Heräsikö kysymyksiä?

Ota rohkeasti yhteyttä

leena.meri@eduskunta.fi

p. 09-432 3165 (Leena)

Avustaja:

topi.anttila@eduskunta.fi

p. 050 401 8107 (Topi)

twiittaa: @leena_meri

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:626051 kpl

Lakivaliokunnan perussuomalaiset kantelivat oikeusasiamiehelle: - Oikeusturva uhattuna edunvalvojan määräämisissä?

Tiistai 19.10.2021 klo 16:33


Lakivaliokunnan perussuomalaiset, puheenjohtaja Leena Meri sekä jäsenet Mari Rantanen ja Sebastian Tynkkynen, ovat huolissaan edunvalvontaan liittyvien asioiden viipymisestä Digi- ja väestötietovirastossa (entinen maistraatti).

- Esimerkiksi edunvalvojan määrääminen kestää tällä hetkellä puoli vuotta, mikä on täysin kohtuutonta. Sillä aikaa kun asia seisoo viraston Ö-mapissa, ehtivät ihmisen taloudelliset asiat usein ajautua todella huonoon jamaan. Lain mukaan jokaisella on kuitenkin oikeus saada asiansa käsitellyksi ilman aiheetonta viivytystä, selittävät Meri, Rantanen ja Tynkkynen.

Digi- ja väestötietovirasto perustelee tilannetta vetoamalla holhoustoimen asiamäärien ja edunvalvontojen määrien kasvuun sekä viraston uuteen puolisähköiseen toimintamalliin, jonka vuoksi jokaisen asian käsittelyyn on tullut ylimääräinen työvaihe.

- Tämä ei oikeuta sitä, että asioiden käsittelyajat ylittävät niille asetetut tavoiteajat usealla kuukaudella. Asioiden käsittely kestää virastossa niin pitkään, että on syytä vakavasti epäillä, etteivät kansalaisten perusoikeudet edunvalvonta-asioiden käsittelyssä toteudu asianmukaisesti, toteavat Meri, Rantanen ja Tynkkynen.

Lakivaliokunnan perussuomalaiset kansanedustajat ovat tehneet asiasta kantelun eduskunnan oikeusasiamiehelle.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini