Heräsikö kysymyksiä?

Ota rohkeasti yhteyttä

leena.meri@eduskunta.fi

p. 09-432 3165 (Leena)

Avustaja:

jessica.vahtera@eduskunta.fi

p. 050 476 9019 (Jessica)

twiittaa: @leena_meri

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:415204 kpl

Miksi oikeuskansleri ei ota kantaa Pekka Hätösen esteellisyyteen?

Perjantai 30.8.2019 klo 17:11 - Leena Meri


Keskustelu oikeusvaltiosta ja riippumattomista viranomaisista on ollut puheenaihe viime kuukausina. Siksi ihmettelen,  ettei oikeuskansleri ole jo oma-aloitteisesti ottanut kantaa poliisin esteellisyyteen koskien rikostutkintoja eri puolueiden kansanedustajista. 

Pekka Hätönen on ollut vihreiden aktiivipoliitikko ja nyt hän tutkii muiden poliitikkojen sanomisia nimenomaan politiikassa. Hän itse ei koe olevansa esteellinen annettuaan eroilmoituksen vihreiden luottamustehtävistä. 

Esitutkintalaki lähtee siitä, että poliisi on esteellinen,  jos hänen puolueettomuutensa muusta erityisestä syystä vaarantuu.

Minusta meidän tulisi saada ratkaisu siitä, missä menee esteellisyyden ja puolueettomuuden raja tässä kyseisessä tapauksessa.  Kyse on yleisellä tasolla kansalaisten oikeudesta voida luottaa siihen, että rikoksia tutkivat  ja päätöksiä tekevät esteettömät virkamiehet. 

Oikeuskanslerin tulisi ottaa kantaa yhteiskunnallisesti merkittäviin asioihin myös itse. Puuttuuko kiinnostus vai miksi oikeuskäytäntöä ei haluta ohjata?  

Ylimmät laillisuusvalvojat ovat merkittävässä asemassa esteellisyyden oikeuskäytäntöä luotaessa. Jos nyt niin koskaan olisi tarve oikeuskanslerin ratkaisulle. Olisi ryhdikästä jos oikeuskansleri ottaisi asioita myös itse ratkaistavaksi, ettei asioiden vireille tuleminen ja ratkaisuja saaminen olisi pelkästään kansalaisten kantelujen varassa. 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini