Heräsikö kysymyksiä?

Ota rohkeasti yhteyttä

leena.meri@eduskunta.fi

p. 09-432 3165 (Leena)

Avustaja:

jessica.vahtera@eduskunta.fi

p. 050 476 9019 (Jessica)

twiittaa: @leena_meri

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:493167 kpl

Antennit tulee säilyttää - Ylen esitys uhka tiedotukselle kriisiaikana

Keskiviikko 30.9.2020 klo 11:23 - Leena Meri


Yle ehdottaa liikenne- ja viestintäministeriölle antennitelevisioista luopumista ja laajakaistaverkkoon siirtymistä. Siirtymä tarkoittaisi käytännössä sitä, että televisiota katseltaisiin internetin eikä antennin avulla ja jokaisella kotitaloudella tulisi olla käytössä laajakaistaliittymä.

Suhtaudun ehdotukseen hyvin epäilevästi. Ylen tehtävä on toimia tiedonantajana myös kriisiaikoina ja huolehtia tiedon välityksestä muina aikoina kattavasti ja yhdenvertaisesti. On huomattava, että sen toimintaa rahoitetaan verovaroin.

Pidän epärealistisena, että maaseudulla saatavuus pystyttäisiin turvaamaan. Monissa paikoissa ei edes nyt toimi normaalit puhelinyhteydet matkapuhelinverkossa häiriöttä. Kaapeleita ei tulla saamaan vuosiin ympäri Suomea ja sitten herää se kysymys, että kuka tämän maksaa? Asukkaat. Hinnat voivat olla tuhansien eurojen luokkaa per liittymä.

Ministeri Harakka kommentoi asiaa julkisuudessa, mutta hän ei ottanut kantaa ihmisille aiheutuviin mahdollisiin lisäkuluihin, joista olen huolissani. Asumisen ja muun elämisen kustannukset ovat nyt jo muutenkin korkeat. Yle-veron korotuksia ei siis tule hyväksyä. Moni on asentanut taloihinsa useamman sadan euroa maksavan antennin, joka on täysin toimiva ja yhtäkkiä antenni olisikin roskiskamaa.

Olen myös huolissani siitä, miten Yle aikoo turvata televisio- ja radioyhteydet kriisiaikana, mikäli antenneista luovutaan. Hyökkäykset tietoliikenteeseen (kyberhyökkäykset ja muut toimintahäiriöt) ovat nykyään tunnettu ja todellinen uhka. Olemme pulassa, jos korvaavaa yhteyttä ei ole. Kriisiaikoina asiat eivät saa olla niin sanotusti yhden keinon varassa. Antennit tulee säilyttää siis kaapelien rinnalla joka tapauksessa.

Asiaa ei tuotu tietoon Ylen hallintoneuvostossa ja kuulin suunnitelmasta median välityksellä, vaikka viimeisin kokous oli reilu viikko sitten.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini