Perussuomalaiset ovat vastustaneet sopeutumiseläkettä pitkään

Tiistai 28.11.2017 - Leena Meri


Julkisuudessa on viime aikoina keskusteltu ex-kansanedustajien sopeutumiseläkkeistä ja siitä, että monet nostavat samaan aikaan erilaisia palkkioita työstään. Viimeisimpänä esimerkkinä Iltalehti kirjoitti 27.11.2017, että sopeutumiseläkettä nostava ex-kansanedustaja työskentelee lääkärinä ja että laskutus on tapahtunut oman yrityksen kautta. KEVA:n mukaan ex-kansanedustaja on nostanut eduskunnasta pudonneiden kansanedustajien sopeutumiseläkettä yhtäjaksoisesti huhtikuusta 2011, eli kuusi vuotta ja seitsemän kuukautta. Näitä esimerkkejä on ollut kuluvana syksynä muitakin.

Ihmettelen kovasti, että kun muilta odotetaan talkoohenkeä vyön kiristykseen ja sitten löytyy näitä virityksiä, joilla turvataan sekä sopeutumiseläke että palkkiot työstä.

Perussuomalaisten kansanedustaja Rami Lehto teki lakialoitteen 18/2016 sopeutumiseläkettä nauttivien ex-kansanedustajien eläkkeiden poistamiseksi.  Lehto totesi, että kansalaiset joutuvat osallistumaan kansantaloutemme säästötalkoisiin monin eri tavoin, joten olisi kohtuullista ja oikeudenmukaista, että nämä erityisasemassa olevat erityiseduista nauttivat ex-kansanedustajatkin osallistuisivat omalta osaltaan myös näihin yhteisiin talkoisiin. Asia ei ole edennyt.

Koska asia ei ole edennyt, tein tänään kirjallisen kysymyksen hallitukselle siitä, mitä se aikoo tehdä tämä eriarvoisuuden poistamiseksi.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini