Heräsikö kysymyksiä?

Ota rohkeasti yhteyttä

leena.meri@eduskunta.fi

p. 09-432 3165 (Leena)

Avustaja:

topi.anttila@eduskunta.fi

p. 050 401 8107 (Topi)

twiittaa: @leena_meri

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:626044 kpl

Tiet auki ja pyörät pyörimässä

Perjantai 9.10.2020 klo 12:59 - Leena Meri


Monet kunnat ovat antaneet Uudellamaalla selkeän viestin: ei tietulleille. Hyvinkäällä käsittelimme asiaa muutama viikko sitten valtuustossa. Perussuomalaiset esittivät, että Hyvinkää ei halua ottaa minkäänlaisia ruuhkamaksuja käyttöön. Hävisimme äänestyksen niukasti.

Ymmärrän, että vihervasemmisto kannatti tietulleja ja lisää veroja - mutta että keskusta! Keskusta, joka mukamas haluaa pitää koko Suomen asuttuna, kannatti tietulleja. Keskusta haluaa siis laittaa maaseudulla asuvan autoilijan maksamaan vihervasemmistolaista politiikkaa.

Kysyin ministeri Matti Vanhaselta eduskunnan kyselytunnilla aikooko hän valtion kirstunvartijana peruuttaa tämän rahankeräyshankkeen. Vanhanen piti kynsin ja hampain kiinni demareiden vihreästä hallitusohjelmasta.

Vanhanen myös väitti, että mitään valmisteluita asiasta ei ole vielä käynnissä. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkansa, sillä vasta äskettäin valtio edellytti, että Helsingin seudun alueella kehitetään tietulleja HSL:n kanssa. HSL on kuntayhtymä, johon kuuluu vain 9  kuntaa Uudenmaan 26 kunnasta. HSL:n hallituksessa Helsingillä on yksinään 49% osuus. Eli todellisuudessa tällä asemallaan Helsinki tulee päättämään tietullit muiden kuntien puolesta.

Sanoivat ministerit mitä hyvänsä, tietullit ovat suunnitteilla ja kovaa vauhtia tulossa. Autottomasta Suomesta haaveilevien vihreiden unelman takuumiehenä toimii Suomen Keskusta.

Sillä todella on väliä, mitä äänestää. Perussuomalaiset pitäisivät tiet auki ja pyörät pyörimässä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini