Sipilä kosii pienpuolueita soten taakse, härski kaupankäynti on alkanut

Keskiviikko 25.4.2018 klo 17.46 - Leena Meri


Eilen tapahtunut kansanedustaja Kaj Turusen loikkaus sinisistä kokoomukseen on herättänyt hallituksen sisällä eripuraa. Tätä edeltänyt Harry ”Hjallis” Harkimon siirtyminen itsenäiseksi edustajaksi ei helpota hallituksen tilannetta, sillä hallituksen enemmistö on vain muutamasta äänestä kiinni. Pääministeri Juha Sipilä onkin aloittanut pienten oppositiopuolueiden kosiskelut, jotta sote- ja maakuntauudistukselle saadaan enemmistö. 

Nyt runnotaan ja käydään kauppaa. Periaatteita myydään suuntaan ja toiseen, että uudistukset saadaan läpi. Koska huono sote- ja maakuntapaketti on vastatuulessa, alkaa kansanedustajien ostaminen.

Pääministeri ilmeisesti lupaa puolueille jotain vastineeksi siitä, että he tukevat uudistuksia. Hän pitää hyvin ongelmallisena sitä, että näin suuri uudistus olisi lopulta kaupankäynnin tulos.

Kyseessä on Suomen historian suurin uudistus, jossa on kyseessä jokaisen suomalaisen sosiaali-ja terveyspalvelut. Perustuslaillisia ongelmia on edelleen muun muassa yhdenvertaisuuden toteuttamisessa, rahoituksessa ja aikatauluissa.

Ihmettelen myös sinisen tulevaisuuden puheenjohtajan, ministeri Sampo Terhon kommentteja hallituksen sisäisestä luottamuksesta. Terho kommentoi 24.4. A-studiossa tunteikkaasti, kuinka pettynyt on siihen, että ilman ennakkovaroitusta kokoomuksen edustajat ja Kaj Turunen olivat loikan juonineet.

Saanen muistuttaa ministeri Terhoa viime kesän puoluekokouksen tapahtumista. Vielä Halla-ahon valinnan jälkeen Terho twiittasi, että nyt jatketaan yhdessä eteenpäin, kunnes he ilman mitään ennakkovaroitusta lampsivat ulos ryhmästä. Nyt valitus näyttää lähinnä surkuhupaisalta.

Suomen Uutisten artikkeli


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini