Aktiivimalli passivoi sinisten ministerin

Lauantai 6.1.2018 klo 15.24


Kauppalehti tuo esille aktiivimallin yhden sudenkuopan: ”Suomessa yritetään apinoida Tanskan työvoimapolitiikkaa, mutta yhtälöstä puuttuu tärkeä palanen, yksilöllinen palvelu."

Ruotsissa on lähdetty antamaan työnantajille helpotuksia pitkäaikaistyöttömien palkkaukseen. Eiköhän se palkkaushalu tosiaan pidä ensin työnantajalla olla. Ketään ei voi pakottaa työllistämään, vaikka sinne lähettäisi 100 hakemusta.

Ongelmana on TEM:n tutkimusjohtajan mukaan, että töiden perässä kulkeminen on hankalaa mm. asunto-ongelmien vuoksi. Perussuomalaiset esitti eduskunnassa syksyllä vaihtoehtobudjetissaan uutta muuttoavustusta kahden asunnon loukkua varten. Esimerkiksi koeajaksi, jotta tietää saako sen työn, ennen suurempia päätöksiä. Muuttoavustus olisi hyvä apu myös, jos joutuu pitämään määräaikaisuuden vuoksi kahta asuntoa. Eipä tullut kannatusta. Eikö haluna olekaan auttaa ihmisiä työllistymään?

Hallituksen keskustalainen ja kokoomuslainen ministeri ovat julkisesti puolustaneet aktiivimallia. Ikävä vain, että he eivät tunteneet edes lain sisältöä, vaan ovat levittäneet siitä vääriä tietoja. Olettaisi edes ministereiden tietävän mitä on tullut tehtyä?

Julkisuudessa on myös ihmetelty, että sinisten työministeri lain vastuuministerinä on kadonnut maan alle. Ei ole ensimmäinen kerta, kun ministeri "pakenee" ja selittää eduskunnassa, että näitä lakeja on pakko tuoda. Siis? Eikö hallituksessa voikaan vaikuttaa? Ryhdikäs ihminen seisoo edes omien esitystensä takana eikä pakene muiden selän taakse.

Kyllä on hallituksen touhu täyttä sekoilua. Osa puolustaa lakia, mutta väärin perustein ja osa pakoilee vastuuta toisten selän takana. Lisäksi hallituksessa on suunnitteilla aktiivimalli 2, jonka tarkoituksena on tuoda lisää rangaistuksia.

Kauppalehti 5.1.2018

Verkkouutiset 6.1.2018

Kaleva 5.1.2018

Iltalehti 5.1.2018

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini