Tiedote 4.5.2017

Torstai 4.5.2017 klo 14.02


Petri Lehtisen esittämät syytökset ovat perusteettomia

Entinen avustajani Petri Lehtinen on ollut sairauslomalla 2016 huhtikuusta lähtien. Hän on nyt aktivoitunut väittämään, että olen kiusannut häntä työssään. Koska julkisuudessa on liikkunut virheellistä ja voimakkaan värittyneitä väittämiä, on syytä oikoa väittämiä ja kertoa oma näkemykseni.

Lehtisen julkisuudessa esittämät syytökset eivät pidä paikkaansa. En ole estänyt häntä tulemasta Turun 2015 puoluekokoukseen, en ole käskenyt hänen itkeä vessassa enkä muutoinkaan ole kiusannut häntä mitenkään. Päinvastoin Lehtisen työhyvinvoinnista on pyritty pitämään mahdollisimman hyvää huolta. En ole estänyt häntä käymästä syömässä vaan pikemminkin olen painottanut hänelle usein, että on tärkeää huolehtia riittävästä levosta ja ruokailusta.

Lehtinen on itse todennut minulle työsuhteen aikana, että käy oikein mielellään välillä ulkona asioilla. Hän ei missään vaiheessa todennut, että kokisi tämän oudoksi tai erikoiseksi. Avustajan normaaleihin työtehtäviin kuuluu kansanedustajan avustaminen eduskuntatyön helpottamiseksi. Työhön voi toisinaan kuulua myös tilausten tai tavaroiden noutoa edustajalle.

Lehtinen esitti samansuuntaisia väitteitä kirjallisesti työnantajan edustajalle eli eduskunnan hallinnolle helmikuussa 2017. Asiaa tutkittiin työnantajan toimesta. Hallintojohtaja Pertti Rauhion 1.3.2017 tekemän kirjallisen muistion lopputulemana on, ettei työnantajan tietoon ole tullut häirintää tai muutakaan epäasiallista kohtelua. Lehtinen oli ilmeisesti esittänyt Rauhiolle joitain lehtileikkeitä ja säädöstekstejä sekä joitain lähettämiäni sähköposteja. Minua ei asiassa työnantajan toimesta kuultu enkä ole niitä asiakirjoja nähnyt, sillä hallintojohtaja ilmoitti minulle kirjallisesti, ettei asiassa löytynyt mitään sellaista, josta minua tulisi kuulla. Minulle toimitettiin vain siis asian lopputulos. 

Siksi olin erittäin yllättynyt, että Lehtinen meni hyvin pian tämän jälkeen tekemään rikosilmoituksen minusta. Sain tiedon rikosilmoituksesta median kautta, joka kyseli minulta tietoja poliisille tehdystä ilmoituksesta. En ole saanut rikosilmoitusta kirjallisena, mutta tietojeni mukaan se on tehty 29.3.2017. Asianajajani on selvittänyt asiaa. Minun tietooni ei ole tullut kansanedustajatodistajia, joista Lehtinen on julkisuudessa puhunut. Poliisi ei ole ollut minuun asiassa yhteydessä.

Asianajajani hoitaa asiaa jatkossa ja kuten rikoskomisario Anne Hietala Helsingin poliisista mediassa kertoi, se ei voi tiedottaa keskeneräisestä jutusta enempää.

On hyvä muistaa, että rikosilmoitus on vain pyyntö tutkia, onko jotain väitettyä tapahtunut vai ei. Asia voi pysähtyä jo poliisitutkintaan ja myös esimerkiksi syyttäjän toimesta. Joka tapauksessa jokainen on syytön kunnes toisin todetaan. Tämä on tässä hulinassa hyvä pitää kirkkaana mielessä. 

Myös se on hyvä pitää mielessä, että rangaistavaa on myös perättömän ilmiannon tekeminen ja sen mahdollisesti sisältämä kunnianloukkaus, josta on oikeus vaatia korvauksia.

Lopuksi: Toimin useissa valiokunnissa sekä eduskuntaryhmän varapuheenjohtajana. Vastuita on tullut matkan varrella jatkuvasti lisää. Suhtaudun työhöni vakavasti ja teen paljon töitä. Varmasti töitä on myös avustajalla.

Varatuomarin taustastani on ollut minulle lainvalmistelutyössä paljon hyötyä. Ilman vastaavan tyyppistä kokemusta työ olisi monin verroin vaativampaa.

Eduskuntatyö on vaativaa, työn kuormittavuus tulee monelle yllätyksenä. Julkinen paine kuuluu olennaisena osana eduskuntatyön kuvaan.

Jatkan työtäni kansalaisten eteen ja tämän asian suhteen annan viranomaisille rauhan tehdä työnsä.

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini