Heräsikö kysymyksiä?

Ota rohkeasti yhteyttä

leena.meri@eduskunta.fi

p. 09-432 3165 (Leena)

Avustaja:

topi.anttila@eduskunta.fi

p. 050 401 8107 (Topi)

twiittaa: @leena_meri

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:642175 kpl

Digipalvelusäädöksen myötä olet syyllinen vihapuheeseen, kunnes toisin todistat

Torstai 27.1.2022 klo 12:43

EU:ssa valmistellaan niin sanottua digipalvelusäädöstä, jonka tavoitteena on puuttua vihapuheeseen ja disinformaatioon laatimalla ”yleiset säännöt turvalliselle verkkoympäristölle”. Tämän toteuttaminen jää verkkoalustojen vastuulle, joiden pitää itsesensuurina poistaa vääränlainen sisältö. Sitä asetuksessa ei ole kovinkaan tarkasti säädetty, mistä ylipäätään ”kielletyssä vihapuheessa” on kyse.

- Vihapuheen tai disinformaation käsitettä ei ole täsmällisesti määritelty asetusehdotuksessa, jolloin herää ajatus, onko tulevaisuudessa esimerkiksi ”kunnianhimoisen ilmastotavoitteen” tai muun viherpesun kritisointi tai muu poliittinen mielipide kiellettyä vihapuhetta.

- Sananvapauden kannalta on hälyttävää, että verkkoalustan tehtävä on tulkita lakia ja viestin loukkaavuutta tai totuudenmukaisuutta. Asetusehdotuksen mukaan kuka tahansa voi toimia sisällön ilmiantajana ja verkkoalusta toimii sitten tuomarina. Ja sisällön ei tarvitse olla edes laitonta, vaan sisällön poistaminen voidaan perustella esimerkiksi sillä, että se on ”poliittista tai terveydellistä disinformaatiota”.

 Asetuksen mukaan jää sensuroiduksi tulleen tehtäväksi vaatia oikaisua sensuuripäätökseen.

-Toisin sanoen olet syyllinen, kunnes toisin todistetaan. Jo nykyisellään some-alusta voi toki poistaa sisältöä suhteellisen mielivaltaisesti, mutta asetuksen voimaantultua ne olisi velvoitettuja siihen.

Sananvapauden rajat entistä epäselvempiä 

Perussuomalaiset vastustivat ehdotusta, kun eduskunta muodosti asiasta Suomen kannan. Myös perussuomalaisten mepit Laura Huhtasaari ja Teuvo Hakkarainen äänestivät asetusta vastaan EU-parlamentissa, siitä huolimatta asian valmistelu jatkuu.

Seuraavana EU parlamentin hyväksymä digipalvelusäädös käsitellään jäsenmaiden ministereistä koostuvassa neuvostossa. Jos ja kun neuvosto hyväksyy asetuksen, sananvapauden rajat tulevat olemaan nykyistäkin epäselvemmät.

-Suomen rikoslaista ja sananvapaudesta päättämisen pitää kuulua kansalliseen päätäntävaltaan. Silti Suomen eduskunnan suuri valiokunta oli tässäkin asiassa valmis luovuttamaan päätäntävallan Eurooppaan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: digipalvelusäädös, vihapuhe, sananvapaus

Miten bensanhinta ja kehitysapu liittyy aluevaaleihin?

Perjantai 21.1.2022 klo 10:43

Miksi perussuomalaiset puhuvat kehitysavun kuluista tai laittomasti maassa olevien palveluista aluevaalien yhteydessä?

Miksi emme puhuisi, koska lopulta kyse on samoista resursseista ja rahat otetaan samasta rahapussista. Rahan käyttäminen kehitysapuun ja sote-palveluiden tarjoaminen laittomasti maassa oleville on pois suomalaisten saamista palvelusta. Näiden maksaja on suomalainen työntekijä, eläkeläinen ja yrittäjä veroillaan.

Muut puolueet tuntuvat pitävän Suomea niin rikkaana maana, että meillä on varaa roiskia varoja eteläisiin EU-maihin erinäisin tukipaketein ja kehitysapuna maailmalle. No, miksi suomalaisen sairaanhoitajan täytyy miettiä, riittääkö palkka edes perheen välttämättömiin perusmenoihin? Niin sote- kuin myös muiden alojen työntekijät käyttävät pahimmillaan parin työtunnin tulot pelkästään siihen, että pystyy kulkemaan työmatkansa. Kalliit kustannukset koskevat myös sotealan kalustoa - ei paloauto, ambulanssi eikä kotisairaanhoitajan auto tyhjällä kulje. Silti hallitus ei edes harkitse polttoaineverojen laskua. Tosiasiallisesti bensanhinta vaikuttaa hyvinvointialueiden toimintaan ja vaihtoehtoa autoilulle ei ole, sanovatpa maailmanparantajat mitä tahansa.

Siksi me puhumme näistä teemoista. Nämä toissijaisiin kohteisiin käytetyt rahat ovat pois suomalaisten palveluista ja käteen jäävistä rahoista, olkoon kyseessä kunta-, alue- tai eduskuntavaaleista. Meille suomalainen tulee ensin, jokaisissa vaaleissa ja jokaisessa päätöksessä.

Kommentoi kirjoitusta.

Kylmäsydäminen kepu: mene suomalainen sossuun!

Torstai 13.1.2022 klo 13:17

Kansalaiset kamppailee sähkölaskujen ja bensanhinnan kanssa, hallitus ja keskusta kehottaa kansalaisia menemään sosiaalitoimiston asiakkaaksi. Toisin on Ruotsissa, jossa asiaan on nyt havahduttu.

Muun muassa maaseuduntulevaisuus ja kauppalehti uutisoi siitä, että Ruotsi ja Norja aloittavat suorien tukien maksamisen niille kansalaisilleen, joilla sähkömaksut ovat kasvaneet kohtuuttoman suuriksi. Ruotsissa tukea suunnitellaan maksettavaksi korkeintaan 195 euroa kuukaudelta.

Suomessa vastaava tukea ei ole suunniteltu, kertoo elinkeinoministeri Mika Lintilä. Lintilä vetoaa muun ohessa siihen, että ”jos sähkön hintaa ruvetaan kompensoimaan, aletaan seuraavaksi kysyä, miten pannaan polttoaineiden hinnat alas.” Lintilä on kuitenkin lohduttanut, että sähkölaskujen maksuongelmia varten on sosiaaliturvajärjestelmä.

- Ennen maaseudun asialla olleen puolueen eli keskustan ministeri kertoo, kuinka sähkönhinnan alennuksen haittapuolena olisi, että kansalaiset tahtoisivat sitten myös kohtuuhintaista polttoainetta, perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja Leena Meri hämmästelee.

- Jonkun pitäisi kertoa ministerille, että kansalaisaloite bensaveron alentamiseksi sai yli 50 000 allekirjoitusta kolmessa päivässä. Eli kansa on kyllä hätää näkemässä myös polttoaineiden hintojen kanssa, mutta hallitus ei tätä halua kuulla, Meri toteaa.

- Samaan aikaan lähestytään aluevaaleja, jonka hintalappua voidaan edelleenkin vain arvailla. Valmistelussa on miljardien eurojen soteuudistus, jonka yhteydessä hallintohimmeliin ja esimerkiksi uusiin puoluetukiin aluevaltuustoissa löytyy miljoonia, joita keskusta pitää välttämättöminä. Sitten kun kotitaloudet ovat hätää kärsimässä sähkölaskujen ja polttoaineenhintojen kanssa, niin hallituksella onkin rahat loppu.

- Vaikka aluevaltuustotuki ei yksistään riittäisi sähköhintojen kompensointiin, se kuvastaa hallituksen arvomaailmaa: kun oma ja puolueen etu sitä vaatii, niin raha ei ole ongelma.

Kommentoi kirjoitusta.

Kommentoi kirjoitusta.

Suomi lähettää kiertäviä konsuleita Iraniin

Torstai 6.1.2022 klo 14:46

Aluevaalien lähestyessä on hyvä muistuttaa, että Suomen resurssit ovat rajalliset. Perussuomalaiset haluaa, että sote-palvelut ovat lähellä ihmistä. Palvelut voivat tulla myös ihmisten luo esimerkiksi kiertävien Sote-palvelubussien avulla jotka kiertävät maakunnissa.

Hallitus on lähettämässä eräänlaisen palvelubussin liikenteeseen, tosin kohteena on Iranin pääkaupunki Teheran ja asiana perheenyhdistämisen edistäminen.

- Tämä Teheraniin lähetettävä kiertävä konsulilähipalvelukin on hyvä esimerkki siitä, miten hallitus arvottaa asiat. Ensin laitetaan rahaa siihen, että lähdetään haastattelemaan turvapaikanhakijoiden perheitä maailmalle. Sitten heitä tuodaan tänne, ja tarjotaan ilmaiset sosiaali- ja terveydenhuoltopalvelut. Samaan aikaan kotimaan terveydenhuolto kärsii resurssipulasta, kun rahat ei riitä. Eivät kai ne riitä, kun rahat käytetään ulkomaiden lähipalveluihin, puolueen 1. varapuheenjohtaja Leena Meri toteaa.

- Kun perussuomalaiset puhuu siitä, että rahan käyttö pitää laittaa etusijajärjestykseen siten, että suomalainen tulee ensin, niin meille sanotaan, että turvapaikkapolitiikka tai rahan syytäminen näihin asioihin ei liity esimerkiksi aluevaaleihin ja sote-palveluihin mitenkään.

-Minä kysyn, että eivätkö muka liity? Ensin rajallisia resursseja käytetään ulkomaiden lähipalveluihin.  Myös suomalaisten saamat sote-palvelut heikkenee ja hoitojonot kasvavat, kun alueille tulee lisää sellaisia asukkaita, joiden sosiaali- ja terveyspalveluiden tarve on suuri.

- Vaikka kuinka hallitus väittää, että nämä asiat eivät kilpaile keskenään, niin rahat tulevat samasta kassasta. Asiat ovat vastakkain ja arvovalintoja pitää tehdä niin, että suomalainen tulee ensin.

Kommentoi kirjoitusta.

Vaalibussi kiertää 8-11.1 Uudellamaalla, tervetuloa tapaamaan!

Keskiviikko 5.1.2022 klo 10:52

Tapahtumissa paikalla puoluejohtoa, kansanedustajia ja meidän loistavia aluevaaliehdokkaita!

Uudenmaan_kiertue_8.-11.1._some.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Kommentoi kirjoitusta.

Perussuomalaiset laittavat asiat tärkeysjärjestykseen, ja suomalainen voittaa

Torstai 16.12.2021 klo 13:53

Eduskunnassa käsiteltiin 14.12 valtion talousarvioesitystä vuodelle 2022. Hallituspuolueiden edustajat kehuskelivat tekevänsä ratkaisuja, joita mikään muu hallitus ei kykene tekemään.

- On totta, että hallitus todellakin tekee asioita, joita mikään muu hallitus ei tekisi. Esimerkkinä mainittakoon selvitys, jolla edistetään laitonta maahanmuuttoa ja suorastaan kannustetaan siihen. Tätä voidaan pitää varmaankin eräänlaisena maailmanennätyksenä, Leena Meri totesi täysistunnossa.

Hallituspuolueet pitävät perussuomalaisten esittämiä vaihtoehtoja mielikuvituksellisina ja ”maailman köyhimmiltä riistämisenä”, kun perussuomalaiset esittävät kehitysavusta leikkauksia.

- Vihervasemmisto kysyy, missä maailmassa perussuomalaiset elävät. Me elämme Suomessa, jossa polttoaineiden hinnat ja asumisen kustannukset uhkaavat ajaa tavallisia perheitä köyhyyteen. Eikö hallitus ole huomannut, että täällä on työttömyyttä, mielenterveysongelmia ja ruokajonoja. Tästä syystä perussuomalaisille on tärkeää parantaa suomalaisen veronmaksajan asemaa joka rintamalla.

- Me parantaisimme suomalaisten ostovoimaa muun muassa keventämällä työn ja polttoaineiden verotusta. Perussuomalaisten arvovalinta on, että suomalaisten verovarat käytetään suomalaisten hyväksi, eikä rajallisia resursseja hukata maailmalle. Meillä kaikki suomalaiset voittavat kaikissa tuloluokissa. Otetaan esimerkiksi kahden aikuisen kotitalous, jossa on lapsia. He saavat vaihtoehdossamme 319 euroa vuodessa enemmän käteen kuin hallituksen esityksessä. 

- Perussuomalaisten vaihtoehdossa jokaiselle suomalaiselle jää siis enemmän rahaa käteen. Meille on itsestään selvää, että suomalainen tulee ensin, Meri toteaa.

Kommentoi kirjoitusta.

Sähkölaskut kohtuuttomia, kiilusilmäinen ilmastopolitiikka pahentaa tilannetta- hallituksen autettava suomalaisia

Perjantai 10.12.2021 klo 8:54

Perussuomalaiset vaati 9.12 suullisella kyselytunnilla hallitukselta toimia niin sanotun energiaköyhyyden ehkäisemiseksi. Sähkön hinnat ovat lähipäivinä olleet tähtitieteellisiä ja pahimmissa tapauksissa kuukausilasku saattaa nousta jopa tuhanteen euroon.

– Pakkanen paukkuu nurkissa ja perheitä uhkaa lämmityskustannusten hintapommi. Kova lasku on tulossa erityisesti heille, joilla talo lämpenee sähköllä tai öljyllä. Sähkö on edelleen tärkein omakotitalojen lämmönlähde ja niille epäonnisille, joilla sähköhinta on sidottu markkinahintaan, voi kuukausilasku kohota jopa tuhanteen euroon, perussuomalaisten kansanedustaja Leena Meri huomautti.

Kauniita puheita vihreästä energiasta

Meren mukaan kauniit puheet tuulivoimasta ja vihreästä siirtymästä eivät auta. Tuulivoima onkin kovimmilla pakkasilla tyhjän panttina, sillä tyynillä kovilla pakkasilla tuulivoiman osuus sähköntuotannosta Suomessa on vain parin prosentin luokkaa.

– Hallitus koittaa suitsia sähkönsiirtohintoja perussuomalaisten pitkään esittämällä tavalla ja kiitos siitä, mutta millä te konkreettisesti autatte ihmisiä järkyttävän sähkön hinnan kanssa? Heitä uhkaa köyhyys vain sen takia, että he lämmittävät asuntoaan.

Selitykset syistä eivät lohduta

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) korosti, että tällä hetkellä sähkönhinta muodostuu korkeimman elementin mukaan, joka tällä hetkellä Euroopassa on kaasu. Lisäksi Lintilä piti hyvänä puolena, että vain kahdeksalla prosentilla sähkönkäyttäjistä on niin sanottu pörssisähkösopimus.

Meri piti vastausta selittelynä.

– Te aina sanotte, että ette ole vastuussa energiahintojen noususta. Hyvin tyypillistä teille, mutta se ei paljoa lohduta mökin mummoa tai pienituloista lapsiperhettä, kun on valittava ruuan tai lämpimän kodin väliltä, Meri totesi.

Sähkönsiirron myynti oli virhe

Perussuomalaisten kansanedustaja Ritva ”Kike” Elomaa epäili, että energiahintoihin ei ole tulossa – päinvastoin.

– Sähkönsiirron kauppaaminen ahneille pääomasijoittajille oli aikoinaan suuren luokan virhe. Nyt ollaan tekemässä lisää suuren luokan poliittisia virheitä, nimittäin hallituksen ylikunnianhimoinen ympäristöpolitiikka johtaa väistämättä energiahintojen nousuun, Elomaa epäilee.

Kommentoi kirjoitusta.

Viikonlopun tapahtumia!

Torstai 2.12.2021 klo 9:01

Viikonloppuna ensin Hyvinkään perussuomalaisten kanssa joulunavaustapahtumassa, jonka jälkeen Lahdessa puoluejohdon kanssa. Sunnuntaina kierretään aikataulun mukaisesti.

Tule juttelemaan!

Kansanedustaja_Leena_Meri_Hyvinkaan_joulunavaustapahtumassa_4.12_4.png

Hameen_kiertue_some.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Perussuomalaisten vaihtoehtobudjetti

Keskiviikko 1.12.2021 klo 16:16

kuva.png

 

 

Kuvassa on perussuomalaisten vaihtoehtobudjetin kansikuva. Miksi se on Suomalaiselle parempi?

No, yksinkertaisesti siitä syystä, että perussuomalaiset haluavat rajalliset resurssit suomalaisten käyttöön, ei jaettavaksi EU:lle eikä kehitysapuun.

Kehitysapuun hukatut miljardit on otettava omaan käyttöön, jolloin voidaan parantaa suomalaisen työntekijän ostovoimaa ja elintasoa. Suomalaista teollisuutta ei saa tuhota ideologisella vihreällä siirtymällä ja koko ajan kalliimmilla ilmastotoimilla, joiden takia polttoaineiden ja energian hinnat karkaavat käsistä.

Tavoitteena on nolla turvapaikanhakijaa. Vaihtoehtobudjetissamme ehdotetaan säästöjä muun muassa maahanmuuttajien vastaanottokuluista, kehitysyhteistyöstä ja kotouttamisen kustannuksista. Pelkästään näillä säästämme yli 750 miljoonaa euroa, ja silti voimme auttaa hädänalaisia ihmisiä kriisialueiden lähettyvillä olevilla pakolaisleireillä.

Säästetyt rahat käytetään suomalaisen työn- ja pienten eläkkeiden verotuksen keventämiseen ja polttoaineveron alennukseen. Verotuksen kevennyksellä saadaan aikaiseksi positiivinen kierre: ihmisille jää enemmän rahaa käyttöön ja palveluiden kysyntä kasvaa, jolloin yritykset menestyvät ja voivat palkata uusia työntekijöitä.

Perussuomalaisille tärkeintä on tavallisen ihmisen pärjääminen. Suomi ei voi velkaantua holtittomasti toimiessaan maailman sosiaalitoimistona. Suomalaiset yritykset ja työntekijät ei saa kärsiä siitä, että moraaliposeerauksen nimissä asetetaan muita EU-maita tiukemmat ilmastotavoitteet.

Vaihtoehtobudjettimme, jossa nämä ja muut toimemme on esitelty, löydät täältä: https://www.perussuomalaiset.fi/ajankohtaista/perussuomalaisten-vaihtoehtobudjetti-2022-katso-julkistus-suorana/

Kommentoi kirjoitusta.

Sopiva turvapaikanhakijoiden määrä on nolla

Torstai 25.11.2021 klo 10:14

Perussuomalaiset ovat johdonmukaisesti vaatineet, että korkean sosiaaliturvan vuoksi Suomeen kohdentuva turvapaikanhakeminen pitää taloudellisista, sosiaalisista ja moraalisista syistä lopettaa tekemällä Suomesta epähoukutteleva maa haitalliselle siirtolaisuudelle.

– Sopiva turvapaikanhakijoiden määrä on nolla. Muu Eurooppa on siirtymässä humanitaarista maahanmuuttoa koko ajan rajoittavampaan suuntaan. EU-maista vain Suomi – Sanna Marinin hallituksen johdolla – haluaa kasvattaa yhteiskunnalle haitallista muuttoliikettä, totesi kansanedustaja Leena Meri.

Ongelmat korostuvat kaikilla osa-alueilla

Tilastotiedot osoittavat, että esimerkiksi Lähi-idästä ja sen lähialueilta tullut maksaa vuodessa 16 000 euroa vähemmän veroja kuin saa tulonsiirtoja ja käyttää julkisia palveluita. Perinteisistä turvapaikanhakumaista saapuneet ovat yliedustettuja niin seksuaali- ja väkivaltarikollisuudessa kuin työttömyystilastoissakin.

– Kyse ei ole vain taloudellisista ongelmista. Kyse on väkivaltaisista katujengeistä, jotka ovat jo rantautuneet Helsinkiin. Kyse on asein tehdyistä väkivaltarikoksista, joissa Ruotsi johtaa koko Euroopan tilastoja. Suomen ei pidä tuoda Ruotsin monikulttuurista painajaista maahamme, Meri vaati.

Vihervasemmisto pelaa Valko-Venäjän pussiin

Hallituksesta on kerrottu, ettei turvapaikkahakemuksia voi missään tilanteessa jättää ottamatta vastaan, vaan aina on ainakin yksi raja-asema auki – oli kyse hybridihyökkäyksestä tai ei. Meren mielestä Valko-Venäjä haluaa juuri tätä, jotta se pystyisi luomaan siirtolaiskriisin Eurooppaan ja horjuttamaan järjestelmää. Vihervasemmisto pelaakin Valko-Venäjän pussiin.

– Oikeus turvapaikanhakuun perustuu alun perin vuoden 1951 Geneven sopimukseen. Se on tehty toisen maailmansodan jälkitunnelmissa aivan eri maailmassa kuin missä nyt elämme. Sitä ei ole tarkoitettu keinoksi valita tuleva asuinmaansa, eikä turvapaikkaa ole tarkoitettu kuin väliaikaiseksi ratkaisuksi, Meri huomautti.

Kansainvälinen oikeus antaa mahdollisuuden kansallisen hätätilalain luomiseen, jossa turvapaikanhakuoikeus voidaan väliaikaisesti evätä. Hätätilapykälää pitää voida käyttää myös muissa tilanteissa kuin ohjatun hybridihyökkäyksen tapauksessa. Ylipäätään taloudellisesti kestämätön ja turvallisuustilannetta heikentävä turvapaikanhakijatulva on voitava estää jo rajalla.

Perussuomalaisilta lukuisia esityksiä

Hätätilapykälän lisäksi Suomesta on tehtävä epähoukuttava maa sosiaaliturvaperusteiselle siirtolaisuudelle. Meri mainitsi perussuomalaisten ehdotuksia tilanteen parantamiseksi:

– Jos henkilö on saanut Suomesta kansainvälisen suojelun perusteella oleskeluluvan, luvan pitää olla aina väliaikainen. Lähtömaiden tilannetta pitää aktiivisesti seurata sen selvittämiseksi, täyttyvätkö suojelun edellytykset enää. Jos henkilö käy lomalla kotimaassaan, voidaan päätellä, ettei suojelun tarvetta enää ole. Pysyvää oleskelulupaa ei tule myöntää ennen kuin henkilö on asunut maassa vähintään 8 vuotta, oppinut suomen kielen, käy töissä eikä ole syyllistynyt rikoksiin.

Kansalaisuusvaatimukset ylös

Kansalaisuusvaatimuksiin kuuluva viiden, pakolaisten ja kansainvälistä suojelua saaneiden kohdalla neljän, vuoden asumisedellytys pitää perussuomalaisten mielestä nostaa kymmeneen vuoteen. Kansalaisuuden saantiin edellytettyä kielitaitovaatimusta tulee nostaa nykyisestä, ja nuhteettomuusvaatimuksen on oltava sellainen, että vakavaan rikokseen syyllistynyt ulkomaalainen ei koskaan saa Suomen kansalaisuutta.

– Perussuomalaisten tavoite on siirtyä nykyisestä asumisperusteisesta sosiaaliturvasta kansalaisuusperusteiseen sosiaaliturvaan. Sosiaaliturvaa ei tule heikentää Suomen kansalaisilta siksi, että tänne hyvän sosiaaliturvan perässä muuttavat henkilöt käyttävät järjestelmää hyväkseen, Meri sanoi.

Hallituksen suunnitelmista poiketen perheenyhdistämisen edellytyksiä on merkittävästi kiristettävä. Perheenyhdistäminen on suurimpia maahanmuuton kanavia, ja sitä kautta myönnetään vuosittain noin 9 000 oleskelulupaa.

Pakolaisia autettava pakolaisleireillä

Hybridivaikuttamisen tilanteessa henkilöt, jotka ovat jo päässeet rajojen sisäpuolelle, on perussuomalaisten mielestä otettava välittömästi säilöön ja palautettava lähtömaahansa.

– Pakolaisia on autettava lähialueiden pakolaisleireillä. Tällaista auttamista perussuomalaiset on valmis tukemaan. Näin pienemmillä summilla saadaan autettua suurempaa määrää ihmisiä, jos tavoitteena on aidosti ihmisten auttaminen.

– Koska hallitus ei vastauksessaan pysty vaikuttavilla keinoilla takaamaan Suomen rajaturvallisuutta mahdolliselta hybridihyökkäykseltä, esitän hallitukselle epäluottamusta, Meri totesi puheenvuoronsa päätteeksi.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: välikysymys, turvapaikanhakeminen

Terrorismilainsäädäntö jäämässä edelleen puutteelliseksi - lakivaliokunnan perussuomalaisilta vastalause

Torstai 18.11.2021 klo 14:19

Terrorismilainsäädäntö jäämässä edelleen puutteelliseksi - lakivaliokunnan perussuomalaisilta vastalause

Hallitus esittää al-Holin tapauksen johdosta muutoksia terrorismirikoksia koskevaan lainsäädäntöön. Perussuomalaiset lakivaliokunnan puheenjohtaja Leena Meri sekä jäsenet Mari Rantanen ja Sebastian Tynkkynen ovat hallituksen kanssa yhtä mieltä siitä, että terrorismilainsäädäntö kaipaa uudistamista. Perussuomalaisten valiokuntaryhmän mukaan sääntelyyn on kuitenkin jäämässä aukkoja.

- Kiristykset lainsäädäntöön ovat tervetulleita ja perussuomalaisten peräänkuuluttamia jo ennen al-Holin tapaustakin. Rangaistavuuden piiristä on kuitenkin jäämässä ulos sellaiset terroristiryhmän henkilöt, jotka eivät osallistu toimintaan aktiivisesti. Näytön kerääminen on vaikeaa ja tuskin kukaan myöntää itse osallistuneensa terrorismiin. Isis-vaimoja ei siis todennäköisesti tuomittaisi tämänkään lakimuutoksen perusteella, Leena Meri kertoo.

Perussuomalaiset näkevät, että terrorismin rikoslakia koskevan sääntelyn ohella myös kansalaisuuslain muutostarpeet tulisi käydä läpi samassa yhteydessä.

- Suomen kansalaisuuden voi menettää ainoastaan kaksoiskansalainen, joka syyllistyy rikokseen, josta on säädetty ankarimmaksi rangaistukseksi vähintään kahdeksan vuotta vankeutta ja josta henkilö on saanut vähintään viiden vuoden ehdottoman vankeusrangaistuksen. Terrorismirikoksissa rangaistus on käytännössä sakosta kahteen vuoteen vankeutta. Todellisuudessa terroristit eivät menetä Suomen kansalaisuuttaan, Mari Rantanen kyseenalaistaa.

Kansainvälisesti eroja löytyy siinä, kuka tulkintaan terroristijärjestön jäseneksi. Esimerkiksi Saksassa tuomioistuin on katsonut naisen liittyneen Isis-järjestöön, kun hän matkusti neljän lapsensa kanssa Syyriaan elokuussa 2015. Myös muissa Pohjoismaissa Isis-vaimot ovat saaneet tuomioita.

- Edes tänne palanneita vierastaistelijoita ei ole saatu tuomittua. Terroristien löysän kohtelun vuoksi Suomi voi joutua vääränlaisen mielenkiinnon kohteeksi. Suomesta ei saa tulla terroristien turvasatamaa Euroopassa, Sebastian Tynkkynen vetoaa.

Lakivaliokunnan perussuomalaisryhmä kiinnittää huomiota myös oleskelulupien perumiseen, jota ei tällä hetkellä voi tehdä ilman ulkomaalaisen läsnäoloa Suomessa.

- On aivan käsittämätöntä, että terroristiksi ulkomaille lähteneen oleskelulupaa Suomessa ei voida peruuttaa, ennen kuin henkilö on palannut. Oleskelulupa pitää voida peruuttaa ja maahantulokielto asettaa jo ulkomailla oleskelun aikana ilman asianomaisen läsnäoloa, kun hänelle on varattu kohtuullinen tilaisuus tulla kuulluksi, kolmikko toteaa.

Valiokuntakäsittelyssä perussuomalaisten näkemyksiin yhtyi kristillisdemokraattien ja osa kokoomuksen valiokuntaryhmästä.

Kommentoi kirjoitusta.

Tule tapaamaan puoluejohtoa Lapissa!

Keskiviikko 17.11.2021 klo 10:43

Lapin_kiertue_some2.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Perussuomettuminen

Perjantai 12.11.2021 klo 9:23

Olen tyytyväinen, että vihdoin osa poliitikoista ja asiantuntijoista on alkanut havahtumaan turvapaikkajärjestelmän ongelmiin. Näistä asioista olemme puhuneet vuosikausia, sanoo puolueen 1. varapuheenjohtaja Leena Meri. 

Perussuomalaisia on vuosia moitittu kylmiksi ihmisiksi, jotka eivät halua kunnioittaa kansainvälisiä sopimuksia. On sanottu että oikeus hakea turvapaikkaa menee kaiken edelle ja emme voi poiketa tästä.

 On hyvä muistaa, että pakolaissopimukset on tehty aivan eri aikaan ja tilanteisiin. Turvapaikka on alun perin tarkoitettu tilapäiseksi suojaksi eikä se luo oikeutta valita tulevaa asuinmaataan vain ilmestymällä vieraan valtion rajalle turvapaikkahakemuksen tekemiseksi.

A-studiossa (11.11.) Euroopan hybridiosaamiskeskuksen johtaja Jukka Savolainen pohti juuri tätä kansainvälisten sopimusten suhdetta suvereenin maan oikeuteen puolustaa kansallista turvallisuutta. Asia on punnintaa ja tulkintaa eikä ole niin yksiselitteistä, että kansainväliset sopimukset oikeudesta hakea turvapaikkaa menisivät automaattisesti kaiken yli. Samoin kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo on viimein ymmärtänyt mistä perussuomalaiset ovat vuosia puhuneet.

Mielestäni kyse on siitä, että itsenäisen valtion pitää voida rajoittaa oikeutta hakea turvapaikkaa, esimerkiksi tässä tilanteessa, kun tuhansia ihmisiä käytetään aseena toista valtioita ja sen kantokyvyn mittaamista varten. Kyse on vihamielisestä toiminnasta, jolla on tarkoitus aiheuttaa sekasortoa kohdemaissa. Kyse on vanhasta hallinnan tavasta: ”hajota ja hallitse”. 

Onneksi asiassa on alkanut kuulua perussuomalaisia ajatuksia sieltä ja täältä. Enää ei perussuomalaisilla ole niin yksinäinen olo. Mutta samalla täytyy muistaa, että esimerkiksi kokoomuksen kovat puheet ovat hiljentyneet päätöksenteon hetkellä.

Toivon, että nämä puheet muuttuvat tällä kertaa teoiksi, emmekä palaa samaan vanhaan kaavaan jälleen kerran. Kaavaan, jossa sanotaan, että hyvin vähän on tehtävissä, koska kansainväliset sopimukset eivät taivu tai emmehän me nyt kuitenkaan voi niin tehdä ja sitä rataa. Olen siis toiveikas, että Perussuomettumisen aika on alkanut ja järki alkaa voittaa!

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: maahanmuutto, hybridivaikuttaminen, kansainvälisyys

Kainuussa kierretään!

Keskiviikko 10.11.2021 klo 10:02

Kainuukiertue

Kommentoi kirjoitusta.

Suomalainen ensin - myös aluevaaleissa

Perjantai 5.11.2021 klo 7:46

Noin kolmen kuukauden kuluttua, eli 23.1.2022, on aluevaalit. Tulevat uudet  valtuutetut päättävät monista arjen asioista, kun sote-palvelut ja palo- ja pelastustoimi siirtyvät kokonaisuudessaan hyvinvointialueiden vastuulle 1.1.2023.

Kyse on keskeisistä peruspalveluista ja kyseessä on mittava hallinnon uudistus, jonka lopullisia vaikutuksia ei tiedä kukaan.  Lopputulos riippuu pitkälti siitä, miten palvelut alueilla järjestetään ja miten alue käyttää sille valtion varoista osoitetut rahat, eli valittavien päättäjien panos ja arvomaailma näissä päätöksissä on merkittävä.

Marinin hallitus väittää, että uudistuksen myötä palvelut parantuvat. Käykö automaattisesti näin ja panostetaanko rahat palveluiden parantamiseen?

Perussuomalaiset haluaa varmistaa, ettei sote-uudistuksesta saa tulla uutta byrokratiakoneistoa, jossa varat kuluvat lähinnä hallintoon ja kavereille järjestettäviin virkoihin.

Lisäksi Perussuomalaiset haluaa turvata suomalaisten lähipalvelut ympäri maata – ihmisten on päästävä hoitoon, ambulanssin tultava ajoissa, neuvolaan pitää päästä ja vanhuspalveluiden pyörittävä.  Kyseeseen ei tule palvelu, jota joutuu odottamaan viikkokausia tai matkustamaan satojen kilometrien päähän saati tilanne, jossa palvelua saa vain auttavasti suomea puhuvan henkilökunnan toimesta.

Sote-palvelut ovat pääasiassa lakisääteisiä ja välttämättömiä palveluita. Ihmisten on päästävä hoitoon ja saatava palveluita. Nämä ovat perusoikeuksia ja palvelut on kaikissa tilanteissa turvattava.

Jos hallituksen kaavailema maakuntavero tulee, pelkona on, että kokonaisveroaste nousee. Jos näin käy, ihmisten ostovoima heikkenee entisestään, joka luo lisää pahoinvointia ja tätä myötä lisääntynyttä tarvetta sosiaali- ja terveyspalveluille ja edelleen uusia kustannuksia. Ostovoimalla on merkitystä jokaisen arkeen, sillä ihmisten ei pidä joutua valitsemaan ruuan ja lääkkeiden ostamisen välillä . Valitettavasti tämä on arkipäivää liian monelle.

Julkisessa keskustelussa usein väitetään, ettei Suomella ole varaa, esimerkiksi veronalennuksiin, hoitajien palkankorotuksiin ja moneen muuhun, jolla parannettaisiin vanhusten hoitoa ja perheiden palveluita.

Perussuomalaisten näkemyksen mukaan varaa olisi, jos haluttaisiin laittaa asiat tärkeysjärjestykseen. Marinin punavihreän hallituksen ideologiassa Suomi on koko maailman sosiaalitoimisto, kaikkien auttaja ja maa, joka ratkaisee koko maailman ilmastokysymykset sekä toimii EU:n ikuisena nettomaksajana. Edellä mainitun sijasta Suomessa tulee keskittyä arjen realiteetteihin ja muistaa, että julkisen vallan ensisijaisena tehtävänä on huolehtia suomalaisten palveluista ja arjen sujumisesta.

Jokaisen tulee lähteä äänestämään tammikuun aluevaaleissa, sillä kyse on Sinun palveluistasi ja verovaroistasi. Valitse suomalainen ensin!

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aluevaalit, hyvinvointialueet, sote-palvelut.

Puheenjohtajisto Satakunnassa!

Keskiviikko 27.10.2021 klo 14:34

Satakunnan_mainos_1.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Klaukkalan markkinoilla

Torstai 21.10.2021 klo 13:58

Copy_of_Copy_of_Copy_of_KANSANEDUSTAJA_Facebook_Post.png

Kommentoi kirjoitusta.

Lakivaliokunnan perussuomalaiset kantelivat oikeusasiamiehelle: - Oikeusturva uhattuna edunvalvojan määräämisissä?

Tiistai 19.10.2021 klo 16:33

Lakivaliokunnan perussuomalaiset, puheenjohtaja Leena Meri sekä jäsenet Mari Rantanen ja Sebastian Tynkkynen, ovat huolissaan edunvalvontaan liittyvien asioiden viipymisestä Digi- ja väestötietovirastossa (entinen maistraatti).

- Esimerkiksi edunvalvojan määrääminen kestää tällä hetkellä puoli vuotta, mikä on täysin kohtuutonta. Sillä aikaa kun asia seisoo viraston Ö-mapissa, ehtivät ihmisen taloudelliset asiat usein ajautua todella huonoon jamaan. Lain mukaan jokaisella on kuitenkin oikeus saada asiansa käsitellyksi ilman aiheetonta viivytystä, selittävät Meri, Rantanen ja Tynkkynen.

Digi- ja väestötietovirasto perustelee tilannetta vetoamalla holhoustoimen asiamäärien ja edunvalvontojen määrien kasvuun sekä viraston uuteen puolisähköiseen toimintamalliin, jonka vuoksi jokaisen asian käsittelyyn on tullut ylimääräinen työvaihe.

- Tämä ei oikeuta sitä, että asioiden käsittelyajat ylittävät niille asetetut tavoiteajat usealla kuukaudella. Asioiden käsittely kestää virastossa niin pitkään, että on syytä vakavasti epäillä, etteivät kansalaisten perusoikeudet edunvalvonta-asioiden käsittelyssä toteudu asianmukaisesti, toteavat Meri, Rantanen ja Tynkkynen.

Lakivaliokunnan perussuomalaiset kansanedustajat ovat tehneet asiasta kantelun eduskunnan oikeusasiamiehelle.

Kommentoi kirjoitusta.

Vanhemmat kirjoitukset »