Kiusa se on pienikin kiusa

Keskiviikko 8.5.2019 klo 12.09 - Leena Meri


Olen hämmentynyt eduskunnassa 7.5. käydystä penkkipelistä. Vaalien jälkeen yli puoluerajojen on peräänkuulutettu yhteistyötä. Mutta jos vaalikausi alkaa näin ja Perussuomalaisia kohdellaan alusta asti epäreilusti, se ei enteile muuta kuin vaikeaa vaalikautta. Se on täysin selvä.
Miksi ne, jotka haluavat vaihtaa paikkaa, eivät vaihda sitä keskenään? Vaihtoehtoja kyllä olisi ollut. Miksi ainoa eduskuntaryhmä, joka ei halua vaihtaa omalta pitkäaikaiselta paikaltaan, pakkosiirretään?

Kesällä 2017 meidät heitettiin ulos hallituksesta, koska juuri valitun, uuden puheenjohtajan johdolla vaadimme, että hallitus noudattaa yhdessä tehtyä sopimusta ja maahanmuuttolinjauksia. Meidät pelattiin ulos vetoamalla arvomaailmaan ja muuhun epämääräiseen. Ihmisinä olimme aivan samoja, kuin olimme olleet viikkoa aiemminkin. Jatkuvasti toitotetaan, että oikeusvaltioperiaate, oikeudenmukaisuus, tasapuolinen kohtelu. Joukkohyökkäykseltä tämä minusta enemmänkin vaikuttaa.
Puhumme eduskunnassa koulukiusaamisesta ja reilusta kohtelusta. Voin sanoa, että mitä isot edellä niin sitä pienet perässä. Ei tarvitse enää ihmetellä, mistä käyttäytymismallit syntyvät.
Johtaako tämä tuolileikki siihen, että jatkossa enemmistö voi siirrellä edustajia täällä mielin määrin?
Joko siksi, että joku näkyisi enemmän tv-kameroiden edessä tai sitten ihan vaan siksi, että harmittaa. Perusteilla ei edes ole juuri väliä, sillä ne kyllä keksitään tarvittaessa jälkikäteenkin.

Minusta tällaiset päätökset pitäisi tehdä yhteisellä päätöksellä. Miksi nimenomaan se siirretään, joka ei halua siirtyä? Miksi esimerkiksi Kokoomus ei anna tuossa välissä tilaa RKP:lle? Mietin, mitä tapahtuisi, jos Perussuomalaiset olisi eduskunnan suurin puolue ja aloittaisimme penkkipelin ja siirtelisimme muita mielin määrin? On hyvä huomata, että tämä on uusi ennakkotapaus siitä, miten paikkoja siirretään enemmistöpäätöksellä. Onko seuraavana vuorossa muut eduskunnan vakiintuneen käytännön mukaiset paikat, kuten valiokuntien puheenjohtajuudet, puhemiehet, kyselytunti ja monet muut?


Kommentit

8.5.2019 14.37  Ceta Lehtniemi

Samaa ikävää peliä harjoittavat myös eräät kirkolliset piirit. Meidän edustamamme politiikan taustalla nähdään jopa fasismia. Ei auta mikään muu kuin asiallisuus ja asiapainotteisuus. Puolueohjelmamme ovat hyvät.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini