Perussuomalaiset eivät halua luoda Suomeen kaksia työmarkkinoita

Perjantai 25.1.2019 - Leena Meri


Julkaistu Aamupostissa 24.1.2019

Aamuposti julkaisi 16.1.2019 Lukijalta-palstalla Jussi Kukkolan kirjoituksen Perussuomalaisten linjauksista koskien maahanmuuttoa sekä työllisyyspolitiikkaa.

Mielipidekirjoitus ei kuitenkaan antanut oikeaa kuvaa Perussuomalaisten linjauksista kyseisellä sektorilla, siksi on syytä oikaista muutamia asioita mielipidekirjotuksen suhteen.

Emme halua luoda maahanmuuton kautta Suomeen halpatyömarkkinoita, jossa suomalaiset työntekijät kärsivät. Tämän johdosta Perussuomalaiset haluavat säilyttää yhä työvoiman saatavuusharkinnan kotimaisilla työmarkkinoilla EU- ja ETA-maiden ulkopuolisilta työtekijöiltä.

Näin siksi, että saatavuusharkinnasta on jo tällä hetkellä vapautettu ns. erityisasiantuntijat. Tällaisia ovat esimerkiksi IT-alan osaajat. Tällaisen henkilön voi siis jo nyt palkata EU- ja ETA-alueen ulkopuolelta ilman työvoimaviranomaisten arvioita. Muun muassa edellä mainittujen linjausten johdosta ei voida väittää, etteivätkö Perussuomalaisia kiinnostaisi suomalaiset työntekijät ja heidän asemansa ja hyvinvointinsa työmarkkinoilla.

Toisaalta väite siitä, että Perussuomalaisten eduskuntaryhmä olisi tämän vaalikauden alussa yhdessä Kokoomuksen ja Keskustan kanssa ollut hyväksymässä ns. pakkolakeja ja tätä kautta polkenut suomalaisten työehtoja, on väärä.

Perussuomalaisten mielestä oli erittäin hyvä, että pakkolakeja ei eduskunnassa toteutettu. Sen sijaan ammattiyhdistysliikkeet solmivat keskenään kesällä 2016 työehtosopimuksen eli Kilpailukykysopimuksen (kiky-sopimus). Sopimus sisälsi palkkatason jäädyttämistä, työajan pidentämistä, lomarahojen leikkauksia ja työnantajamaksujen vähentämistä.

Sopimukseen sisältyi epäoikeudenmukaisuuksia, joista yksi oli, että julkisen sektorin lomarahoja leikattiin vuosiksi 2017–2019. Tällainen julkisen sektorin työntekijöiden eriasemaan laittaminen olisi tuskin mennyt läpi perustuslakivaliokunnassa, jos vastaavaa eriarvoista lakia olisi yritetty eduskunnan lakina säätää.

SDP on myös hehkuttanut kyseistä sopimusta, vaikka sitä yrittää nyt peitellä. SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne totesi eduskunnassa 27.9.2016 sanatarkasti näin: ” Haluan todeta selkeästi, että Sdp tukee tätä kilpailukykyratkaisua, se on selvä asia.”

Lopuksi haluan sanoa, että myös jatkossa suomalaisten kansallinen etu on aina Perussuomalaisen politiikan ytimessä ja lähtökohtana. Tarjoamme työtä, turvaa ja oikeudenmukaisuutta suomalaisille. Näin takaamme kaikille suomalaisille hyvät edellytykset menestymiseen työn ja yrittämisen sekä muunkin elämän saralla.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini