Pääministeri puhuu rangaistusasteikkojen kiristämisestä festareilla, eduskunnassa asia ei demareita kiinnosta

Maanantai 15.8.2022 klo 9:38


Ihmettelen suuresti pääministeri Marinin esittämää kannanottoa (linkki vie IS:n uutiseen), jonka mukaan hän olisi valmis nostamaan rikoslain rangaistusasteikkoa ”ylipäänsä”.

Vain pari kuukautta sitten eduskunta käsitteli seksuaalirikoslain uudistuksen, jonka yhteydessä perussuomalaiset esitti yhdessä muun opposition kanssa esimerkiksi raiskauksen sekä lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten vähimmäisrangaistusten korottamista. Tämä ei hallitukselle kelvannut, ja myös demarit äänestivät kevyempien rangaistusten puolesta.

 Eli hetki sitten oli mahdollisuus toimia, eikä vain puhua vaalien lähestyessä. Tuolloin Marin ei kuitenkaan vaivautunut äänestämään kovempien rangaistuksien puolesta. Missähän rikostyypeissä näitä kovempia rangaistuksia demareiden mielestä sitten tarvitaan, ellei näissä alhaisissa henkeen ja terveyteen kohdistuvissa raiskausrikoksissa.

Siitä, mitä seksuaalirikosten rangaistuksista kesäkuussa ehdotimme, voit lukea esimerkiksi täältä:

Hallitus ei halunnut koventaa raiskausten rangaistuksia eikä puuttua eläinten seksuaaliseen hyväksikäyttöön - Leena Meri: "En voi käsittää" - Suomen Uutiset


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini