Ryhmäpuhe talouden linjasta

Tiistai 17.4.2018 - Leena Meri


Arvoisa puhemies!

Eduskuntakauden alussa hallitus, jossa perussuomalaiset olivat mukana, linjasi tavoitteekseen uudistuvan Suomen, jossa jokaisesta kanssaihmisestä pidetään huolta. Näihin tavoitteisiin Perussuomalaiset uskoi ja sitoutui.

 Edellisten hallituksen jäljiltä Suomen taloudella meni huonosti. Lähdettiin laittamaan työttömyyttä ja taloutta kuntoon ja suomalaisille sanottiin, että nyt ihmisten pitää osallistua talkoisiin. Luvattiin, että ihmisiä muistetaan, kun ajat paranevat. Ajat paranivat, mutta leikattuja rahoja ja parannuksia ei tulekaan.

Perussuomalaiset heitettiin ulos hallituksesta. Muutamia viikkoja sitten ministeri Orpo sanoi ettei Perussuomalaisia voinut riittävästi paimentaa. Ei voikaan ja olisimme pitäneet lupaukset leikkausten palautuksesta.

Perussuomalaisilla on oma vaihtoehto talouden suunnaksi. Tarjoamme työtä, onnellisuutta ja isänmaallista politiikkaa.

 Esitämme ratkaisuja, jotka tuottavat hyvinvointia jokaiselle suomalaiselle - ei vain harvoille.

Vaihtoehdossamme yhteiset verovarat jaetaan oikeudenmukaisesti.  Kerryttäisimme verovaroja yhteiseen kakkuun jaettavaksi entistä enemmän työn ja yrittämisen kautta. Ehdotustemme talouspuoli on tasapainossa, emme ehdota lisää velkaa.

Hallitus sanoo ettei jakovaraa oikein ole mutta tuoreiden tietojen mukaan sote-uudistus syö kokeiluineen pelkästään tällä hallituskaudella 700 miljoonaa. 

 Työllisyys ja yrittäjyys paketti

Perussuomalaiset parantaisivat työllisyyttä ja yksinyrittäjien asemaa luomalla niin sanotun työtilimallin. Yrittäjän aika säästyisi paperin pyörittämisen sijaan varsinaiseen työhön.

Esitämme myös arvonlisäverovelvollisuuden alarajan tuntuvaa korotusta sekä siirtymistä kohti Viron yritysveromallia, joka kannustaa investointeihin ja työllistämiseen. 

Esitämme yrittäjän sosiaaliturvan parantamista sekä oikeudenmukaisia työllisyystoimenpiteitä, joissa työttömille tarjotaan kepin sijasta apua työllistymiseen. 

Näihin panostaisimme 200 miljoonaa euroa.

Perussuomalaiset panostaisivat oikeudenmukaisuuteen myös 200 miljoonaa euroa 

Haluamme pysäyttää eriarvoisuuden kasvun ja lisätä pieni- ja keskituloisten ostovoimaa korottamalla työtulovähennystä ja lieventämällä tuloverotusta. Työnteon tulee tuntua myös kukkarossa.

Samalla korjaisimme eläkeläisten verotuksen työntekijöiden verotuksen tasolle ja peruuttaisimme kel-indeksien jäädytyksen.

Monet vanhuksemme ovat todellisessa pulassa ja siksi poistaisimme pienituloisilta lääkkeiden 50 euron omavastuun ja säätäisimme omaishoidon tuen verottomaksi. Kenenkään ei tule joutua valitsemaan lääkkeiden ja ruuan väliltä. 

Perussuomalaiset ajavat Isänmaan etua tosissaan  

Hallituksella oli aiemmin turvapaikkapolitiikka, jossa vetovoimatekijöitä haluttiin karsia ja laiton maassaolo saattaa kuriin. Toimenpiteet ovat jääneet kesken. Niiden avulla olisi saatavissa ainakin 200 miljoonan vuotuiset säästöt. 

EU-politiikassa perussuomalaiset asettaisi kansallisen edun etusijalle. Meidän on varmistettava kansallinen itsemääräämisoikeus. Liittovaltiokehitys sekä talous- ja rahaliiton syventäminen on pysäytettävä. 

Haluamme lopettaa kansallisomaisuuden myynnin. Esimerkiksi Finnair ja VR tulee säilyttää kotimaisessa omistuksessa.

Haluamme laskea energiaveron EU:n minimitasolle, jossa etusijalla on huoltovarmuus ja kotimainen teollisuus.

Sanomme kyllä kotimaiselle bioenergialle, mutta ei tuulivoimatuille. Näillä toimenpiteillä säästämme 200 miljoonaa euroa.

Onnellisuus- ja hyvinvointi

Onnellisuuden ja hyvinvoinnin edistämisessä panostaisimme 200 miljoonaa euroa ihmisten aitoon hyvinvointiin. Tämä pitää sisällään muun muassa lapsiperheiden verovähennyksen palauttamisen, parannuksia mielenterveys- ja päihdepotilaiden palveluihin, asunnottomuuden poiston ja ylipäätään asumiskustannusten halpuutuksen ja sisäilmaongelmien ratkaisut sekä niin sanotun Lex-Ronkaisen, eli vakuutuslääkäritoiminnan uudistamisen. 

Panostaisimme ammatilliseen koulutukseen erityisesti oppisopimuskoulutuksen muodossa ja puuttuisimme koulukiusaamiseen.

Kasvavasta hyvinvoinnista ja vakuutusyhtiöiden vastuiden kasvattamisesta valtio säästää noin 200 miljoonaa euroa.

Arvoisa puhemies

Suomi on tutkimusten mukaan maailman onnellisin maa. kysymme hallitukselta, että kuuluuko onni kaikille suomalaisille. Tehkää oikeudenmukaisempaa politiikkaa. Valta ja vastuu on teillä. 

 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini