Videoita

Sensuroimaton Päivärinta -keskusteluohjelma 10.5.2017 http://www.iltalehti.fi/politiikka/201705102200130556_pi.shtml

Ylen aamu-tv, Puoluepäivä 23.3.2017 http://areena.yle.fi/1-4078993

Huomenta Suomi, 7.3.2017 http://www.katsomo.fi/#!/jakso/731760

Yle, A-studio 6.3.2017 http://areena.yle.fi/1-3778011?autoplay=true

Katso lyhyt henkilöhaastattelu https://www.youtube.com/watch?v=ne12jfGnRgc

Henkilöhaastattelu AlfaTv 9.2.2016. https://publisher.qbrick.com/Embed.aspx?mid=C4A998CB

Heräsikö kysymyksiä?

Ota rohkeasti yhteyttä leena.meri@eduskunta.fi tai eduskunta-avustajani erkki.saarinen@eduskunta.fi

p. 09-432 3165 (Leena)

p. 050 414 7585 (Erkki)

twiittaa: @leena_ps


Leena Meri eduskuntaan

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:212954 kpl

Presidentinvaalit

Maanantai 22.1.2018 - Leena Meri

Muistakaahan käydä äänestämässä.

Ennakkoäänestys päättyy huomenna 23.1 ja varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 28.1.

Itse aion äänestää Lauraa (nro. 5)

Kommentoi kirjoitusta.

Lauran kiertueella

Perjantai 19.1.2018 klo 8:57

Iso_Omena_20.1.2018_pienin.png

Myyrmanni_20.1.2018_pienin.png

Kommentoi kirjoitusta.

Hyvinkäällä

Keskiviikko 17.1.2018 klo 12:56 - Leena Meri

Willa_18_01_2018_pieni.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Somerolla

Tiistai 16.1.2018 klo 8:46

Somero_Leena_Juho.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Rakettien ampumiselle saatava pelisäännöt

Torstai 11.1.2018 - Leena Meri

Hyvinkääläinen Marja-Leena Tetri on tehnyt kansalaisaloitteen, jossa ehdotetaan, että ilotulitteiden käyttö sallittaisiin vain ammattilaisille. Allekirjoitin itse myös aloitteen.

En kuitenkaan kieltäisi ilotulitusta kokonaan yksityishenkilöiltä. Minusta suuremmat ilotulitukset voisivat olla esimerkiksi kuntien järjestämiä. Näin ilotulitukset olisivat turvallisissa ammattilaisten käsissä. Kunnat voisivat osoittaa yksityisille ihmisille valvottuja ilotulitusalueita. Nämä alueet eivät saisi olla tuotantoeläinlaitosten lähellä.

Ilotulitteiden käyttöä on rajoitettava, koska onnettomuuksia ja läheltä piti –tilanteita sattuu joka vuosi. Tyypillisiä haittoja ovat ampujien ja sivullisten vammautumiset. Vammautumiset vievät resursseja ensiavun, pelastuslaitoksen ja poliisin muilta tehtäviltä.

Lisäksi sadat tuhannet eläimet kärsivät ja säikkyvät ilotulitteita lemmikeistä tuotantoeläimiin.  Ihmiset joutuvat uuden vuoden päivinä järjestelemään elämäänsä monin eri tavoin suojautuakseen meteliltä, joka saattaa kestää aamuyön tunneille asti.

Se mikä jollekin on kivaa metelöintiä aamuyöllä, on toisen painajainen. Otetaan siis kanssaihmiset huomioon.

Siksi rakettien ampumiselle on saatava selvät pelisäännöt.

Kommentoi kirjoitusta.

Aktiivimalli passivoi sinisten ministerin

Lauantai 6.1.2018 klo 15:24

Kauppalehti tuo esille aktiivimallin yhden sudenkuopan: ”Suomessa yritetään apinoida Tanskan työvoimapolitiikkaa, mutta yhtälöstä puuttuu tärkeä palanen, yksilöllinen palvelu."

Ruotsissa on lähdetty antamaan työnantajille helpotuksia pitkäaikaistyöttömien palkkaukseen. Eiköhän se palkkaushalu tosiaan pidä ensin työnantajalla olla. Ketään ei voi pakottaa työllistämään, vaikka sinne lähettäisi 100 hakemusta.

Ongelmana on TEM:n tutkimusjohtajan mukaan, että töiden perässä kulkeminen on hankalaa mm. asunto-ongelmien vuoksi. Perussuomalaiset esitti eduskunnassa syksyllä vaihtoehtobudjetissaan uutta muuttoavustusta kahden asunnon loukkua varten. Esimerkiksi koeajaksi, jotta tietää saako sen työn, ennen suurempia päätöksiä. Muuttoavustus olisi hyvä apu myös, jos joutuu pitämään määräaikaisuuden vuoksi kahta asuntoa. Eipä tullut kannatusta. Eikö haluna olekaan auttaa ihmisiä työllistymään?

Hallituksen keskustalainen ja kokoomuslainen ministeri ovat julkisesti puolustaneet aktiivimallia. Ikävä vain, että he eivät tunteneet edes lain sisältöä, vaan ovat levittäneet siitä vääriä tietoja. Olettaisi edes ministereiden tietävän mitä on tullut tehtyä?

Julkisuudessa on myös ihmetelty, että sinisten työministeri lain vastuuministerinä on kadonnut maan alle. Ei ole ensimmäinen kerta, kun ministeri "pakenee" ja selittää eduskunnassa, että näitä lakeja on pakko tuoda. Siis? Eikö hallituksessa voikaan vaikuttaa? Ryhdikäs ihminen seisoo edes omien esitystensä takana eikä pakene muiden selän taakse.

Kyllä on hallituksen touhu täyttä sekoilua. Osa puolustaa lakia, mutta väärin perustein ja osa pakoilee vastuuta toisten selän takana. Lisäksi hallituksessa on suunnitteilla aktiivimalli 2, jonka tarkoituksena on tuoda lisää rangaistuksia.

Kauppalehti 5.1.2018

Verkkouutiset 6.1.2018

Kaleva 5.1.2018

Iltalehti 5.1.2018

 

Kommentoi kirjoitusta.

Ilmastoasioissa Suomen etu sopimuspöytiin

Torstai 4.1.2018 - Leena Meri

Ilmastonmuutos on tosiasia. Ilmastonmuutoksen nostivat esille myös presidentti Niinistö ja presidenttiehdokas Huhtasaari uuden vuoden puheissaan. Koko maapallon luontoa pitää suojella saastumiselta, mutta suojelusta aiheutuvia taloudellisia taakkoja ei saa laittaa vain niiden harteille, jotka ovat jo nyt vähentäneet päästöjä eniten.

EU-sovellutus Pariisin ilmastosopimuksesta on epäoikeudenmukainen Suomelle ja voi jopa pysäyttää työllisyys- ja talouskehityksen. Epäoikeudenmukaisuus paljastuu, kun laitetaan rinnakkain maakohtaiset sähköntuotannon kivihiiliosuudet ja taakanjaossa sovitut maakohtaiset päästövähennystavoitteet. Muutama esimerkki kivihiilen osuudesta sähköntuotannosta: Puola 92 %, Bulgaria n. 90 %, Romania n. 90%, Tanska 48 %, Saksa 46 % (tukee yhä ruskokivihiilituotantoa itäisessä Saksassa) ja Suomi 6,7 %.

Entä sitten EU:n päästöjen vähentämistavoitteet: Puola 7 %, Romania 2 %, Bulgaria 0 %. Vähiten kivihiiltä käyttävälle Suomelle 39 %:n päästövähennystavoite on EU:n kolmanneksi korkein ja esimerkiksi Ranskalla ja Saksalla ne ovat pienemmät.

Miksi taakanjako on näin epäoikeudenmukainen? Ilmeisesti siksi, että eniten päästöjä tuottavat EU-maat eivät olisi muuten ratifioineet Pariisin sopimusta.   Suomen hallitus otti eniten saastuttavien EU-maiden taakan Suomen kannettavaksi täysin tietoisena siitä, ettei Suomi ilman taloudellisia ja tuotannollisia leikkauksia pysty 39 %:n päästövähennyksiin.

Päästöjen taakanjaossa ei huomioitu lainkaan, että suomalaiset energia- ja teollisuuslaitokset ovat jo minimoineet päästönsä. Nyt tehdyllä päästöjen taakanjaolla EU ei tule lunastamaan Pariisissa lupaamiaan tavoitteitaan.   Sopimus pitäisikin neuvotella uudelleen ja laatia sellaiseksi, että se huomioi EU:n päästöjen taakanjaon oikeudenmukaisesti.

1 kommentti .

Rauhallista Joulua

Perjantai 22.12.2017 klo 9:00

Leena_Meri_joulu_tervehdys.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Hakkarainen sai eduskuntaryhmältä vakavan varoituksen ja luopuu itse puolueen 2. varapuheenjohtajuudesta

Tiistai 19.12.2017 - Jussi Halla-aho ja Leena Meri

Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen on eduskunnan pikkujoulujen yhteydessä loukannut naispuolisen kansanedustajakollegan fyysistä koskemattomuutta.

Perussuomalainen eduskuntaryhmä ja puolue eivät hyväksy minkäänlaista seksuaalista tai muutakaan ahdistelua. Humalatila ja sen aiheuttama arvostelukyvyn puute eivät ole puolustus. Mikäli henkilö ei kykene päihtyneenä hallitsemaan käyttäytymistään, hänen ei pidä päihtyä. Kansanedustaja edustaa paitsi itseään myös äänestäjiään, ryhmäänsä ja puoluettaan.

Kansanedustaja Hakkarainen on oma-aloitteisesti pyytänyt käytöstään anteeksi loukatulta osapuolelta ja tuonut tapahtuman eduskuntaryhmän ja puolueen johdon tietoon pyrkimättä sitä kaunistelemaan. Ryhmä ja puolue ottavat nämä seikat arviossaan huomioon.

Eduskuntaryhmän säännöt tuntevat kurinpidollisina toimina huomautuksen, varoituksen ja ryhmästä erottamisen määräajaksi tai pysyvästi. Tapahtuma on niin vakava, että huomautus olisi liian vähäinen seuraamus. Ryhmästä erottamisen ryhmä ja puolue katsovat kuitenkin kohtuuttomaksi seuraamukseksi ottaen huomioon edustaja Hakkaraisen moitteettoman työskentelyn ryhmän ja puolueen hyväksi sekä edellämainitun oma-aloitteisuuden asian selvittämisessä ja sovittamisessa.

Ryhmä antaa kansanedustaja Teuvo Hakkaraiselle vakavan varoituksen ja muistuttaa häntä siitä, että tällaisen käytöksen toistuessa seuraava askel on ryhmästä erottaminen. Ryhmä viittaa edustaja Hakkaraisen antamaan lupaukseen siitä, että tällainen ei toistu, ja kehottaa häntä painavasti pidättäytymään kokonaan päihteiden käytöstä.

Ryhmä ja puolue esittävät myös pahoittelunsa loukatulle osapuolelle.

Puolue päättää varapuheenjohtaja Hakkaraiseen kohdistuvista kurinpitotoimista omien sääntöjensä ja aikataulujensa puitteissa. Hakkarainen on ilmoittanut jättävänsä paikkansa puolueen toisena varapuheenjohtajana.

 

Leena Meri, eduskuntaryhmän puheenjohtaja

Jussi Halla-aho, Perussuomalaiset rp.:n puheenjohtaja

Kommentoi kirjoitusta.

Alkoholiäänestys ratkesi PS:n äänillä: Kansalaiset toivoivat vapaampaa politiikkaa

Maanantai 18.12.2017 - Leena Meri

Kansalaiset ovat pitkään toivoneet vapaampaa alkoholipolitiikkaa, jotta kaupoista voisi ostaa vahvempaa olutta ja siideriä. Kaikkialla ei ole Alkoa nurkan takana. Toisaalta myös terveysasiat painoivat vaakakupissa.

Eduskunta äänesti torstaina prosenttirajan 0,8 prosenttiyksikön nostosta kaupoissa myytävän alkoholin suhteen. Vastustajien puheissa todettiin lähes maailmanlopun alkaneen.

Liiallinen juominen lisää terveyshaittoja, mutta itse en usko kenenkään tämän vuoksi alkoholin suurkäyttäjäksi ryhtyvän. Ennemminkin pitäisi keskittyä siihen kysymykseen, että ”miksi Jeppe juo?” Alkoholin piilottelu tiskin alla ei poista syitä liialliseen juomiseen. Syyt ovat ihan muualla.

Suomen nihkeä alkoholipolitiikka on kasvattanut Viron viinaralli.  Olutta raahataan laivoilta ja veroeurot valuvat ulos Suomesta.

Pienpanimoille tervetullut uudistus

Eduskunnan äänestyksessä hyväksyttiin pienpanimoiden oikeus myydä tuotteita vierailijoille. Minusta tämä on hyvä muutos.  Illan uutisissa panimon omistaja kertoi uudistusta odotetun 20 vuotta.

Äänestämällä voi vaikuttaa

Eduskunnan äänestys oli poikkeuksellisen tiukka. Asia ratkesi lopulta vain neljän äänen erolla luvuin 98-94. Perussuomalaiset olivat vaa’ankieliasemassa. Ryhmän jäsenistä neljä äänesti vastaan ja kolmetoista sen puolesta. Äänestys osoitti, että sillä on väliä, ketkä eduskunnassa äänestävät. Ei kannata ajatella, että ihan sama ketä sinne äänestää, kun mikään ei kumminkaan muutu.

Itse kerroin jo ennen eduskuntavaaleja avoimesti, että aion äänestää korkeamman prosentin puolesta ja pidin lupaukseni tiukassa äänestyksessä, jossa vapaampi politiikka voitti vain 4 äänellä. Muutama edustaja vaihtoi mielipidettään siitä mitä oli vaalikoneissa luvannut. Näitä löytyi mm. vihreistä. Kannattaa tarkkailla miten oma edustaja vaalikauden aikana toimii ja pitääkö edustaja sanansa.

Lainvalmistelussa ongelmia

Ongelmalliseksi jäi vielä etämyynnin kieltoa koskeva pykälä, joka pitää pikaisesti valmistella.  Nyt oikeastaan kukaan ei saa selvää, onko etämyynti sallittu vai kielletty ja mitä oikeastaan päätettiin. Tältä osin hallitus epäonnistui pahasti lainvalmistelussa. Tällaista höttöä ei saisi eduskunnasta ulos tulla.

Kommentoi kirjoitusta.

Perussuomalaiset ajavat kansallista etua kaikilla rintamilla

Keskiviikko 13.12.2017 - Leena Meri

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pekonen esitti Aamupostissa, että vain vasemmisto tekee työtä kansalaisten eteen ja Perussuomalaisia eivät tavallisen kansan asiat kiinnosta muuten kuin, jos se liittyy maahanmuuttoon.

Perussuomalaiset on ainoa puolue joka vastustaa selkeästi lisääntyvää EU-integraatiota sekä haluaa torjua laitonta maahanmuuttoa sekä estää vetovoimatekijöitä turvapaikkaturismille. Varat tulee käyttää suomalaisen veronmaksajan hyväksi.  Vasemmisto on mukana laajentamassa laittomasti maassa olevien palveluita.

Perussuomalaisten vaihtoehto hallituksen talousarvioesitykseen ensivuodelle sisältää valtavasti toimenpiteitä työllisyyteen, yrittäjyyteen, parannuksia eläkeläisten asemaan, helpotusta lääkekulukorvauksiin, asumisen halpuutuksen mallin, varakkaiden suursäätiöiden ja yhdistysten suurpääomatulojen verolle laittamiseen sekä kymmeniä ja kymmeniä toimenpiteitä oikeudenmukaiseen varojen jakoon ja verotukseen. Emme kiristäisi työntekijöiden, eläkeläisten tai pienyrittäjien verotusta, vaan päinvastoin. Silti ottaisimme vähemmän velkaa kuin hallitus.

Vasemmiston eduskuntaryhmän puheenjohtaja eduskunnan salissa kanssani istuneena tietää aivan varmasti kaikki perussuomalaisten ehdotukset ja siksi ihmettelen hänen hyökkäystään. Olemme vain yksinkertaisesti eri mieltä vasemmiston kanssa muun muassa laittoman maahanmuuton torjumisesta sekä näiden henkilöiden palveluiden lisäämisestä.

Perussuomalaisille kansallinen etu, suomalaisten ja laillisesti maassa olevien edut menevät laittomasti maassa olevien palveluiden rahoittamisen edelle.  

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: laittomasti maassa olevat, palvelut, perussuomalaiset, vaihtoehtobudjetti, Leena Meri

Perussuomalaiset ovat vastustaneet sopeutumiseläkettä pitkään

Tiistai 28.11.2017 - Leena Meri

Julkisuudessa on viime aikoina keskusteltu ex-kansanedustajien sopeutumiseläkkeistä ja siitä, että monet nostavat samaan aikaan erilaisia palkkioita työstään. Viimeisimpänä esimerkkinä Iltalehti kirjoitti 27.11.2017, että sopeutumiseläkettä nostava ex-kansanedustaja työskentelee lääkärinä ja että laskutus on tapahtunut oman yrityksen kautta. KEVA:n mukaan ex-kansanedustaja on nostanut eduskunnasta pudonneiden kansanedustajien sopeutumiseläkettä yhtäjaksoisesti huhtikuusta 2011, eli kuusi vuotta ja seitsemän kuukautta. Näitä esimerkkejä on ollut kuluvana syksynä muitakin.

Ihmettelen kovasti, että kun muilta odotetaan talkoohenkeä vyön kiristykseen ja sitten löytyy näitä virityksiä, joilla turvataan sekä sopeutumiseläke että palkkiot työstä.

Perussuomalaisten kansanedustaja Rami Lehto teki lakialoitteen 18/2016 sopeutumiseläkettä nauttivien ex-kansanedustajien eläkkeiden poistamiseksi.  Lehto totesi, että kansalaiset joutuvat osallistumaan kansantaloutemme säästötalkoisiin monin eri tavoin, joten olisi kohtuullista ja oikeudenmukaista, että nämä erityisasemassa olevat erityiseduista nauttivat ex-kansanedustajatkin osallistuisivat omalta osaltaan myös näihin yhteisiin talkoisiin. Asia ei ole edennyt.

Koska asia ei ole edennyt, tein tänään kirjallisen kysymyksen hallitukselle siitä, mitä se aikoo tehdä tämä eriarvoisuuden poistamiseksi.

Kommentoi kirjoitusta.

Älytöntä: Helsinki satsaa rahaa laittomasti maassa oleviin

Tiistai 21.11.2017 - Leena Meri

Helsingin kaupunginhallitus päätti maanantain istunnossaan, että laittomasti maassa olevien palveluja laajennetaan. Kaupunginhallituksen päätös toteutuessaan tarkoittaa sitä, että kaikki laittomasti maassa olevat ovat oikeutettuja perusterveydenhuollon palveluihin, majoitukseen, ruokaan, lääkityksiin, terveystarkastuksiin, rokotuksiin, suun terveydenhuoltoon, tartuntatautien seulontaan, mielenterveyspalveluihin ja toimeentulon lisäämiseen.

Lisäksi Helsinki tuottaa myös maksutonta oikeudellista neuvontaa tässä yhteydessä. Kaupunginhallitus esittää, että edellä mainittuja palveluja tulee mainostaa kaupungin internet-sivuilla monilla kielillä mm. arabiaksi, somaliksi, bulgariaksi ja romaniaksi. Tämä kaikki siis siten, että helsinkiläinen veronmaksaja maksaa ja summa säästetään muualta.

Hallitus ei myöskään aio tehdä mitään tälle järjettömälle tilanteelle. Kun tein asiasta kirjallisen kysymyksen elokuussa, vastasi Keskustan ministeri Annika Saarikko, että ” Kunnilla on edelleen mahdollisuus omalla päätöksellään laajentaa laittomasti maassa oleskelevien oikeutta terveyspalveluihin. Valtio korvaa vain kiireellisen sairaanhoidon. Jos kunta on päättänyt laajemmasta palveluvalikoimasta, se vastaa siitä aiheutuvista kustannuksista kokonaan itse.” Tämä sama hallitus kyllä onnistuu viemään merkittävän osan kunnan tehtävistä Sote:n avulla.

Laittomasti maassa olevien ilmaispalvelut alkavat siis Helsingistä. Suomeen kannattaa tulla, vaikka henkilö saa kielteisen päätöksen ja käännytyksen, niin Helsinki tarjoaa hänelle asumisen, lääkkeet, terveydenhoitoa, mielenterveyspalveluita ja paljon muuta ja vielä omalla kielellä. Oikeastaan koko virallinen turvapaikkaprosessi voidaankin kohta lakkauttaa, kun kielteisillä päätöksillä ei taida olla enää mitään merkitystä.  Kaupunginhallituksen päätös syntyi Helsingissä Vihreiden ja Vasemmistoliiton ajamana, Perussuomalaiset vastusti esitystä.

Olen todella tyrmistynyt.

Kommentoi kirjoitusta.

Varjobudjettimme: Kansallinen etu ja sisäinen solidaarisuus

Keskiviikko 15.11.2017 - Leena Meri

Kansallinen etu on aina perussuomalaisen politiikan lähtökohta. Sisäinen solidaarisuus on sitä, että suomalaiset ovat keskenään samalla viivalla toisistaan huolta pitäen. Perussuomalaiset tarjoavat työtä, turvaa ja oikeudenmukaisuutta. Ketään ei jätetä yksin, tehdään kansalaisen oikeudentajua vastaavia päätöksiä ja mahdollistetaan hyvät edellytykset työlle ja yrittämiselle

Perussuomalaisessa vaihtoehdossa on viisi pakettia.

Ensimmäinen paketti on asumisen halpuutuksen paketti. Jotta suomalaisilla on jatkossakin varaa asua, tarvitaan muun muassa mutkatonta asuintuotantoa, muuttoavustuspaketti ja kohtuuhintaista energiaa. Perussuomalaiset haluaa järkeistää kaavoitusbyrokratiaa ja selkeyttää rakennusmääräyksiä. Rakennusmääräyksissä on myös osasyy homeongelmiin.

Lisäksi puutumme sähkön siirtohinnoitteluun laskemalla sähkönsiirron tuottovaadetta emmekä korota lämmityspolttoaineiden veroa.

Toinen paketti panostaa yrittäjyyteen, työllisyyteen ja koulutukseen. Perussuomalaiset haluaa parantaa yrittäjyyden edellytyksiä ja helpottaa yrittäjäksi ryhtymistä. Haluammekin luoda työtilimallin, joka vapauttaa aloittavan yksinyrittäjän työllistävästä byrokratiasta. Lisäksi yrittäjät saavat apua muun muassa arvonlisäverovelvollisuuden alarajan nostamisesta ja kotitalousvähennyksen korottamisesta.

Työllisyys paranee sääntelyn purkamisella, pitkäaikaistyöttömien ja vajaakuntoisten työllisyysohjelmalla, matkailunedistämispaketilla ja oppisopimuskoulutuksen Mestari-kisälli –mallilla. Lisäksi helpotamme. maatalouden ahdinkoa luomalla satovahinkovakuutusrahaston ja tukemalla lomitusta.

Koulutukseen ja tutkimukseen Perussuomalaiset antavat tukea muun muassa ammatillisen- ja korkeakoulutuksen lisäresursointiin. Myös ryhmäkokojen pienentämiseksi osoitetaan määräraha ja vapaaehtoista kielivalintaa halutaan laajentaa.

Koti, hoiva ja hoito on Perussuomalaisten kolmas paketti. Vaihtoehdollamme pieni- ja keskituloisille lapsiperheille jää jopa merkittävästi enemmän rahaa käyttöön. Nuorisopaketti huolehtii lasten ja nuorten mielenterveydestä ja jaksamisesta.

Tuemme vaihtoehdossamme arvokasta vanhuutta panostamalla muun muassa henkilöstömitoitukseen ja omaishoitoon. Puutumme myös eläkeläisköyhyyteen kohtuullistamalla lääkekustannuksia ja keventämällä pienituloisimpien verotusta.

Perumme kansaneläkeindeksiin sidottujen tukien indeksijäädytykset. Tämä auttaa monia, eläkeläisistä lapsiperheisiin ja sairaisiin.

Turvallisuudesta emme tingi. Tämä neljäs paketti sisältää resursseja poliisille, tullille, rajavartiolaitokselle ja oikeuslaitokselle. Kansalaisen oikeusturva ja turvallisuus vaativat näitä panostuksia. Otamme myös asevelvolliset sotilaiden tapaturmasuojan piiriin.

Toimenpidepaketti on viides paketti. Siinä tarjoamme esimerkiksi perussuomalaisen kehitysyhteistyömallin, joka säästää suorasta valtion tuesta jatkossa jopa 550 miljoonaa euroa, mutta joka antaa mahdollisuuden merkittävästi kasvattaa kehitysavun vaikuttavuutta antamalla veronmaksajille suoran vaikutusmahdollisuuden.

 Maahanmuuttopolitiikan alueella säästämme reilusti turvapaikkaturismin aiheuttamista kohtuuttomista kuluista. Vaadimme, että hallitus noudattaa omaa toimenpideohjelmaansa vuodelta 2015 täysimääräisesti.

Varallisuusveroa keräämme varakkaimmalta kymmenykseltä ja laitamme suursäätiöt ja –yhdistykset verolle oikeudenmukaisen veropohjan laajentamiseksi. Uudistus koskee ainoastaan varakkaita säätiöitä ja yhdistyksiä, joilla on yli 100 000 euron pääomatulot. Uudistuksen ulkopuolella olisivat Linnanmäkeä pyörittävän Lasten Päivän Säätiön kaltaiset hyväntekeväisyystoimijat.

Ylen toimintaa tehostamme vaihtoehdossamme niin, että veronmaksajien rahoja kuluu 50 miljoonaa vähemmän.

Otamme varjobudjetissamme silti velkaa 61 miljoonaa euroa vähemmän kuin hallitus!

Linkki varjobudjettiin

https://www.suomenuutiset.fi/wp-content/uploads/2017/11/Vaihtoehtobudjetti_ps.pdf

 

Kommentoi kirjoitusta.

Avustajakoirien asema unohdettu

Maanantai 13.11.2017 - Leena Meri

Avustajakoirat

Avustajakoira on fyysisesti toimintarajoitteisten käyttäjien yksilöllisiä tarpeita vastaavaksi koulutettu koira, joka avustaa käyttäjäänsä päivittäisissä toimissa. Koira voi olla se ratkaiseva tekijä, joka mahdollistaa vammaisen ihmisen itsenäisen elämän, liikkumisen ja pärjäämisen.

Avustajakoira koulutetaan avustamaan liikuntavammaista henkilöä monissa päivittäisissä toimissa. Avustajakoira toimii liikkumisrajoitteisen henkilön liikkumisen tukena avustaen käyttäjän tarpeen mukaan itsenäisessä seisomisessa, kävelyssä, nousemisessa tai pyörätuolin liikuttamisessa. Avustaja-koira toimii käyttäjänsä apuna monessa, kuten avaa ja sulkee ovia, noutaa käyttäjän ulottuville tavaroita esim. lompakon, puhelimen, tekee hoitajakutsun sekä avustaa riisumisessa ja pukeutumisessa.

Avustajakoira osaa myös erikseen koulutettuna muistuttaa lääkkeiden otosta ja hakea avustettavalle lääkkeet sekä ulkopuolista apua, jos avustettavalle tulee hätätilanne. Näin avustajakoira korvaa suuressa määrin ihmisavustajan tarvetta ja on elintärkeänä apuna, kun muita ihmisiä ei ole paikalla.

Invalidiliiton avustajakoiratoiminta on auditoitu kansainvälisen avustajakoirajärjestön Euroopan kat-tojärjestön Assistance Dogs Europe’n toimesta. Lisäksi koirien taitoja, niiden vastaavuutta käyttäjän tarpeisiin sekä koirien hyvinvointia seurataan säännöllisesti toteutettavien terveystarkastusten ja osaamisarvioiden avulla.

Invalidiliitto ostaa avustajakoirat lahjoitusvaroilla, hinta on tällä hetkellä keskimäärin 20.000 euroa. Toimintaa rahoitetaan Raha-automaattiyhdistyksen avustuksella ja lahjoituksilla. Avustajakoiran hankinta on käyttäjälle maksutonta, mutta koiran kuluista vastaa suurimmaksi osaksi käyttäjä.

Opaskoira on apu monelle näkövammaiselle liikkumiseen. Opaskoirakoulu maksaa koiran kaikki kulut niin kauan kuin se on työssä, eli enintään 12-vuotiaaksi asti. Opaskoiran hankinta ja koulutus katetaan verovaroin. Opaskoiran hinnaksi tulee keskimäärin 50 000 euroa ennen luovutusta käyttäjäl-le. Opaskoira on aina käyttäjälleen ilmainen, koska se on virallisesti hyväksytty vammaisen apuväli-neeksi.

Koska mielestäni myös avustajakoirien rahoituksen pitäisi tulla verovaroista, kuten opaskoirien, tein asiasta tänään hallitukselle kirjallisen kysymyksen.

Kommentoi kirjoitusta.

Veronkierto tulee rangaista tuntuvasti

Torstai 2.11.2017 - Leena Meri

Uusi lakiesitys ehdottaa, että verottajalle aiemmin ilmoittamattomia varoja voisi jatkossa tuoda esiin 0,5 prosentin korotuksella.

Valtiovarainministeriö vakuuttaa, että verotusta ja veronkantoa uudistava lakiesitys ei sisällä ehdotusta tehokkaasta katumisesta, mutta valtionsyyttäjä Ritva Sahavirta arvioi, että sisällöllisesti esityksessä on hyvin samanlaisia piirteitä.

Ymmärrän kyllä, että salatut varat halutaan verotuksen piiriin ja julkisiksi tuloiksi, mutta jos pääsee pienemmillä veronkorotuksilla kuin nyt, niin mitä järkeä uudistuksessa on? Vaikuttaa aika paljon tehokkaan katumisen palauttamiselta. Toki oma-aloitteisuus ja oma myötävaikutus tulee aina näkyä rangaistusta ja veronkorotusta määrättäessä, mutta mistään rikoksesta ei saisi selvitä kokonaan aivan pienellä lisämaksulla.

Kommentoi kirjoitusta.

Hyvinkään Perussuomalaisten esityksiä v. 2018 talousarvioon

Keskiviikko 1.11.2017 klo 11:19

Kaupunginhallituksessa päätimme 30.10. yksimielisesti esittää 370.000 euron lisärahoitusta palveluasumiseen, sillä on kohtuutonta, että ikäihmiset joutuvat jonottamaan pitkään saadakseen turvallista ja hyvää asumista. Perussuomalaiset kannattavat esitystä myös valtuustossa.

Tein 250.000 euron määrärahan lisäysesityksen lapsen kotihoidon kuntalisän palauttamiseksi 1.8.2018 alkaen. Kaupunki tarvitsee lisää perheitä ja asukkaita. Vaikka kaupunginjohtaja totesi (AP 1.11), etteivät lisät merkittävästi lisää kuntien vetovoimaa niin on täysin selvää, että valitessaan asuinkuntaa perhe vertailee kokonaisuutta, eli kunnan palveluita, verojen määrää sekä erilaisia lisiä. Perussuomalaisten Tiina Karhunen teki kuntalisän palautuksesta samansisältöisen valtuustoaloitteen jo syyskuussa. Kaupunginhallituksessa esitystäni kannatti vain Keskusta.

Lisäksi esitin, että terveysmetsä-hanke otetaan pois tulevista investoinneista. Määrärahaa siihen on budjetoitu arvion mukaan noin 140.000 euroa. Tällä rahalla voimme panostaa esimerkiksi lasten kotihoidon kuntalisään. Hyvinkäällä on jo nyt paljon metsiä ja luontopolkuja, joten lisäpanostukseen ei ole nyt tarvetta. Kaupunginhallituksessa määrärahan poistoesitystäni kannatti vain Keskusta.

Vielä toivoin lisärahaa 40.000 euroa nuorten kesätyöseteliin, jota kokeiltiin ensi kerran tänä vuonna. Sain nuorten vanhemmilta palautetta, että kesätyösetelin käyttöalaa laajennettaisiin myös 15-16 -vuotiasiin sekä myös lyhyisiin työsuhteisiin. Nuorille tulee antaa tukea, jotta he saisivat sen ensimmäisen työkokemuksen. Tein asiasta valtuustoaloitteen helmikuussa 2017 ja Hyvinkään nuorisovaltuusto kannatti ajatustani kesätyösetelin laajennuksesta lausunnossaan 12.10.2017. Silti määrärahat haluttiin säilyttää kaupunginhallituksessa kesän 2017 tasossa, eli 10.000 eurossa. Toivottavasti Perussuomalaiset saavat tukea muilta valtuutetuilta asian tulevassa käsittelyssä valtuustossa.

Valtuuston kokouksessa 23.10. oli esittäytymässä Hyvinkään omaishoitajien ja läheisten ry. Omaishoitajia Hyvinkäällä on arviolta noin 100. Omaishoitajien tukeminen on ensiarvoisen tärkeää heidän ja hoidettavan jaksamisen kannalta. On hyvä huomata, että he säästävät myös yhteiskunnan varoja arvokkaalla työllään.

Tästä syystä esitin kaupunginhallituksen kokouksessa, että tukisimme omaishoitajien jaksamista antamalla omaishoitajille alennetuin hinnoin uinti- ja kuntosalimahdollisuuden Sveitsin uimalassa. Alennettuja hintoja on tällä hetkellä mm. senioreilla, opiskelijoilla ja varusmiehillä. Koska asiaa ei oltu valmisteltu lautakuntatasolla etukäteen, jätän asiassa valtuustossa toivomusponnen, että asiaa aletaan pikaisesti valmistelemaan. Ehdotukseni tuntui saavan kannatusta, joten toivon, että se saadaan valtuuston talousarviokäsittelyssä yksimielisesti pikaiseen valmisteluun.

Hyvänä asiana on, että vuoden 2018 talousarvioesityksessä veroja ei olla nostamassa. Kunnallisveron ja kiinteistöveron korotukset olisivat myrkkyä kuntalaisten kukkarolle.

Toivotan kaikille mukavaa talven jatkoa ja kehotan kuntalaisia olemaan edelleen yhteydessä meihin Perussuomalaisiin valtuutettuihin mieltä askarruttavissa kysymyksissä sekä tuomaan ideoita siitä, mitä voisimme tehdä enemmän kuntalaisten ja kotikaupunkimme eteen.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hyvinkää, talousarvio, Perussuomalaiset, Leena Meri

Lakialoite käännytyspäätöksen saaneiden säilöönottamiseksi

Perjantai 27.10.2017 - Leena Meri

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on eilen jättänyt lakialoitteen, jossa he esittävät ulkomaalaislakia muutettavaksi niin, että maasta käännytettäväksi määrätyt henkilöt voidaan ottaa säilöön. Käytännössä tämä tarkoittaisi kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita henkilöitä, jotka on käännytetty. Perustelemme asiaa turvallisuussyillä.

Nykyisen ulkomaalaislain nojalla voidaan maassa oleva henkilö ottaa jo nyt säilöön yksilöllisen arvioinnin perusteella, mikäli laissa määrätyt vähemmät keinot eivät ole riittäviä ja henkilö on esimerkiksi riski kansalliselle turvallisuudelle.

Mielestäni tämä ei missään nimessä riitä. Arvioiden mukaan meillä voi pian olla jopa 10 000 henkilöä laittomasti maassa, jotka ovat kaikkien kirjojen ja kansien ulkopuolella.  Heillä ei siis ole oleskelulupaa ja heillä on jopa käännytyspäätös, mutta he katoavat viranomaisilta, eivätkä lähde maasta.

Perussuomalaiset teettivät vastikään tutkimuksen siitä, kuinka suuri osuus kansasta ottaisi käännytyspäätöksen saaneet talteen. Tutkimukseen vastasi reilut 1200 henkeä. Tulokset olivat selviä, sillä 59 prosenttia vastaajista oli säilöön ottamisen kannalla ja vain 18 vastusti sitä. 23 ei osannut sanoa kantaansa.

Kyselyssä kysyttiin myös vastaajan puoluekantaa. Hallituspuolueiden kannattajista säilöönottoa kannatti jopa 67 prosenttia. Yllättävin tulos lienee vihreiden äänestäjien osalta, sillä heilläkin enemmistä oli idean kannalla.

Sana kansanedustaja tulee siitä, että hän edustaa kansaa. Emmehän me vaadi eduskunnalta muuta kuin sitä, että se kuuntelee kansaa. En ymmärrä, jos se on jollekin hankala asia. Rohkaisenkin kaikkia, jotka kansan ääntä kuuntelevat, allekirjoittamaan aloitteen.

Kommentoi kirjoitusta.

Kuuleeko eduskunta kansaa?

Perjantai 20.10.2017 - Leena Meri

Lainsäädännön ja päätösten pitää vastata kansan oikeustajua ja erityisesti sen enemmistön oikeustajua. 

Suomalaisista enemmistö, lähes 60%, ottaisi kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat heti säilöön . Suomalaisista vain 18 % antaisi käännytyspäätöksen saaneiden kulkea vapaasti maassamme. Tämä ilmenee TNS-gallupin reilu viikko sitten tekemästä tutkimuksesta. Vihreiden kannattajistakin pikaista säilöönottoa kannatti lähes puolet.

Eikö siis kaiken lainsäädännön tule vastata kansan tahtoa ja varsinkin sen enemmistön? Perussuomalaisten mielestä kansaa pitää kuulla.

Perussuomalaiset on ainoana puolueena esittänyt jo usean vuoden ajan, että käännytyspäätöksen saaneet otetaan säilöön odottamaan palautusta. PS on korostanut turvallisuutta ja kritisoinut käännytyspäätöksen saaneiden laitonta maassa oleskelua.   Kun muut puolueet vastustavat perussuomalaisten esitystä säilöönotosta, ne eivät näytä joko tietävän tai ymmärtävän, että niiden omatkin kannattajat ovat varsin kriittisiä vapaata maassa oleskelua kohtaan, kun kielteinen päätös on tullut.

Ministeri Terho sanoi 31.8 Turun terroritapahtuman jälkeen hallituksen tiedotustilaisuudessa, että säilöönottoa tullaa tehostamaan, jos turvapaikanhakija on saanut kielteisen päätöksen.

Terhon ehdotuksiin Sipilä vastasi pari päivää myöhemmin (Iltasanomat 3.9): En antaisi niille liian paljoa painoarvoa, turvapaikkakysymyksillä politikoidaan.

Toivottavasti eduskunta kuitenkin toteuttaa sen, mitä suuri osa kansasta haluaa.

Kommentoi kirjoitusta.

Ei syytettä

Tiistai 17.10.2017 - Suomen Uutiset

Suomen Uutiset 17.10.2017

Entinen avustaja syytti perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Merta työpaikkakiusaamisesta. Helsingin syyttäjäviraston kihlakunnansyyttäjä oli asiasta eri mieltä.

– Entinen avustajani teki minusta poliisille maaliskuussa 2017 tutkintapyynnön ja esitti, että olen mm. syyllistynyt työpaikkakiusaamiseen, kunnianloukkaukseen yms. Poliisi tutki asian laajasti ja hankki asiassa kaksi työsuojeluviranomaisen, eli Avin lausuntoa, joiden mukaan minun ei voida katsoa syyllistyneen työturvallisuusrikoksiin. Lisäksi poliisi on kuullut henkilötodistajia, Meri toteaa.

– Helsingin syyttäjäviraston kihlakunnansyyttäjä teki asiassa tänään 17.10.2017 perustellun syyttämättäjättämispäätöksen. Päätöksessä todetaan, ettei syytteitä nosteta, koska ei ole olemassa todennäköisiä syitä rikoksesta epäillyn syyllisyyden tueksi. Päätöksestä ilmenee, että asia on tutkittu laajasti ja tasapuolisesti, mikä on hyvä asia.

Laajemmin syyttäjän päätöksestä tästä linkistä

https://www.suomenuutiset.fi/leena-merelle-puhtaat-paperit-syyttaja-loytanyt-syytoksille-minkaanlaisia-perusteluja/

Kommentoi kirjoitusta.

Vanhemmat kirjoitukset »