Heräsikö kysymyksiä?

Ota rohkeasti yhteyttä

leena.meri@eduskunta.fi

p. 09-432 3165 (Leena)

Avustaja:

jessica.vahtera@eduskunta.fi

p. 050 476 9019 (Jessica)

twiittaa: @leena_meri

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:399958 kpl

YLE:n politiikkaradiossa vieraana

Keskiviikko 9.10.2019 klo 10:57 - Leena Meri


Olin YLE:n vieraana politiikkaradiossa tiistaiaamuna keskustelemassa hallituksen ensi vuoden budjetista. Keskustelussa olivat mukana Sari Essayah (KD), Piia Viitanen (SDP) sekä Paavo Arhinmäki (Vas).

Minulta kysyttiin, onko mielestäni hallituksen talousbudjetti hyvä. Pidän huolestuttavana sitä, että menojen rahoitus pohjautuu työllisyyden kasvuun - tosin kaikki toimet työllisyyden edistämiseksi tehdään myöhemmin. Jopa valtiovarainministeriön virkamiehet ovat sanoneet, että tavoitteisiin ei päästä sovituilla päätöksillä. Kakku on syöty vaikka aineksia kakun tekemiseen ei ole.

Hallitus puhuu elvyttävästä talouspolitiikasta. Miten elvytetään työllisyyttä ja kotimaista ostovoimaa kun lisätään 100 miljoonaa kehitysapuun, 100 miljoonaa luonnonsuojeluohjelmiin, 137 miljoonaa EU:n jäsenmaksuihin ja 85 miljonaa ohjelmiin tasa-arvoon? Tämä tekee noin 400 miljoonaa. Autoilijoilta kerätään 250 miljoonaa polttoainekorotuksilla ja hoitajamitoitukseen ei laiteta tarvittavia rahoja. Edellä mainitut 400 miljoonaa olisi voinut käyttää näihin. Nämä ovat arvovalintoja.

Nostin esille, että pidän tärkeänä ratahankkeiden nopeaa edistämistä. Ratahankkeet mahdollistavat ihmisten liikkuvuuden pitkien välimatkojen maassa ja edesauttaa sitä, että pidetään Suomi asutettuna. Lisäksi sillä voimme vaikuttaa kohtaanto-ongelmaan.

Hyvinkään kaupunginhallituksessa nousi vastikään ilmi, että kaikista kaupungin avoimista työpaikoista noin puolet on julkisella rahalla tuettuja. On hyvä, että ihmisiä tuetaan työllistymään, mutta hyvin huolestuttavaa, ettei markkinaehtoisia työpaikkoja synny enemmän.

Kritisoin myös kotitalousvähennyksen leikkausta. Se on erittäin huono asia, sillä vähennys on toiminut hyvänä kannustimena esimerkiksi siihen, että lapset ovat voineet ostaa ikääntyville vanhemmilleen koti- ja siivouspalveluita. Lisäksi vähennyksellä on ollut myös työllistävä vaikutus.

Kiitoksena esitin toimintamenojen lisäystä oikeudenhoitoon niin poliisille, syyttäjille kuin tuomioistuimiin, jotka ovat pahasti ruuhkautuneet. Budjetin käsittely jatkuu ja myös Perussuomalaiset saavat lähiviikkoina esittää oman vaihtoehtoisen budjettinsa. Vaihtoehdossa esitämme, miten me hoitaisimme valtiontaloutta kestävästi ja suomalaisen etu edellä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini