Heräsikö kysymyksiä?

Ota rohkeasti yhteyttä

leena.meri@eduskunta.fi

p. 09-432 3165 (Leena)

Avustaja:

jessica.vahtera@eduskunta.fi

p. 050 476 9019 (Jessica)

twiittaa: @leena_meri

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:612337 kpl

Suomen ja kuntien tie - velkaa ja veroja

Keskiviikko 26.5.2021 klo 12:15 - Julkaistu Aamupostissa 26.5.2021


Eduskunnassa on puhuttu paljon taloudesta, sillä EU:n elpymispaketin lisäksi eduskunta kävi välikysymyskeskustelun hallituksen luottamuksesta. Perussuomalaiset jätti epäluottamuslauseen hallituksen puoliväliriihen tuloksista. Odotukset Marinin punavihreää hallitusta kohtaan eivät olleet korkealla, mutta hallitus onnistui alittamaan nekin.

Hallitus ei aio karsia turhia menoja eikä puutu niiden juurisyihin, kuten haitalliseen maahanmuuttoon. Edistetään rahaa syöviä jättiläishankkeita, kuten sote-uudistusta ja oppivelvollisuuden pidentämistä, vaikka ne pitäisi laittaa jäihin. Ilmastopolitiikka on tietysti maailman kunnianhimoisinta ja siitä ei voi tinkiä euroakaan, vaikka se tarkoittaisi elämisen ja asumisen kustannusten nousua. Työllisyystoimia pidetään laajalti humpuukina, niin taloustieteilijöiden kuin valtiovarainministeriönkin taholta. Velkaa ja veronkorotuksia, se on hallituksen resepti suomalaisille.

Hallituksen omat arviot työllisyystoimenpiteiden vaikuttavuudesta ovat nelinkertaiset valtiovarainministeriöön nähden! Hallituksen mukaan uusia työpaikkoja syntyy noin 40-45.000, kun valtiovarainministeriön mukaan toimet synnyttää vain alle 11.000 työpaikkaa. Samoin hallitus esittää omana arviona, että toimilla vahvistetaan julkista taloutta 560.000 miljoonalla, VM laskee, että toimien taloutta vahvistava vaikutus on vain 150 miljoonaa euroa. Hallitus hämää kansalaisia, jotta totuus heidän kyvyttömyydestään hoitaa taloutta ei paljastuisi.

Järkyttävintä on, että Suomi lappasi juuri omia varojaan noin 4 miljardia euroa pitkin Etelä-Eurooppa muun muassa Espanjan työviikon lyhentämiseen.

Kunnat ovat taloudellisessa ahdingossa ja tulevaisuudessa on odotettavissa leikkauksia ja veronkorotuksia, kun hallitus ei rahoita täysimääräisesti niitä tehtäviä, joita se kunnille antaa. Hallitus keskittyy silti elvyttämään muuta Eurooppaa suomalaisen verovaroilla. Kuntien tukipaketti auttoi kuntia hetkellisesti, mutta ei pitkällä tähtäimellä, sillä kunnilla on jo ennestään ollut vaikeuksia selviytyä lakisääteisistä tehtävistään.

Murto-osalla tästä EU-elpymispaketista olisi voitu parantaa suomalaista työllisyyttä ja ostovoimaa perumalla polttoaineveron korotukset, keventämällä omaishoidon tuen ja pienten eläkkeiden verotusta, peruttamalla kotitalousvähennyksen leikkaukset, tuomalla takaisin keliakiakorvauksen ja niin edelleen. Nämä asiat maksaisivat vain 700 miljoonaa, joka on 4 miljardiin verrattuna murto-osa.

Hallituspuolueiden tavoin myös kokoomus haluaa lisätä dramaattisesti halpatyövoiman maahantuontia. Halpatyövoima on monin osin ongelmallista, sillä se syrjäyttää suomalaisia työntekijöitä, polkee palkkoja, lisää väärinkäytöksiä ja harmaata taloutta sekä heikentää julkisen talouden tilaa ja pahentaa kestävyysvajetta. Vaikutukset ovat laajat ja erittäin tuhoisat.

Kokoomus ja hallituspuolueet ovat myös haluttomia karsimaan sellaisia julkisia menoja, jotka eivät liity suomalaisten hyvinvointiin ja turvallisuuteen. Näistä esimerkkinä voidaan mainita kehitysapu, jota maksetaan näkin vuonna yli 1,2 miljardia euroa. Pelkästään kehitysavun alasajolla pystyttäisiin kuittaamaan kahden seuraavan vuoden valtiontalouden kehysylitykset.

Hallituksella ja kokoomuksella on täysin vastuuton asenne Euroopan liittovaltiokehitykseen ja suomalaisten verovarojen lappaamiseen pitkin Etelä- ja Itä-Eurooppaa. Se vaarantaa Suomen itsemääräämisoikeuden tavalla, josta ei ole enää paluuta. Kokoomus mahdollisti paketin äänestämällä sen puolesta. Tässä samassa rintamassa perussuomalaiset eivät voi – eivätkä halua – olla.

Hallituksen suuruudenhullut ilmastotavoitteet ja muuta Eurooppaa kunnianhimoisempi hiilineutraalisuustavoite vahingoittaa teollisuuden ja kuljetusalan toimintaedellytyksiä ja nostaa asumisen ja liikkumisen kustannuksia. Tätäkään myöskään kokoomus ei kyseenalaista.

Hallituksen aika menee laittomasti maassa olevien olojen parantamiseen ja siihen, että tuemme Etelä-Euroopan talouksia suomalaisin verovaroin. Aikaa ja rahaa ei jää enää suomalaisten asioiden hoitoon.

Perussuomalaiset haluaa laittaa asiat tärkeysjärjestykseen ja panostaa suomalaisiin ensin. Otetaan Suomi takaisin kunta kerrallaan!


Kommentit

26.5.2021 15:55  Jaakko Luukkanen

Jos saataisiin E85 polttoaineen tankkauspisteitä myös Rukan/Kuusamon seudulle ja Lapin rovaniemestä pohjoiseen esim. Inariin. Saisimme helposti vähennettyä yksityisautoilun päästöjen määriä. RE85/E85 on suomalainen polttoaine joka palaa puhtaammin ja hiukkaspäästöt,sekundääriset päästöt, aromaattiset päästöt ovat vähäisempiä kuin bensan ja dieselin. Flex fuel=FFV, autot toimivat E85 polttoaineen lisäksi tarvittaessa bensallakin.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini