Mitä Mäntsälässä oikein tapahtuu?

Sunnuntai 10.2.2019 - Leena Meri


Eduskuntaan asti tulee viestiä ja pyydetään apua valtuutettujen oikeuteen saada kuntalain mukaisesti käyttää ääni-, puhe-ja esitysoikeuttaan. 

Mäntsälän tapauksessa kyseessä oli turvapaikkapolitiikkaan liittyvä asia, jossa tehtiin muutosesitys. Valtuuston puheenjohtaja Anna Helin (kok.) toimi siten, että kunnanvaltuuston käsittelyssä viimeisenä valtuutetun tekemä muutosesitys ei saanut lainkaan mahdollisuutta kannatuspuheenvuorolle, vaikka puheenvuoroa pyydettiin.

Valtuuston puheenjohtaja päätti yhtäkkiä keskustelun ja alkoi äänestyttämään muista muutosehdotuksista. Tässä vaiheessa muutosesityksen esittäjä hämmästyi ja kysyi ääneen Helinin toimintatapaa. Vastaus oli, että hän ehti päättää keskustelun. Muutosesityksen yksi pääteema oli harventaa olennaisesti kiintiöpakolaisuuden vastaanottoa. Tapahtumat selviät videotallenteesta, joka on otettu valtuuston kokouksesta viime maanantaina 4.2.

Olen todella huolissani Mäntsälän tilanteesta. Kaupunginhallituksen tulee valvoa, että lakia noudatetaan (Kuntalaki 96§). Miten kaupunginhallitus aikoo asiassa toimia? Kiitos ihmisille, jotka olivat minuun yhteydessä ja pyysivät kirjoittamaan tästä aiheesta. On järkyttävää kuulla, kuinka demokraattisesti valittuja kuntalaisten edustajia yritetään Mäntsälässä hiljentää.

Toivotan Mäntsälän valtuutetuille viisautta ja voimia vaatia lainmukaista oikeuttaan edustaa äänestäjiään.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini