Heräsikö kysymyksiä?

Ota rohkeasti yhteyttä

leena.meri@eduskunta.fi

p. 09-432 3165 (Leena)

Avustaja:

jessica.vahtera@eduskunta.fi

p. 050 476 9019 (Jessica)

twiittaa: @leena_meri

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:385010 kpl

Mitä laitetaan ja mistä otetaan?

Perjantai 9.11.2018 klo 8:40 - Julkaistu Aamupostissa 9.11.2018


Olemme kuluvan syksyn aikana yhdessä eri puolueiden kanssa valmistelleet Hyvinkään vuoden 2019 talousarviota sekä tulevien vuosien investointeja. Erilaiset arvot ja painotukset näkyvät rahanjaossa sekä siinä mihin kaupungin tulee satsata.

Perussuomalaiset kiittävät siitä, että talousarviossa on huomioitu meidän näkemyksiä koskien tulevien investointien tarkempaa suunnittelua, jotta valtuutetuilla olisi oikeat tiedot jo päätöstä tehtäessä. Liian monta hanketta on ylittänyt alkuperäisen suunnitelman miljoonilla euroilla. Esimerkkeinä näistä uimalan peruskorjaus, Metsäkaltevan koulu, uusi lukio ja monta muuta hanketta. Taloutta ei voi jatkossa hoitaa näin leväperäisesti.

Lisäksi kiitämme pitkäaikaisten tavoitteidemme toteutumista koskien sisäilman ja riskirakenteiden säännöllistä katsastusta kaupungin rakennuksissa sekä turvallisen pyöräparkin saamista juna-asemalle.

lhmettelen, etten saanut kannatusta kaupunginhallituksen kokouksessa 29.10. esityksillemme oikeudenmukaisemman ja järkevämmän rahanjaon puolesta.

Olimme muuten ainoa puolue, joka oli vastuullisesti etsinyt myös säästökohteet, eli mistä rahat otetaan niille esityksillemme, joihin tarvitaan lisää rahaa. Siinä sitä populismia esityksiä tehneillä puolueilla pahimmillaan, kun vaalien alla luvataan lisäyksiä, joihin ei ole vaivauduttu aidosti hakemaan edes rahoitusta.

Perussuomalaiset esittivät kaupunginhallituksessa lisää rahaa 200.000 euroa varhaiskasvatuksen henkilökunnan palkkojen saamiseksi kilpailukykyiselle tasolle ja vastaamaan arvokkaan työn vaativuutta. Edes SDP:n kaupunginhallituksen jäsenet eivät kannattaneet esitystä, vaikka SDP kyllä puhuu päivähoidon laadusta vetovoimatekijänä.

Perussuomalaiset olivat mukana äänestämässä varhaiskasvatuksen pienemmän ryhmäkoon säilymisen puolesta. Esitys hävisi äänestyksen kaupunginhallituksessa, mutta toivomme asian valtuustokäsittelyssä esityksen saavan enemmistön äänet.

Esitimme, että maahanmuuttajien suomen kielen opiskelun ryhmäkoot olisivat samalla tasolla ja näin  yhdenvertaisia, kuten muidenkin koululaisten ryhmäkoot. Tällä hetkellä maahanmuuttajien kielten opiskelun ryhmäkoot ovat puolet pienempiä kuin muilla. Tässä olisi säästökohde kiristyvään kuntatalouteen. Ei kannatusta muilta puolueilta.

Esitimme, että satoja tuhansia maksavasta Tehtaansuon terveysmetsähankkeesta luovuttaisiin. Meillä on terveellistä metsää ja luontopolkuja sekä ulkoilureittejä valtavasti ilman erillistä ja ylikallista terveysmetsää. Hankkeeseen on varattu 763.000 euroa, josta vuodelle 2019 yhteensä 350.000 euroa. Kokonaisrahoitus pitää sisällään jo kertaalleen viime vuonna myönnetyn 310.000 euron määrärahan tälle vuodelle, jota haetaan uudestaan. Rahaa myönnetään siis samaan hankkeeseen kahteen kertaan epäselvin selvityksin? Ei kannatusta muilta puolueilta.

Esitimme, että Hyvinkää luopuisi ajatuksesta lisätä pysäköinninvalvojien määrää yhdellä uudella henkilöllä. Säästöä vuosittain tulisi noin 35.000 euroa. Pysäköinnin virhemaksut ovat vähentyneet ja kaupunki haluaa lisää tuloja. Eikö tavoite ole toteutunut, kun ihmiset osaavat parkkeerata oikein? Ei kannatusta muilta puolueilta.

Kaikkia esityksiä käsitellään kaupunginvaltuuston kokouksessa maanantaina 12.11.2018. Kokouksessa päätetään myös kaupungin veroprosentti, johon ei esitetä korotusta.

Ole yhteydessä omaan valtuutettuusi ja kerro hänelle miten toivot hänen äänestävän eri esityksien kohdalla. Talousarvio ja esitykset ovat kokonaisuudessaan nähtävissä kaupungin internetsivuilla.

Jokaisen kannattaa nyt aktivoitua vaikuttajaksi. Ensi keväänä on eduskuntavaalit ja lupauksia annetaan pitkin ja poikin. Kannattaa tarkkailla puolueen ja ehdokkaitten äänestyskäyttäytymistä, josta ne todelliset arvovalinnat ilmenevät.

Vaikuta sinäkin -  mitä laitetaan ja mistä otetaan?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini