Heräsikö kysymyksiä?

Ota rohkeasti yhteyttä

leena.meri@eduskunta.fi

p. 09-432 3165 (Leena)

Avustaja:

topi.anttila@eduskunta.fi

p. 050 401 8107 (Topi)

twiittaa: @leena_meri

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:626056 kpl

Perussuomettuminen

Perjantai 12.11.2021 klo 9:23

Olen tyytyväinen, että vihdoin osa poliitikoista ja asiantuntijoista on alkanut havahtumaan turvapaikkajärjestelmän ongelmiin. Näistä asioista olemme puhuneet vuosikausia, sanoo puolueen 1. varapuheenjohtaja Leena Meri. 

Perussuomalaisia on vuosia moitittu kylmiksi ihmisiksi, jotka eivät halua kunnioittaa kansainvälisiä sopimuksia. On sanottu että oikeus hakea turvapaikkaa menee kaiken edelle ja emme voi poiketa tästä.

 On hyvä muistaa, että pakolaissopimukset on tehty aivan eri aikaan ja tilanteisiin. Turvapaikka on alun perin tarkoitettu tilapäiseksi suojaksi eikä se luo oikeutta valita tulevaa asuinmaataan vain ilmestymällä vieraan valtion rajalle turvapaikkahakemuksen tekemiseksi.

A-studiossa (11.11.) Euroopan hybridiosaamiskeskuksen johtaja Jukka Savolainen pohti juuri tätä kansainvälisten sopimusten suhdetta suvereenin maan oikeuteen puolustaa kansallista turvallisuutta. Asia on punnintaa ja tulkintaa eikä ole niin yksiselitteistä, että kansainväliset sopimukset oikeudesta hakea turvapaikkaa menisivät automaattisesti kaiken yli. Samoin kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo on viimein ymmärtänyt mistä perussuomalaiset ovat vuosia puhuneet.

Mielestäni kyse on siitä, että itsenäisen valtion pitää voida rajoittaa oikeutta hakea turvapaikkaa, esimerkiksi tässä tilanteessa, kun tuhansia ihmisiä käytetään aseena toista valtioita ja sen kantokyvyn mittaamista varten. Kyse on vihamielisestä toiminnasta, jolla on tarkoitus aiheuttaa sekasortoa kohdemaissa. Kyse on vanhasta hallinnan tavasta: ”hajota ja hallitse”. 

Onneksi asiassa on alkanut kuulua perussuomalaisia ajatuksia sieltä ja täältä. Enää ei perussuomalaisilla ole niin yksinäinen olo. Mutta samalla täytyy muistaa, että esimerkiksi kokoomuksen kovat puheet ovat hiljentyneet päätöksenteon hetkellä.

Toivon, että nämä puheet muuttuvat tällä kertaa teoiksi, emmekä palaa samaan vanhaan kaavaan jälleen kerran. Kaavaan, jossa sanotaan, että hyvin vähän on tehtävissä, koska kansainväliset sopimukset eivät taivu tai emmehän me nyt kuitenkaan voi niin tehdä ja sitä rataa. Olen siis toiveikas, että Perussuomettumisen aika on alkanut ja järki alkaa voittaa!

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: maahanmuutto, hybridivaikuttaminen, kansainvälisyys