Heräsikö kysymyksiä?

Ota rohkeasti yhteyttä

leena.meri@eduskunta.fi

p. 09-432 3165 (Leena)

Avustaja:

jessica.vahtera@eduskunta.fi

p. 050 476 9019 (Jessica)

twiittaa: @leena_meri

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:534842 kpl

SDP istuu korvat lukossa valtuuston kokouksissa

Perjantai 20.11.2020 klo 11:11 - Leena Meri - julkaistu Aamupostissa 20.11.2020


Hyvinkään valtuusto käsitteli 16.11.2020 ensi vuoden veroprosenttia ja talousarvioita. SDP puolusti vahvasti paikallisessa lehdessä tarvetta nostaa kuntaveroa 0,5 % ja hyökkäsi tavalliseen tapaansa perussuomalaisten kimppuun, joka vastusti veronkorotuksia ja puolusti kuntalaisen ostovoimaa.

SDP vähättelee niitä valtuutettuja, jotka ovat etsineet keinoja kuntaveronkorotuksen estämiseksi. (AP 18.11) . Tällainen politiikka on kuulemma kilven kiillotusta. En tiedä SDP:n motiiveista, mutta perussuomalaiset ovat kuntapolitiikassa mukana ihan tosissaan ja haluavat käyttää kuntalaisten verovaroja vastuullisesti.

Samaan aikaan SDP:n vetoisen vihervasemmistohallituksen toimien vuoksi asumisen ja liikkumisen hinta nousee. Tämän lisäksi moni perhe ja yrittäjät ovat koronan vuoksi taloudellisessa ahdingossa.

Hyvinkäällä perussuomalaiset esitti valmistelun kuluessa eri vaihtoehtoja yrittäessään turvata kansalaisten ostovoimaa ja yrittäjien arkea sekä estää veronkorotuksen. Valitettavasti veronkorotusta vastustaneet hävisivät äänestyksessä niukasti.

SDP:n kirjoituksessa mainitaan sellaisia hyviä asioita, joista SDP ei halunnut leikata. Nämä esitykset päätettiin maanantaina valtuustossa yksimielisesti, joten myös koko muu valtuusto vahvisti ne. Tosin SDP:n äänet eivät valtuustossa edes riittäisi päättämään asioista yksin.

Kirjoitus Aamupostiin oli tehty jo ennen maanantain valtuustokäsittelyä, mikä osoittaa, että SDP tuli vuoden tärkeimpään valtuustoon korvat suljettuina ajatuksella ”ihan sama mitä esitätte, me ollaan päätetty jo”. Mielenkiintoinen tapa hoitaa asioita ja päättää ihmisten verovarojen käytöstä, jos samalla leikkii puoluetta, joka tekee yhteistyötä ja kuuntelee ehdotuksia?

Hyvinkään talous on mennyt parempaan suuntaan siitä kun talouden tasapainostusta viimeksi valtuustossa kesällä käsiteltiin. Jo silloin SDP ja muu vihervasemmisto äänesti veronkorotusten puolesta. Valitettavasti vihervasemmisto SDP:n johdolla oli jo hirttäytynyt veronkorotukseen ennen maanantain kokousta. Laiska ei jaksa keksiä muita keinoja kuin mennä toisen taskulle.

Hyvinkään SDP myös vähättelee kuntaveronkorotuksia kuntalaisen ostovoimaan, vaikka sen täytyy tietää miten tiukkaa monilla kuntalaisilla jo nyt on. Perussuomalaiset eivät ole esittäneet leikkauksia tärkeisiin peruspalveluihin. Toki jutussa ei tätäkään mainittu.

SDP ”unohti” sopivasti myös kertoa, ettei se koskaan yhdessä vihervasemmiston kanssa halua leikata haitallisen maahanmuuton kuluista. Tämä on linjassa maan hallituksen toimien kanssa. SDP:n Marinin hallitus haluaa esimerkiksi tehdä laittomasta maahanmuttajasta laillisesti maassa olevan. Niin ja veronmaksaja maksaa. Selkeä arvovalinta.

Maanantain valtuustossa perussuomalaiset jäi melko yksin esittäessään jälleen kerran leikkausta maahanmuuttajien oman äidinkielen erillisestä ei lakisääteisestä opetuksesta, johon käytetään 50.000 euroa vuodessa turhaa kuntalaisten rahaa. Kotoutumisen tärkein edellytys on suomenkielen osaaminen. Kannatusta tuli perussuomalaisten lisäksi vain muutamalta kokoomuslaiselta.

Samoin perussuomalaiset esitti, että Hyvinkään ja ELYn.n välinen sopimus pakolaisten säännönmukaisesta Hyvinkäälle ottamisesta lopetetaan. SDP ja vihervasemmisto ei tästäkään halua luopua säästökohteena. Muutaman kokoomuslaisen kannatus saatiin.

Ihmettelen miksi SDP ei koskaan halua leikata haitallisen maahanmuuton kuluista? Sitä päivää ei taida tulla.

Kannattaa tarkoin miettiä mitä puoluetta tulevissa kuntavaaleissa äänestää. Erot näkyvät jokaisen arjessa ja viime kädessä kuntalaisen kukkarolla.

Leena Meri
Kansanedustaja (ps)
Hyvinkään valtuutettu ja kaupunginhallituksen varapj


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini