatia, että Suomi on jatkossakin turvallinen maa.

Ilmastonmuutos ja kehitysapu

On tärkeää olla mukana estämässä ilmastonmuutosta, mutta emme saa päätöksillä sahata omaa oksaamme tekemällä päätöksiä, joilla vaikeutamme yritystemme kilpailukykyä tai suuntaamalla liiallista verorasitusta kuluttajille.

Kehitysapua voidaan toteuttaa tukemalla ympäristöteknologian yrityksiä viennin edistämiseksi pelkän rahallisen tuen sijaan. Esimerkkeinä vesihuollon, aurinkoenergian ja jätehuollon ratkaisut, laitteet ja tuotantolaitokset.  Ilmastopakolaisuutta voidaan estää parhaiten luomalla ihmisille hyvät elinolosuhteet, jotta heidän ei tarvitse lähteä liikkeelle paremman elämän perässä.

 2) Meren linja: ”Uusi aika, uudet johtajat - historiaa
kansanpuolueena unohtamatta”

Jaettu johtajuus

Hyvä johtaja uskaltaa jakaa vastuuta ja tehtäviä myös muille ja erityisesti varapuheenjohtajille. Riittävä vastuu pitää ihmiset motivoituneina. Tämä on joukkuepeli, kukaan ei pärjää yksin. Joukkueena menemme leveillä hartioilla eteenpäin. Vastuu onnistumisesta on silti puheenjohtajalla.

Puolueen sisäinen yhteistyö

Kentän, eduskuntaryhmän ja puolueen vuoropuhelu pitää saada toimimaan vielä paremmin yhteen.  Tiedon pitää kulkea molempiin suuntiin. Vain sitä kautta viestiä voidaan viedä yhdenmukaisena myös kansalaisille.

Puolueohjelmat laaditaan jatkossakin yhdessä kentän, eduskuntaryhmän ja puolueen kanssa.

Hallitusyhteistyö

Hallituksessa voi vaikuttaa ja siellä kannattaa olla niin kauan kuin saamme riittävästi omia tavoitteitamme läpi. Me lähdimme hallitukseen mukaan rehellisinä ihmisinä – jos jotain yhdessä sovitaan, siinä pysytään.  Silti tulee toisinaan hallituskumppaneiden julkisia irtiottoja ja meidän niskaan yritetään laittaa asioita, jotka
he ovat itse alun perin hallitusohjelmaan tuoneet.

Liian kiltti ei siis kannata olla ja omia vaatimuksia on uskallettava ajaa rohkeasti ja annettava tarvittaessa takaisin, jos muut lähtevät irtopisteiden keräämiseen meidän kustannuksellamme.

3) Ilman teitä ei ole meitä: ”Kenttä on puoleen sydän”

Pärjäämme vain joukkueena ja jokaisen panosta tarvitaan. Olen kiertänyt kenttää ahkerasti ja saanut sieltä hyviä ajatuksia eduskuntaan vietäväksi.  Vuoropuhelun pitää olla hyvää molempiin suuntiin. Kiitos hyvistä vaalituloksista kuuluu ahkerille kentän ihmisille.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: perussuomalaiset, Leena Meri, puheenjohtaja,

Ajatuksia PS puheenjohtajakisasta

Lauantai 25.3.2017 klo 7.13

Näin kuntavaalien alla Perussuomalaiset kiinnostavat ja moni kertoo tapaamisissa, että ajamme arvoja, joita kukaan muu ei aja sekä uskallamme puolustaa suomalaisuutta vaikka se ei ole ns. virallisen totuuden mukaan muodissa.

Lisäksi minulta on kysytty, että miksi olet puheenjohtajakisassa edes mukana, koska sehän on Terhon ja Halla-ahon kaksintaistelu?

Ok. Näin voi ollakin, mutta pitäisikö esimerkiksi hiihtokisoissa lähtöviivalla kaikkien muiden paitsi kolmen ennakkosuosikin luopua kisasta ja todeta, että ihan turha lähteä matkalle, kun palkinnot on jo jaettu. Tulisiko kellekään edes mieleen kysyä muilta kuin ennakkosuosikeilta, että miksi sinä edes vaivaudut hiihtämään? Luovu nyt suosiolla ja anna voittajien hiihtää rauhassa.

En ole pelkuri enkä heikkoitsetuntoinen ihminen. Se sija tulee mikä tulee. Parhaani teen ja kierrän kenttää sekä tuon ajatukseni siitä millainen johtaja olisin. Uusi johtaja valitaan kesäkuussa ja kuka tahansa se on, seison hänen joukoissaan. '

Porukat päättää ja se on siinä !

Leena_24_9_ilmapallo.jpg

1 kommentti . Avainsanat: Leena Meri, perussuomalaiset, puheenjohtaja,