Hallitusohjelmasta poimittua - helpotusta pieneläkeläisille, autoilijoille lisäkuluja ja rahaa kipataan Afrikkaan

Maanantai 3.6.2019 klo 15.08 - Leena Meri


Pienempien eläkkeensaajien asemaan tulee parannuksia kun ensi vuoden alusta alle tuhannen euron eläketuloa saavien eläkkeitä nostetaan nettona kuukaudessa 50 euroa ja korotus koskee arviolta noin 308 000 eläkkeensaajaa. 

Hallitus on luvannut perustaa myös vanhusasianvaltuutetun, jota myös Perussuomalaiset ovat pitkään toivoneet.
Näistä asioista kiitosta antaa myös Eläkkeensaajien keskusliitto.
Itse olen huolestunut autoilun kallistumisesta ja sen vaikutuksesta ihmisten liikkumiseen töihin ja harrastuksiin. Samasta asiasta huomauttaa myös Autoliitto tiedotteessaan. Ruuhkamaksut ja polttoaineen veronkorotukset ovat myrkkyä tavallisen ihmisen arkeen.
Kaikki eivät asu ratikkapysäkin ja juna-aseman vieressä.

Lisäksi hallitusohjelman kunnianhimoiset kehitysyhteistyön kirjaukset vaikuttavat siltä, että tekijät olettavat Suomen pystyvän poistamaan koko maailmasta köyhyyden ja eriarvoisuuden. Kehitysyhteistyössä ei edelleenkään juurisyiden poistosta puhuttaessa uskalleta edellyttää tukea saavilta mailta, että ne esittävät uskottavan ohjelman väestönräjähdyksen hillitsemiksi kyseisissä maissa.

Ohjelmassa on paljon ruodittavaa ja keskustelu jatkuu. Perussuomalaiset tekevät oppositiosta parhaansa, etteivät pahimmat ehdotukset näkisi koskaan päivänvaloa vahvistetun lain muodossa.

Lisätiedot:

Leena Meri

Kansanedustaja
050 513 2330
leena.meri@eduskunta.fi


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini