Heräsikö kysymyksiä?

Ota rohkeasti yhteyttä

leena.meri@eduskunta.fi

p. 09-432 3165 (Leena)

Avustaja:

jessica.vahtera@eduskunta.fi

p. 050 476 9019 (Jessica)

twiittaa: @leena_meri

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:493165 kpl

Oikeus elämään superperusoikeus

Tiistai 17.3.2020 klo 20:52


Tiedote 17.3.2020
Julkaisuvapaa


Lakivaliokunnan puheenjohtaja Leena Meri sanoi eduskunnan täysistunnossa pitämässään puheessaan, että perussuomalaiset tukevat hallitusta poikkeusoloissa.

- Perussuomalaiset tukevat valmiuslain mukaisia toimivaltuuksia poikkeusoloissa. Perussuomalaiset haluavat suojella riskiryhmiä ja varmistaa suomalaisen talouden, turvallisuuden ja terveyden suojelemisen, aivan kuten me normaalistikin teemme, Meri aloittaa.

Vaikka Meri pitää tarpeellisena valmiuslain mukaiseen poikkeustilaan siirtymistä, hän huomauttaa, että erilaiset toimenpiteet poikkeusoloissa puuttuvat ihmisen keskeisiin perusoikeuksiin. Esimerkkinä hän mainitsee liikkumis- ja kokoontumisvapauden.

- Perustuslaissa ei ole määritelty näille oikeuksille mitään etusijaa, ne punnitaan aina tapauskohtaisesti. Mutta perusoikeutena oikeus elämään on varmasti kaikkien mielestä täällä superperusoikeus, joka menee kaiken edelle. Ja näin tulee ollakin.

- Minusta hallituksen erilaiset toimenpiteet, osin näillä asetuksilla, osin muilla toimenpiteillä, ovat oikeasuuntaisia ja oikein kohdistettuja. Meillä ei esimerkiksi ole tarvinnut mennä sellaisiin ratkaisuihin, kuten Ranskassa, jossa kaikkien liikkumisvapautta rajoitetaan ulkonaliikkumiskielloin. Toki tähänkin voidaan joutua menemään, emme me vielä tiedä sitä. Nyt meillä on kohdennettu nämä toimet riskiryhmien suojelemiseksi, kuten pitääkin, Meri sanoo.

Lopuksi Meri vielä toivoo, että hallitus käyttää saamaansa valtaa ja luottamusta viisaasti ja harkiten.

- Me kansanedustajat oppositiosta ja kansalaiset eduskunnan ulkopuolella, annamme teille tukea ja luottamusta ja saatte niin sanotusti paljon valtaa valmistella ja tuoda tänne asioita ja myös poikkeusoloissa tehdä omia päätöksiä. Käyttäkää tätä valtaa ja teille osoitettua luottamusta viisaasti ja harkiten, Meri kehottaa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini