Eduskunnassa tapahtuu

Perjantai 11.11.2016 klo 19.30 - Perussuomalaisten ministeriryhmä, Uutiskirje 45/2016


Opposition vaihtoehto veisi Suomen käpytikkojen aikaan

Eduskunta keskusteli keskiviikkona opposition vaihtoehtobudjeteista. Yksikään oppositiopuolue ei kuitenkaan onnistunut esittämään todellista vaihtoehtoa hallituksen politiikalle vaan ne vilisivät lähinnä virheitä, epätarkkuuksia ja epärealistisia odotuksia verotuotoista.

Yksi yhteinen tekijä löytyi lähes kaikkien oppositiopuolueiden vaihtoehdosta: rahaa syydettäisiin satoja miljoonia kehitysapuun. Tuleeko opposition arvojärjestyksessä muu maailma ensin ja vasta sen jälkeen suomalaiset?

Ainakaan suomalainen työntekijä tai yrittäjä ei opposition vaihtoehtoja voi kiitellä. Demarit peruisivat mm. autoveron alennuksen ja yrittäjävähennyksen. Viime kaudella he olivat kuitenkin valmiita isoon yhteisöveron alennukseen, joka hyödytti käytännössä vain isoja osakeyhtiöitä ja pankkiireja. Oppositiosta on kyseenalaistettu jopa hallituksen palkansaajille antamat satojen miljoonien verokevennykset ja kovalla työllä saavutettu kilpailukykysopimus. Tähänkö on tultu, että oppositio vastustaa jopa verokevennyksiä?!

Vihreät sen sijaan pienentäisivät kilometrikorvauksia, rajaisivat työmatkavähennystä ja kiristäisivät lukuisia teollisuuden veroja, joita tämä hallitus nimenomaan on suomalaisen työllisyyden parantamiseksi keventänyt. Vasemmistoliitto velkaannuttaisi maatamme surutta huomattavasti hallitusta enemmän ja siirtäisi näin jälkipolville lisää taakkaa maksettavakseen.

Opposition vaihtoehto veisi meidät käpytikkojen aikaan, kuten puheenjohtaja Soini puheenvuorossaan eduskunnassa totesi. Onneksi he eivät tätä maata johda.

Hallitukselle tärkeintä on työllisyyden kasvattaminen ja yrittäjien edellytyksien parantaminen. Työ luo hyvinvointia koko maahan ja jokaiselle suomalaiselle. Vain työllä voidaan turvata tärkeät palvelut ja apu niille, joiden toimeentulo ei riitä. Tämä on Perussuomalaisten ja hallituksen linja. Jo 30 000 työpaikkaa on saavutettu ja työllisyysluvut näyttävät parempaan suuntaan. Töitä suomalaisten puolesta jatketaan.

Poliisille lisää rahaa, rahanpesua ja terrorismin rahoitusta kitketään

Valtion täydentävässä talousarvioesityksessä tullaan antamaan lisää rahaa poliisille ja suojelupoliisille. Lisämäärärahan myötä 200 määräaikaisen poliisin työ voi jatkua ja poliisien määrä ei tämän vuoden lopussa merkittävästi vähene.

Määräraha suunnataan mm. väkivaltaisen ekstremismin, ääriliikkeiden laittoman toiminnan ja vihapuheen ennalta estämiseen ja tutkintaan sekä terrorismin torjunnan tehostamiseen.

Lisäksi hallitus on antanut eduskunnalle esityksen, jolla tehostetaan rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen ennalta estämistä. Uudella lainsäädännöllä pyritään myös torjumaan aiempaa tehokkaammin harmaata taloutta ja talousrikollisuutta

Nyt loppuu vuorineuvosten veropakolaisuus

Jo pitkään vireillä ollut verosopimus Suomen ja Portugalin välillä on vihdoin allekirjoitettu. Uuden sopimuksen myötä Portugaliin maksettuja eläkkeitä verotetaan Suomen noudattaman verosopimuspolitiikan mukaisesti eli Suomesta maksettua eläkettä saadaan verottaa Suomessa.

Eduskunnassa tulevalla viikolla:

  • Ke 16.11. lähetekeskustelussa esitys laiksi valtion yhtiöomistuksesta ja omistajaohjauksesta annetun lain muuttamisesta


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini