Miten jaksat veronmaksaja ?

Tiistai 30.5.2017 klo 10.43


Halla-aho on pohtinut suomalaisen veronmaksajan jaksamista . "Halla-ahon mukaan perussuomalaisten tyypillinen äänestäjä on omillaan toimeentuleva, ankarasti verotettu työikäinen. Tämän on yhä vai­keampaa hyväksyä sitä, mihin häneltä verotettuja varoja käytetään.

– Hän kantaa mielellään kortensa kekoon, jotta suomalaiset vanhukset saisivat säällistä ­hoivaa. Sen sijaan ilmaisesta ruoasta ruikuttavat ja ostos­keskuksissa notkuvat irakilaisnuorukaiset panevat hänen ­veronmaksumoraalinsa koetukselle." verkkouutiset 30.5.2017 .

Tämä on niin totta. Samoin se, että lainkuuliainen suomalainen noudattaa oikeusvaltiossa annettuja päätöksiä, mutta osa kielteisen päätöksen saaneista turvapaikanhakijoista jää Suomeen eikä suostu poistumaan. Suomalainen on maksanut siihen mennessä asumisen, oikeuskäsittelyn, tulkkipalvelut ja monia kuluja. Kun turvapaikkaan ei ole oikeutettu on kyseessä ns. turha kulu veronmaksajalle.

Tavallinen ihminen tosiaan maksaa veroja, jos ne menevät  yhteiseen hyvään ja heikompien suomalaisten auttamiseen, mutta meidän hyväksikäyttö vihastuttaa ihmiset.

Jos sitten ihminen raskaan työpäivän jälkeen tuhahtaa vihaisesti näille asioille, niin ainoa mikä kiinnostaa valtaeliittiä on, ettei kyse ole vain vihapuheesta. Syyt purkauksen taustalta jää selvittämättä ja ihminen joutuu vain sietämään vihaisuuttaan. Kuka hänen jaksamisestaan huolehtii? Hän kuitenkin maksaa ne verot ja eli laskun tästä kaikesta.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini