Heräsikö kysymyksiä?

Ota rohkeasti yhteyttä

leena.meri@eduskunta.fi

p. 09-432 3165 (Leena)

Avustaja:

jessica.vahtera@eduskunta.fi

p. 050 476 9019 (Jessica)

twiittaa: @leena_meri

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:454284 kpl

Tiedote: Kirjallinen kysymys sisäilmakodittomien tilanteesta

Lauantai 19.10.2019 klo 14:10 - Leena Meri


Perussuomalaisten kansanedustaja Leena Meri jätti perjantaina 18.10. kirjallisen kysymyksen ministerille liittyen sisäilmaongelmista sairastuneiden asunnottomuudesta (sisäilmakodittomien). Hallitusohjelmassa luvataan käynnistää selvitys siitä, että millaista apua ja tukea valtio voi asiassa ihmisille antaa.

- Hyvä, että sisäilmaongelmiin puututaan. Pidän kuitenkin tärkeänä, että selvityksessä kuullaan erityisesti niitä ihmisiä, joilla on asiasta kokemusta ja joita se koskettaa. Eli epäterveestä sisäilmasta sairastuneita, sillä parhaiten sisäilmakodittomuuden syyt, seuraukset ja ratkaisut tuntevat asunnottomat itse ja heidän lähipiirinsä, Meri kommentoi.

Meri kysyi myös, että milloin hallitusohjelmassa mainitut selvitykset on tarkoitus aloittaa ja millainen aikataulu valmistumiselle varataan. Lisäksi hän mainitsee asunnottomuuden ennaltaehkäisyn toimenpideohjelman (AUNE) ja kysyy, miten se huomioidaan selvityksissä.
- Selvitys tulee aloittaa nopealla aikataululla. Ei voi olla niin, että sairastuneet ihmiset joutuvat jatkuvaan muuttokierteeseen tai kokonaan asunnottomiksi, ja heidät jätetään oman onnensa nojaan.
 
- Selvityksessä pitää huomioida myös asunnottomuuden ennaltaehkäisy. Puuttumalla ajoissa huonon sisäilman aiheuttamiin ongelmiin vähennämme sairastuneiden määrää tulevaisuudessa. Ennaltaehkäisyn lisäksi meidän täytyy auttaa jo sairastuneita, Meri kertoo.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini