Eduskuntaryhmän tiedotustilaisuus 29.8.2016

Keskiviikko 31.8.2016 klo 11.59 - perussuomalaiset, eduskuntaryhmä, EU, maahanmuutto


Perussuomalaisten kansanedustaja, varatuomari Leena Meri sanoi Porissa, että maahanmuutto puhuttaa ihmisiä edelleen, vaikka Suomeen kohdistunut turvapaikanhakijoiden määrä onkin nyt kääntynyt laskuun. Myös maahanmuuttovirasto antaa nyt entistä enemmän kielteisiä päätöksiä.

EU:n komissio kaavailee sakkoja jäsenmaille, jotka eivät suostu ottamaan niille määritellyn kiintiön mukaisesti pakolaisia.

– Perussuomalaisten mielestä pakolaisten vastaanoton pitää jatkossakin perustua vapaaehtoisuuteen, ei mihinkään automaattisiin jakomekanismeihin rangaistuksen uhalla. Siitä pitää voida päättää kansallisesti. Se on perussuomalaisten ja hallituksen linja. Hallitusohjelmaan kirjattiin, että turvapaikanhakijoiden EU:n sisäiset siirrot perustuvat jäsenvaltioiden vapaaehtoisuuteen, toteaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja Leena Meri.

– Pakolaisten vastaanottamisen pitää pysyä vapaaehtoisena. Perussuomalaiset pitää tästä kiinni. Suomi on tässä kriisissä taakkansa kantanut, painottaa Meri.

– Viime kesänä emme olleet valtiona valmiita vastaanottamaan kaikkia maahantulleita. Edelleenkin saan kansalaisilta paljon kysymyksiä maahanmuutosta.

– Tässä saattaa myös olla perustuslakiongelmia. Suomen tulee lähtökohtaisesti itse päättää turvapaikanhakijoista. Voiko todella olla niin, ettei itsenäinen valtio saisi päättää, ketä päästetään valtion rajojen sisäpuolelle? Toivoisin tästä aiheesta perustuslakiasiantuntijoilta mielipiteitä ja keskustelua, Meri sanoo.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terhon mukaan yksi merkittävimmistä puolueen saavutuksista hallituksessa on Suomen maahanmuuttopolitiikan täyskäännös.

– Väitän, että se on vuoden aikana suoritettuna hyvä saavutus, hän sanoi PS:n eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Porissa maanantaina.Ps_tiedotustilaisuus.jpe


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini