Rakettien ampumiselle saatava pelisäännöt

Torstai 11.1.2018 - Leena Meri


Hyvinkääläinen Marja-Leena Tetri on tehnyt kansalaisaloitteen, jossa ehdotetaan, että ilotulitteiden käyttö sallittaisiin vain ammattilaisille. Allekirjoitin itse myös aloitteen.

En kuitenkaan kieltäisi ilotulitusta kokonaan yksityishenkilöiltä. Minusta suuremmat ilotulitukset voisivat olla esimerkiksi kuntien järjestämiä. Näin ilotulitukset olisivat turvallisissa ammattilaisten käsissä. Kunnat voisivat osoittaa yksityisille ihmisille valvottuja ilotulitusalueita. Nämä alueet eivät saisi olla tuotantoeläinlaitosten lähellä.

Ilotulitteiden käyttöä on rajoitettava, koska onnettomuuksia ja läheltä piti –tilanteita sattuu joka vuosi. Tyypillisiä haittoja ovat ampujien ja sivullisten vammautumiset. Vammautumiset vievät resursseja ensiavun, pelastuslaitoksen ja poliisin muilta tehtäviltä.

Lisäksi sadat tuhannet eläimet kärsivät ja säikkyvät ilotulitteita lemmikeistä tuotantoeläimiin.  Ihmiset joutuvat uuden vuoden päivinä järjestelemään elämäänsä monin eri tavoin suojautuakseen meteliltä, joka saattaa kestää aamuyön tunneille asti.

Se mikä jollekin on kivaa metelöintiä aamuyöllä, on toisen painajainen. Otetaan siis kanssaihmiset huomioon.

Siksi rakettien ampumiselle on saatava selvät pelisäännöt.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini