Heräsikö kysymyksiä?

Ota rohkeasti yhteyttä

leena.meri@eduskunta.fi

p. 09-432 3165 (Leena)

Avustaja:

jessica.vahtera@eduskunta.fi

p. 050 476 9019 (Jessica)

twiittaa: @leena_meri

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:616028 kpl

Suomalaiselle oikeusjärjestelmälle ei riitä rahaa - kehitysapuun kyllä riittää

Perjantai 17.9.2021 klo 12:44


Hallitus käy mielellään kansainvälisissä pöydissä heristelemässä sormea muiden maiden oikeudenhoidon ja erityisesti oikeusvaltion tilasta, vaikka omakaan pesä ei taida olla ihan kunnossa.

Eduskunnan lakivaliokunta on äskettäin yksimielisesti vakavasti huomauttanut meidän oikeudenhoidon järkyttävän heikoista resurssitilanteesta ja sitä kautta oikeusvaltion tilasta. Asiat ruuhkautuvat esimerkiksi tuomioistuimissa: rikosasiat, lastensuojelu, verotus.. Nämä kaikki suomalaisia koskettavat asiat seisoo tuomioistuimissa, koska resursseja ei ole tarpeeksi. Kyse on ihmisten oikeusturvasta.

Lisäksi vankiloiden turvallisuus vaatisi lisää rahaa. Oikeuslaitos ja vankilat tarvitsisivat pysyvästi lisää rahaa vähimmillään 20-30 miljoonaa euroa vuodessa, mutta hallitus näyttää priorisoivan nämä vähemmän tärkeiksi kohteiksi.

Kehitysapuun rahaa kyllä riittää. Siihen hallitus laittaa vuosittain yli 1,2 miljardia euroa ja perussuomalaisia lukuun ottamatta, muut puolueet on valmiita lisäämään rahaa sadoilla miljoonilla euroilla. Kysyin hallitukselta kyselytunnilla voisiko se vihdoin tehdä kunnollisen arvovalinnan ja panostaa suomalaiseen oikeusvaltioon noin 30 miljoonalla. Rahat voisi leikata suoraan kehitysavusta.

Valtiovarainministeri Annika Saarikko ihmetteli vastauksessaan, että miten kehitysavusta voi leikata, kun pitää auttaa lähellä olevia. Kotimaa on minusta vielä lähempänä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini