Heräsikö kysymyksiä?

Ota rohkeasti yhteyttä

leena.meri@eduskunta.fi

p. 09-432 3165 (Leena)

Avustaja:

topi.anttila@eduskunta.fi

p. 050 401 8107 (Topi)

twiittaa: @leena_meri

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:642190 kpl

Sähkölaskut kohtuuttomia, kiilusilmäinen ilmastopolitiikka pahentaa tilannetta- hallituksen autettava suomalaisia

Perjantai 10.12.2021 klo 8:54


Perussuomalaiset vaati 9.12 suullisella kyselytunnilla hallitukselta toimia niin sanotun energiaköyhyyden ehkäisemiseksi. Sähkön hinnat ovat lähipäivinä olleet tähtitieteellisiä ja pahimmissa tapauksissa kuukausilasku saattaa nousta jopa tuhanteen euroon.

– Pakkanen paukkuu nurkissa ja perheitä uhkaa lämmityskustannusten hintapommi. Kova lasku on tulossa erityisesti heille, joilla talo lämpenee sähköllä tai öljyllä. Sähkö on edelleen tärkein omakotitalojen lämmönlähde ja niille epäonnisille, joilla sähköhinta on sidottu markkinahintaan, voi kuukausilasku kohota jopa tuhanteen euroon, perussuomalaisten kansanedustaja Leena Meri huomautti.

Kauniita puheita vihreästä energiasta

Meren mukaan kauniit puheet tuulivoimasta ja vihreästä siirtymästä eivät auta. Tuulivoima onkin kovimmilla pakkasilla tyhjän panttina, sillä tyynillä kovilla pakkasilla tuulivoiman osuus sähköntuotannosta Suomessa on vain parin prosentin luokkaa.

– Hallitus koittaa suitsia sähkönsiirtohintoja perussuomalaisten pitkään esittämällä tavalla ja kiitos siitä, mutta millä te konkreettisesti autatte ihmisiä järkyttävän sähkön hinnan kanssa? Heitä uhkaa köyhyys vain sen takia, että he lämmittävät asuntoaan.

Selitykset syistä eivät lohduta

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) korosti, että tällä hetkellä sähkönhinta muodostuu korkeimman elementin mukaan, joka tällä hetkellä Euroopassa on kaasu. Lisäksi Lintilä piti hyvänä puolena, että vain kahdeksalla prosentilla sähkönkäyttäjistä on niin sanottu pörssisähkösopimus.

Meri piti vastausta selittelynä.

– Te aina sanotte, että ette ole vastuussa energiahintojen noususta. Hyvin tyypillistä teille, mutta se ei paljoa lohduta mökin mummoa tai pienituloista lapsiperhettä, kun on valittava ruuan tai lämpimän kodin väliltä, Meri totesi.

Sähkönsiirron myynti oli virhe

Perussuomalaisten kansanedustaja Ritva ”Kike” Elomaa epäili, että energiahintoihin ei ole tulossa – päinvastoin.

– Sähkönsiirron kauppaaminen ahneille pääomasijoittajille oli aikoinaan suuren luokan virhe. Nyt ollaan tekemässä lisää suuren luokan poliittisia virheitä, nimittäin hallituksen ylikunnianhimoinen ympäristöpolitiikka johtaa väistämättä energiahintojen nousuun, Elomaa epäilee.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini