Heräsikö kysymyksiä?

Ota rohkeasti yhteyttä

leena.meri@eduskunta.fi

p. 09-432 3165 (Leena)

Avustaja:

jessica.vahtera@eduskunta.fi

p. 050 476 9019 (Jessica)

twiittaa: @leena_meri

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:534825 kpl

Kuntaveronkorotus - kuka esitti milloin ja mitä?

Lauantai 24.10.2020 klo 10:13 - Julkaistu Aamupostissa 22.10.


Hyvinkään perussuomalaisille on tärkeintä,että kuntavero ei nouse riippumatta siitä kuka esityksen tai ajatuksen on esittänyt. Korotus käy kuntalaisen kukkarolle rankasti ja syö ihmisten ostovoimaa sekä vaikeuttaa arjessa selviämistä.

Silti on pakko puuttua keskusteluun, jota Aamupostissa erityisesti kokoomus on käynyt, sillä tuntuu, että kokoomuksella ”muisti pätkii”.

Aamupostissa (AP 10.10)kokoomus kiivaasti kertoi, että kuntaveroprosenttia ei tule nostaa ja että he ovat tätä esittäneet jo kestävän talouden ohjelmaa hyväksyttäessä. Sittemmin kokoomuksen Kokko toi tekstiviestipalstalla esille, että kokoomus esitti myös kuntaveron korotusta 0,25 %:n. (AP 19.10).

Otetaanpa pieni kertaus kaupunginhallituksen 1.6.2020 kokouksesta, jossa tuota kestävän talouden ohjelmaa ensimmäisen kerran virallisesti käsiteltiin kaupunginvaltuuston 15.6. pidettyä kokousta varten.

Tuohon kokoukseen tuotiin virkamiesesityksenä yllättäen veronkorotusesitys muutama päivä ennen kaupunginhallituksen kokousta. Tästä olen kirjoittanut aamupostissa kesäkuussa seuraavasti:

”Esityslista kaupunginhallituksen kokoukseen julkaistiin 28.5.2020. Yllättäen sinne oli ilmestynyt Keusoten säästötavoite, josta oli leikattu noin 3,8 miljoonaa. Eli kevään neuvotteluissa esillä ollut n. 4,5 miljoonan säästötavoite oli pudonnut muutamia päiviä ennen kaupunginhallituksen kokousta 870 000 euroon, mikä on tuonut esitykseen täytenä yllätyksenä veronkorotustarpeen 4,4 miljoonaa eli 0,5 %.”

Kaupunginhallituksen kokouksessa 1.6. esitin, että veroprosentti päätetään syksyn budjettikäsittelyissä normaalein tavoin uuden valmistelun pohjalta siten, että asia valmistellaan päätöksentekoon ajankohtaisilla tiedoilla. Asia ei ollut ratkaisukypsä talouden tilanteen koko ajan muuttuessa. Esityksessä ensisijainen tavoite oli, ettei kuntaveroa koroteta. Kokoomus ei kannattanut esitystäni. Esitin saman valtuustossa. Kokoomus ei esitystä sielläkään ryhmänä kannattanut.

Eli perussuomalaiset on ollut ainoa puolue,joka on johdonmukaisesti jokaisessa äänestyksessä halunnut, että kuntaveron korotus päätetään vasta kun talouden koko kuva on tiedossa, ja että korotusta ei tule tehdä.

Leena Meri
Kansanedustaja (ps)
Kaupunginhallituksen varaj
kaupunginvaltuutettu


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini