Heräsikö kysymyksiä?

Ota rohkeasti yhteyttä

leena.meri@eduskunta.fi

p. 09-432 3165 (Leena)

Avustaja:

jessica.vahtera@eduskunta.fi

p. 050 476 9019 (Jessica)

twiittaa: @leena_meri

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:399950 kpl

Lakivaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Leena Meri: Lapsi ei voi koskaan antaa suostumusta seksuaaliseen kanssakäymiseen

Perjantai 20.9.2019 klo 10:16 - Leena Meri


Eduskunnassa käytiin keskiviikkona lähetekeskustelu kansalaisaloitteesta raiskauslainsäädännön muuttamisesta suostumusperusteiseksi. 

Käydyssä keskustelussa lakivaliokunnan puheenjohtaja Leena Meri kiitti aloitteentekijöitä ja lupasi, että lakivaliokunta tulee käsittelemään aloitteen asianmukaisesti.

Meri huomautti, että aloitteesta pitää keskustella perinpohjaisesti ja lainsäädäntötyön valmistelu on tehtävä huolellisesti.

-Toivoisin, että henkilöt, jotka täällä salissa suhtautuvat asiaan hyvin tunteikkaasti ja kertovat suoralta kädeltä mikä asiassa on oikein ja mikä ei, perehtyisivät lainsäädännön valmistelutyöhön.
Mitä tarkoittaa laillisuusperiaate ja miten tarkkarajaisesti lait tulee säätää.

Meri korosti puheessaan erityisesti lasten ja nuorten asemaa raiskausrikoksissa.

 -Julkisuudessa on tullut esille nykyisen rangaistuskäytännön kummalliset tuomiot - erityisesti lasten osalta. Meidän tulee varmistaa, ettei nuorten lasten suostumuksella tai sen puuttumisella spekuloida. Esimerkiksi 10-vuotias ei koskaan voi antaa suostumusta seksuaaliseen kanssakäymiseen, vaan kyseessä tulisi aina olla raiskaus.  Lakiin voitaisiin kirjata tätä varten tietty ikäraja, jota nuorempi henkilö ei voisi antaa suostumustaan seksuaaliseen kanssakäymiseen. Ikäraja voisi olla esimerkiksi 16-vuotta.

Lähetekeskustelun jälkeen kansalaisaloite siirtyy lakivaliokuntaan valmisteluun.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini