Heräsikö kysymyksiä?

Ota rohkeasti yhteyttä

leena.meri@eduskunta.fi

p. 09-432 3165 (Leena)

Avustaja:

jessica.vahtera@eduskunta.fi

p. 050 476 9019 (Jessica)

twiittaa: @leena_meri

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:559164 kpl

Oikeus mielipiteisiin ja poliittiseen toimintaan on perusoikeus

Perjantai 15.1.2021 klo 15:34 - Leena Meri


Olen saanut kuulla vuosien varrella olevani natsi, ääriajattelija ja muu hörhö vain siksi, että olen perussuomalaisen puolueen edustaja.

Nämä samat ihmiset kuitenkin huutavat ihmisoikeuksien ja perusoikeuksien perään, mutta samaan aikaan leimaavat laillista puoluetta ja sen edustajia sekä kannattajia ja näin samalla halveksivat heidän perusoikeuksiaan olla omaa mieltään ja oikeutta poliittiseen toimintaan.

Viime päivinä on keskusteltu siitä kuuluuko koulun opetuksessa rinnastaa perussuomalaisia natseihin. Tässä yhteydessä on taas jälleen kerran hyvä muistuttaa, että natsit vainosivat juutalaisia sekä muita ihmisryhmiä ja tappoivat ja kiduttivat näitä keskitysleireillään. Vakavasti ajatellen tavallisen suomalaisen ihmisen rinnastus natseihin on täysin absurdi vertaus ja vailla minkäänlaista tolkkua siitä mitä ihmiselle voi sanoa.

Opetusalan eettisen neuvottelukunnan puheenjohtaja Kotro totesi ettei opettaja saa rinnastaa perussuomalaisia natseihin. Hän toteaa haastattelussa: ”Opettajien pitää sitoutua opetussuunnitelmaan eikä koulun tehtävä ole sen enempää nostaa kuin vähätelläkään mitään poliittista puoluetta. Opettaja voi kouluajan ulkopuolella toimia missä tahansa poliittisessa puolueessa ja vaikka olla poliittinen vaikuttaja, mutta sellainen vaikuttaminen, jossa opettaja pyrkii vaikuttamaan oppilaiden poliittisiin katsomuksiin, ei kuulu luokkahuoneisiin.”

Hyvä kannanotto Kotrolta. Koulun tulee opettaa nuoria itsenäiseen ja rohkeaan ajatteluun, eikä leimata erilaisia puoluekantoja. Oikeus mielipiteisiin ja poliittiseen toimintaan on perusoikeus.

Josko tästä nyt saataisiin alku sille että niin opetuksessa kuin muussa keskustelussa perussuomalaisten leimaaminen ja perusteeton demonisointi loppuu ja puolueiden eroja ruvetaan käsittelemään asialähtöisesti.

Linkki uutiseen 


Kommentit

16.1.2021 22:32  Markku

EU vastustaja ja isänmaalliset on leimattu ISO:n meedian voimin natseiksi. Koska järkyttävin haukkuma sana puree parhaiten.

Oli hyvä kirjoitus leena meri


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini