Junat jatkuvasti myöhässä, ihmisten työmatkaliikenne sekaisin

Tiistai 29.1.2019 - Leena Meri


Olen todella ärsyyntynyt junien jatkuvasta myöhästelystä ihmisten työmatkoilla.

Kuluvana talvena käyttämäni junat ovat olleet lähes säännönmukaisesti myöhässä tai junavuoroja on peruttu. Junat kulkevat välillä Riihimäki- Helsinki ja itse nousen junaan Hyvinkäällä, joten omakohtaista kokemusta on päivittäisistä ongelmista. Esimerkiksi taas tältä aamulta D-juna Helsinkiin klo 7.45 Hyvinkäältä oli peruttu. Ja seuraava juna rutkasti myöhässä.

Junien myöhästelyt ja vuorojen peruuttamiset vaikeuttavat todella paljon ihmisten pendelöintiä kodin ja työpaikan välillä. Kuluva talvi on ollut normaali talvi, joten talvea ei voida syyttää. Talvi tulee Suomeen joka vuosi.

Samaan aikaan puhutaan yksityisautoilun vähentämisestä. Eikö olisi ensin saatava ihmisten peruspalvelut, kuten junilla tapahtuva työmatkaliikenne kuntoon? Jatkuvasti takkuava junaliikenne, joka hankaloittaa ihmisten työssäkäyntiä tuskin yllyttää jättämään autoa kotiin.

Jätin tänään hallitukselle asiasta kirjallisen kysymyksen, jossa kysyin, mitä asianomainen ministeri aikoo tehdä, jotta junaliikenne saadaan pysymään aikataulussa ja ihmisten työmatkaliikenne sujumaan normaalisti.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini