Vihreiden vallankumous

Perjantai 7.4.2017 klo 10.15


Viime päivinä on ollut mielenkiintoista seurata vihreiden kansanedustajien touhua kansanvillitsijöinä.

Ville Niinistö saikin pyytää anteeksi virheellisen tiedon levittämistä sosiaalisessa mediassa. Illan pääuutisissa Ville Niinistön nimeä väärän tiedon levittäjänä ei tosin mainittu. Todettiin lyhyesti, että eräät poliitikot ovat pyytäneet anteeksi väärän tiedon levittämistä siitä, että paluulennolla olisi ollut mukana lapsia. 

Väärät tiedot koskivat Suomen viranomaisten järjestämiä palautuslentoja Afganistaniin. Palautukset perustuivat lainmukaisiin päätöksiin, jotka on annettu lainmukaisissa viranomaisissa. Päätöksistä on saanut myös valittaa tuomioistuimeen. Aivan kuten oikeusvaltiossa tulee ollakin.

Tieto levisi kulovalkean tavoin ja sain itsekin sähköpostia, että minun tulee kansanedustajana estää palautukset, koska siellä on pieniä lapsia hengenvaarassa.

Ville Niinistö totesi A-studiossa 19.12.2016' että hän pitää vakavana oikeusoppineiden kutsumista fundamentalisteiksi. Hän tulkitsi oikeuskanslerin huolen oikeaksi siinä mielessä, että hallitus on hänen mielestään ajanut kapealla poliittisella enemmistöllä päätöksiä, joilla ajetaan ihmisten oikeuksia alas.

Samoin vihreät ja koko oppositio ovat kyselleet sen perään, että ei kai maan hallitus vain yritä painostaa Migrin virkamiehiä tekemään kielteisiä turvapaikkapäätöksiä. Ei tietenkään. On itsestään selvää, että riippumattomien viranomaisten yksittäisiin päätöksiin ei yritetä epäasiallisesti vaikuttaa. Päätöksiin vaikutetaan eduskunnnasta käsin lainsäädännön avulla.

Ville Niinistö on pitkäaikainen perustuslakivaliokunnan jäsen. Hän peräänkuuluttaa  jatkuvasti lainmukaisuuden ja oikeusvaltion periaatteiden perään, mutta ei itse tunnu arvostavan niitä silloin kun järjestelmä ei toimi hänen omien poliittisten tavoitteidensa mukaisesti. Laillisia päätöksiä ei tarvitsisi panna täytäntöön, koska Ville Niinistö ja vihreät kansanedustajat ovat niistä eri mieltä.

Haluan vielä perustuslakivaliokunnan jäsenenä muistuttaa, että kaikki hallituksen maahanmuuttoon tekemät kiristykset ( esim, perheenyhdistäminen, oikeusavun muutokset, humanitäärisen turvapaikkaperusteen poisto yms.) ovat käyneet läpi perustuslakivaliokunnan tarkistuksen ja valiokunta on ne yksimielisellä lausunnoilla hyväksynyt. Ville Niinistö ei ole jättänyt niihin eriäviä mielipiteitä. 

Mielestäni Ville Niinistö politikoi perusoikeuksilla ja oikeusvaltion periaatteilla eikä koe, että tietoja tulisi kunnolla tarkistaa ennen niiden levittämistä. Hän on seurattu poliitikko ja puolueensa puheenjohtaja, joten hänen kannanottonsa täytyy perustua oikeaan tietoon eikä huhuihin.

Meri tylyttää Ville Niinistöä :Suomen Uutiset 7.4.

Muokattu 8.4.2017 7.39: Vihreät, Ville Niinistö, perustuslaki, palautukset, maahanmuutto, laillisuus


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini