Videoita

Sensuroimaton Päivärinta -keskusteluohjelma 10.5.2017 http://www.iltalehti.fi/politiikka/201705102200130556_pi.shtml

Ylen aamu-tv, Puoluepäivä 23.3.2017 http://areena.yle.fi/1-4078993

Huomenta Suomi, 7.3.2017 http://www.katsomo.fi/#!/jakso/731760

Yle, A-studio 6.3.2017 http://areena.yle.fi/1-3778011?autoplay=true

Katso lyhyt henkilöhaastattelu https://www.youtube.com/watch?v=ne12jfGnRgc

Henkilöhaastattelu AlfaTv 9.2.2016. https://publisher.qbrick.com/Embed.aspx?mid=C4A998CB

Heräsikö kysymyksiä?

Ota rohkeasti yhteyttä leena.meri@eduskunta.fi tai eduskunta-avustajani erkki.saarinen@eduskunta.fi

p. 09-432 3165 (Leena)

p. 050 414 7585 (Erkki)

twiittaa: @leena_ps


Leena Meri eduskuntaan

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:201605 kpl

Perussuomalaiset ovat vastustaneet sopeutumiseläkettä pitkään

Tiistai 28.11.2017 - Leena Meri

Julkisuudessa on viime aikoina keskusteltu ex-kansanedustajien sopeutumiseläkkeistä ja siitä, että monet nostavat samaan aikaan erilaisia palkkioita työstään. Viimeisimpänä esimerkkinä Iltalehti kirjoitti 27.11.2017, että sopeutumiseläkettä nostava ex-kansanedustaja työskentelee lääkärinä ja että laskutus on tapahtunut oman yrityksen kautta. KEVA:n mukaan ex-kansanedustaja on nostanut eduskunnasta pudonneiden kansanedustajien sopeutumiseläkettä yhtäjaksoisesti huhtikuusta 2011, eli kuusi vuotta ja seitsemän kuukautta. Näitä esimerkkejä on ollut kuluvana syksynä muitakin.

Ihmettelen kovasti, että kun muilta odotetaan talkoohenkeä vyön kiristykseen ja sitten löytyy näitä virityksiä, joilla turvataan sekä sopeutumiseläke että palkkiot työstä.

Perussuomalaisten kansanedustaja Rami Lehto teki lakialoitteen 18/2016 sopeutumiseläkettä nauttivien ex-kansanedustajien eläkkeiden poistamiseksi.  Lehto totesi, että kansalaiset joutuvat osallistumaan kansantaloutemme säästötalkoisiin monin eri tavoin, joten olisi kohtuullista ja oikeudenmukaista, että nämä erityisasemassa olevat erityiseduista nauttivat ex-kansanedustajatkin osallistuisivat omalta osaltaan myös näihin yhteisiin talkoisiin. Asia ei ole edennyt.

Koska asia ei ole edennyt, tein tänään kirjallisen kysymyksen hallitukselle siitä, mitä se aikoo tehdä tämä eriarvoisuuden poistamiseksi.

Kommentoi kirjoitusta.

Älytöntä: Helsinki satsaa rahaa laittomasti maassa oleviin

Tiistai 21.11.2017 - Leena Meri

Helsingin kaupunginhallitus päätti maanantain istunnossaan, että laittomasti maassa olevien palveluja laajennetaan. Kaupunginhallituksen päätös toteutuessaan tarkoittaa sitä, että kaikki laittomasti maassa olevat ovat oikeutettuja perusterveydenhuollon palveluihin, majoitukseen, ruokaan, lääkityksiin, terveystarkastuksiin, rokotuksiin, suun terveydenhuoltoon, tartuntatautien seulontaan, mielenterveyspalveluihin ja toimeentulon lisäämiseen.

Lisäksi Helsinki tuottaa myös maksutonta oikeudellista neuvontaa tässä yhteydessä. Kaupunginhallitus esittää, että edellä mainittuja palveluja tulee mainostaa kaupungin internet-sivuilla monilla kielillä mm. arabiaksi, somaliksi, bulgariaksi ja romaniaksi. Tämä kaikki siis siten, että helsinkiläinen veronmaksaja maksaa ja summa säästetään muualta.

Hallitus ei myöskään aio tehdä mitään tälle järjettömälle tilanteelle. Kun tein asiasta kirjallisen kysymyksen elokuussa, vastasi Keskustan ministeri Annika Saarikko, että ” Kunnilla on edelleen mahdollisuus omalla päätöksellään laajentaa laittomasti maassa oleskelevien oikeutta terveyspalveluihin. Valtio korvaa vain kiireellisen sairaanhoidon. Jos kunta on päättänyt laajemmasta palveluvalikoimasta, se vastaa siitä aiheutuvista kustannuksista kokonaan itse.” Tämä sama hallitus kyllä onnistuu viemään merkittävän osan kunnan tehtävistä Sote:n avulla.

Laittomasti maassa olevien ilmaispalvelut alkavat siis Helsingistä. Suomeen kannattaa tulla, vaikka henkilö saa kielteisen päätöksen ja käännytyksen, niin Helsinki tarjoaa hänelle asumisen, lääkkeet, terveydenhoitoa, mielenterveyspalveluita ja paljon muuta ja vielä omalla kielellä. Oikeastaan koko virallinen turvapaikkaprosessi voidaankin kohta lakkauttaa, kun kielteisillä päätöksillä ei taida olla enää mitään merkitystä.  Kaupunginhallituksen päätös syntyi Helsingissä Vihreiden ja Vasemmistoliiton ajamana, Perussuomalaiset vastusti esitystä.

Olen todella tyrmistynyt.

Kommentoi kirjoitusta.

Varjobudjettimme: Kansallinen etu ja sisäinen solidaarisuus

Keskiviikko 15.11.2017 - Leena Meri

Kansallinen etu on aina perussuomalaisen politiikan lähtökohta. Sisäinen solidaarisuus on sitä, että suomalaiset ovat keskenään samalla viivalla toisistaan huolta pitäen. Perussuomalaiset tarjoavat työtä, turvaa ja oikeudenmukaisuutta. Ketään ei jätetä yksin, tehdään kansalaisen oikeudentajua vastaavia päätöksiä ja mahdollistetaan hyvät edellytykset työlle ja yrittämiselle

Perussuomalaisessa vaihtoehdossa on viisi pakettia.

Ensimmäinen paketti on asumisen halpuutuksen paketti. Jotta suomalaisilla on jatkossakin varaa asua, tarvitaan muun muassa mutkatonta asuintuotantoa, muuttoavustuspaketti ja kohtuuhintaista energiaa. Perussuomalaiset haluaa järkeistää kaavoitusbyrokratiaa ja selkeyttää rakennusmääräyksiä. Rakennusmääräyksissä on myös osasyy homeongelmiin.

Lisäksi puutumme sähkön siirtohinnoitteluun laskemalla sähkönsiirron tuottovaadetta emmekä korota lämmityspolttoaineiden veroa.

Toinen paketti panostaa yrittäjyyteen, työllisyyteen ja koulutukseen. Perussuomalaiset haluaa parantaa yrittäjyyden edellytyksiä ja helpottaa yrittäjäksi ryhtymistä. Haluammekin luoda työtilimallin, joka vapauttaa aloittavan yksinyrittäjän työllistävästä byrokratiasta. Lisäksi yrittäjät saavat apua muun muassa arvonlisäverovelvollisuuden alarajan nostamisesta ja kotitalousvähennyksen korottamisesta.

Työllisyys paranee sääntelyn purkamisella, pitkäaikaistyöttömien ja vajaakuntoisten työllisyysohjelmalla, matkailunedistämispaketilla ja oppisopimuskoulutuksen Mestari-kisälli –mallilla. Lisäksi helpotamme. maatalouden ahdinkoa luomalla satovahinkovakuutusrahaston ja tukemalla lomitusta.

Koulutukseen ja tutkimukseen Perussuomalaiset antavat tukea muun muassa ammatillisen- ja korkeakoulutuksen lisäresursointiin. Myös ryhmäkokojen pienentämiseksi osoitetaan määräraha ja vapaaehtoista kielivalintaa halutaan laajentaa.

Koti, hoiva ja hoito on Perussuomalaisten kolmas paketti. Vaihtoehdollamme pieni- ja keskituloisille lapsiperheille jää jopa merkittävästi enemmän rahaa käyttöön. Nuorisopaketti huolehtii lasten ja nuorten mielenterveydestä ja jaksamisesta.

Tuemme vaihtoehdossamme arvokasta vanhuutta panostamalla muun muassa henkilöstömitoitukseen ja omaishoitoon. Puutumme myös eläkeläisköyhyyteen kohtuullistamalla lääkekustannuksia ja keventämällä pienituloisimpien verotusta.

Perumme kansaneläkeindeksiin sidottujen tukien indeksijäädytykset. Tämä auttaa monia, eläkeläisistä lapsiperheisiin ja sairaisiin.

Turvallisuudesta emme tingi. Tämä neljäs paketti sisältää resursseja poliisille, tullille, rajavartiolaitokselle ja oikeuslaitokselle. Kansalaisen oikeusturva ja turvallisuus vaativat näitä panostuksia. Otamme myös asevelvolliset sotilaiden tapaturmasuojan piiriin.

Toimenpidepaketti on viides paketti. Siinä tarjoamme esimerkiksi perussuomalaisen kehitysyhteistyömallin, joka säästää suorasta valtion tuesta jatkossa jopa 550 miljoonaa euroa, mutta joka antaa mahdollisuuden merkittävästi kasvattaa kehitysavun vaikuttavuutta antamalla veronmaksajille suoran vaikutusmahdollisuuden.

 Maahanmuuttopolitiikan alueella säästämme reilusti turvapaikkaturismin aiheuttamista kohtuuttomista kuluista. Vaadimme, että hallitus noudattaa omaa toimenpideohjelmaansa vuodelta 2015 täysimääräisesti.

Varallisuusveroa keräämme varakkaimmalta kymmenykseltä ja laitamme suursäätiöt ja –yhdistykset verolle oikeudenmukaisen veropohjan laajentamiseksi. Uudistus koskee ainoastaan varakkaita säätiöitä ja yhdistyksiä, joilla on yli 100 000 euron pääomatulot. Uudistuksen ulkopuolella olisivat Linnanmäkeä pyörittävän Lasten Päivän Säätiön kaltaiset hyväntekeväisyystoimijat.

Ylen toimintaa tehostamme vaihtoehdossamme niin, että veronmaksajien rahoja kuluu 50 miljoonaa vähemmän.

Otamme varjobudjetissamme silti velkaa 61 miljoonaa euroa vähemmän kuin hallitus!

Linkki varjobudjettiin

https://www.suomenuutiset.fi/wp-content/uploads/2017/11/Vaihtoehtobudjetti_ps.pdf

 

Kommentoi kirjoitusta.

Avustajakoirien asema unohdettu

Maanantai 13.11.2017 - Leena Meri

Avustajakoirat

Avustajakoira on fyysisesti toimintarajoitteisten käyttäjien yksilöllisiä tarpeita vastaavaksi koulutettu koira, joka avustaa käyttäjäänsä päivittäisissä toimissa. Koira voi olla se ratkaiseva tekijä, joka mahdollistaa vammaisen ihmisen itsenäisen elämän, liikkumisen ja pärjäämisen.

Avustajakoira koulutetaan avustamaan liikuntavammaista henkilöä monissa päivittäisissä toimissa. Avustajakoira toimii liikkumisrajoitteisen henkilön liikkumisen tukena avustaen käyttäjän tarpeen mukaan itsenäisessä seisomisessa, kävelyssä, nousemisessa tai pyörätuolin liikuttamisessa. Avustaja-koira toimii käyttäjänsä apuna monessa, kuten avaa ja sulkee ovia, noutaa käyttäjän ulottuville tavaroita esim. lompakon, puhelimen, tekee hoitajakutsun sekä avustaa riisumisessa ja pukeutumisessa.

Avustajakoira osaa myös erikseen koulutettuna muistuttaa lääkkeiden otosta ja hakea avustettavalle lääkkeet sekä ulkopuolista apua, jos avustettavalle tulee hätätilanne. Näin avustajakoira korvaa suuressa määrin ihmisavustajan tarvetta ja on elintärkeänä apuna, kun muita ihmisiä ei ole paikalla.

Invalidiliiton avustajakoiratoiminta on auditoitu kansainvälisen avustajakoirajärjestön Euroopan kat-tojärjestön Assistance Dogs Europe’n toimesta. Lisäksi koirien taitoja, niiden vastaavuutta käyttäjän tarpeisiin sekä koirien hyvinvointia seurataan säännöllisesti toteutettavien terveystarkastusten ja osaamisarvioiden avulla.

Invalidiliitto ostaa avustajakoirat lahjoitusvaroilla, hinta on tällä hetkellä keskimäärin 20.000 euroa. Toimintaa rahoitetaan Raha-automaattiyhdistyksen avustuksella ja lahjoituksilla. Avustajakoiran hankinta on käyttäjälle maksutonta, mutta koiran kuluista vastaa suurimmaksi osaksi käyttäjä.

Opaskoira on apu monelle näkövammaiselle liikkumiseen. Opaskoirakoulu maksaa koiran kaikki kulut niin kauan kuin se on työssä, eli enintään 12-vuotiaaksi asti. Opaskoiran hankinta ja koulutus katetaan verovaroin. Opaskoiran hinnaksi tulee keskimäärin 50 000 euroa ennen luovutusta käyttäjäl-le. Opaskoira on aina käyttäjälleen ilmainen, koska se on virallisesti hyväksytty vammaisen apuväli-neeksi.

Koska mielestäni myös avustajakoirien rahoituksen pitäisi tulla verovaroista, kuten opaskoirien, tein asiasta tänään hallitukselle kirjallisen kysymyksen.

Kommentoi kirjoitusta.

Veronkierto tulee rangaista tuntuvasti

Torstai 2.11.2017 - Leena Meri

Uusi lakiesitys ehdottaa, että verottajalle aiemmin ilmoittamattomia varoja voisi jatkossa tuoda esiin 0,5 prosentin korotuksella.

Valtiovarainministeriö vakuuttaa, että verotusta ja veronkantoa uudistava lakiesitys ei sisällä ehdotusta tehokkaasta katumisesta, mutta valtionsyyttäjä Ritva Sahavirta arvioi, että sisällöllisesti esityksessä on hyvin samanlaisia piirteitä.

Ymmärrän kyllä, että salatut varat halutaan verotuksen piiriin ja julkisiksi tuloiksi, mutta jos pääsee pienemmillä veronkorotuksilla kuin nyt, niin mitä järkeä uudistuksessa on? Vaikuttaa aika paljon tehokkaan katumisen palauttamiselta. Toki oma-aloitteisuus ja oma myötävaikutus tulee aina näkyä rangaistusta ja veronkorotusta määrättäessä, mutta mistään rikoksesta ei saisi selvitä kokonaan aivan pienellä lisämaksulla.

Kommentoi kirjoitusta.

Hyvinkään Perussuomalaisten esityksiä v. 2018 talousarvioon

Keskiviikko 1.11.2017 klo 11:19

Kaupunginhallituksessa päätimme 30.10. yksimielisesti esittää 370.000 euron lisärahoitusta palveluasumiseen, sillä on kohtuutonta, että ikäihmiset joutuvat jonottamaan pitkään saadakseen turvallista ja hyvää asumista. Perussuomalaiset kannattavat esitystä myös valtuustossa.

Tein 250.000 euron määrärahan lisäysesityksen lapsen kotihoidon kuntalisän palauttamiseksi 1.8.2018 alkaen. Kaupunki tarvitsee lisää perheitä ja asukkaita. Vaikka kaupunginjohtaja totesi (AP 1.11), etteivät lisät merkittävästi lisää kuntien vetovoimaa niin on täysin selvää, että valitessaan asuinkuntaa perhe vertailee kokonaisuutta, eli kunnan palveluita, verojen määrää sekä erilaisia lisiä. Perussuomalaisten Tiina Karhunen teki kuntalisän palautuksesta samansisältöisen valtuustoaloitteen jo syyskuussa. Kaupunginhallituksessa esitystäni kannatti vain Keskusta.

Lisäksi esitin, että terveysmetsä-hanke otetaan pois tulevista investoinneista. Määrärahaa siihen on budjetoitu arvion mukaan noin 140.000 euroa. Tällä rahalla voimme panostaa esimerkiksi lasten kotihoidon kuntalisään. Hyvinkäällä on jo nyt paljon metsiä ja luontopolkuja, joten lisäpanostukseen ei ole nyt tarvetta. Kaupunginhallituksessa määrärahan poistoesitystäni kannatti vain Keskusta.

Vielä toivoin lisärahaa 40.000 euroa nuorten kesätyöseteliin, jota kokeiltiin ensi kerran tänä vuonna. Sain nuorten vanhemmilta palautetta, että kesätyösetelin käyttöalaa laajennettaisiin myös 15-16 -vuotiasiin sekä myös lyhyisiin työsuhteisiin. Nuorille tulee antaa tukea, jotta he saisivat sen ensimmäisen työkokemuksen. Tein asiasta valtuustoaloitteen helmikuussa 2017 ja Hyvinkään nuorisovaltuusto kannatti ajatustani kesätyösetelin laajennuksesta lausunnossaan 12.10.2017. Silti määrärahat haluttiin säilyttää kaupunginhallituksessa kesän 2017 tasossa, eli 10.000 eurossa. Toivottavasti Perussuomalaiset saavat tukea muilta valtuutetuilta asian tulevassa käsittelyssä valtuustossa.

Valtuuston kokouksessa 23.10. oli esittäytymässä Hyvinkään omaishoitajien ja läheisten ry. Omaishoitajia Hyvinkäällä on arviolta noin 100. Omaishoitajien tukeminen on ensiarvoisen tärkeää heidän ja hoidettavan jaksamisen kannalta. On hyvä huomata, että he säästävät myös yhteiskunnan varoja arvokkaalla työllään.

Tästä syystä esitin kaupunginhallituksen kokouksessa, että tukisimme omaishoitajien jaksamista antamalla omaishoitajille alennetuin hinnoin uinti- ja kuntosalimahdollisuuden Sveitsin uimalassa. Alennettuja hintoja on tällä hetkellä mm. senioreilla, opiskelijoilla ja varusmiehillä. Koska asiaa ei oltu valmisteltu lautakuntatasolla etukäteen, jätän asiassa valtuustossa toivomusponnen, että asiaa aletaan pikaisesti valmistelemaan. Ehdotukseni tuntui saavan kannatusta, joten toivon, että se saadaan valtuuston talousarviokäsittelyssä yksimielisesti pikaiseen valmisteluun.

Hyvänä asiana on, että vuoden 2018 talousarvioesityksessä veroja ei olla nostamassa. Kunnallisveron ja kiinteistöveron korotukset olisivat myrkkyä kuntalaisten kukkarolle.

Toivotan kaikille mukavaa talven jatkoa ja kehotan kuntalaisia olemaan edelleen yhteydessä meihin Perussuomalaisiin valtuutettuihin mieltä askarruttavissa kysymyksissä sekä tuomaan ideoita siitä, mitä voisimme tehdä enemmän kuntalaisten ja kotikaupunkimme eteen.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hyvinkää, talousarvio, Perussuomalaiset, Leena Meri

Lakialoite käännytyspäätöksen saaneiden säilöönottamiseksi

Perjantai 27.10.2017 - Leena Meri

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on eilen jättänyt lakialoitteen, jossa he esittävät ulkomaalaislakia muutettavaksi niin, että maasta käännytettäväksi määrätyt henkilöt voidaan ottaa säilöön. Käytännössä tämä tarkoittaisi kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita henkilöitä, jotka on käännytetty. Perustelemme asiaa turvallisuussyillä.

Nykyisen ulkomaalaislain nojalla voidaan maassa oleva henkilö ottaa jo nyt säilöön yksilöllisen arvioinnin perusteella, mikäli laissa määrätyt vähemmät keinot eivät ole riittäviä ja henkilö on esimerkiksi riski kansalliselle turvallisuudelle.

Mielestäni tämä ei missään nimessä riitä. Arvioiden mukaan meillä voi pian olla jopa 10 000 henkilöä laittomasti maassa, jotka ovat kaikkien kirjojen ja kansien ulkopuolella.  Heillä ei siis ole oleskelulupaa ja heillä on jopa käännytyspäätös, mutta he katoavat viranomaisilta, eivätkä lähde maasta.

Perussuomalaiset teettivät vastikään tutkimuksen siitä, kuinka suuri osuus kansasta ottaisi käännytyspäätöksen saaneet talteen. Tutkimukseen vastasi reilut 1200 henkeä. Tulokset olivat selviä, sillä 59 prosenttia vastaajista oli säilöön ottamisen kannalla ja vain 18 vastusti sitä. 23 ei osannut sanoa kantaansa.

Kyselyssä kysyttiin myös vastaajan puoluekantaa. Hallituspuolueiden kannattajista säilöönottoa kannatti jopa 67 prosenttia. Yllättävin tulos lienee vihreiden äänestäjien osalta, sillä heilläkin enemmistä oli idean kannalla.

Sana kansanedustaja tulee siitä, että hän edustaa kansaa. Emmehän me vaadi eduskunnalta muuta kuin sitä, että se kuuntelee kansaa. En ymmärrä, jos se on jollekin hankala asia. Rohkaisenkin kaikkia, jotka kansan ääntä kuuntelevat, allekirjoittamaan aloitteen.

Kommentoi kirjoitusta.

Kuuleeko eduskunta kansaa?

Perjantai 20.10.2017 - Leena Meri

Lainsäädännön ja päätösten pitää vastata kansan oikeustajua ja erityisesti sen enemmistön oikeustajua. 

Suomalaisista enemmistö, lähes 60%, ottaisi kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat heti säilöön . Suomalaisista vain 18 % antaisi käännytyspäätöksen saaneiden kulkea vapaasti maassamme. Tämä ilmenee TNS-gallupin reilu viikko sitten tekemästä tutkimuksesta. Vihreiden kannattajistakin pikaista säilöönottoa kannatti lähes puolet.

Eikö siis kaiken lainsäädännön tule vastata kansan tahtoa ja varsinkin sen enemmistön? Perussuomalaisten mielestä kansaa pitää kuulla.

Perussuomalaiset on ainoana puolueena esittänyt jo usean vuoden ajan, että käännytyspäätöksen saaneet otetaan säilöön odottamaan palautusta. PS on korostanut turvallisuutta ja kritisoinut käännytyspäätöksen saaneiden laitonta maassa oleskelua.   Kun muut puolueet vastustavat perussuomalaisten esitystä säilöönotosta, ne eivät näytä joko tietävän tai ymmärtävän, että niiden omatkin kannattajat ovat varsin kriittisiä vapaata maassa oleskelua kohtaan, kun kielteinen päätös on tullut.

Ministeri Terho sanoi 31.8 Turun terroritapahtuman jälkeen hallituksen tiedotustilaisuudessa, että säilöönottoa tullaa tehostamaan, jos turvapaikanhakija on saanut kielteisen päätöksen.

Terhon ehdotuksiin Sipilä vastasi pari päivää myöhemmin (Iltasanomat 3.9): En antaisi niille liian paljoa painoarvoa, turvapaikkakysymyksillä politikoidaan.

Toivottavasti eduskunta kuitenkin toteuttaa sen, mitä suuri osa kansasta haluaa.

Kommentoi kirjoitusta.

Ei syytettä

Tiistai 17.10.2017 - Suomen Uutiset

Suomen Uutiset 17.10.2017

Entinen avustaja syytti perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Merta työpaikkakiusaamisesta. Helsingin syyttäjäviraston kihlakunnansyyttäjä oli asiasta eri mieltä.

– Entinen avustajani teki minusta poliisille maaliskuussa 2017 tutkintapyynnön ja esitti, että olen mm. syyllistynyt työpaikkakiusaamiseen, kunnianloukkaukseen yms. Poliisi tutki asian laajasti ja hankki asiassa kaksi työsuojeluviranomaisen, eli Avin lausuntoa, joiden mukaan minun ei voida katsoa syyllistyneen työturvallisuusrikoksiin. Lisäksi poliisi on kuullut henkilötodistajia, Meri toteaa.

– Helsingin syyttäjäviraston kihlakunnansyyttäjä teki asiassa tänään 17.10.2017 perustellun syyttämättäjättämispäätöksen. Päätöksessä todetaan, ettei syytteitä nosteta, koska ei ole olemassa todennäköisiä syitä rikoksesta epäillyn syyllisyyden tueksi. Päätöksestä ilmenee, että asia on tutkittu laajasti ja tasapuolisesti, mikä on hyvä asia.

Laajemmin syyttäjän päätöksestä tästä linkistä

https://www.suomenuutiset.fi/leena-merelle-puhtaat-paperit-syyttaja-loytanyt-syytoksille-minkaanlaisia-perusteluja/

Kommentoi kirjoitusta.

Tarvitaanko Translakia?

Maanantai 16.10.2017 - Suomen Uutiset

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri ei lämmennyt Setan pääsihteeri Kerttu Tarjamon vaatimuksille translain uudistamiseksi. Meri ja Tarjamo keskustelivat A-studiossa ensi kevättalvella synnyttävästä naisesta, joka on juridisesti mies.

– No olihan se aika hämmentävää tietysti, kun biologisesti mies ei lähtökohtaisesti voi saada lapsia, Meri ihmetteli mediakohua ”synnyttävästä isästä”.

– Meillä on mies ja nainen biologisesti.

Nykylainsäädännön mukaan juridista sukupuolta ei voi muuttaa ennen kuin myös sukupuolenkorjausleikkaus on tehty niin, että lisääntyminen on mahdotonta. Tätä on sateenkaaripropagandassa kutsuttu usein pakkosterilisoinnin vaatimukseksi. Mitään erillistä sterilisointia ei kuitenkaan vaadita, vaan hedelmättömyys on väistämätön seuraus sukupuolenkorjausleikkauksesta.

Tällä tavoin on ehkäisty ne lainsäädännölliset ristiriidat, jotka syntyisivät siitä, että ”isä on raskaana”, kuten mediassa on tätä outoa tapausta kutsuttu. Ristiriitoja voi liittyä esimerkiksi siihen, ettei ”isä” voi saada äitiyspäivärahaa.

Translain uudistajat haluavat kuitenkin muuttaa lainsäädäntöä niin, että sukupuolen voisi vaihtaa juridisesti ennen kuin se on muutettu kirurgisesti.

Lapsen näkökulma on unohtunut

Meri epäili, että nainen, joka haluaa synnyttää, ei todellisuudessa halua olla mies.

– Onko valmis sitten vaihtamaan sukupuolta, jos haluaa säilyttää kuitenkin sen että voi synnyttää? Silloin ei ehkä haluakaan olla mies.

Meri hämmästeli myös sitä, miten aikuiskeskeistä keskustelu transsukupuolisten ongelmista on. Insertissä haastateltiin kahden lapsen entistä perheenisää, joka oli korjannut sukupuolensa naiseksi.

– Haastateltava itsekin sanoi, että hänen poikansa oireili siitä jotenkin. Hän ei halunnut että vanhempi vaihtaa sukupuoltaan. Aikuisten keskustelussa me unohdetaan monta kertaa lasten näkökulma ja lasten ajatukset.

Insertin isä kertoi, ettei olisi jaksanut ilman lapsia.

– Mietin toisinpäin, että aikuiset on myös lapsia varten, Meri totesi.

Ylen ohjelma katsottavissa Areenasta >

Suomen Uutiset https://www.suomenuutiset.fi/leena-meri-nykyinen-translaki-riittava-sukupuolia-kaksi/

Kommentoi kirjoitusta.

Kriisitukea maanviljelijöille tarvitaan heti

Keskiviikko 11.10.2017 klo 8:39

Kylmyyden ja kosteuden vuoksi suuri osa viljasta ei ole vielä kypsää, kun taas osa on jo ylikypsää. Mitään ei pääse silti puimaan, koska pellot ovat liian pehmeitä runsaiden sateiden takia.

Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliiton MTK:n valtuuskunnan puheenjohtaja Tommi Lunttila kuvaa kuluvaa vuotta poikkeuksellisen vaikeaksi.  Monien viljelijöiden mukaan tilanne on jopa pahempi kuin katastrofivuonna 1987, jota pidetään lähihistorian huonoimpana.

Ero vuoden 1987 ja tämän päivän välillä on se, että aikoinaan valtio maksoi viljelijöille korvauksia menetetyistä sadoista. Nykyisin vain ani harvalla on mahdollisuus saada korvauksia. Valtion satokorvaukset on yritetty korvata yksityisten vakuutusyhtiöiden myymillä satovahinkovakuutuksilla, joiden myynti alkoi viime vuonna. Vakuutuksia on kuitenkin vain harvalla. Toisaalta vakuutusyhtiöstä on kerrottu viljelijöille, että vakuutus ei kata kylmyydestä tai jatkuvista sateista aiheutuvia menetyksiä.

Mielestäni maatilojen elinkelpoisuus ja sitä kautta kotimaisen viljan viljely on Suomelle tärkeää. Kun sääolot ovat näin poikkeukselliset ja viljelijöitä uhkaa taloudellinen katastrofi, on valtion tultava apuun, jotta pahimman yli päästään. Siksi maanviljelijöille on annettava kriisitukea heti.

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.209129

1 kommentti .

Ottavatko vihreät vastuun kotimajoituksesta?

Tiistai 3.10.2017 - Leena Meri

Ottavatko vihreät vastuun kotimajoituksesta?

 Vihreiden puoluevaltuusto kokoontui viikonloppuna Riihimäelle päättämään uudesta turvapaikkalinjauksesta. Vihreät tukevat kotoutumista edistävien kotimajoitusverkostojen toimintaa, jossa turvapaikanhakijoita majoitetaan suomalaisiin koteihin.

 Mielestäni ei ole hyvä idea ottaa tuntemattomia henkilöitä kotiinsa asumaan perheensä kanssa. Et voi varmuudella tietää henkilön oikeaa nimeä, entistä asuinpaikkaa, ikää ja muuta taustaa. Mitä jos ihmiset ryntäävät hyväsydämisyyttään majoittamaan turvapaikanhakijoita,  ja jotain ikävää sattuu? Kuka ottaa vastuun, vihreätkö?

Kommentoi kirjoitusta.

Esitin budjettiin lisärahoitusta Hyvinkään tiehankkeisiin

Perjantai 29.9.2017 klo 8:21 - Leena Meri

Tein kaksi talousarvioesitystä Hyvinkään tiehankkeille

Jätin torstaina kaksi talousarvioaloitetta, jossa esitin Hyvinkään kahdelle tiehankkeelle suunnittelurahaa yhteensä 400 000 euroa.

1. Hyvinkään ja valtatie 3:n eritasoliittymässä on todettu merkittäviä puutteita, koska moottoritien linja-autoliikenteen pysäkeillä ei ole autojen tai polkupyörien liityntäpysäköintiä ja lisäksi pysäkkien saattoliikennejärjestelyt ovat puutteelliset. Liityntäpysäköinnin kehittämisellä on erittäin merkittävä vaikutus, jos halutaan vähentää pääkaupunkiseudun ruuhkatilannetta ja liikenteen sujuvuutta. Lisäksi liityntäpysäköinnin lisääminen ja siten joukkoliikenteen kulkutapaosuuden kasvattaminen tukevat ilmastotavoitteita.

Esitin 200 000 euroa Hyvinkään ja valtatie 3:n autojen ja polkupyörien liityntäpysäköinnin suunnitelman tekemiseen.

 

2. Valtatie 25 kehittämisestä on tehty kehittämisselvitys, jossa todetaan liikenneturvallisuutta ja kapasiteettia parantavien toimenpiteiden tarve kyseisellä osuudella tärkeäksi. Tavoitetilanteessa valtatientien tulisi olla 4-kaistainen ja eritasoliittymin varustettu. Kalevankadun tasoliittymän korvaaminen eritasoliittymällä tulisi toteuttaa mahdollisimman pian.

Esitin 200 000 euroa tiesuunnitelman laatimiseen Kalevankadun eritasoliittymästä.

Kommentoi kirjoitusta.

Hallitus on voimaton, jos kunta lisää vetovoimatekijöitä turvapaikanhakijoille.

Torstai 21.9.2017

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunta käsitteli 22.8.2017 kokouksessaan laittomasti maassa olevien sote-palveluita.

 Laittomasti maassa olevien (paperittomien) palvelut haluttiin lautakunnassa nyt laajentaa vastaamaan turvapaikanhakijoiden saamia palveluita. Se tarkoittaa Perussuomalaisten helsinkiläisen kaupunginvaltuutettu Mari Rantasen mukaan sitä, että kaikki laittomasti maassa olevat kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat ovat oikeutettuja perusterveydenhuollon palveluihin, erikoissairaanhoitoon, lääkityksiin, terveystarkastuksiin, rokotuksiin, suun terveydenhuoltoon, tartuntatautien seulontaan, mielenterveyspalveluihin, sosiaalipalveluihin ja kouluterveydenhuoltoon.

Lisäksi lautakunta halusi, että Helsinki tuottaa myös maksutonta oikeudellista neuvontaa tässä yhteydessä. On huomioitava myös ehdotukseen läpi mennyt kirjaus, joka toteaa, ettei maksukyvyttömyys saa vaikuttaa palveluiden saantiin ja tämä voitaneen tässä yhteydessä tulkita maksuttomuudeksi. Kyseisiä palveluja tulee myös mainostaa mm. kaupungin nettisivuilla monilla kielillä, kuten arabia, somali, bulgaria ja romania.

 Tein asiasta kirjallisen kysymyksen: Mitä ministeriö aikoo tehdä sille epäkohdalle, että kunnat laajentavat ja markkinoivat sote-palvelujaan laittomasti maassa oleskeleville ja lisäävät houkutusta jäädä Suomeen samaan aikaan, kun valtio pohtii, miten laittomasti maassa olevat saadaan säilöön ja ulos maasta.

 Sain ministeriltä vastauksen 12.9, jossa mm. todetaan, että ”Kunnilla on edelleen mahdollisuus omilla päätöksillään laajentaa laittomasti maassa olevien oikeutta terveyspalveluihin.”

Mielestäni tämä tilanne on hyvin hämmentävä. Hallitus on sanonut, että se pyrkii saamaan laittomasti maassa olevat pois, ennen kuin he esimerkiksi radikalisoituvat ja muuttuvat vaaraksi yleiselle turvallisuudelle.

Samaan aikaan pääkaupunki, jossa on eniten turvapaikanhakijoita, harkitsee lisääkö se laittomasti maassa oleville vetovoimatekijöitä ja terveyspalveluita. Miksi hallitus ei tee mitään? Ja tätäkö äänestäjät kevään kuntavaaleissa halusivat?

Kommentoi kirjoitusta.

Toimeentulotuesta voitaisiin maksaa vuokra suoraan vuokranantajalle

Tiistai 19.9.2017

Joidenkin kuntalaisten vuokravelkojen lisääntyminen on kunnille yhä suurempi ongelma, koska KELA:n maksamasta toimeentulotuesta eivät kaikki maksaa vuokraansa. Kun ihmisillä on vähän rahaa, vuokran maksamista lykätään ajatellen, että ensin maksetaan jotain muuta, ja sitten ei lopulta olekaan rahaa vuokraan. Nyt kunnissa on törmätty tilanteisiin, että vuokravelka koskee esimerkiksi koko alkuvuotta. Useat kunnat ovat myöntäneet vuokravelkoihin jo nyt saman verran toimeentulotukea kuin viime vuonna yhteensä suojellakseen ihmisten asumista, raportoi Kuntaliitto.

Kelan ohjeisiin on kirjattu mahdollisuus vuokranantajille maksamisesta tällä hetkellä seuraavasti: ” Perustoimeentulotuen asumiskuluja voidaan maksaa vuokranantajalle, kun kysymyksessä on vuokra-, asumisoikeusasunto tai osaomistusasunto, jos tuen saajalta on saatu asiaan valtuutus tai hän on laiminlyönyt vuokranmaksun.”

Mielestäni toimeentulotuki on saajalle viimesijainen toimeentuloturvan muoto. Koska asunto on kaikille olennaisen tärkeää normaalin elämisen kannalta, ei vuokran maksaminen toimeentulotuesta suoraan vuokranantajalle voi olla vastoin toimeentulotuen saajan etua.

Nykyinen tilanne, jossa kunnat joutuvat maksamaan lisätoimeentulotuella niiden henkilöiden vuokria, jotka eivät ole vuokriaan maksaneet, ei ole hyväksyttävää.

Siksi olen jättänyt tänään hallitukselle kirjallisen kysymyksen, jossa kysyin mihin toimenpiteisiin asianomainen ministeri aikoo ryhtyä, jotta vuokramenot voitaisiin lähtökohtaisesti maksaa suoraan KELA:n myöntämästä toimeentulotuesta vuokranantajalle?

Kommentoi kirjoitusta.

Perussuomalaiset jättivät eduskunnalle keskustelualoitteen sisäisestä turvallisuudesta

Lauantai 9.9.2017 klo 18:39 - Eduskuntaryhmän tiedote 8.9.2017

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on tänään jättänyt eduskunnalle aloitteen ajankohtaiskeskustelusta sisäisestä turvallisuudesta. Mielestämme eduskunnassa tulisi käydä kansanedustajien kesken julkinen keskustelu, jotta niin kansanedustajilla kuin kansalaisilla on tieto poliittisista toimista ja päätöksistä, joiden tavoitteena on parantaa Suomen sisäistä turvallisuutta. Pääministerin keskiviikkona 6.9. pitämä keskustelutilaisuus oli salainen eikä mielestämme lainkaan riittävä tarpeeseen nähden.

Kesksutelualoitteen sisältö:

Eduskunnan puhemiehelle,

Pääministeri Sipilä järjesti keskiviikkona 6.9. poliittisille johtajille suunnatun suljetun keskustelun Turun terroristihyökkäyksen jälkeisistä toimista ja maamme turvallisuudesta. Läsnä olivat poliittisten päättäjien lisäksi ministeriöiden ja poliisivoimien edustukset.

Ottaen huomioon Turun tapahtumien vaikutuksen suomalaisten yleiseen turvallisuudentunteeseen, olisi Perussuomalaisten eduskuntaryhmän mielestä syytä järjestää eduskunnassa julkinen ajankohtaiskeskustelu maamme sisäisestä turvallisuudesta. Kansalaisten keskuudessa vallitsee epätietoisuus toimista, joihin hallitus ja poliittiset päättäjät ovat ryhtyneet. Hallituksen sisälläkin näyttää olevan erilaisia käsityksiä siitä, miten asioita aiotaan käytännössä turvallisuuden näkökulmasta parantaa.

Tämän vuoksi pidämme äärimmäisen tärkeänä käydä avointa keskustelua, jotta niin kansanedustajilla kuin kansalaisilla on tieto poliittisista toimista ja päätöksistä, joiden tavoitteena on parantaa Suomen sisäistä turvallisuutta.

Edellä olevan perusteella ehdotamme, että eduskunta käy ajankohtaiskeskustelun sisäisestä turvallisuudesta.

Helsingissä 8.9.2017 Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puolesta

Leena Meri /ps

Puheenjohtaja

 

 

Kommentoi kirjoitusta.

Kirjallinen kysymykseni eduskunnassa kuntien tarjoamien sote-palvelujen laajuudesta laittomasti maassa oleville

Maanantai 28.8.2017 klo 11:53

Laki takaa jokaiselle Suomessa sekä hätämajoituksen että kiireellisen terveydenhuollon riippumatta maassaolon statuksesta. Tämä on sinänsä ymmärrettävää ja kuuluu edistyksellisen yhteiskunnan toimintaan. Mutta laittomasti maassa olevien palvelujen laajentaminen ei ole hyväksyttävää, koska rahamme eivät tähän riitä ja palvelujen laajentaminen lisää vetovoimatekijöitä sekä luo ilmapiiriä, ettei kaikkien tarvitsekaan noudattaa oikeuden päätöksiä. 
Sosiaali- ja terveysministeriön ohjeen mukaan, jos potilaalla ei ole oleskelulupaa ja kotikuntaa Suomessa, hänen on maksettava kiireellisen hoidon kustannukset itse täysimääräisinä. Kunnalla on mahdollisuus omalla päätöksellään myöntää laittomasti maassa oleville laajempia palveluita. Jos laittomasti maassa olevalle henkilölle annetaan kiireetöntä hoitoa julkisessa terveydenhuollossa, potilas maksaa itse hoidon täydet kustannukset. 
Laittomasti maassa olevien henkilöiden (paperittomien) julkinen terveydenhuolto Helsingissä on vuodesta 2014 alkaen järjestetty siten, että kiireellisen hoidon lisäksi tarjotaan kaikille raskaana oleville ja alle 18-vuotiaille lapsille laajat terveydenhuollon palvelut, mukaan lukien neuvola- ja sairaanhoitopalvelut, samaan hintaan kuin helsinkiläisille. 
Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunta käsitteli 22.8.2017 kokouksessaan laittomasti maassa olevien sote-palveluita.  
Laittomasti maassa olevien palvelut haluttiin lautakunnassa laajentaa vastaamaan turvapaikanhakijoiden saamia palveluita. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa? Asian on nostanut esille Perussuomalaisten helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Mari Rantanen. Hän on esittänyt julkisuudessa, että lautakunnan päätös toteutuessaan tarkoittaisi sitä, että kaikki laittomasti maassa olevat turvapaikanhakijat ovat oikeutettuja perusterveydenhuollon palveluihin, erikoissairaanhoitoon, lääkityksiin, terveystarkastuksiin, rokotuksiin, suun terveydenhuoltoon, tartuntatautien seulontaan, mielenterveyspalveluihin, sosiaalipalveluihin ja kouluterveydenhuoltoon. 
Lisäksi lautakunta halusi, että Helsinki tuottaa myös maksutonta oikeudellista neuvontaa tässä yhteydessä. Tämä kaikki siis siten, että helsinkiläinen veronmaksaja maksaa ja summa säästetään muualta. On huomioitava myös ehdotukseen läpi mennyt kirjaus, joka toteaa, ettei maksukyvyttömyys saa vaikuttaa palveluiden saantiin ja tämä voitaneen tässä yhteydessä tulkita maksuttomuudeksi. Kyseisiä palveluja tulee myös mainostaa mm. kaupungin nettisivuilla monilla kielillä, kuten arabia, somali, bulgaria ja romania. 
Edellä olevan perusteella ja eduskunnan työjärjestyksen 27 §:ään viitaten esitän asianomaisen ministerin vastattavaksi seuraavan kysymyksen:
Mitä ministeriö aikoo tehdä sille epäkohdalle, että kunnat laajentavat ja markkinoivat sote-palvelujaan laittomasti maassa oleskeleville ja lisäävät houkutusta jäädä Suomeen samaan aikaan kun valtio pohtii, miten laittomasti maassa olevat saadaan säilöön ja ulos maasta? 
Helsingissä 25.8.2017 
LeenaMeri
ps

Kommentoi kirjoitusta.

Tervetuloa

Torstai 24.8.2017 klo 18:44

IMG_1324.PNG

Kommentoi kirjoitusta.

Eduskuntaryhmä Hyvinkäällä

Keskiviikko 16.8.2017 klo 19:38

IMG_1314.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Hallitukselle kaikki on kaupan

Tiistai 25.7.2017 klo 10:28

Kilpailutuksen nimissä kaikella käydään kauppaa. Siinä huumassa unohtuu monesti miettiä seurauksia, kuten ihmisten yksityisyyden suojaa ja mitä tietoja levitellään yksityisten yritysten käyttöön. Suomi tuntuu lisäävän tiedon jakelua huolettomasti, kun taas Ruotsi ryhtyy pääministeri Löfvenin mukaan tietovuodon vuoksi kiinnittämään tietoturvaan jatkossa enemmän huomiota ja ulkoistamista aletaan Ruotsissa rajoittaa.

Skandaali koskee Ruotsin ajoneuvo- ja ajokorttirekisterin ulkoistamista Tšekkiin, mikä on voinut aiheuttaa kymmenien tuhansien ruotsalaisten henkilötietojen vuotamisen ulkomaille.

Samaan aikaan Suomen hallitus suunnittelee suomalaisten terveystietojen luovuttamista lääkeyrityksille tutkimuksen vauhdittamiseksi. Uuden postilain mukaan Postin tulee luovuttaa kilpaileville jakeluyrityksille lähes ilmaiseksi yksi yhtiön kilpailuvalteista eli kansalaisten osoitetiedot. Osoitetietojen luovutukseen liittyy myös turvallisuusriski, kun kuka tahansa, joka haluaa Postin osoiterekisterin käyttöön, saa sen jatkossa hyvin helposti. Myös niiden 84 000 suomalaisen osoitteet, jotka syystä tai toisesta ovat halunneet kieltää osoitetietojensa luovuttamisen. Ammatillisista syistä heidän joukossa on esimerkiksi poliiseja, turvallisuusviranomaisia, lastensuojelun työntekijöitä, tuomareita ja jne.

Maistraatissa työskennellessäni eteeni tuli tilanne, jossa henkilölle oli myönnetty turvakielto-osoite, koska hän oli toiminut todistajana oikeudenkäynnissä ja häntä oli sen vuoksi vakavasti uhkailtu. Osoitetietojen paljastuminen ulkopuoliselle voi tällaisessa tapauksessa pahimmillaan johtaa suojatun ihmisen pahoinpitelyyn tai jopa kuolemaan.

– Uudessa postilaissa on kyse myös kansallisesta turvallisuudesta. Eduskunnan puolustusvaliokunta totesi, että poikkeusolojen tehtäviin liittyviä velvoitteita ei postilakiesityksessä ole riittävästi otettu huomioon. Tämäkin oli näköjään yhdentekevää lainsäätäjälle, toteaa PAU:n puheenjohtaja tiedotteessaan.

Perussuomalaiset pelkäävät, että salaisia osoitetietoja valuu vääriin käsiin ja tivaa hallitukselta, miten ihmisten tietosuoja turvataan? Vai olisiko nyt syytä ottaa mallia Ruotsista ja kääntää kelkka pois jatkuvan ulkoistamisen tieltä, kun kyseessä on kansalaisten ja jopa valtion turvallisuus.

 

Linkki: PAU:n kannaotto 21.6.2017

Linkki: Ruotsin tietovuoto, YLE 24.7.2017

Linkki: Perussuomalaisten kannaotto ja äänestys eduskunnassa esitystä vastaan 21.6.2017

Linkki: A-studio 24.7.2017 hallituksen suunnitelmista avata terveystiedot lääkeyrityksille

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tietosuoja, ulkoistaminen, yksityisyydensuoja, Leena Meri, Perussuomalaiset,

Vanhemmat kirjoitukset »